Bencil bir anne miyim

Ay lütfen böyle düşünme çok güzel bir annesindir umarım. Bebeğn daha çok küçük. Büyüfükçe kendine daha fazla vakit ayırırsın merak etme

Alerji banada genelde rimellerde oluyor. Alerji testlerim negatif cikmasina rağmen bazi rimeller aşiri Alerji yapıyor.
Gebelik ve emzirme döneminde bende dikkat ettim ama saç boyasi asla cikarmadim hayatimdan.

Bahsettiği talimatlar doğal içerikli olması mı acaba?
Gerçi ben ombre yaptırdım yani dipten boyama değil ama kimyasal sonuçta

Bahsettiği talimatlar, boyanın kullanımına ilişkin talimatlar, kutuların üstünde olan. ben yeterli çevirememişim, kusuruma bakmayın.

Sanırım eldiven kullanımıi yahut azami saçta kalış süresi, karışımlardaki oranlar vs...
Açıkçası pek bilmiyorum, ben saçımı hiç boyamadım yahut boyatmadım, uygulamaya yabancıyım
Ama kastedilen, boyayı uygulamaya ilişkin talimatlar. Ve bir de; metinde boyanın türü şöyleyse diye bir ayrım yok.

Kokladigimiz kokular bile hormonlarımizi etkilerken vücudumuza sürdüğümüz maddelerin sürdüğümüz kısımla sınırlı kalacağına inanmamiz beklenemez

Önce insan sonra anneyiz çok merhametli olmasaydın böyle düşünmezdim.lazeri 6 ay yapmiyorlardi ama çocuk için değil de hormonlarla alakaliydi. Saç boyasi da emzirmede sanmıyorum en azından ben duymadım.

Emziriyorum ve saçımı boyuyorum sanırım 4. Aydan itibaren boyamaya başladım. Bencillik olarak görmüyorum, amonyaksız boyalardan tercih edebilirsiniz. Lazerin süte geçecek bir zararı var mıdır bilemiyorum, doktorlar her şeye kesinlikle yaptırmayın zararlı derken mesela sigara içen hamile/emziren birine 5 tane 10 tane iç stres daha kötü gibi saçma şeyler de söyleyebiliyor o yüzden çok takılmıyorum ben.

Alerji banada genelde rimellerde oluyor. Alerji testlerim negatif cikmasina rağmen bazi rimeller aşiri Alerji yapıyor.
Gebelik ve emzirme döneminde bende dikkat ettim ama saç boyasi asla cikarmadim hayatimdan.
Sizin domatesler bile sıkı denetimde Allah'a emanet yaşıyoruz burda

Kuaförde yaptırdım sarı ombre
Büyük ihtimal amonyaklıydı
Oksidasyon kremini *xora veya *chwarzkopf kullanıyorum. Boyalarda yine aynı firmaların. Amonyak illaki var ama hiç olmazsa kaliteli amonyak bebeği bilmem ama kalitesiz olana anında reaksiyon gösteriyor vücudum. Yanma, kızarma, kaşıntı ama hiç bir alerjim bu kadar delirtmiyor, bu resmen asit dökmüş gibi yakıyor.

Sizin domatesler bile sıkı denetimde Allah'a emanet yaşıyoruz burda

Evet, burda daha çok denetim var.
Domatesler zaten hollanda domatesi oluyor genelde. Toprak, güneş görmeden yetişiyorlar. Katkisal madde yok ama vitaminide yok. Ben onlari su niyetine yiyorum :)

Emzirirken ben de lazer, boya vs tercih etmedim. Bu konularda net veri yok. O yüzden annenin tercihine kalıyor biraz da.

Valla ben hayatım boyunca hiç saç boyamadım. Kendime zararı olduğu için.
Lazere de gitmedim yine kendime zararı olduğu için. Yaptırmak isteyen yaptırsın elbette,hiç birine laf edemem herkesin kendi bedeni kendi kararı.

Siz de saç boyattınız lazere gittiniz diye bencil anne diyemeyiz ki,herkes evladı için en iyisini yapmak ister.

Buda doktordan doktora farklı.
Benim hem tüp bebek, hem prenatal, hemde normal kadin doğum hekimim asla sorun olmaz dediler.
Eskidendi amonyak dolu boyalar.
TRde durumlar nasil bilemiyorum ama almanyada satılmıyor bile
Almanya da yaşayan kuzenimle de aynı şeyi konuştuk çocuk doktoru aynı şekilde süt kesmeden boyatma demiş . Yani mesele bence şu bu kadar araştırdığıma göre beni de rahatsız ediyordu . Kaldı ki çok beyazım da vardı . Bazı şeyler ertelenebilir ya da alternatif çözümleri bulunabilir. Ama birşey olmaz diyemeyiz

Bu his çok normal. Yorgunsun.
Kendini suçlama. Emzirme döneminde saçını boyatan bir sürü insan biliyorum.Senin boyattığın saçtan sütüne geçip bebeğe zarar verme olayına gelene kadar , içtiğimiz sular , yediklerimiz çok mu sağlıklı sanki.Sadece güzel anların tadını çıkar.Mükemmel olmaya çalışma.Çok yorucu

Son düzenleme:

Kesinlikle birşey olmaz zaten diyemeyiz bunu herhangi bir doktorda zaten demez ve demiyorlarda.
Her kadinin kendi karari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…