- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.264
-
- Konu Sahibi Sassy Muffin
Durumumun özeti bu işte. Teşekkür ederim desteğiniz içinBu arada yaşadığınız kaybettiğiniz için daha çok kaybetme psikolojisi insanların sıklıkla düştüğü çok bilindik bir psikolojik hatadır.
Adına batık maliyet yenilgisi (sunk cost fallacy) deniyor.
Geçmişte harcadığınız zaman ve maliyetin “boşa gitmemesi” için yanlış bir yatırımı ısrarla sürdürme davranışıdır.
“Biraz daha evli kalayım da şimdiye kadarki kayıplarım boşa gitmesin” mantığıdır.
Yeni yatırımcıları aman buna düşmeyin diye uyarırlar yoksa çöp hisselerde tüm paranızı tutarsınız bir türlü satamazsınız.
Biraz araştırın, işte bunun için atalarımız “Zararın neresinden dönersen kardır” demiş.
Sorun burada başlamış. Burdan sonra diğer kısımları okumak içimden gelmedi ama sanırım genetik bozukluğa bağlı bebek kayıplarınız olmuş. Başınız sağolsun, evet akraba olmasaydınız da olabilirdi bu bozukluklar ama akraba evliliği riski kat be kat artırıyor. Bunu bilmeyen kaldı mı? Velev ki eşinizle ilişkiniz mükemmel ama bu başlı başına bir sorun, başlı başına bir hata...Bile bile lades olmuş.Yakın akrabam ile evlilik yaptım
Ben bu cehennemde sıkıldım bir de bebek yapayım da onun da hayatı kaysın isyorsunuz değil mi? Farkındaysanız onca çileye borca şu adamı baba yapmak için katlanıyorsunuz. Ne vereceksiniz o bebeğe? Borçlu bir hayat? İşgisiz bir baba? Psikolojisi bozuk bir anne. Hangisi daha iyi bebek için seçemedim be
Ben de de var aynından geçen yıl yakaladım hem de doğumdan sonra milyarlarım gitti beni bitirdi bebek için duruyorum sevgi saygı hoşgörü kalmadı artık bunlar hasta bağımlılar nasıl ki uyuşturucu bağımlıları almadan duramıyo öyleler. Onun ailesi yardım ediyor benimkiler ediyor şimdilik öyle geçiniyoruz ama ben onlardan aldıklarmla o kadar utanç içinde yaşıyorum ki nasıl. Dün geceden beri kızım hasta devlet hastanesine götürdüm iki saat bloktan yere beklettiler pandemiyi kullanıyor adiler 40 derece ateşi kendiliğinden düştü kavga edip geldim evime adam da tık yok başıma erkek bide ben ki özel hastaneden başka hastaneye gitmezdim şimdi kızımı götüremiyorum bebeğinin ilk doğduğunda ona takılan çeyrekler ini bile satıp iddiaya yatırmış mal bide kazanıyorum sanıyo yerine de sahtelerini koymuş ben önceden bilseydim asla evlenemezdm asla ondan çocuk yapmazdım senin aklına çok özür diliyorum ama şaşırdım yaaBeni yanlış anlamayın her evlilikte sorunlar olabilir, sizinki biraz sıkıntılarla başlamış özellikle maddi anlamda ama birlikte üstesinden gelmeye çalışmışsınız tamam güzel, babanız ev konusunda destek çıkarken kocanız kumar oynayarak bunu heba ediyor mesela burada insan bir durup yok artık hani bunu da yapmaz bir insan diyor kendine, siz ise sanırım çok sevdiğinizden devam etmişsiniz.
Ama mesela sonra şu olmuş mesajınızdan alıntılıyorum
"Eşim benim 9 sene sonra bulup kaybettiğim ölü bebeğimi doğum yaptığım gece bile iddia oynamıştı
İki sene sonra yine hamile kaldım ama ekim ayında yine sonlandı"
Bunu insan çok sevse de kaldıramaz yahu, kabullenmez yani ve kabullenmemeli de.
Anne olmak istemek yetmez ki hepimiz isteriz anne olmak, buna uygun bir aile ortamı var mı önce bunu oluşturmak gerekmez mi, olmuyorsa zorlamamak gerekmez mi ? Gerçekten kendinize yazık ediyorsunuz üzüldüm okurken inanın. Yani evlilik sizi yormamış siz kendi kendinizi yorup durmuşsunuz gibi yormamanız gereken zamanlarda.