ben ziyan mi oldum?

Mutlaka yazmışlardır ama, aldatmayan bir kocan, sağlıklı bir evladın varmış

Güzellik ise, toprağa girince çürüyen bir etten ibaret..

Eşine evine evladına bakıp şükret

Allahin sana verdiği ile yetin , kanaatkar ol ki, Rabbinin hazinelerine ulaşasin.

Adam kazandığını evine getiriyor banka mi soysun mutlu olur musun

Yada seni çok param var diye kandırdı mı

Artık Yasin da küçük değil sen bir annesin arkadsim..

Cocugun büyüyünce ise girebilirsin. Yasin bir önemi yok calismak istedikten sonra. Gecmise de takilma. Esinle cocugunla mutlu olmak gercek zenginliktir inan.
Para sadece aractir. Bosuna tartismayin esinizle. Sebebi para olmasin yani. Maddiyat yüzünden birbirini kirmaya degmez.
Parfümü de simdi almazsin, sonra alirsin. O cocuk illa ki büyüyecek ve sana da calismak icin zaman gelecek.
Gecici bir bunalim olarak gör bu halini. Gercekleri kapatma. Yok ziyanmis falan hic sacmalama derim. Dünyada basimiza neler gelecek kimse bilemez. Halinizde ziyanlik bir durum yok.
Ha zengin koca, iyi mobilyalarla hayata baslamak kurtarmaksa bilemiycem. Ama gercek bu degil.
Ben de dört dörtlük evlenmedim. Ama dört dörtlük bir kocaya sahibim. Zamanla aldik arabamizi da esyamizi da. O zor günlerde sabretmeseydik bugünleri göremezdik.

Güzelliğinizle sıkıntınızın bir alakası yok bence.
Paranın verdiği sıkıntıdan yanlış düşünmeye başlamışsınız.

Baştan beri bahanelerle dolu anlattıkların... ama biraz ben aileni suçlu buldum biraz da eşini bu konu da. Tabi hatanın büyüğü sende o ayrı ama...

22 yaş öyle çok da küçük bir yaş değil , 22 yaşımda ben üniversiteyi kazanalı 5 sene olmuştu. Ve evet kazandığım 17 yaşımda benim de bir çok ergen kız gibi en büyük hayalim sevdiğim çocukla evlenip çocuk yapmaktı. Ama bu hayali eğitimimin önüne almak aklıma bile gelmedi.. sevdiğim çocuğun da aklına gelmemişti hiç. Tabi önce kendini düşünüp sen eğitimini tamamlamalıydın, sen yapmadın ailen niye müdahale etmedi hiç? Kocan neden önce okul bitsin demedi?

Peki liseyi 18 de bitirdin neden 22 ye kadar bomboş bekledin?

Hepsini geçiyorum çünkü geçmişi geri alamayız , sadece geçmişte yaptığımız hatalardan pişmanlık duyup ders alabiliriz. O zaman sen de artık pişmanlık duyma aşamasını atla ve ders çıkarmaya bak.. daha sadece 27 yaşındasın! Üniversite sınavına hazırlan ve gir. Hiç değilse açık öğretimden meslek edinebileceğin bir bölüm oku , örgün öğretim olmasa da. O arada bir iş bak kendine eğitim giderlerini çıkarsın şimdilik yeter.

Valla annem beni de abimi de sokaktan bulmamış , 6 senelik çabaları, tedavileri, hastane hastane gezinmeleri üzerine dünyaya gelmişiz hatta. Ama 40 ımız çıkınca bakıcı ayarlayıp başlamış işe. 1.5 ay anne sütü alabilmişim sadece. Kimsenin evladı seninkinden değersiz değil. Ama önceliklerini kendin belirleyeceksin. Kocam zengin olsaydı hayali kurmak gerçekten utanç verici... sen emek vermiyorsan şikayet etmeyeceksin. Adam dişini tırnağına takmış çalışıyor belli ki... asgari ücretle rahat bir iş duymadım ben. Sen de gelirini , sana sunduğu imkanı beğenmediğin kocanın yarısı kadar çaba göster şikayet etmek için hiç değilse...

Oturduğun yerden yazık ettim kendime , daha yükseğe giderdim diye düşünmek gerçekten yüz kızartıcı sadece... kalk ve çaba göster. Gecemi gündüzüme kattım üniversitede. Mezun oldum köy köy dolaştım , bin türlü insanla muhatap oldum. Evet çok şükür gelirim iyi ama kimse bana bu imkanları getirip altın tepside sunmadı. Dişimle tırnağımla yaptım. Ve inan hazıra konmaktan çok daha tatlı böylesi... sen de artık hazırın hayalini bir kenara bırak....

Kendini çok samini bir şekilde ifade etmişsin tebrik ederim

Çalışmayı bırak insanlar 50 sinden sonra okul bile okuyorlar.

Hiçbir şey için gec degil. Sana göre çok daha kısıtlı imkanlarda hayatını değiştirenler var.

Şu anda ben de işsizim. Bazı sebeplerden dolay maddi sıkıntı içindeyiz. Evden yapabileceğim iş ararken annemin iyi mantı yaptığı geldi aklıma. O actı ben katladım. Musteri bulundu çok şükür ve gördük ki Allah isteyene kapı acıyor.

Çocuğunu krese göndermeden yapabilecegin işler vardır.
İyice düşün, araştır, sebat et neler neler olur

Ayrıca etrafıma bakıyorum. Maddi durumun iyi olması eşin huyu iyi olmayınca daha çok zarar veriyor.

Para için etrafında olan kızlarla aldatan mı dersin, eşine guzel imkanlar sunduğu için ondan kölesi olmasını bekleyen mi dersin. Önce karakter önemli eşte

Bu saatten sonra kariyer yapman çok zor... Şu anda üniversite mezunları bile zar zor iş buluyor. Eğer çok çalışmak istiyorsan, belki ufak tefek bir iş bulursun, çocuğu da kreşe verirsin, ama bu saatten sonra o başarılı, kariyer sahibi kadın olma hayallerinin gerçekleşmesi zor. Eşin de iyi bir insanmış. Bu yüzden evliliğinin kıymetini bil. Hayatta para değil, huzur önemlidir.

Niye ziyan olasınki? Şükretmelisin bence de. Eşin seni seviyosa, sağlığın yerindeyse insan ne ister başka..
Bence seni kuzenlerin çok etkilemiş, hiç düşünme onların hayatlarını kimsenin iç dünyasını bilemezsin.
Artı maddi olarak eşine evden çalışarak katkıda bulunan o kadar çok bayan var ki.. İnstagramdan takip edebilirsin mesela mevlüt, doğumgünü, kına, sünnet vs için kokulutaş çerçeve falan yapıp satabilirsin. Allah denk getirsin..

Bahaneler ,bahaneler ,
Siz kendinize ,evladiniza ,secimlerimizle yasik etmissiniz ,
Eminim esiniz zengin olsa,cok mutlu olurdunuz ,
Cirkin olsaniz demek ki fakir biriyle evliligi normal goreceksiniz ,
Siz herseyden once ,kendinizi egitin,cocugunuza dogru deger yargilarini ogretin,
Pek ala calisan esiyle ,sirt sirta verip evini gecindiren ,anneler var ,
Sizin derdiniz luks ,parfum ,
İyi kazanan bir memur olmasina ragmen annemin derdi parfum almak olmadi hic ,biz anneler gununde alana kadar olmadi zaten ,
Siz isterseniz bosanin guzelliginiz ziyan olmasin ,bu sefer zengin bir koca bulkun ,
Allah herkesi sizin gibilerden korusun,

sana bir şey diyeyim mi,bizim bir komşumuz var kadın annemden büyük. 55-60 yaşında vardır yani ama hiç öyle çökmüş etmiş değil bakımlı,kültürlü kendini yetiştirmiş birisi. apartman yöneticimiz hatta. ve bu yıl marmara üniversitesi tarih bölümünü bitirdi. şimdi de formasyon almak için uğraşıyor öğretmen olacak. hiçbir şey için geç değil!

Tamamen BAHANE uretiyorsun. Konularini biliyorum. Senin kv torununu cokta seviyor. Senin kizin da onlari cok seviyor. Ama sen resmen kiskancligindan cocuk onlari sevmesin diye onlara birakipta ise gitmiyorsun burda bilmeyenlere de bakacak kimsem yok diyorsun.

Hayir var. kv bakar.

Ayrica bu guzellik sevdasi nedir? Adamin maasi belli asgari ucretmis. E biliyodun. Akli havada bir kizmissin iste. Simdi ahlanmanin anlami yok. Acik universiteye gir bi yandan oku bi yandan calis. Daha yasin da genc. Kocan da seviyomus seni. Sen de calisir sen de bi asgari ucretle ise girersin. Kocan eve bakiyomus sende kendi eksiklerini cocugunun isteklerini alirsin. Oturup agladikca eline birsey gecmez.

Onceki mesajinizi okudum manti acip para kazaniyormussunuz tebrik ederim sizi.

Ancak fakir olan evine bagli, zengin olan karisini aldatir karisini kole yapar kafasinda olmayin lutfen. Etrafinizda kotu ornek var diye zengin erkeklerin hepsi kotu degil. Fakirlerin de kotusu var karisini doven, eziyet eden vs.

Konularının çoğu kocanın üstüne kilolu ağzı kokuyor aşık değilim kocama gibi, şimdide parasızlığı takmışsın boşanda rahatla bence valla adama üzülüyorum konuları okusa.
Kocasi boyle 'guzel' kiz bulmus. Otur diyince oturuyo, ise gitme diyince gitmiyo. Birakir mi hic?

Yok
Yanlış anladınız ya da ben düzgün anlatamadım bilmiyorum. Egosu rahatsız eden tipler basarılı olduklarında daha da cekilmez oluyorlar demek istedim. Tamamen erkeğin karakterine bağlı tabiki. Zengin eş söyle olur gibi bir söz sacma ve yanlış tabiki. Maddiyatı kaldırmakla alakalı.
Benim fikrim tabiki

Kocasi boyle 'guzel' kiz bulmus. Otur diyince oturuyo, ise gitme diyince gitmiyo. Birakir mi hic?
Yazık adam bilmez ki kadın arkasından neler neler söyleniyor beni sevmez konu sahibi genelde konularına istediği cevapları vermediğimden
ilk kocasının çok yiyişinden dert ettiği konuda tanıştık kendisi 70 kiloyken kocasının kilosunu beğenmiyordu

Çalışmayı seviyorum demişsin hiç calismamissin çalışmak nasıl birşey bilmiyorsun bilmediğin bir şeyi nasıl seviyorsun??Adam dar gelirli olabilir Türkiye'de herkes ayda 10 bin kazaniyorda birtek senmi 1300 TL ile geçiniyorsun,?? Belli esin ilgili seni seven düzgün bir insan bir parça değerini bil, ziyan olmak ne demek ya adam zengin olsa oh ne ala ziyan olmadimmi diyeceksin, hemen bir işe gir o parayla çocuğunu krese ver, hemde eşine, yuvana tabi yuva gibi görüyorsan destek ol, başkalarının hayatlarını kendi hayatına kıyaslama, sen elindekilere sahip çık, SEv,sahipken asıl bu saçma düşünceler ve davranışlarla eşini ziyan etme yazık adama yaaa,,

aslında şükretmelisin yani eşin seni seviyo mutlusun maddi durumunuz iyi değil diye bazı değerleri görmezden gelme derim.çalışmak istiyosan da engel değil çocuk 3 yaşına kadar evde dursun sende bu süreçte bikaç kitap alıp üniversiteye hazırlan.3 yaşında kreşe başlayabilir sende kendine bi iş bulursun.hem dışardan okuyup hem çalışabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…