• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beni dinlemeyen 6 yasindaki oglum

lilyumane

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
292
14
318
Aralik sonunda 6 yasini dolduracak oglum.2 yas sendromunda gibiyiz.aglamalar cigliklar reddetmeler aksini yapmalar ve karsilik vermeler..babasinin bir bakisindan hemen hizaya geliyor ama ben yumusak da davransam bagirsam da beni hic dinlemiyor..bu beni cok uzuyor..esim de bu olaya sinirleniyor..neden seni dinlemiyor diye..siddete karsiyim.sozle yaptirmaya calisiyorum.ikaz ediyorum.onlara bile hayir hayir diye geri cvp veriyor.babasina gelince tek kelime demeden yapiyor.nasil yol izlemeliyim bilemedim.hemen bagiran ciglik atan aglayan ve beni dinlemeyen davranisindan nasil vazgecirebilirim..onerilere cok ihtiyacim var..13aylik bir oglum daha var..o da abisinin aglamasina bagirmasina sahit oluyor onu ornek alacak diye korkuyorum

Bir uzman desteği alsan , en azından nasıl davranman gerektiğini daha iyi bilirsin.
Çok zor bir süreç. Kardeşini kıskanıyor , size tepkisi bundan dolayı.
Inatlasmadan dikkatini başka yöne çekmeyi hiç denediniz mi ?

bence baba otoritesi saglamsa sizinki saglam olamsada olur
yani iyi polis kotu polis durumlari duymsunzudur daha once
yani aynen devam :)

buyuk ihtimalle siz butun gun diller dokuyorsunuz, hatta soyle boyle olur fln diyorsunuz ama sonra unutyorsunuz , mesela bi daha bunu yaaprsan ceza vercem gibi sozdden sonra o cezayi almazsa sizi ciddiye almiyor , bide butun gun yuzgoz oluyoruz auni evde tabi
bababyi az ve oz goruyoalr boylelikle çok dinliyolar :)

Bir uzman desteği alsan , en azından nasıl davranman gerektiğini daha iyi bilirsin.
Çok zor bir süreç. Kardeşini kıskanıyor , size tepkisi bundan dolayı.
Inatlasmadan dikkatini başka yöne çekmeyi hiç denediniz mi ?

Evet onu da deniyorum ama sabrimin tukendigi zamanlarda ben de patliyorum..kardesini yeni yeni kiskaniyor cok ilginc.dogdugunda hic boyle olmamisti

bence baba otoritesi saglamsa sizinki saglam olamsada olur
yani iyi polis kotu polis durumlari duymsunzudur daha once
yani aynen devam :)

buyuk ihtimalle siz butun gun diller dokuyorsunuz, hatta soyle boyle olur fln diyorsunuz ama sonra unutyorsunuz , mesela bi daha bunu yaaprsan ceza vercem gibi sozdden sonra o cezayi almazsa sizi ciddiye almiyor , bide butun gun yuzgoz oluyoruz auni evde tabi
bababyi az ve oz goruyoalr boylelikle çok dinliyolar :)

Aynen oyle..butun gun birlikte olmak bizi yipratiyor.gerci tum gun okulda ama..hergun bir tutturma aglama bagirma sendromu yasiyoruz..

Aralik sonunda 6 yasini dolduracak oglum.2 yas sendromunda gibiyiz.aglamalar cigliklar reddetmeler aksini yapmalar ve karsilik vermeler..babasinin bir bakisindan hemen hizaya geliyor ama ben yumusak da davransam bagirsam da beni hic dinlemiyor..bu beni cok uzuyor..esim de bu olaya sinirleniyor..neden seni dinlemiyor diye..siddete karsiyim.sozle yaptirmaya calisiyorum.ikaz ediyorum.onlara bile hayir hayir diye geri cvp veriyor.babasina gelince tek kelime demeden yapiyor.nasil yol izlemeliyim bilemedim.hemen bagiran ciglik atan aglayan ve beni dinlemeyen davranisindan nasil vazgecirebilirim..onerilere cok ihtiyacim var..13aylik bir oglum daha var..o da abisinin aglamasina bagirmasina sahit oluyor onu ornek alacak diye korkuyorum

merhaba.facebookta "iki çocuklu anne günceleri" isimli bir grubumuz var.Özellkle 2 ve 2+ çocuklu olan annelerle kardeş kıskançlığı başta olmak üzere pek çok konuyu konuşabilmek adına kurduk.Bir göz atın isterseniz.

Back