Boya ve lazer emzirmede ikilemde kalınan konulardan. Bunları yaptırmanız bencil olduğunuz anlamına gelmez bence. Kaldı ki boyattıktan sonra duymuşsunuz.5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
Saçımı boyattım lazere gidiyorum ama özellikle saç boyamanın emzirme sürecinde çok zararı olduğunu söyleyen bir doktora denk geldim bugün
Moralim bozuk ne kendime ne evladıma ne aileme yetemiyor muyum hissi var
5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
Saçımı boyattım lazere gidiyorum ama özellikle saç boyamanın emzirme sürecinde çok zararı olduğunu söyleyen bir doktora denk geldim bugün
Allah aşkına yanlış bilgi vermeyin . Burası kadınların kullandigi bir platform. Bu konuda üç tane çocuk doktoru ile görüştüm. Üçü de boyadan itibaren iki gün süt verme o sütü sağ dediler. Sonuçta o boyaların içerisinde amonyak olabiliyor . Direk bebeğe büyük zarar vermese de vücuduna toksin vermeye gerek var mı ? Ayrıca paşam ağzı olan konuşuyor nedir yahu çocuk doktorlarından daha mı iyi biliyorsunuzAğzı olan konuşuyor...
Paşam dünyaya haber vermeden gizlice bir çalışma yapmadıysa, kimin hangi çalışmasına dayanarak konuşuyormuş ?
Bu konuda çok kısıtlı sayıda çalışma var.
Ben size , Cleveland Clinic'in online sitesinde, hamilelikten itibaren saç boyasına ilişkin çalışmalardan söz eden bir yazıda yer verilmiş "emzirirken saçınızı boyayabilir misiniz " bölümünden bir kısım çevirdim. Kendiniz yazıyı okumak isterrseniz, linkini de paylaştım. ;
"Saç boyasının fetal gelişimi nasıl etkilediğine dair pek fazla araştırmamız olmadığı gibi, saç boyasının anne sütü üzerindeki etkisine ( o da eğer varsa) dair de çok az gerçek verimiz var. Neyse ki, şu anda saç boyasının talimatlara uygun şekilde kullanıldığında anne sütünüze geçeceğine dair bir kanıt yok . "
Yazı 18 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanmış.
Is It Safe To Dye Your Hair While You’re Pregnant?
An Ob/Gyn explains the safest ways to get a pop of color while you’re pregnant.health.clevelandclinic.org
Kendinize bakmanız bencillik anlamına gelmez. Ancak benim doktorum emzirme sürecinde boyayı önermiyorum demişti. Siz bence kendi doktorunuza danışın.5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
Allah aşkına yanlış bilgi vermeyin . Burası kadınların kullandigi bir platform. Bu konuda üç tane çocuk doktoru ile görüştüm. Üçü de boyadan itibaren iki gün süt verme o sütü sağ dediler. Sonuçta o boyaların içerisinde amonyak olabiliyor . Direk bebeğe büyük zarar vermese de vücuduna toksin vermeye gerek var mı ? Ayrıca paşam ağzı olan konuşuyor nedir yahu çocuk doktorlarından daha mı iyi biliyorsunuz
Konu sahibi sizde korkmayın lazerden birşey olacağını sanmam sonuçta derinize ışın veriliyor . Ama boya yapınca organik kullanmaya kesinlikle özen gösterin. Kesinlikle o gün sütünüzü sağın vermeyin .
çocuğum 6.5 yaşında hala yetebiliyor muyum kızıma diye düşünüyorum. siz daha yeni annesiniz, ne kadar zor bir süreç olduğunun anneler olarak hepimiz biliyoruz. bencil değilsiniz. ayrıca bu konuda net bir bilgi de yok.5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
Bu his asla bitmeyecek ve geçmeyecek. Bizim nesle yazık. Annelerimiz ne gamsız ve rahattılar. neyse.. kendinizi yıpratmayın, elinizden geleni yapıyorsunuz zaten5 aylık bir bebeğim var, çok zorlandığım zamanlar oldu ona bakarken ve kendimi çok paspal hissettiğim anlar oldu
Bahsettiği talimatlar doğal içerikli olması mı acaba?Ağzı olan konuşuyor...
Paşam dünyaya haber vermeden gizlice bir çalışma yapmadıysa, kimin hangi çalışmasına dayanarak konuşuyormuş ?
Bu konuda çok kısıtlı sayıda çalışma var.
Ben size , Cleveland Clinic'in online sitesinde, hamilelikten itibaren saç boyasına ilişkin çalışmalardan söz eden bir yazıda yer verilmiş "emzirirken saçınızı boyayabilir misiniz " bölümünden bir kısım çevirdim. Kendiniz yazıyı okumak isterrseniz, linkini de paylaştım. ;
"Saç boyasının fetal gelişimi nasıl etkilediğine dair pek fazla araştırmamız olmadığı gibi, saç boyasının anne sütü üzerindeki etkisine ( o da eğer varsa) dair de çok az gerçek verimiz var. Neyse ki, şu anda saç boyasının talimatlara uygun şekilde kullanıldığında anne sütünüze geçeceğine dair bir kanıt yok . "
Bu yazı 18 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanmış.
Is It Safe To Dye Your Hair While You’re Pregnant?
An Ob/Gyn explains the safest ways to get a pop of color while you’re pregnant.health.clevelandclinic.org
Tr. De amonyaksız olanlar var fakat özellikle açık renkte isteneni vermiyor. Bir de organik boyaların (ne kadar organikse artık) fiyatları daha yüksek olunca, market boyalarına yönetiyorlar.Buda doktordan doktora farklı.
Benim hem tüp bebek, hem prenatal, hemde normal kadin doğum hekimim asla sorun olmaz dediler.
Eskidendi amonyak dolu boyalar.
TRde durumlar nasil bilemiyorum ama almanyada satılmıyor bile
Emzirdim maalesef Allah korusun valla ne diyeyimAllah aşkına yanlış bilgi vermeyin . Burası kadınların kullandigi bir platform. Bu konuda üç tane çocuk doktoru ile görüştüm. Üçü de boyadan itibaren iki gün süt verme o sütü sağ dediler. Sonuçta o boyaların içerisinde amonyak olabiliyor . Direk bebeğe büyük zarar vermese de vücuduna toksin vermeye gerek var mı ? Ayrıca paşam ağzı olan konuşuyor nedir yahu çocuk doktorlarından daha mı iyi biliyorsunuz
Konu sahibi sizde korkmayın lazerden birşey olacağını sanmam sonuçta derinize ışın veriliyor . Ama boya yapınca organik kullanmaya kesinlikle özen gösterin. Kesinlikle o gün sütünüzü sağın vermeyin .
Kuaförde yaptırdım sarı ombreTr. De amonyaksız olanlar var fakat özellikle açık renkte isteneni vermiyor. Bir de organik boyaların (ne kadar organikse artık) fiyatları daha yüksek olunca, market boyalarına yönetiyorlar.
Benim, çok bilindik bir set boyaya müthiş alerjim var. Ucuzdan değil, hatta en yüksek fiyat aralığında sürdüğüm an saç derim, vücudum ve hatta genitalimde müthiş bir yanma ve kaşıntı başladı artık içinde ne varsa hemen yıkadım boya bozuktur dedim. Sonra yine denedim yine aynısı oldu.
Şu an kendim hazırlıyorum ama yinede amonyak mevcut. Oralarda her şey kuralına uygun ama TR. De bunu kim denetliyor ki ?
Kendinize bakmanız bencillik anlamına gelmez. Ancak benim doktorum emzirme sürecinde boyayı önermiyorum demişti. Siz bence kendi doktorunuza danışın.
Valla sosyal medya maymun etti hepimizi gerçektenHicbirsey olmaz merak etme. Millet hamileyken bile boyatıyor. Bi daha yapmazsın olur biter. Boşuna kasma kendini.
Biraz da sosyal medyada orda burada annelik izdirabini abartıp romantiklestiriyolar, kadınlar o yüzden bu tiplere giriyor. Sakın ol canım. Stresli olman bebeğe boyadan daha çok zarar veriyor olabilir...
İşte yeterli çalışma yok ama bu kadar hastalık artışı var demek ki boyalar çok da masum değile getiriyor takip ettiğim doktor ve kesinlikle yapmayın diyorHamileyken 12. Haftadan sonra serbest olan şey neden emzirirken yasak? Bilmediğim için soruyorum beni de aydınlatırsanız sevinirim.