- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Cocuk gibiler ,yetişkin olamamislar,hayatın her alanında böyle terbiyesiz insanlar var ,aile terbiyesi almamış şımarık yetiştirilmiş .gruplaşma nedir ya ergen işi .yemek alıp sormamasi ayıp etmiş . düşmanın olsa sorarsın .sanki bedavaya getirecek.Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben şu an çok sinirliyim .Bu sene atanan bir sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum ve ilçeye uzak bir yer.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İkisi direkt grup oldular.Ben oda arkadaşımla birlikte takılıyorum ama oda arkadaşıma da güvenmiyorum.Benim yanımda onların hakkında konuşur,onlarla bir tartışmam olduğunda ağzını açıpta tek laf etmez,hatta içten içe sevindiğini bile düşünüyorum.Geçen gün evde doğru düzgün yenilebilecek bir şey yoktu,bu ikiliden biri (en sevmediğim)ilçeye gitti.Kendisine ve oda arkadaşına ekmek arası yaptırmış,bize hiç sormadı bile.Sonrada gözümüzün önünde yediler.Neyse dedim herkes farklı sonuçta.Bugün benim öğrencim ile kendi öğrencisi tartismislar,benim ogrencimi öğretmenler odasına çağırıp baya azarladı ve kız baya ağladı.Bende en son patladım,bir yetişkine vereceğin tepkiyi çocuğa veremezsin dedim.Acayip sinir oldum,sadece kendi öğrencisini dinleyip benimkini azarlamasi acayip sinir etti beni.Zaten daha önceki birikmiş şeylerde var.Siz bu tarz insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz?
kendi başınıza eve çıkma imkanınız yokmuGenel olarak gruplaşma yapması,oda arkadaşının sorumsuzluğu olsa dahi aşırı savunmacı davranması gibi nedenlerden.
Kabile gibi kalmak zorundalar. Cunku kısın köy yolu kapanir okula gidemez. Mebte sınif ogretmenlerini insanin bkunun bile dondugu, ahirdan bozma susuz, sobalı rezil lojmana dolusturur. Köyden baska ev kiralayayim deseniz köylu mecbur oldugunuzu bilir, kulube gibi eve daire kirasi ister. Köy okullari cok ciddi bir problem hademesi olmaz cocuklarin anasi bile temizlemez ögretmen temizler tuvaletlerini. Insallah tez vakitte tüm köy okullari kapanir da tasimali egitimle medeni bir ortamda calisma hakkina kavusur köy ögretmenleri.İsterse 1000 km uzak olsun böyleleriyle aynı ortamda bile bulunmam. Merkez ne kadar uzak? Kendinize bir araba alamıyor musunuz?
Kabile gibi aynı yerde kalıp medeniyet bekliyorsunuz?!
O çocuğa da ne hakla bağırıyor? Babasının annesinin haberi var mı acaba?
Taşımalı eğitimde sizin de söylediğiniz gibi kardan kapanan yollarda çocuklar nasıl gidecek? Taşımalı eğitimden dolayı bir çok çocuk kış aylarında eğitimden mahrum kalıyor. Öğretmen için daha rahat olduğunun farkındayım ama öğrenci için çok sıkıntılıKabile gibi kalmak zorundalar. Cunku kısın köy yolu kapanir okula gidemez. Mebte sınif ogretmenlerini insanin bkunun bile dondugu, ahirdan bozma susuz, sobalı rezil lojmana dolusturur. Köyden baska ev kiralayayim deseniz köylu mecbur oldugunuzu bilir, kulube gibi eve daire kirasi ister. Köy okullari cok ciddi bir problem hademesi olmaz cocuklarin anasi bile temizlemez ögretmen temizler tuvaletlerini. Insallah tez vakitte tüm köy okullari kapanir da tasimali egitimle medeni bir ortamda calisma hakkina kavusur köy ögretmenleri.
Çok doğru söylüyorsunuz öyle ki bazı mezralarda kiralık ev diye bişey dahi yoktur.Elektrik kesilir günlerce gelmez hatlar çekmez daha neler nelerKabile gibi kalmak zorundalar. Cunku kısın köy yolu kapanir okula gidemez. Mebte sınif ogretmenlerini insanin bkunun bile dondugu, ahirdan bozma susuz, sobalı rezil lojmana dolusturur. Köyden baska ev kiralayayim deseniz köylu mecbur oldugunuzu bilir, kulube gibi eve daire kirasi ister. Köy okullari cok ciddi bir problem hademesi olmaz cocuklarin anasi bile temizlemez ögretmen temizler tuvaletlerini. Insallah tez vakitte tüm köy okullari kapanir da tasimali egitimle medeni bir ortamda calisma hakkina kavusur köy ögretmenleri.
Lise ve ortaokul ögrencileri zaten taşımalı eğitim yapiyor. Ayni sekilde ilkokul ögrencilerini de götürebilir o servis. Zaten köylerdeki ilkokullarda birlestirilmis sinif uygulamasi var. Bir ögretmen ayni anda bazen 2 bazen, 4 sinif okutuyor. Sinif basina düsen ders ya 6 ya 1.5 gibi oluyor günlük. Halbuki tasimali egitimle dogru düzgün okula gitse 6 ders saati ders isleyebilecek cocuk. Tasimali egitim firsat esitligi sagliyor ögrenciler icin en basinda.Taşımalı eğitimde sizin de söylediğiniz gibi kardan kapanan yollarda çocuklar nasıl gidecek? Taşımalı eğitimden dolayı bir çok çocuk kış aylarında eğitimden mahrum kalıyor. Öğretmen için daha rahat olduğunun farkındayım ama öğrenci için çok sıkıntılı
He aynen her ay düzenli maaş alan öğretmen için hiçbir maaş almayan köylü 100 çocuğu kapanan yollarda şehire taşıyacaksınız nasıl ve neden? Çünkü öğretmenin keyfi için! 1 öğretmen için tüm çocukları taşımayı düşünen zihniyet öğretmen olmayacak hiiiiiç kusura bakma! Derdiniz eğitim olmadığı için maaş diyorum. Çünkü eğitim olsa o çocukların köylerden şehire okumak için gönderilmeyeceğini bilirdiniz ama umrunuzda değil! Şartları koşulları bilip de öğretmen oluyorsun! Herhalde Finlandiya falan sandınız buraları cici kız?!Kabile gibi kalmak zorundalar. Cunku kısın köy yolu kapanir okula gidemez. Mebte sınif ogretmenlerini insanin bkunun bile dondugu, ahirdan bozma susuz, sobalı rezil lojmana dolusturur. Köyden baska ev kiralayayim deseniz köylu mecbur oldugunuzu bilir, kulube gibi eve daire kirasi ister. Köy okullari cok ciddi bir problem hademesi olmaz cocuklarin anasi bile temizlemez ögretmen temizler tuvaletlerini. Insallah tez vakitte tüm köy okullari kapanir da tasimali egitimle medeni bir ortamda calisma hakkina kavusur köy ögretmenleri.
Gelecek sene şartları zorlayıp çıkacağım,bu şekilde olmuyor çünkü.kendi başınıza eve çıkma imkanınız yokmu
Cidden öyle,maalesef iletişim kurulabilecek kişiler değiller.Bu tarz insanlara nasil davraniyorsunuz demissiniz de, bunlar insan değil ki?
Nasil davranirsaniz davranin, anlayacaklarini sanmiyorum, o yuzden umarım bir an önce daha az muhatap olacağınız bir seviyeye gelirsiniz.
Maalesef daha 4 senem var.Kendi huzurlu alanımı kurup daha az muhattap olacağım onlarla.Bu tür şeyler küçük yerlerde daha sık yaşanır. Sosyal ortam bulamayan insanlar birbirlerine sararlar stresten. Hayatımda en çok internete girdiğim zamanlar doğuda görev yaptığım yıllardır. Çünkü başka napıyım… siz de kendinize meşguliyet bulun. Örgü örün, yoga yapın.. tez zamanda oradan çıkabilmenizi dilerim
Ben sadece konuşup nazikçe uyarı yapacağını düşündüm,kalkıp azarlayacağını düşünmedim.Bir yetişkine bağırır gibi bağırınca çok şaşırdım,kaldı ki konuyu sadece kendi öğrencisinden dinleyip direkt benim öğrencime yüklenmesi zaten sinirimi bozdu.Bir uyarı yapılacaksa da kenara çekilip öyle uyarı yapılır,herkesin ortasında rencide eder gibi değil.öğretmenler odasına çocuk çekip azarlarken neden müdahale etmediniz? siz de hatalısınız. benim öğrencime kimsenin böyle bir şey yapmasına müsaade etmem. o çocuklar okul saatlerinde bizim çocuklarımız. disiplin ve sınıf yönetimi konusunda zayıf kalmışsınız hepiniz. disiplin kararlı, kontrollü olmaktır odaya çocuk çekip azarlamak değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?