Ben nereden düştüm burayaa

Cocuk gibiler ,yetişkin olamamislar,hayatın her alanında böyle terbiyesiz insanlar var ,aile terbiyesi almamış şımarık yetiştirilmiş .gruplaşma nedir ya ergen işi .yemek alıp sormamasi ayıp etmiş . düşmanın olsa sorarsın .sanki bedavaya getirecek.

Böyle yılan tipleri bilirim..
Hem o ayrımcılık yapanı hem sesini çıkarmayanı iyi bilirim.
Kendi mesleğim dışında iki işte çalıştım.
İlk gün fark ettim kim necidir diye insan rengini belli ediyor sonuçta. Ona göre sınırımı çizdim.
İlk iş yerindeki insanlar iyidir ama güvenilmeyecek tiplerdi.
İkincisinde ise, bir lider geriye kalanlar kuyruğu. E sonra noldu o kişi tek kaldı.. Patlıyorlar bir yerden sonra böyle tipler.
Arkadan konuşulan şeyleri de yeri geldi yüzlerine söyledim. Ben de konuştum bu konuda fikrim budur diye kimseyle de aram bozulmadı.
Arkadaşınızla bağınızı koparmayın ama gelip size dedikodu yapınca da sen de yüzlerine söyleyip bana kritik yapma deyin. Ya haklının yanında olsun ya da sussun.
Diğer arkadaşlarla da ister konuşun ister konuşmayın ikisi de onlar için fark etmez. Siz hayatınızı yaşayın, neşeli yaşayın. Böyleleri mutsuzluktan zevk alır çünkü

Kabile gibi kalmak zorundalar. Cunku kısın köy yolu kapanir okula gidemez. Mebte sınif ogretmenlerini insanin bkunun bile dondugu, ahirdan bozma susuz, sobalı rezil lojmana dolusturur. Köyden baska ev kiralayayim deseniz köylu mecbur oldugunuzu bilir, kulube gibi eve daire kirasi ister. Köy okullari cok ciddi bir problem hademesi olmaz cocuklarin anasi bile temizlemez ögretmen temizler tuvaletlerini. Insallah tez vakitte tüm köy okullari kapanir da tasimali egitimle medeni bir ortamda calisma hakkina kavusur köy ögretmenleri.

Bizim meslekte ne ezik tipler var yahu. Hıncını bir öğrenciden çıkaracak kadar öğretmen yaklaşımından uzak, iğreti, basit, paççoz. İgrendiğimi ancak bu kadar ifade edebildim. Azarlarken anında tepkini profesyonelce göstermeliydin. Sen sınıf öğretmenisin. O yaşananlar belki de ilerde o çocukta travmaya ve okuldan soğumasına neden olacak. Ah şu yeni atamalar, çekilecek dert değilsiniz

Bu tarz insanlara nasil davraniyorsunuz demissiniz de, bunlar insan değil ki?
Nasil davranirsaniz davranin, anlayacaklarini sanmiyorum, o yuzden umarım bir an önce daha az muhatap olacağınız bir seviyeye gelirsiniz.

Taşımalı eğitimde sizin de söylediğiniz gibi kardan kapanan yollarda çocuklar nasıl gidecek? Taşımalı eğitimden dolayı bir çok çocuk kış aylarında eğitimden mahrum kalıyor. Öğretmen için daha rahat olduğunun farkındayım ama öğrenci için çok sıkıntılı

Çok doğru söylüyorsunuz öyle ki bazı mezralarda kiralık ev diye bişey dahi yoktur.Elektrik kesilir günlerce gelmez hatlar çekmez daha neler neler

Ayrı eve veya lojmana çıkma imkanınız yokmu? Ne bileyim insan evindede rahat etmeyecekse güvenmediği ve sınırını ziplatan insanlarla aynı odayi aynı evi paylaşmak zorunda kalıyorsa çok zor olmali. Bu arada ne bicim ogretmenmis bu kişi. Kendi kompleksleri uğruna küçücük çocuğu ne hakla azarlar. Çocuklarımızi kimlere emanet etmek zorunda kalıyoruz ya. Daha kendini yetistirememis bir öğretmen öğrencilerini nasıl yetiştirsin? Öğretmenleri kpss gibi gereksiz bir sınava sokacaklarina mesleklerini hakkıyla nasıl icra edeceklerinin üzerinde daha fazla dursalar keşke.

Lise ve ortaokul ögrencileri zaten taşımalı eğitim yapiyor. Ayni sekilde ilkokul ögrencilerini de götürebilir o servis. Zaten köylerdeki ilkokullarda birlestirilmis sinif uygulamasi var. Bir ögretmen ayni anda bazen 2 bazen, 4 sinif okutuyor. Sinif basina düsen ders ya 6 ya 1.5 gibi oluyor günlük. Halbuki tasimali egitimle dogru düzgün okula gitse 6 ders saati ders isleyebilecek cocuk. Tasimali egitim firsat esitligi sagliyor ögrenciler icin en basinda.

Kendi aranızda ne sorun varsa aranızda halledinde çoluğa çocuğa yansıtmayın bari günah ya.atanmak isteyen onca insan var.yanımda başkasının dedikodusunu yapan birine güvenmezdim.beklentiye girmeden takılın kendi kendinize ve mesafeli olun.herhalde geçici bir durum diye 4 kişi aynı yerdesiniz.ben olsam hiç çekemezdim ev arkadaşı öğrencilikten sonra ama şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak birşey yok.

Öğrenci konusunda çok iyi cevap vermişsiniz. Yok sayın ve görmezden gelin. Böyle tipler siz üzüldümçe güçlenirler. Gidin zamanınız olduğunda ilçede vakit geçirin. Tek kendinize alın ekmek arası önlerinde yiyin. Bakalım nasıl oluyormuş?

He aynen her ay düzenli maaş alan öğretmen için hiçbir maaş almayan köylü 100 çocuğu kapanan yollarda şehire taşıyacaksınız nasıl ve neden? Çünkü öğretmenin keyfi için! 1 öğretmen için tüm çocukları taşımayı düşünen zihniyet öğretmen olmayacak hiiiiiç kusura bakma! Derdiniz eğitim olmadığı için maaş diyorum. Çünkü eğitim olsa o çocukların köylerden şehire okumak için gönderilmeyeceğini bilirdiniz ama umrunuzda değil! Şartları koşulları bilip de öğretmen oluyorsun! Herhalde Finlandiya falan sandınız buraları cici kız?!
İnşallah böyle düşünen insanların öğretmenlikleri tez vakitte ellerinden alınır amin!

öğretmenler odasına çocuk çekip azarlarken neden müdahale etmediniz? siz de hatalısınız. benim öğrencime kimsenin böyle bir şey yapmasına müsaade etmem. o çocuklar okul saatlerinde bizim çocuklarımız. disiplin ve sınıf yönetimi konusunda zayıf kalmışsınız hepiniz. disiplin kararlı, kontrollü olmaktır odaya çocuk çekip azarlamak değil.

Bu tür şeyler küçük yerlerde daha sık yaşanır. Sosyal ortam bulamayan insanlar birbirlerine sararlar stresten. Hayatımda en çok internete girdiğim zamanlar doğuda görev yaptığım yıllardır. Çünkü başka napıyım… siz de kendinize meşguliyet bulun. Örgü örün, yoga yapın.. tez zamanda oradan çıkabilmenizi dilerim

Bu tarz insanlara nasil davraniyorsunuz demissiniz de, bunlar insan değil ki?
Nasil davranirsaniz davranin, anlayacaklarini sanmiyorum, o yuzden umarım bir an önce daha az muhatap olacağınız bir seviyeye gelirsiniz.
Cidden öyle,maalesef iletişim kurulabilecek kişiler değiller.

Maalesef daha 4 senem var.Kendi huzurlu alanımı kurup daha az muhattap olacağım onlarla.

Ben sadece konuşup nazikçe uyarı yapacağını düşündüm,kalkıp azarlayacağını düşünmedim.Bir yetişkine bağırır gibi bağırınca çok şaşırdım,kaldı ki konuyu sadece kendi öğrencisinden dinleyip direkt benim öğrencime yüklenmesi zaten sinirimi bozdu.Bir uyarı yapılacaksa da kenara çekilip öyle uyarı yapılır,herkesin ortasında rencide eder gibi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…