• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende ki bu asabiyet normal mi değil mi ?

ah ahhhh benimde aralarında 16 ay olan iki yaramazım var büyük oğlum 3 küçük oğlum 1.5 yaında bende çok zor günler geçirdim küçük oğlum çok ağlardı 15 aylık olana kadar ağladı sabaha kadar sallardım o uyurdu buseferde abisi uyanırdı okadar zorki insanda sabır falan kalmıyor şimdide yaramazlaştılar hertarafı dağıtıyorlar ben topluyom onlar dağıtıyo akşama kadar böyle daha doğrusu yatana kadar bide döğüşüyorlar gittikçe rahatlıyacağımı sanıyordum ama dahada zorlaşıyor bende evde bağıra bağıra geziyorum tellal gibi.Allah sağlıklarını versin napalım öyle böyle büyüyecekler ilerde bugünleri özleriz:a015: :a015: :a015:

merhaba canım aynı şeyleri bende yaşadım seninkide normal uykusuzluk ve yorgunluk insanı asabi yapıyor ama çocuk beni o şekilde görerek asabileşmeye başlamıştı ve ben bunu farkettiğimde kendimi zaten kötü hisediyordum ve dahada kötü hissetmeye başladım yani sana diyeceğim sinirlerine hakim ol çünkü birkaç sene sonra rahatladığında bunları düşündüğün zaman daha çok kendine kızacaksın ben kendime çok kızıyorum çünkü allahtan ben fazla sürdürmedim ve sinirlerime hakim olmayı öğrendim ve çok şükür çok sakin bir oğlum var

arkadaşlar sizin de bebeğinize-çocugunuza kızdığınız- bağırdığınız
poposuna falan vurduğunuz oluyor mu?
sallıyorum sallıyorum,sabahın 6sında saat 7 oluyor ben hala sallıyorum
yedirmeye çalışıyorum yemiyor
o zaman kendime engel olamıyorum
sonra da el kadar bebeğe kızdığım için çok büyük pişmanlık duyuyorum
sanırım benim bu asabiyetim anormal,
dimi?
[/QUOT

Sizi oyle iyi anliyorum ki , 3 yasinda kizim var ama soyle donup gecen 3 seneme baktigimda benimde vidalarimin gevsedigi cigrimdan ciktigim cok donem olmustur.
Uzuldugun , yanlis oldugunu bildigin , sonra pisman oldugun ve defalarca ozur dileyip bir daha asla sana bagirmayacagim deyip agladigin ona sarilip opup kokladigin zamanlari surekli hatirla..o vicdan azabini hep hisset..ama yinede zaman zaman insanin otokontrolu elinden gidiyor...sinirlendiginiz zaman helede ona vurma noktasina geldiginizi hissettiginizde..vurcaginiz elinizle kendi avcunuza vurun..hem ona zarar vermemis oluyorsunuz hemde o anlik siniriniz ofkeniz birsekilde geliyor gidiyor..(benim siklikla kullandigim bir yontem..:)) simdilerde ise..kizim korkunc derecede aksi ve inatci..onun gozunu nekadar doverim kizarim diye soylemlerle korkutmaya calissamda banamisin demiyor daha bir hirs yapiyor beni delirtmek icin..bende hemen aglama numarasi yapiyorum...ve sunu gordum ki ..kendisi tarafindan uzuldugumu gordugu icin ve beni uzulurken aglarken gormek hic istemedigi icin daha bir uysal daha bir sakin olup..tamam anne ..nolur aglama..dedigi zamanlarda cok..bosuna dememisler tatli dil yilani deliginden cikarir..ben biraz onun duygulariyla oynayip duygusal anlamda canini acitiyorum ama..umuyorum yakinda bundanda vazgecip..farkli bir yol izlerim.,,
Bebeginiz 9 aylikmis..hem is hem ev hem bebek..insani yoruyor ve yipratiyor..soyleeeee bir saat dahi olsaherseyi unutup insan dinlenmek istiyor..1 saat salliyorum yinede uyumuyor diyorsunuz...ayaktami salliyorsunuz eger oyleyse zaten o aliskanliginizi birakin diyecegim ama 9 ay bebekte alismistir o duruma..bilmiyorum ama isterseniz bir deeneyin aklima soyle bir fikir geldi yaniniza alip uzanin hem siz en azindan uzanarak o yipratici sallamalardan hadi uyusun diye odaklanmaktan kurtulursunuz..bebisinizinde sirtini poposunu oksayaraktan belki hafif hafif mirildanaraktan ninni soyleyip uyutmaya calisirsiniz..bilmiyorum nebileyim aklima oyle bir yol geldi..:)))

sevgiyle kalin bebisinizle...bol bol daa... yaaa sabir cekin...

Bebeklerinin karnini doyurup, altini temizledikten sonra sürekli uyuyan, uyanik kaldigi zamanlarda da sesi cikmayan bebeklerin anneleri gercekten sanslilar.Bir arkadasimin bebegi sürekli uyuyordu, emzirmek icin bile kendisi uyandirmak zorunda kaliyordu.Tabi kendisine "nasil bebek bakimi zor mu" diye sordugumda "yoo hic zor degil" diyordu.Ben de benimkinin de böyle olacagini düsünerek seviniyordum.Amaa, bir oldu ki aman allahim, gecem gündüzüm birbirine karisti.herhalde ancak birkac dakika aglamadan duruyordu,Gecedee, gündüzdee.Nasil bir rahat, sakin ve sabirli bir ruh haliniz olacak ki, bagirmadan sakince gecistireceksiniz.Öyle bir noktaya geliyosunuz ki, bagira bagira agliyarak rahatliyorsunuz.Bu halin normal olup olmadigini ben de cok sorardim kendime.Bunu ancak yasayan anneler anlayabilir.

canım bende iki çocuk büyüttüm... çocukların uyku problemlerinden kendimi daha kötüsünü düşünerek rahatlattım.. yemek konusunda ise çocuklarınızı zorlamayın bir süre su ve taze meyve suları verin o acıktığında mutlaka eteğinizden tutacaktır.:1rolleyes:

Benımde bebegım 6 aylık ılk 3 ay gazdan cektık agladı huysuzdu sımdıde galıba dıs cıkcak bazen kendımı kaybedıp bagırıyorum bezıne vuruyorum sonra cok uzuluyorum ama ınsanın elınde olmuyo

canım bu duyguları çok iyi tanıyorum benimde oğlum 3 yaşını bitirene kadar geceleri uyku yüzüne hasret kalmıştım yemek yemez uyumaz mız mız bi çocuktu aynen sen gibi arttık zıvanadan çıktıgım anlarda olmadı değil sonra uyudugu zaman onu seyreder ağlardım ben sana nasıl kıydım diye ama insan o anda katlanamaz duruma gelebiliyo şimdi oğlum 6 yaşında bazen yine beni delirtiyo ama hemen başka odaya yada balkona çıkıyorum sırf sinirlerime hakim olamayıp kızarım vururum diye yada oğlumu odasına gönderiyorum tabi senin böyle bi şansın yok
ama en azından kafanı çıkar pencereden 10 kadar say ve derin derin nefes al işe yarar eminim
allah hepimizin evlatlarına sağlık sıhhat versin

off benımkıde uykuya gecıste problemımız var evet uyuyunca cok guzel uyuyo ama uyuyana kadar bende sınır bırakmıyoorrr bazen ağlamak gelıyo ıcımden ama onlarrrsızda bir hayat olmazkii yaaaa

arkadaşlar sizin de bebeğinize-çocugunuza kızdığınız- bağırdığınız
poposuna falan vurduğunuz oluyor mu?
sallıyorum sallıyorum,sabahın 6sında saat 7 oluyor ben hala sallıyorum
yedirmeye çalışıyorum yemiyor
o zaman kendime engel olamıyorum
sonra da el kadar bebeğe kızdığım için çok büyük pişmanlık duyuyorum
sanırım benim bu asabiyetim anormal,
dimi?

maalsef bazen bende kendime engel olamıyorum.benim kızım 3,5 aylık anne olmayı çok istedim allah'a çok şükür bu lutfu bana nasip etti ama doğumdan sonra çok zorlandım uykusuz geceler,sürekli ağlayan bi bebek çektiğim acılar sıkıntılar üstelik yalnızdım yanımda hiç kimse yoktu yardım edecek 2 ay çok zor geçti.normalde sabırlı ve zor sinirlenen biriyim ama bunlar bende asabiyet yaptı hamileyken bu kadar zorlanacağımı bilmiyordum.çabuk sinirlenir oldum kendime şaşıyorum bazen bağırıyorum sonra çok pişman oluyorum tövbe ediyorum.şimdi alıştım bitanem o benim iyiki doğurmuşum diyorum yanımda uyuyor masumca meleğim onu çok seviyorum.sanırım kendimizi biraz daha kontrol etmeliyiz sabırlı olmalıyız allah'a dua etmeliyiz bize yardım etsin sinirlenmeyelim diye:Saruboceq:

selam arkadaşlar...

tüm yazılanları okudum da..sanırım hepimizin ortak sıkıntısı.. benim oğluşumda 13 aylık. ilk dönemler zordu.. hele o uykusuzluk insanı maffediyor.. sinirler boşalıyor...

tabi o zamanlar öfkemi başka şekillerde çıkartıyordumm. eşimei annme bağırmak gibi :) :( ne anlar bebek bağırmaktan diye...

şimdilerde de altını üstünü değiştiriken vede banyo yaparken üfff acayip sinirleniyoruz eşimle.. nasıl ağlıyor anlatamam.. kırk dereden su getiriyoruz bunları yapmak için..

etrafı dağıtmalar.. herşeye parmak atmalar.. annelik hakikaten sabır gerektiriyor..

Allahım olmayanlara bu eşsiz duyguyu taddırsın.. ve bizlere sabır ve tabiki yavrularımızada sağlık versin. (AMİN)

merhaba!
bilmem derdinizin dermanı olur mu cümlelerim ama 9,5 aylık minik bir kızın annesi olarak söyleyeceklerime fazlasıyla inanıyorum.bir tv kanalında psikogtan çocukların iç duyguyla ilgilendiğini duydugumdan beri kendimi çok daha rahat hissediyorum.bebek ya da çocuk sizin o anlık duygularınızla değil bütünsel duygularınızla ilgilenir.yani bu durum tam tersi de olabilir.herkes içinde sevilen bir çocuk genelde sevilmediğini düşünüyorsa o anki sevgi ifadesinin bir anlamı olmuyor.o sebeple bence vicdan azabı duyup olması gereken otoriteyi de kurmayı engellemeyin.sevildiğini bilen ve hiiseden bir çocuk anlık kızmaları büyütmeyecektir zannımca:)

Son düzenleme:
benim oğlum 22 aylık oldu biz hala sabah 6 -7 lerde yatıyoruz üstelik babasıda saolsun ben çalışıyorum diye hiiç istifini bozmuyo bazen çıldırcak gibi oluyorum inanırmısınız omuzlarım boynum bütün kemiklerim birbirine geçmiş gibi oluyo yorgunluktan ama yapcak bişi yok sabır benimde bikaç sinir patlamalarım oldu bi gecesinde oğlum daha 8 aylık falan herzamanki gibi beşiğine koyuyorum ben tam yastığa başımı koyuyorum uyanıp ağlamaya başlıyo bu şekilde bunu inanmıycaksınız belki ama 15 20 kez tekrarladı tam uyucam ağlıyo falan en sonunda o sinirle yerimden fırlayıp bi hışımla yorganını tırmaklarımı geçirerek açtım birden çığlık atarak ağlamaya başladı oğlum ışığı açtığımda bi baktımki yorganla beraber oğluşumun elinin derisinide yolmuşum eli nası kanamıştı yavrumun o sustu gülücükler atmaya başladı ama ben belki iki gün boyunca ağlaya ağlaya kendimi paraladım hakettimde.şimdi bazen yine çok kızıyorum ama tepki vermiyorum bu olaydan sonra allahta sabrını veriyo zaten yavaş yavaş anlamaya başlıyo beni en azından öğle uykusu uyuyo artık ve bazı günler 12 1 gibi uyuduğuda oluyo:1rolleyes:

çocuğunuzla iş birliği yapabilme diye kitap okuyorum ve bir çok hatamı gördüm herkese de tavsiye ederim bu kitabı..keşke daha önce okusaydım.. boşu boşuna kendimi de oğlumu da hırplamazdım.....öfkeme yenilmezdim... pratik çöüzmler bulurdum...

malesef arada bende yapıyorum.ama artık kendimi firenliyorum.kızıma bağırdığım zaman korkuyor ve vuracağımı sanıyor.ama vurmuyorum sadece bağırmamdan bu kadar etkilendiği için vurnaya korkuyorum vursam kimbilir ne yapar.insan bazen sabredemiyor bağıyor malesef ve bende sonra çok pişman oluyorum.allah bize sabır versin ne diyebilirim ki başka???

Bence cocugunu sallamakla hata yapiyorsun, hem saglik acisindan iyi bir sey degil. Sanirim yalnizda biz Türklere özgü birsey bu. Ben bebegimi hic sallamamistim, taki annem yanima gelene kadar, ben ise gittigimde o sallayarak uyutmayi ögretmis, o gittikten sonra ben baya bir zorlandim eski düzenime girene kadar.Bir saat hatta iki saat agladigi bile oldu ama sonunda uyudu. Yani demem oki bebek ister bir günlük olsun ister 1 yasinda anneyi kullanmayi iyi biliyor, sonuna kadar deniyor anneyi. Ben denemesine izin vermedim,cok sinirlendigim anlar oldu ama tek bir fiske bile vurmadim(yapi itibariylede cok sinirli biriyimdir) onun yerine farkli yöntemler kullandim.Mesela uyku saati geldi ve uyumuyor yatagina yatirdim agladigida oldu ama asla onu yatagindan almadim uyuyana kadar. Karsi atak alisverise gittigimizde aglayarak beni delirtmeye calisiyordu, bende sinirlenmek yerine yakinlarda bir bank bulup oturup o sakinlesene kadar bekliyordum bank yoksa arabada bekliyorduk ve inan bana 5 dakikayi gecmiyordu susmasi:)
Yemek konusundada zorlama bence cocuklarin bünyesi bizden daha saglam iki gün ac kalabiliyorlar aciktigi zaman zaten yer önemli olan gereken siviyi almasi.Belki icinden söylemesi kolay diyorsun ama birde düsün ben calisan bir anneyim ama yinede bu söylediklerimi gercekten yaptim ve sorunsuz bir cocuk büyüttüm su anda dokuz yasinda tombis bir kizim var:)

vallahi her çocuyk bebek bir değil benim kızım 56günlük aglayınca kararıyo için el veriyosa bırak bakalım beşiginde aglayarak sussun sonu ancakaglamaktan kararmaktan nefesi kesilip çatlamak olur bence herkes göre bir olay değil buuu

bende çalışan ve asabi bir anneyim malesef , bir kaç kez çocuklarıma tokat attım çok sinirlendiğim zamanlarda , ama sonra her anne gibi saatlerce ağladım .. ınsan zamanla bazı şeyleri dizginlemeyi de öğreniyor, artık eskisi gibi sinirlenmemeye çalışıyorum ..Yeşil çay içiyorum , güzel bir sakinleştirici .. tavsiye ederim...Allah bütün annelerin ve özellikle çalışan annelerin yardımcısı olsun

Çok normal. benim de bebeğim 19 aylık, kesinlikle yemek yemek istemiyor, uzun zamandır şöyle yüzünü görerek yemek yediremedim. mutlaka bişeylerle oyalıyorum, o oyalanırken ben arkasından tıkıyorum ağzına. yemediği zaman çıldırıyorum. Ve bağırıyorum ona, dayanamıyorum..

Back