- 20 Ocak 2021
- 1.011
- 559
- 26
Ay lütfen böyle düşünme çok güzel bir annesindir umarım. Bebeğn daha çok küçük. Büyüfükçe kendine daha fazla vakit ayırırsın merak etme5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
Saçımı boyattım lazere gidiyorum ama özellikle saç boyamanın emzirme sürecinde çok zararı olduğunu söyleyen bir doktora denk geldim bugün
Moralim bozuk ne kendime ne evladıma ne aileme yetemiyor muyum hissi var
Tr. De amonyaksız olanlar var fakat özellikle açık renkte isteneni vermiyor. Bir de organik boyaların (ne kadar organikse artık) fiyatları daha yüksek olunca, market boyalarına yönetiyorlar.
Benim, çok bilindik bir set boyaya müthiş alerjim var. Ucuzdan değil, hatta en yüksek fiyat aralığında sürdüğüm an saç derim, vücudum ve hatta genitalimde müthiş bir yanma ve kaşıntı başladı artık içinde ne varsa hemen yıkadım boya bozuktur dedim. Sonra yine denedim yine aynısı oldu.
Şu an kendim hazırlıyorum ama yinede amonyak mevcut. Oralarda her şey kuralına uygun ama TR. De bunu kim denetliyor ki ?
Bahsettiği talimatlar doğal içerikli olması mı acaba?
Gerçi ben ombre yaptırdım yani dipten boyama değil ama kimyasal sonuçta
Kokladigimiz kokular bile hormonlarımizi etkilerken vücudumuza sürdüğümüz maddelerin sürdüğümüz kısımla sınırlı kalacağına inanmamiz beklenemezAğzı olan konuşuyor...
Paşam dünyaya haber vermeden gizlice bir çalışma yapmadıysa, kimin hangi çalışmasına dayanarak konuşuyormuş ?
Bu konuda çok kısıtlı sayıda çalışma var.
Ben size , Cleveland Clinic'in online sitesinde, hamilelikten itibaren saç boyasına ilişkin çalışmalardan söz eden bir yazıda yer verilmiş "emzirirken saçınızı boyayabilir misiniz " bölümünden bir kısım çevirdim. Kendiniz yazıyı okumak isterrseniz, linkini de paylaştım. ;
"Saç boyasının fetal gelişimi nasıl etkilediğine dair pek fazla araştırmamız olmadığı gibi, saç boyasının anne sütü üzerindeki etkisine ( o da eğer varsa) dair de çok az gerçek verimiz var. Neyse ki, şu anda saç boyasının talimatlara uygun şekilde kullanıldığında anne sütünüze geçeceğine dair bir kanıt yok . "
Bu yazı 18 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanmış.
Is It Safe To Dye Your Hair While You’re Pregnant?
An Ob/Gyn explains the safest ways to get a pop of color while you’re pregnant.health.clevelandclinic.org
Önce insan sonra anneyiz çok merhametli olmasaydın böyle düşünmezdim.lazeri 6 ay yapmiyorlardi ama çocuk için değil de hormonlarla alakaliydi. Saç boyasi da emzirmede sanmıyorum en azından ben duymadım.5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
Saçımı boyattım lazere gidiyorum ama özellikle saç boyamanın emzirme sürecinde çok zararı olduğunu söyleyen bir doktora denk geldim bugün
Sizin domatesler bile sıkı denetimdeAlerji banada genelde rimellerde oluyor. Alerji testlerim negatif cikmasina rağmen bazi rimeller aşiri Alerji yapıyor.
Gebelik ve emzirme döneminde bende dikkat ettim ama saç boyasi asla cikarmadim hayatimdan.
Oksidasyon kremini *xora veya *chwarzkopf kullanıyorum. Boyalarda yine aynı firmaların. Amonyak illaki var ama hiç olmazsa kaliteli amonyakKuaförde yaptırdım sarı ombre
Büyük ihtimal amonyaklıydı
Sizin domatesler bile sıkı denetimdeAllah'a emanet yaşıyoruz burda
Yaşınız kaçSağlıklı mı değil mi bilmiyorum saçımı hiç boyamadım haberim yok. Öğrendikten sonra boyamazsınız olur biter. Daha çooook hatalar yapacaksınız, yetememek diye bir şey yok.
Geçenlerde Fransa Antep fıstıklarını geri yollamış bizeSizin domatesler bile sıkı denetimdeAllah'a emanet yaşıyoruz burda
Sizce?Yaşınız kaç
Almanya da yaşayan kuzenimle de aynı şeyi konuştuk çocuk doktoru aynı şekilde süt kesmeden boyatma demiş . Yani mesele bence şu bu kadar araştırdığıma göre beni de rahatsız ediyordu . Kaldı ki çok beyazım da vardı . Bazı şeyler ertelenebilir ya da alternatif çözümleri bulunabilir. Ama birşey olmaz diyemeyizBuda doktordan doktora farklı.
Benim hem tüp bebek, hem prenatal, hemde normal kadin doğum hekimim asla sorun olmaz dediler.
Eskidendi amonyak dolu boyalar.
TRde durumlar nasil bilemiyorum ama almanyada satılmıyor bile
Bu his çok normal. Yorgunsun.5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
36Sizce?
Almanya da yaşayan kuzenimle de aynı şeyi konuştuk çocuk doktoru aynı şekilde süt kesmeden boyatma demiş . Yani mesele bence şu bu kadar araştırdığıma göre beni de rahatsız ediyordu . Kaldı ki çok beyazım da vardı . Bazı şeyler ertelenebilir ya da alternatif çözümleri bulunabilir. Ama birşey olmaz diyemeyiz