Ben neyim, ben kimim, niin yayorum, bu hayattaki amacm ne?:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Okurken kendimi ağlamamamk için zor tuttum,
Henüz 21 yaşındasın, senin yaşındaki genç kızlar hayatın tadını çıkarıp gülüp oynarken,
Sen bi tomar yük yüklenmiş sırtına,hayatın yaman yokuşlarında, yavaş adımlarla yalnız ve çaresiz yürümeye çalışıyorsun,
Ablacım sen eşini çok şımartmışsın bence, o sıkılmasın, aman üzülmesin, aman parası gitmesin diye çabalamışsın,
Erkek milletini bu kadar pohpohlamayacaksın,
Yeri geldiğinde kalksın oda baksın çocuğa, ki anlasın ne zor işmiş uykunun en tatlı yerinde uyanıp çocuk bakmak, bunun gibi biçok örnek var, eğerki eşinle mutsuzsan, ona karşı sevgin bittiyse,
Senin şu an yapman gereken çocukların ve senin için en hayırlı yolu seçmen, Ailenle konuşup onların sana ne kadar desdek olacaklarını öğrenmen,

Son düzenleme:
sen çok güçlü bir kadınsın....
bunca yükü tek başına kaldırmışsın,keşke öyle yapmasaydın...
belkide eşin sana güvenerekten bu kadar rahat...
eşinle hep konuşmaya çalış ,o anlayıncaya kadar...

Bazen sevdigmiz deger verdigmiz uguruna onca fedakarlik ettigmiz bir insan bize öyle bir laf söylerki.....keske bunu söyleyecegine bir tokat atsaydi deriz degilmi?

Dil yarasi...cok derin bir yaradir güzelim...:1no2:

Esinin erkekligi bir tek sana söküyor iste...sana aslan kesiliyor disardaki insanlarada kedi gibi olur!!

Kesinlikle artik bundan sonra hic bir konuda taviz verme canim...gerek evliliginle gerek cocuklarinla gerek maddi zorluklarla olan tüm SIKINTILARLA onuda dahil et....ne demek onun morali bozulmasin diye hastanede yasadiklarini ona anlatmadim?
Ne demek canim birsey cektimi cekine cekine soruyorum..?benneyaptımki

Yanlis....gördügün gibi hic bir halta yaramadi böyle yapman degilmi?

Rahmetli annecigimin lafi cinladi kulagimda....kizim bir erkegin 10 tane tabagi varsa...
5 tanesini kir....erkek milletine yaranamazsin...

Ne yaparsin bilmiyorum canim...lakin bundan sonra polyannaciligi birak ve kendini ezdirme...
Rabbim evladlarinin sifasini versin. tez zamanda insallah...:Saruboceq:

..............

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdiklarin hüzünlendirdi beni...
Tek diyebilecegim Allah yardimcin olsun canim; sen cok güclü bir bayansin...cok da mantikli yaziyorsun; eminim kendin ve yavrularin icin en dogru olani bulacak ve uygulayacaksin...
Erkekler cogu zaman susmaktan fedakarliktan anlamazlar ne yazikki...derdini, üzüldügün seyleri, sikayetlerini dile getireceksin KI BILSIN...
Sen cok fazla susmussun canim; esin de ne kadar yiprandigini farketmedi bile büyük ihtimal...
Diyceksinki, insan olan anlar...evet, evet anlar da herkes bir olmuyor; hele erkekler bu konularda biraz kör oluyorlar; söylemeyince, susunca, tek basina üstlenince "nasilsa hallediyor, üstesinden geliyor" diye düsünerekten önemsemiyorlar ve farkinda olmuyorlar ne yazikki...
Hele bir de farkinda olmadan da olsa örnek aldiklari babalari anneye deger vermeyen, hastaliginda umursamayan ilgi göstermeyen bir kisilikteyse, esin de dogal olarak onu görerek yetistigi icin belkide hastaliginda ve zor zamaninda sergiledigi tavri normal olarak görüyordur...görmemesi gerek tabiiki; "nasil görür ki?!" diye sasirabiliriz biz farkli örnek anne babayla büyüyenler, ama dedim ya eger o öyle bir ailede yetismisse farkli düsünmesi sadece kendisinin bunun yanlis oldugunu görmesiyle ve kendini düzeltme istegiyle saglanabilir...en sonunda yapmam gerekeni yapmissin; belki de gözleri acilmistir artik ve GÖRÜR...
Büyük bir ihtimalle yeni farkina varmistir icindeki depremin...!
Ve YANLISLARINI görüp harakete gecer...insaallah...bunu tüm kalbimle diliyorum...
Rabbim yar ve yardimciniz olsun...
Insaallah birdaha hastaligin tekrarlamaz ve yavrularin da sagliklarina en kisa zamanda kavusurlar...
Hersey gönlünce olsun...kendini cok fazla üzmemeye calis; biz ne yaparsak yapalim hersey olacagina variyor...

canim ya okurken inan ban gozyaslarimi tutamadim.

Cok sekmissin. Kendi dertlerimize bakiyorum, seninkinin yaninda faso fiso.

Allah kaderini iyi etsin derler ya.

Canim, cocuklar ikinizin. yuku beraber omuzlamalisiniz. Sen hep isleri kendin hallettikce o da kendini geri cekmis. Nelr cektigini neler yasadigini anlamamis. Aslinda o ortamda olmayinca anlamayabilir de.

O yuzden bundan sonra ltf tetkik mi yapilacak, beraber gidin. Hastaneye mi gidilecek, beraber yapin. Ev islerini paylastir mesela. yani hani supurge yapmaz belki ama pazara carsiya gonder. eline de liste ver.
curuk carik alir, zamanla almayi ogrenir. ev babasi olmayi ogrenir. sen bir kizinla ilgilenirken, digerini ver parka cikarsin. veya ne bileyim yedirebilirse mamasini falan yedirsin. boylece biraz uzerindeki yuku hem atmis olursun hem de o biraz senin yasadiklarini anlar.

Canim bosan diyemem, esinle birbirinizi seviyorsunuz. zaten ne yapacaksin, cocuklarinin saglik guvencesi vs olmasi sart. Cocuklarin icin sevdigin adami yola getireceksin. Benim babam muhendis mesela. okumus etmis adam. ama anneme sor neler yasamis ilk yillarda. ha simdi nasil. kuzu gibi. yani demek istedigim erkekler zamanla olgunlasiyor.

annesini aramiyorsa birak aramasin. sen iyi gelin oldun da ne oldu? ben olsam herkese hakkettiginden falzla degeri vermem. adamlar bundan anlar belki. iyi oldun olmadi bir de kotu ol bakalim. Zaten deneyecegiz alacagiz demekle nasil bir aile olduklarini belli etmisler.

Ama en azindan esinle birbiriniiz seviyorsunuz. eviniz ayri. esi var. Allah yavrularinin da da saglik sihhatini bir an once verir insallah. Bunlardan da bunalmissinizdir her ikinizde. Eminim hersey zamanla yola girecek. Sabir ve dua guzelim.

:1shok: 21 yaşında şu yaşadıklarınıza rağmen gösterdiğiniz sabır ve hayranlık uyandıran o güçlü karakterinize yüce rabbimde mükafatını verecektir..sizi tüm içtenliğimle kutluyorum!.Allah kocanızı sizi mutlu edecek seviyeye getirsin,yavrularınızada sağlık versin ıNŞALLAH!.. :Saruboceq:

O kadar mantıklısın ki, o kadar güçlü biriymişsin ki..bu kadar derde dağ olsa dayanmazdı..
Ama ahh işte... en büyük hatan, eşini çok şımartmış olman, daha doğrusu çocukluğundan beri acı çekmişsin, dertlerin olmuşş evlendikten sonra da bunları tek başına yaşamaya devam etmişsin, paylaşmamışsın hiç kocanla...

sen ona her ne problem olursa olsun dünyayı tozpembe göstermişsin, şimdi en ufak isyanında seni dünyanın en kötü insanı belliyor..

Derdi, tasayı, acıyı, mutluluğu her şeyi birlikte yaşayacaksın ki gerçek aile kavramını oluşturabilesiniz...Bir aile, tek kişinin omuzlarında böyle nereye kadar yürür bilemiyorum...

Hakkınızda hayırlısı olsun.

şuanda lohusalıgının verdiği etkiyle duygusalsın ve daha çok ilgi bekliyorsun ama sonuna kadar haklısın..belki yaptıgın yanliş eşini ihtiyaçlarına katmaman bunun içinde bundan sonra her işi birlikte ortaklasa yapman..cocukların bakımı evin ihtiyacları ...sabrından dolayıda senı kutlarım

Alttan mı alsınn....
Bu zamana kadar alttan aldığı için kıymeti bilinmemiş.
Hep diyorum yine diyeceğim, dünya iyisi olsalar da eşlerinize asla acımayın.
Çünküüüü nankörlerdir.Yaptığın fedakarlıkları bir anda silerler.
Evlilik paylaşımsa oda her şeyi yapmak zorunda,
Ben ev hanımı olduğum halde mutlaka ona bir şeyler yaptırırım.Yok öyleee
şimdi alıştı ne desem yapıyor. O üzülmesin diye içime dert edemem,o da ne çektiğimi,üzüntümü bilmeli.
Sana ne kadar değer veriyosa sende o kadar değer ver.
Ben öyle yapıyorum, yeri geldiğinde terin dibine sokuyorum.
Sonuççç mu,,, beni çok seviyoooor
Bu erkeklere böyle yapacaksınız.

cnm anlattıklarını okurken sabır taşı olsa çatlar diyorsun bu yaşta bu denli olaylara o kadar güçlü göğüs germişsin ki seni bu konuda kutlamaktan başka kelime bulamıyorum.
bekarlıktan başlamış aslında hayattaki problemlerin ve ordan kurtulmak istiyip evlilikte çözüm ararken doluyo tutulmuş misali olmuş. anladığım kadarıyla eşinin sülase aranıza girmedikten sonra eşinle çok problemin yok galiba gerçi ne senin rahatsızlığında ne de evlatlarının rahatsızlığında hiç yanınızda olmamış. artık bölesi günlerde bile umursamazsa ne zaman neye yarar ki bu adam. çözüm onu hayatından çıkartmak desek sana destek olabilicek yanında kalabiliceğin ailen var mı. eğer einin normalde seninle problemi yoksa ailesinden etrafından yani size zarar verenlerden uzaklaştırmaya çalışıcaksın. allahım bu kadar iyi niyetli,sabırlı ve güçlü insansın inş sanada bir gün mutluluk yüzü gösterir. sen gerçektende mutluluğun iyi hayatın yani kısacası herşeyin en iyisini hak ediyorsun. allahım sana ve çocuklarına sağlıklı mutlu huzurlu hayat nasip etsin.

......

..............

kahroldum ya bune ya,yarabbi bu nasıl bir yaşantı nasıl bir evlilik,çok küçük evlenmişsin küçük yaşta yapılan evlilikler hep böylee oluyor yüzde 90 ne diyebilirim ki sana eşin çok gaddar,merhametsiz ve bencil bunu bile bile odama niye 2.çocuğu yaptın güzelim,belliki eşin pişman sizi ayak bağı olarak görüyor,gençken yapamadıklarını(çünkü evliydi)şimdi yapıyor,yapmak istiyor ve siz ona engel oluyorsunuz,dolayısıylada size düşmanlık duyuyor.bu böyle sürüp gidermi bence bir sürer gider yani bayağı bir zaman olgunlaşana, yaşayamadıklarına doyana kadar bu süredede hem siz hem çocuklarınız hemde evliliğiniz epey yıpranır,sana muamelesi değişirmi?zannetmem çocuklar büyüyünce aynı evde 2 yabancı gibi yaşayıp gidersiniz.sana asla boşan diyemem o vebalin altına asla girmem,allah hakkınızda hayırlı neyse onu versin güzelim.ama inan çok üzüldüm durumuna yaşadıklarına.bu özveriyi aklı başında olgun bir erkeğe yapsaydın seni başında taşırdı.keşke bukadar erken evlenmeseydin.ama artıl olmuş ve bitmiş.boşanmak istemiyorsan çocukların okula başlayınca devletin bedava kurslarına katıl bir meslek edin kendine bir iş ve meşgale bul,ozaman eşinin gözünde hem kıymetli olursun hemde kendine meşgale edinmiş olursun.o kendi işinde sen kendi işinde yaşlanıp gidersiniz.:teselli:

.............

Canım benim çok üzüldüm yaşadıklarınamafoldumben
öncelikle yavrularına çok geçmiş olsun inş.sağlıklarına kavuşurlar
yaşadıklarının hiçbiri katlanılacak gibi değil,iyi saabretmişsin inş.Allah sabrının karşılığını verir
eşin ailesindende görmemiş galiba,nasıl aile olunacağını
işte burda ailelerin ne kadar önemli olduğunu birkez daha gördük
eşinde inş.düzelir ve senin ne kadar fedakar bir eş ve anne olduğunu görür:Saruboceq:

Canım gerçekten kolay olmayan bir hayatın var.
Belliki eşin bencil bir insan.
Sen ne kadar telefonlara mani olacağım desende,onlar buluşmak isterlerse yinede bir yolunu bulurlar.
Ya kuzenleri çek bir kenara durumu izah et
Evimizde sorun çıkıyor yapmayın de,
Sana destek çıkabilecek bir ailen varsa onlardan yardım al gerekirse tavrını koy.
Yada bebeklerin için kendi dünyanı kur.
Aynı evin içinde bu söylediğim çok zor biliyorum.İçin içini yer ama bebeğin çok küçük,artı rahatsızlıkları var diyorsun.Tek başına üstesinden gelebilirim diyorsan ne ala,ama maddi manevi yapamam diyorsan sende çocuklarınla mutlu olmaya çalış.
Bırak gezsin,bakalım nereye kadar gezecek eşin.
Bu tip ha hi arkadaşlıklar kısa sürer tatlım,gör bak yakındır birbirlerine düşmeleri
Sanada geldiği zaman bir çift laf söylersin.
Aklımada başka birşey gelmiyor uygulanabilecek
Allah yardımcın,şansın bol olsun
Bebişlerinede geçmiş olsun diyorum canım

.................

canım ben onun durumunu az çok biliyorum. biraz daha alttan almaktan başka yapabileceği pek bir şey yok şu anda. keşke çekip gidebilecek ayakta tek başına durabilecek imkanı olsaydı

cnm durumuna gerçekten çok üzüldüm ne diyeceğimi bilmiyorum sabrın için seni kutluyorum bitanem.benim içimi acıtan bir şey daha var maddi durmunun iyi olmadığını yazmışsın diğer konunda kıyafet arıyormuşsun kullanmadıkları kıyafetleri istemişsin.yırtık ayakkabı giyiyormuşsın sen tam cennetlik insansın bitanem.küçük bebeğinin muayenesi eşyalarını satıyorsun ne kadarki bu mauayene gerçekten durumun çok üzdü beni.elimden gelse sana en iyi şekilde destek olurum ama benbimde imkanlarım kısıtlı ama eminim buradan senin gibi bir insana yardım etmek isteyen pek çok kişi çıkacaktır cnm benim diğer topicteki linkini buraya ya koyabilirmisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…