• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bende ki bu asabiyet normal mi değil mi ?

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
arkadaşlar sizin de bebeğinize-çocugunuza kızdığınız- bağırdığınız
poposuna falan vurduğunuz oluyor mu?
sallıyorum sallıyorum,sabahın 6sında saat 7 oluyor ben hala sallıyorum
yedirmeye çalışıyorum yemiyor
o zaman kendime engel olamıyorum
sonra da el kadar bebeğe kızdığım için çok büyük pişmanlık duyuyorum
sanırım benim bu asabiyetim anormal,
dimi?

bi kere bende bağırmıştım..
aslında bebişime değil kendi kendime bağırmıştım ama kaşık kadar bebiş bana iki gün küstü..
şaşırdım baya..
o gün bu gündür ağzımı açamıyorum:)) çok kötü olmuştum çünkü...
gerçi benimki baya küçük daha sizin zamanınıza kadar baya sabır çekmek lazım..

öncelikle Allah bağışlasın bebeğinizi...
anormal değil davranışlarınız ama biraz sakin olun...
uykusuzluk maalesef sinir yapıyor ama el kadar bebeğe bağırmayın sakın...
bir dönem bütün bebekler böyle sanırım,benim kızım da
gece 3 olmadan uyumazdı mesela,ama düzelecek,
işte çocuk byütmek çok zor,sabırlı olacaksınız,
sinirlenmeyeceksiniz,hele hele sakın bebeğinizin yanında bağırmayacaksınız...
siz, yorulduğunuz anda eşinizi devreye sokun...
bebeğiniz kaç aylık bu arada.....?

canım benimde bi oğlum var aynı şekilde oda yemek yemiyordu hiç acıkmıyodu 2-3 saat başında bekliyordum yedirmek için mamayı yutmuyodu bile ağzına mama vermek için ayrı bi uğraş yutturmak için ayrı bi uğraş veriyodum 1 kere bende senin gibi poposuna vurmuştum o zaman 8 aylık falan dı hala aklımdan gitmiyo o dudaklarını büzüşü falan hala içimde.ama insan sinirleniyo yapıyo sonrada pişman oluyoruz anneyiz işte çok şükür geçtü o günler şimdi oğlum 5 yalında yine yedirmek için uğraşıyorum ama eskisi gibi değil.sende sabırlı ol yedirmek için bebeğinin dikkatini başka yere çek ben öle yapıyodum.gerçekten yemek yemeyen çocuk çok zor.allah yardım etsin canım allah çocuklarımıza sağlık sıhat versin.

Bence annormal degil, stress, uykusuzluk asiri sinir yapiyor insana...bazen kontrol edemiyor insan kendini...:delphin:

Sakin olmaya calis canim, esinden yardim al, sen bebegin üstüne bagirdikca sinirli asabi davrandikca zaten o yavurcakta bunu anlayacak ve dahada huzursuz olacak...sen sakin oldugun zaman bu bebeginede yansiyor...:delphin:

Kolay gelsin, güle güle büyüt:teselli:

bebişimiz 9 bucuk aylık:))))
ben hamile kaldıgımı öğrendiğim gün Allahım sabrını da ver diye dua ettim hergün
yapı olarak da çok sabırsız bir insanım çünkü
rabbim sabrını vermedi ama heralde:(

güzelim herşeyden önce sakin olmalısın..
onlar bebek kızdığımızdan anlayacak yaşta değiller ki..
bende de var 3 aylık allah bir şekilde sabrını veriyor ilki çok sakindi benim de bu çok haylaz..

anormal değil bence çok normal allah yardımcınız olsun
bebek bakmak kolay değil
aynı durumları bende yaşadım çünkü çok tahammülsüz biriyim
uykuyada düşkünüm ondan
geçecek ama biraz daha zaman geçtiği zaman uykusuda yemeside yerini alıyo merak etmeyin

yooo anormal değil canım , benim bebeğimde seninki kadar ve bakımı çok zor çünkü yemiyo :( ama ben sinirlerime hakim olamayacağımı hissettiğim an balkona çıkıp temiz hava alıyorum hemen. şimdiye kadar henüz bir taşkınlık olmuş değil ama seni çok iyi anlıyorum allah sabır versin canım bebeğine ve kendine iyi bak...

siteden takip ettiğim kadarıyla sen her konuda biraz çabuk parlayan, sinirli birisin.
bebek konusu da çok sabır gerektiren bir şey olduğundan bebeğine de patlaman normal bu açıdan.
ama dediğim gibi senin genel bir sinirli halin var sanki, birkaç tartışmanı okuduğum kadarıyla...
ben de senin gibiyim ama. gerçi son zamanlarda biraz frenledim kendimi.
yapı meselesi bu zor değişir...

hiç kendinizi kötü hissetmeyin çok normal... uykusuzluk, o yoğun sorumluluk duygusu insanı adabi yapabiliyor. sakin kalmaya çalışın dicem ama çok zor..

bebişimiz 9 bucuk aylık:))))
ben hamile kaldıgımı öğrendiğim gün Allahım sabrını da ver diye dua ettim hergün
yapı olarak da çok sabırsız bir insanım çünkü
rabbim sabrını vermedi ama heralde:(

ah annesi tam hareketli zamanı,
durmadan oyun isterler bu zamanda,
hele birde erken uyumuş ve uykusunu almışsa,
kesinlikle ayakta tutuyorlar herkesi...
Rabbim onun sabrını da veriyor,gücünü de...inanın...
ama ne olur bağırmayın bebeğinize...
biraz sıkıntı çekeceksiniz ama inanın
onların bir gülüşüne değer hepsi...
zaman su gibi akıp gidiyor,bizlerde yaşadık o dönemleri...
en güzel zamanlarınız bence değerini bilin,tadını çıkarın..
benim yerimede kocaman öpün lütfen...
sevgiler...

canım ben çok sakin bir insanım
en azından etrafımdakilere göre öyleyim
ama inan bende kızlarıma bağırıyorum kızıyorum çok nadirse olsa vuruyorum.hiç doğru değil sonra çok pişman oluyorum ama sonuçta hepimiz insanız bir yerde patlıyoruz işte
kaldıki sen sabırsızım diyosun ama yinede biraz daha sakin olmaya çalış
çocuk büyütmek zor canım çok sabır ve emek vermek gerek

biraz daha sabırlı olmaya çalışcam
balkona çıkıp temiz hava almak ii fikir
ya da bebeği babasına vermek

ilk bebekte insan sabırsız olabiliyo ben kızımda çok yıprandım kalabalık ortamdaydım
ama ikinci bebek bana bambaşka bir şekilde geldi şuan 10 aylık sabah yedide altıda yapmadığı kalmıyo bana ama ben o saatte bile ağlamasına kahkaha atabiliyorum şaşırıyorum kendime ilk annelik zor iş haklısın ama sık dişini içinden oku bağırmicam sora üzülüyorum de şartla kendini zaten az kalmış yakında bunlar biticek geceleri hiç uyanmicak kolay gelsin arkadaşım

Yaşadıklarınız son derece normal bencede.
Hangimiz bebek büyütürken gerilmedik ki.
Bende genel anlamda tahammülü dar bir insanım.
Sabrımın taştığı noktalar oluyordu. Bağırdığında ise
kısa süreli susuyor, sonra gene ağlıyor bebekler.
Bu zamanlarda insanın birine çok ihtiyacı oluyor sakinleşmek için.
Ya yakınlarınızdan biri, yada eşiniz size uardımcı olursa;
daha kolay atlatırsınız bugünleri. Allah bağışlasın bebeğinizi.
:nazar:

arkadaşlar sizin de bebeğinize-çocugunuza kızdığınız- bağırdığınız
poposuna falan vurduğunuz oluyor mu?
sallıyorum sallıyorum,sabahın 6sında saat 7 oluyor ben hala sallıyorum
yedirmeye çalışıyorum yemiyor
o zaman kendime engel olamıyorum
sonra da el kadar bebeğe kızdığım için çok büyük pişmanlık duyuyorum
sanırım benim bu asabiyetim anormal,
dimi?
canım yeni gördüm konunu
bahsettiğin gecelerden biz de çok yaşadık
2 saat salladığımı bilirim ben de
en sonunda ben de kızıp uyu artık diye sesimi yükselttiğimi biliyorum
ama ertesi gün gün boyu vicdan azabı
el kadar bebek sıkıntısı olmasa niye uyumasın diyordum kendime
ben zaten uykudan kalkınca çok sinirli olurum, bir de gece yarısı 2 saat uyuyamayınca insan kendine hakim olmayabiliyor
eşim çok sakindir, senin ki de öyle sanırım, hemen ona devrediyorum ben, bir de artık o kadar sinirlenmiyorum, zaten kızınca çocuk daha bir kuduruyor canım
ipek sanırım diş çıkaracak annesi, ondan olabilir

benim ilk bebeğim anormal huzursuz bi çocuktu gaz yüzünden.8 ay boyunca belki geceleri en fazla 1 saatlik uykum olmuştur.işin tuafı gündüzde uyusa uyusa en fazla 45 dk uyurdu hemen uyanırdı ağlamayla.saatlerce ağladığını,gündüzleri doktor doktor dolaştığımızı bilirim.şimdi 5 yaşında yavaş yavaş azalıyo ağlaması ama huysuzluk aynı.ben de çok zor günler geçirdim canım.durumunu anlayabilirim.ama yapılacak bişey yok.sabır

evde babası varken sorun olmuyor zaten
hemen ona devrediyorum geceleri,çünkü mesai oldugu zaman sabah 5 de uyandıgımdan gece uyanır uyumazsa babasına veriyorum
verebileceğim biri yoksa problem yaşıyoruz...
biraz törpülemeye çalışcam kendimi bu konuda,çünkü çok vicdan azabı çekiyorum içim daralıyor

Back