- 15 Temmuz 2019
- 4.227
- 6.707
- 158
- Konu Sahibi Papatya129
-
Ayrılın bu zamanda onbin çok para.
Ben de aynı şeyi düşündüm. Çocuk orda euroyla mı maaş alıyor ki, burslu gitmiş zaten. Belki oradaki harcamaları ödeyecek, türk erkeği sonuçta hesap ödetmez belkiAnlamadığım herkes çocuk için okadar harcamaya değmez demişte, çocuk kız için neden harcasın o parayı? Oda zor durumdaymış, kendisi gidemiyormuş sen gel demenin nesi kötü
Konu sahibinin belliki gidecek ve bu masrafı karşılayacak gücü var. 10 gün tatil yapıp dönecek nesi bukadar kötü anlamadım
Not: kızlar herkes karşılasın yazıyor da adamın parası yok bursla gitti, bi sakin olun daaa
+1 Çok şükür ayakları yere sağlam basan bir yorum ve kadın gördük.ahaha yaa aslında herkes seninle çok empati yaptı ondan bu sinir.
Senin 10.000 paran da olabilir ancak buraya sorduğuna göre senin için de hatırı sayılır bir miktar olduğunu düşünüyorum açıkçası. Adam orada kariyerine kariyer yapmak için gidiyor, yani ele güne muhtaç biri değil adamın bir planı var ve o doğrultuda hayatını idame ettiriyor.
Sen kendi kariyerin için neler yapıyorsun mesela?
O meblağı kariyerin eğitimin için harcar mıydın?
seninle bir yurt dışı seyahati için o harcar mıydı?
Ben çevremde yaşananları gördükçe ülkemizdeki kadınların ilişkinin başından evlenene kadar özellikle bencil olması taraftarıyım. Bencillikse asla benim düğünüm istediğim gibi olmalı koluma 18 bilezik takın değil.
Önce ben ne istiyorum, kariyerimde neler yapmalıyım, kendime ne kadar bütçe harcamalıyım vs gibi...
evlilikten sonra zaten kadın ister istemez fedakarlık yapıyor zaten.
Ben olsam o tutarla onun gönlünü eylemez kendim için ne gerekiyorsa onu yapardım.
+1 Çok şükür ayakları yere sağlam basan bir yorum ve kadın gördük.
Maya hanımın dediği gibi, 10 binin olsa bile neden onu şu anda böyle bir şey için harcayasın ki? Buraya yazıp sorduğuna göre, konu sahibi de Sabancı'nın torunu değil. Adam öğrenciyse varsayabiliriz ki konu sahibi de daha hayatının başında. Bu yaşta milyonları yoktur herhalde.
Kimse de kusura kalmasın birinin gül cemalini 10 gün görmek için de 10 bin verilmez bu devirde. O 10 binle kendine yatırım yapabilir, kursa gidebilir, belge alabilir vs. Yani bir sürü işe yarayacak ihtimal var. Ki o 10 binin de var olduğu meçhul şu anda.
Hadi diyelim yurtdışı seyahati gözüyle bakacağız, peki niye o ülke? Belki başka bir ülke ve şehri isteyemez mi? Biri sevgilim diye niye istemediğim bir şeyi yapıyorum, hep daha azına razı oluyorum yav? Türk kadınları olarak sorunumuz bu. Daha azına razı oluyoruz. Sonra da karşılığını bekliyoruz, gelmeyince de olanlar oluyor. Günü gelince de "yapmasaydın" diyorlar, oturuyoruz yerimize.
Aşk meşk güzel, katılıyorum. Görüşmek, gezmek tozmak elbette lazım. Ama hayatın da bir gerçekleri var. Hafta sonu iki günlüğüne bir yere kaçmak değil ki bu, 10 bin lira tutacak bir ziyaret. Sanki dürüm ayran ısmarlıyor gibi, canı sağ olsun denecek bir şey değil. Bazı üyeler beni şaşırttı bu nedenle. Kardeş, millet o paraya üç aç çalışıyor yav, el insaf.mesela konu sahibi de o sırada bir kursa gitseydi gelemem kursum var deseydi sevgilisi ne cevap verirdi bunu merak ediyorum. Çünkü genelde eğitim kadınınsa nedense bir hor görülüyor. Bir de erkeğin eğitim düzeyi daha yüksekse kadın da kendi doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışıyorsa yine kadınınki önemsiz görülüyor.
o nedenle erkeğin tavrı da önemli.
Ben bu kadın ve kariyer konularına çok takığım. O kadar gerideyiz ki bazı konularda hem de okuyan eğitimli kadınların yorumlarını görünce çok üzülüyorum. Gerçi bu konuda değil de çok doluyum be
kısacası erkeklere fedakarlık yapmaya gelmiyor
çocuk olunca zaten mecburen yapıyorsunuz o zamana kadar sabır
Kız evi naz evi diyen, ayağına neden gideyim diyen de aynı kadın olunca burada bir karmaşa doğuyor işte.Ben bu kadın ve kariyer konularına çok takığım. O kadar gerideyiz ki bazı konularda hem de okuyan eğitimli kadınların yorumlarını görünce çok üzülüyorum. Gerçi bu konuda değil de çok doluyum be
Ama karşı tarafın gelmeme sebebi para değilmiş ki, bir izin alması gerekiyormuş onu alamamış.Bence buradaki asıl sıkıntı karşı tarafın hiç çaba harcamaması. İnsan gerçekten sevse yemesinden içmesinden, ulaşımından kısar “ben x euro biriktirdim senin için, üstünü tamamlayabilir misin” der. Önemli olan niyetini, fedakarlığını görmek. Ama sizin sevgiliniz kendinden hiç vermek istemiyor. Asıl sorun maddi durumdan çok bencilliği.
Güzel kardeşim dolar 10 tl ama. Konu sahibinin gidememesi için de çok ciddi bir nedeni var işte. Mazeretse bu da güçlü bir mazeret.Ama karşı tarafın gelmeme sebebi para değilmiş ki, bir izin alması gerekiyormuş onu alamamış.
Konu sahibi tabi ki sen de gidebilirsin maddi durumun uygunsa, çok da güzel olur. Ama yardımcı olması lazım tabi sana bilette en azından. Yada sen orda günlük kaç euro harcarız deyince 40 harcarız demek yerine, düşünme o kısmını demesi lazım.
Durumu müsaitse diyorum zaten, gitsin demiyorum illa.Güzel kardeşim dolar 10 tl ama. Konu sahibinin gidememesi için de çok ciddi bir nedeni var işte. Mazeretse bu da güçlü bir mazeret.
Ben de normalde deneyimlerime dayanarak s...n gitsin öküz derdim ama bu şartlarda Avrupa ya ayağını atmış bir cankurtaran halatı olarak görüyorum kendisini şu anda ve oyumu konu sahibine orta yolu bulup oturum ve çalışma izni alana kadar en az masrafla stratejik davranıp iliskiyi devam ettirmesi yönünde kullanıyorum.kızlar sıze bazen oyle kızıyorum kı
allah akıl fıkır vermıs bı zahmet kullanalım dıye
lutfen ama ya...
bırakın gıtmeyı ayrılırdım
kısının bır hareketıyle bellı olur dusuncesız samımıyetsız cıkarcı bencıl oldugu o an bu andır
Direkt yabancı damat bulmak daha kestirme bir yol olur piraye valla.Ben de normalde deneyimlerime dayanarak s...n gitsin öküz derdim ama bu şartlarda Avrupa ya ayağını atmış bir cankurtaran halatı olarak görüyorum kendisini şu anda ve oyumu konu sahibine orta yolu bulup oturum ve çalışma izni alana kadar en az masrafla stratejik davranıp iliskiyi devam ettirmesi yönünde kullanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?