• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben sezaryen istiyorum ve dr um dediki zamanı gelince alırım

turuncu__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2009
60
0
86
42
Kahramanmaraş
zamanı gelince ben normal yapamam dersen sezaryene alırım yaparım dedi.peki atıyorum gece 1 de sancım ve nişanım geldi o zaman mı alır?eğer öyleyse sezaryandan önce belli bi süre su yemek yemiyoruz ya o nolcak?lütfen cevaaaaaaaaaap
benim gibi bi durum yasayan yokmu neler oldu

gece 1 de sancınız tutması durumunda doktorunuz gelir mi? bence onu sorun. çünkü gece doğumları gececi doktorlar yapıyor.
bazı hastaneler acil sezeryan durumlarında hastanın birşey yiyip içtiğini gözönünde bulundurarak lavman yapıyor bazıları yapmıyor. aslında bunları doktorunuza sorsanız daha net cevap alırsınız. hayırlı doğumlar...

Akşam yemeği sonrası saat gece 00.15 gb nişanım geldi.
Önce hafif bir ağrı başladı,hemen hazırlanıp hastahaneme gittim.
Bebişin kalp atışlarını dinledik ve hemen odam hazırlandı.
Odama çıktım,sezeryana alınacağım için tümden üzerimi değiştirirken suyum geldi ve apar topar ameliyathanenin yolunu tuttum.
Saat 02.45 te girdiğim ameliyat odasından 03.30 da çıktım.
He bunu öncesi lavma yapmak istediler ben hayır,istemiyorum dedim.Ama idrar torbasından maalesef kurtulamadım,en korktuğum şeydi ama ondan kurtuluşum olmadı maalesef.

bugün yine dr umla görüştüm inatla gün vermesini istedim yok diyo zamanı gelince yapamam normal dersen alırım diyo sinir etti beni ya.ne desem dr a ikna olur kızlar ya

bide ben ilçedeyim kendi dr um burda.ile gittim geçen gün 2 saat var aradaki mesafe orda iyi bi dr buldum o normal doğum tarihinden bi hafta önce allırım dedi amaliyat sonrası iki gün kal yola çık bişey olmaz dedi ama ben hemen sez sonrası iki saat yolculuk kafamı karıştırıyo zaraarı olurmuki dr olmaz dedi ama.ah burdaki dr mi bi ikna edebilsem ne söylesem olur ikna ya uff yardım:uhm:

doktorunuz gün vermediğine göre daha doğumunuza var demekki. ne kadarlık hamilesiniz?

benimde sezeryanda benimkinide normal doğumumdan 1 hafta kadar önce aldı sezeryanı bende öyle biliyorum..yolculuktanda bişey olmuyor bende 1 saatlik yola gittim doğumdan 1gün sonra

Son düzenleme:
31:)evet var ama ben kesin sez istediğim için vermesini istiyorum

Ooo canım daha doğumuna çok var..
'Doktorun zamanı geline dediği sonhafta .
Ozamana kadar tabiki şuanda bişiy söylemesi mümkün değil
Şimdiden ne günü istiyorsun ki...Son haftaya kadar bişiy söylemezler
Günde vermezler .Benim ilki sezeryan olduğu için 2.si kesin sezeryan olacaktı
ama günümü ancak bir hafta önce aldım..
Acele etme çocuğun gelişmini güzelce tamamlasın.. Acele ettirip çocuğun gelişimi tamamlanmadan aldırmaa...Son Hafta buna bakarlar gelişimi tamamlanmışsa alınır.
Öyle siparişle olmazzz..Tamammı canımmmm

bencede çok erkenmiş ben son ayımda son kontrole gittiğimde vermişti tarihi...o zamana kadar ne olur ne olmaz doktor da haklı

gerçekten daha aylar var. bakın şöyle söyliyim size 14 ağustos da doğum yaptım. 1 ağustos da kontrolüm vardı doktoruma "ne zaman girerim sezeryana?" dedim. "haftaya gel günü konuşuruz" dedi. yani doktorlar son ana kadar gün vermiyor ki benim ilki sezeryan olacağından 2. kesin sezeryan olacaktı. o yüzden acele etmeyin ama içiniz rahat edecekse 38. haftada alıyorlar genelde sezeryana. ha 1 gün önce ha 1 gün sonra artık onu doktor belirler yerimseniben

arkadaşım hiç acele etme
benim ilki sezeryan
ikincisi de sezerayn
normal şartlarda 39 hafta bitmeden almayacağını söyledi doktorum.
35+3 te kontrole gittim o zaman konuştuk. 12-13-14 ekimden birini seç 2 hafta sonraki kontrolünde kararını söylersin dedi
35+5 te bayramın 1. günü suyum geldi .... ardından da minik bebeğim
39 haftayı bekleyemedik bilee

banada gün verdi.
30 haftadayım 21. aralıkta gel alalım dedi.
38. artı.6da

Arkadaşlar lavman yapılması zaten zaruri sezeryanda. Bana da yaptılar. Kimse istemez sonuçta ama mantıklı düşündüğünüz zaman çok afedersiniz ameliyat esnasında bir şeyler ters gitmesin diye lavman yapılmalı. Sonuçta bel altınız tutmuyor (spinalde). Genel anestezide zaten kesinlikle yapılmalı. Bağırsakların temizlenmesi açısından. Ben de buraya takıldım, bir arkadaşımız "istemedim, yapmadılar" demiş. Sormuyorlar ki normal olarak :)

Ben de isteğe bağlı sezeryan oldum. Doktorum son güne kadar gün vermedi. Üstelik 38. haftamda tatile çıktı.. 1 hafta sonra döndüğümde alıcam seni dedi. 39.haftamda doğum yaptım. Ben de hep ya doktorum yokken doğurursam diye endişeleniyordum ama çok şükür kızım erken davranmadı.

Ameliyata girmeden yaklaşık 10 saat filan aç kalmanız gerekiyor. Ama son anda sezeryana alınan bir çok kişi var, çoğunun midesi doludur normal olarak. Ben de bilemiyorum nasıl bir işlem uygulanıyor..

Back