- 13 Haziran 2009
- 1
- 0
- 41
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba panedla öncelikle geçmiş olsun bende 20 gün önce dual plane yöntemiyle ameliyat oldum ama ameliyat sonrası çok ağır geçti 3-4 gündür biraz rahatladım ama hala ağrılarım var yürürkende rahatsız ediyor yoruyor sen nasılsın ağrıların varmı tempolu yürüyebiliyormusun
kusura bakma canım yeni gördüm mesajını. Bir süredir foruma girmiyordum. Benim ameliyatım 27 Nisan'da oldu yani 1,5 ay geçti. 20. günümde normal hızda yürüyebiliyordum. Zaten normalde çok hızlı yürürüm ben. Çok rahatsız edici bir durum olduğunu hatırlamıyorum. Sen nasılsın? Nasıl oldun?
kusura bakma canım yeni gördüm mesajını. Bir süredir foruma girmiyordum. Benim ameliyatım 27 Nisan'da oldu yani 1,5 ay geçti. 20. günümde normal hızda yürüyebiliyordum. Zaten normalde çok hızlı yürürüm ben. Çok rahatsız edici bir durum olduğunu hatırlamıyorum. Sen nasılsın? Nasıl oldun?
20 gün kabustu, 5 gün kalkamadım gibi yazmışsınız arkadaşlar ama anlamıyorum ben de aynı ameliyatı oldum ama 7 gün değil ertesi gün bile işe dönülebiliyo? ? ilk gece yatma kalkmada biraz acıdı o yani bi daha da ne acı ne sızı olmadı.
Selam kizlar
Bende anlamiyoruM ameliyat sonrasi metroya binenler ertesi gun ayaga kalkanlar gercekten super.cunku ben tam on gun izin aldimve on gunun sonunda ise giderken acayip zorlandim memeleri tutup yuruyesim geldi boyle aci yok diyen arkadaslara imreniyorum ben duyunca sasiriyorum ben ellerimi bile kaldjramamistim degil kolumu kaldirmak !
Gizemcim kas ustumu oldun kas alti olupta nasil kalktin yahu?
24 gun oldu daha yan bile yatamiyorum ben
merhaba.ben de dual plane yöntemiyle kendimce olabileceğin en büyüğü (370cc) protezlerle ameliyat oldum.bugün tam 1 ay 9 gün olmuş. bünyem çok sağlam ve acıya dayanıklıdır.iyileşme sürecim boyunca hiçbir aksilikle karşılaşmadım,herşey olması gerektiği seyirde devam etti hatta normalden hızlı bile iileştim diyebilirm.fakat bir gerçek varki dual plane ve kas altı yöntemlerinde doktor göğüs kasınızı kesiyor ve protezi onun altına yerleştiriyor.yani bu olayda sıfır ağrı çekmeniz ertesi gün kalkıp rahat rahat biyere gitmeniz çok olası deil.nekadar dayanıklı olsanız,ağrı eşiğiniz sağlam yüksek olsa da 3-4 gün kendi başınıza yataktan bile kalkamayacak durumda olacaksınız.ben 4. gün rahat rahat kalkıp biyerlere gidebilmiştim.ama kollarımı rahat kullanmam tamamen normal hayata dönmem ve spora başlamam 3 hafta dolunca mümkün oldu.haa göğüs dokusu üstü olursa yönteminiz, ozaman sadece dikiş ağrıları ve gerginlik sorunu olur.işte ozaman ağrı eşiğinizin yüksek olması sizi ayağa kaldırır..
tam tersi sıfır ağrı çekmeniz ertesi gün kalkıp rahat rahat biyere gitmeniz çok çok olası. :) hatta konu aksi pek olası değil?
çekilen acılara her zaman bir açıklama bulunabilir. bunu anlayabiliyorum. ama burada bahsettiğim acı çekilmesini normal ve doğal göstermek değil aksine hiç acı çekilmeden narkozsoz ve dirensiz de yapılabildiğini görmek? o nedenle şöyle olursa acır böyle olursa acımaz falan değil yani konu. bunun bünye, dayanıklılık , ağrı eşiği , kasın kesilmesi ve kasaltı konmasıyla yada yöntemle bir ilgisi yok. kasaltı olanlar da var ve yine aynı? ben kendim arabamı kullanıpda eve döndüğümü yazdım daha önce? 3 hafta sonra değil, aynı gün akşamı?!