• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ziyan mi oldum?

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
ben cevrede cok begenilen bakimli guzel bir bayanim bekarken ozellikle hangi ortama girdiysem mutlaka iltifatlar alirdim yasli teyzeler masalah allah sahibine bagislasin falan derlerdi..sakin kendini oven bi kisi sanmayin durumumun ve sıkintimin daha anlasilir olmasi icin bunlari belirtiyorum!!...ama ben kafami kullanmadim bekarken lisedesen sonra okumadim calisma hayatim bile olmadi koluma altin bilezjk takmadjm bir meslek edinmedim kurslara gidio kendimi gelistirmedim ehliyet kursuna bile gitme imkanim varken gitmedim..aptal gibi evde esimin askerlini falan bekledim tek hayalim evlenip cocuk sahibi olmakti..ama bir kadinin ayaklari ustunde durmasi gerektigini bilemedim:KK43: 22 yasinda evlendim esimle...esim maddi duruumu da yoktu ustelik..aklim sadece evlenip mutlu olmakti
.ne sacma 22 yasinda zaten ben mutluydum.ama hayale bak evlenipte mutlu olucaktim.bilmiyodumki basima neler geliceni..suan 2bucuk yasinda cocugum var onu birakip işe giremiyirum bakicak kimse yok ve bakici falan da ben istemiyorum..kendimden baska kimseye emanet de edeniyorum boyle de sikintilarim var ustelik...simdilik tek maasla asgari ucretle kirada kit kanaat geciniyoruz .tabiki şukurler olsun her halimize ..karnimiz tok kimseye muhtac degiliz saglikliyiz bunlar ayri mesele..ama icimi huzursuz eden seyler var...seytan vesvese mi veriyir bilmiyorum ama mesela bu sartlarda ben istedigim cogu seyi alamiyorum ve buna boyun egiyorum ama icimden bi ses sen ziyan oldun yazik oldu sana takildin bi fakir adamin pesine bak para bulupta parfüm bile alamiyosun cocugunun isteklerini karsilayamiyosun tarzi seyler diyor...bu sesi dinledikce esime saygisizlaşiyorum ...ben diyorum cahil degilim en azindan lise mezunuyum guzel konusuyorum okumayi yazmayi seviyorum..ama daha bi sigorta başlangicim bile yok...27 yasina geldim kendi parami kazanicam guzel.bir meslegim yok....cocuk olmasaydi bir dk evde duramazdim seviyorum calismayi para kazanmayi özgur olmayi kafama eseni almayi basarili kariyer sahibi bir kadin olmayi ....cocuk elimi kolumu bagliyor ama...lutfen bahane falan tarzi konusmayin cocugu olanlar ve bakicak kimsesi olmayanlar ve biraz da efham anneler beni iyi anlar.. ....ben bu ziyan olmuşluk duygusundan nasil kurtulucamm...kuzenlerim falan herkez iyi isleri var iyi isi olanlar la da evlendiler ve evleri falan cok guzel her imkana sahipler...bikere bana kuzenin dugununde bir iki bayan akrabam cok begenmislerdi beni ve ziyan oldun ah guzellige bak tarzi konustular ...evliydim ozaman ama fakir oldugumu biliyolar galiba ondan oyle dediler:KK43:( bitaneside dedi olsun onunda kocasinin gonlu zengin pirlanta gibi cocuk dedi...yani parasal anlamda aciyolar bana galiba:KK43: zaten ilk beraber gittim kaynananin evinde durdum 1 sene .ev kuran.bir genc kiz ceyizi yoktu bende bi yatak odasina gittim sadece..yemek takimi almistik o vardi bide...sacma sapan yazma havlular....kuzenler falan bastan asagi herseyin en iyisini aldilar allah daha iyi etsin onlarin yaninda ben gercekten ziyan olmuş hayatini mahfetmis gibi görüyorum kendimi...lutfen beni anlayanlarla dertlesmej istiyorum sadece.konuyu saptirmayin başja yere cekmeyin gercejten dertlesmeye ihtiyacim var:KK43:
edit; esimin bana sevgisini soranlar olmus ..esim.beni inanailmaz seviyor biliyorum cok.ilgili istediklerimi yapmaya cslisir yapamassa uzulur hergun sarilir oper koklar aka son zamablarda maddi seylerden dolayi uzuntu ve tartismalar yasiyoruz:(

Son düzenleme:
Çok geç değil aslında ama senin için gerçekten çok geç.
Bahane demeyin demişsin ,hayır bal gibi bahane üretiyorsun.Çocuk bebek değil artık,iş bulursun,kreşe de verirsin çocuğu ve çalışırsın.Eşin mi izin vermiyor çalışmana.
Ayrıca ziyan olma lafına takıldım ben,zengin bir adam olsaydı ziyan olmuş hissetmeyecektin kendini değil mi?

Eşin nasil biri sana deger veriyormu ilgilenjyormu esinden memnunsan maddi boyutu çozebilirsin bir iş bularak,cocuguda yabanci birine guvenemezsen ya anne ya kayinvalide bakabilir ve bu arada her zengin biriyle evleneni mutlu sanma.

Erken yaşta alinan acelece kararlar 30 una dogru dank eder insanin kafasına. Okumaya açıktan devam edebilirsin. Ileride durumun müsait olduğunda kurslara da gidersen kendini geliştirme firsatin olur. Çok geç diye düşünme, insanin kendi yararina dokunacak bir şeyler yapması icin hic bir zaman geç değildir.

İlgilendiğiniz bir bölüm varsa açık üniversite düşünebilirsiniz. Hem dünya görüşünüz genişler. Hem altın bileziğiniz olur. Hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla şey öğrenmiş olursunuz. Hem çocuğunuz da sorun yaratmaz. Diplomanızı aldıktan sonra çocuğunuz okul çağına gelmiş olur. Bir üniversite mezunu olarak ve güzel konuşma yeteneğinizi kullanarak iyi bir işe de girersiniz. Mutlu mesut olursunuz. Kendinizi boş durarak ziyan etmeye devam etmeyin derim.

Veya kocanızı boşayıp çocuğu ona bırakıp zengin, ziyan olmayacağınız bir koca bulabilirsiniz. Hatta önce zengin yeni kocayı bulup kendinizi sağlama alın sonra boşayın.

Zengin kocan olup kiymetini bilmemesinden uc kurus asim agrisiz basim demek daha iyi degil mi ? Kocanin gozunde kim bilir ne kadar degerlisin.. Seytanin oyununa gelme yuvana sahip cik

Cocugun artik cok kucuk degil butun anneler evhamli ama mecburiyetten cocuklarini krese veriyorlar.. Bir yerde sekreter vs olarak basla cocugunu da yakin bir yere krese ver oldu da bitti..

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmişe takilma artik..önüne bak hala kendini gelistirebilirsin kendine bi uğras bul ..esin calismana izin veriyosa is bul biyerden basla
Esin maddi olarak sana yetmiyo diye sevgini öldurme..
Biraz once baska birinin derdini okuyodum esinin kariyeride maddiyatida cok yerindeymis ama adamı aldatiyomus bide bunu anlatiyo burda tobe yarabbimmm
Yani para bazilarina mutluluk getirmiyo
Biz paramiz olunca mutlu olucaz saniyoruz
Hayattt iste

Evet ziyan olmuşsun ama evlilik konusunda değil. Yıllarca kendini paslandırmışsın şimdide bahanelere sığınıyorsun bence. Fakat hiçbirşey için geç değil

Ne kadar maddiyatlı bir dert.

Güzelliğinizin konusuyla alakasını çözemedim?
Evlenirken eşinizin gelirini biliyordunuz.
Anne olurken de öyle.

Çalışmayan, okumak istemeyen siz, durumunuz iyi değilken anne olan siz, ama istediğiniz parfümü alamadığınız için eşinize çatan ve harcandığını düşünen yine siz... Harcanmak kime ve neye göredir? Resmen eşinizi küçümsemektir bu. Çocuk doğana kadar çalışsaydınız, birikim yapardınız? Bence eşinizden evvel kendi eksilerinizi görmeniz gerekiyor. Onun durumu böyleymiş, onun çeyizi şöyleymiş bunun ki böyle alınmış. Valla o zaman zengin birisini bekleseydiniz, "harcanmamış" olurdunuz. Ne diyeyim...

Anlıyorum ben seni
insanın hayata bakışı aklı isteği vs 30 da değişiyor normal olarak....çocuğu kreşe ver
kreş parasını eşin ödeyemezse sen ödrrsin kalan da dana ait olur. ..hem kteş minik için deyararlı olur...hem senin ccebine az da olsa para girer...bence değer
ben evhamlığını da anlıyorum...senden pek bi farkım yok bu konuda...zira kara kara düşünuyorum gelecekteki kreş günleri ama bir yandan da çok istiyorum...

Sizde büyüklenme ve kendini beğenme sorunu olabilir mi? Hiç düşündünüz mü? Başkalarının yanında büyüklendiğiniz için sizin yanınızda rahat etmiyo muydu mesela insanlar? Ya da siz bunun sizdeki endam yüzünden olduğunu mu düşünüyordunuz?
Fakir insanlar çirkin mi mesela? Güzellik parayla mı satılıyor kadınlar tarafından?
Zihninizi temizleyin.. Kalbinizi temizleyin..
Bişeyler başarmak ve ayaklarınızın üstünde durmak istiyosanız bunu eşinize laf atmadan da yapabilirsiniz. Eğer o yürek ve azim varsa.

Dert olacak bir mevzu yok ortada. Icin rahat olsun. Madem esin iyi biri, sizi ac açıkta birakmiyor, calisiyor, seni seviyor, kavganiz gurultunuz yok, sağlığınız yerinde daha ne?

Zamaninda sirf evlenmis olmak icin evlenmis yakmissin basini. Simdi baba evinde donsen daha iyisi mi alacak seni? Ustelik tek derdin fakir olmak..

Güzel bir evim var, yazligim, arabam, meslegim, esimin isi vs cok sukur hepsine.

Ama hepsini versem ogluma sağlığını geri veremiyorum.
Meslegim var, engelli cocugumu kimseye bırakıp yapamıyorum.
Evim var, icinde derdim buyuyor sigamiyorum.
Yazligim var, yazin 3 ay hastanede yattik bir kez kapisini açmadik. Ki 12 senedir hep yasiyoruz bunu.
Arabayi alip gezmeye gidemiyorum cocugumu birakip, hatta birak gezmeyi eve uc adimdan uzaga park edemiyorum araca kadar gitmek zor oluyor cocukla..

Daha saysam mi?

Halinize sukredin bence.

Sagliginiz var, esiniz seviyor sizi, eminim ailesi icin elinden geleni yapiyor..

Sizde evde birseyler yapmaya calisin. Orgu orup satin, el isi boncuk vs... elinizden ne gelirse. Madem az kazaniyor esiniz katkiniz olsun.

Kendinize dert aramayin. Evliliğinizi kimseyle kiyaslamayin. Cok kiyas isterseniz buyrun bana bakin. Benim derdim de parfum alamiyor olmak olsaydi keske.

Sizden iyi olanlara bakarak haset eder, kotu olanlara bakarak sükredersiniz demisler.

Ben her defasinda sukrediyorum. Ya daha fazlasi olsaydi diyorum, nasil dayanirdi yuregim?

Hangisi daha iyi hissettiriyorsa sizde onu yapin. Ister boyle seyleri kafaya takip hayati zindan edin kendinize, ister sukredip cabalayin. Keyfiniz bilir.

Back