• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben nereden düştüm burayaa

Öğrenci konusunda çok iyi cevap vermişsiniz. Yok sayın ve görmezden gelin. Böyle tipler siz üzüldümçe güçlenirler. Gidin zamanınız olduğunda ilçede vakit geçirin. Tek kendinize alın ekmek arası önlerinde yiyin. Bakalım nasıl oluyormuş?
Kesinlikle öyle,beni mutsuz gördükçe içten içe sevindiklerine eminim.O yüzden mutlu ve enerjik görünmeye çalışıyorum.

He aynen her ay düzenli maaş alan öğretmen için hiçbir maaş almayan köylü 100 çocuğu kapanan yollarda şehire taşıyacaksınız nasıl ve neden? Çünkü öğretmenin keyfi için! 1 öğretmen için tüm çocukları taşımayı düşünen zihniyet öğretmen olmayacak hiiiiiç kusura bakma! Derdiniz eğitim olmadığı için maaş diyorum. Çünkü eğitim olsa o çocukların köylerden şehire okumak için gönderilmeyeceğini bilirdiniz ama umrunuzda değil! Şartları koşulları bilip de öğretmen oluyorsun! Herhalde Finlandiya falan sandınız buraları cici kız?!
İnşallah böyle düşünen insanların öğretmenlikleri tez vakitte ellerinden alınır amin!
Ne anlatiyorsun sen ya senin bu devlete o ögretmenlerin tirnagi kadar faydan mi var ki millete bela okuyorsun. Zaten ortaokul lise ogrencileri servisle gidiyor her köyde lise mi var saniyorsun zircahil. Bir bktan haberin yok salla dur buradan. Ayrica ben koy ogretmeni falan degilim neler yasadiklarini biliyorum sadece ve 3 maymunu oynayamiyorum. Düsünme yetini kaybetmissin dünyadan da haberin yok. Yazma bi daha cahillere tahammülüm yok

Ne anlatiyorsun sen ya senin bu devlete o ögretmenlerin tirnagi kadar faydan mi var ki millete bela okuyorsun. Zaten ortaokul lise ogrencileri servisle gidiyor her köyde lise mi var saniyorsun zircahil. Bir bktan haberin yok salla dur buradan. Ayrica ben koy ogretmeni falan degilim neler yasadiklarini biliyorum sadece ve 3 maymunu oynayamiyorum. Düsünme yetini kaybetmissin dünyadan da haberin yok. Yazma bi daha cahillere tahammülüm yok
Hahahaahaha Allahtan öğretmen değilsin! Böyle leş bir ağız öğretmen olsa aman Allahımmm düşünemiyorum! Bela okuyan ilk kimdi dön bak bakalım, hiç olmazsa benim belam daha mantıklı sjskssksls

Kendi aranızda ne sorun varsa aranızda halledinde çoluğa çocuğa yansıtmayın bari günah ya.atanmak isteyen onca insan var.yanımda başkasının dedikodusunu yapan birine güvenmezdim.beklentiye girmeden takılın kendi kendinize ve mesafeli olun.herhalde geçici bir durum diye 4 kişi aynı yerdesiniz.ben olsam hiç çekemezdim ev arkadaşı öğrencilikten sonra ama şartlar bunu gerektiriyorsa yapacak birşey yok.
4 kişi kalmayi bende kesinlikle istemezdim,tek başına kalıp huzur içinde yaşamak çok daha güzel ve keyifli.Oda a
Böyle yılan tipleri bilirim..
Hem o ayrımcılık yapanı hem sesini çıkarmayanı iyi bilirim.
Kendi mesleğim dışında iki işte çalıştım.
İlk gün fark ettim kim necidir diye insan rengini belli ediyor sonuçta. Ona göre sınırımı çizdim.
İlk iş yerindeki insanlar iyidir ama güvenilmeyecek tiplerdi.
İkincisinde ise, bir lider geriye kalanlar kuyruğu. E sonra noldu o kişi tek kaldı.. Patlıyorlar bir yerden sonra böyle tipler.
Arkadan konuşulan şeyleri de yeri geldi yüzlerine söyledim. Ben de konuştum bu konuda fikrim budur diye kimseyle de aram bozulmadı.
Arkadaşınızla bağınızı koparmayın ama gelip size dedikodu yapınca da sen de yüzlerine söyleyip bana kritik yapma deyin. Ya haklının yanında olsun ya da sussun.
Diğer arkadaşlarla da ister konuşun ister konuşmayın ikisi de onlar için fark etmez. Siz hayatınızı yaşayın, neşeli yaşayın. Böyleleri mutsuzluktan zevk alır çünkü
Oda arkadaşım benim yanımda onların dedikodusunu yapar, yanlarına gelince hiçbir şey yokmuş gibi davranır.Asla şu konuda haksızsınız demez,dün mesela onlar beni çaya çağırmadılar,onu çağırdılar.Gidip rahatlıkla içti.

Ayrı eve veya lojmana çıkma imkanınız yokmu? Ne bileyim insan evindede rahat etmeyecekse güvenmediği ve sınırını ziplatan insanlarla aynı odayi aynı evi paylaşmak zorunda kalıyorsa çok zor olmali. Bu arada ne bicim ogretmenmis bu kişi. Kendi kompleksleri uğruna küçücük çocuğu ne hakla azarlar. Çocuklarımızi kimlere emanet etmek zorunda kalıyoruz ya. Daha kendini yetistirememis bir öğretmen öğrencilerini nasıl yetiştirsin? Öğretmenleri kpss gibi gereksiz bir sınava sokacaklarina mesleklerini hakkıyla nasıl icra edeceklerinin üzerinde daha fazla dursalar keşke.
Öğretmenlik cidden vicdan işi.Böyleleri ile karşılaşınca şok oluyorum.Öğrencilere ilk olarak insan olmayı öğretmek gerekirken öğretmen olanlardan böyle davranislar görünce insan şok oluyor.Gelecek sene ne yapıp edip ilçeden geliş gidiş yapmaya çalışacağım.

Hahahaahaha Allahtan öğretmen değilsin! Böyle leş bir ağız öğretmen olsa aman Allahımmm düşünemiyorum! Bela okuyan ilk kimdi dön bak bakalım, hiç olmazsa benim belam daha mantıklı sjskssksls
Sana böyle konusma hakkini kim veriyor ya ailen terbiye etmedi mi seni, insanlarla nasil konusman gerektigini bilmiyor musun sen. Görmezden geliyorum, konusarak düzelmezsin cünkü. Kendi kendine yazabilirsin bundan sonra.

Bizim meslekte ne ezik tipler var yahu. Hıncını bir öğrenciden çıkaracak kadar öğretmen yaklaşımından uzak, iğreti, basit, paççoz. İgrendiğimi ancak bu kadar ifade edebildim. Azarlarken anında tepkini profesyonelce göstermeliydin. Sen sınıf öğretmenisin. O yaşananlar belki de ilerde o çocukta travmaya ve okuldan soğumasına neden olacak. Ah şu yeni atamalar, çekilecek dert değilsiniz 😁
Çocuğun yanında tartışmak istemedim,çocuk çıkınca tepkimi gösterdim.Anında verdiği cevap benimle muhattap olma.

Evdeki meseleler neyse de benim öğrencimi veya herhangi bir öğrenciyi gözümün önünde azarlasa rezil rüsva ederim. Normalde sakin ve tartışma sevmeyen bir insanım. Ama mevzu bir çocuksa ve bir suçu günahı yoksa tüm sinirimi çıkarırdım.
Lütfen öğretmenliği hakkıyla yapın.

Evdeki meseleler neyse de benim öğrencimi veya herhangi bir öğrenciyi gözümün önünde azarlasa rezil rüsva ederim. Normalde sakin ve tartışma sevmeyen bir insanım. Ama mevzu bir çocuksa ve bir suçu günahı yoksa tüm sinirimi çıkarırdım.
Lütfen öğretmenliği hakkıyla yapın.
İnanın karşıdaki kişi öyle fena biri ki.Siz ses çıkardığınızda o iki katı ses çıkartıp sizi rezil eder.Bu tarz kişiler zaten rezilliği prensip edinmiş kişiler.

Her yerde olabilecek konular yurtta yada ev arkadaşı ile buna yapacak bir şey yok görmezden gelip kendinizle ilgilenin

azarlanan öğrencinin ailesi tepki göstermedi mi bu öğretmene öğrenciniz haklıysa arkasında durun ve ailesine de söylemesini sağlayın durumu

Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben şu an çok sinirliyim .Bu sene atanan bir sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum ve ilçeye uzak bir yer.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İkisi direkt grup oldular.Ben oda arkadaşımla birlikte takılıyorum ama oda arkadaşıma da güvenmiyorum.Benim yanımda onların hakkında konuşur,onlarla bir tartışmam olduğunda ağzını açıpta tek laf etmez,hatta içten içe sevindiğini bile düşünüyorum.Geçen gün evde doğru düzgün yenilebilecek bir şey yoktu,bu ikiliden biri (en sevmediğim)ilçeye gitti.Kendisine ve oda arkadaşına ekmek arası yaptırmış,bize hiç sormadı bile.Sonrada gözümüzün önünde yediler.Neyse dedim herkes farklı sonuçta.Bugün benim öğrencim ile kendi öğrencisi tartismislar,benim ogrencimi öğretmenler odasına çağırıp baya azarladı ve kız baya ağladı.Bende en son patladım,bir yetişkine vereceğin tepkiyi çocuğa veremezsin dedim.Acayip sinir oldum,sadece kendi öğrencisini dinleyip benimkini azarlamasi acayip sinir etti beni.Zaten daha önceki birikmiş şeylerde var.Siz bu tarz insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz?
Benzer süreçlerden geçmiş biri olarak,( lojman , birlikte yaşama,doğu görevi . yalnızlık) size tavsiyem köyde imkan varsa başka kiralık bir ev bulmanız.Benim görev yaptığım köyde kiralık ev yoktu,lojman da ağzına kadar doluydu.Bir şekilde bitirdik ,geçirdik o süreçleri.Ayni yerde çalışıp aynı evde kalmak berbat bir şey.Sizi çok iyi anlıyorum.ilceden gelip gitme imkanı yok mu? Bu arada arkadaşınıza mesele neyse sizle çözmesini,öğrenciden hıncını çıkarmamasini söyleyin,bakalım ne diyecek?Ayrıca ev için de gruplaşma her yerde ne yazık ki oluyor,işin içine fitne fesat,huzursuzluk veren hareketler girmediği sürece gruplaşmalar bana anormal gelmiyor.Her yaşta ve her ortamda oluyor.

Lise ve ortaokul ögrencileri zaten taşımalı eğitim yapiyor. Ayni sekilde ilkokul ögrencilerini de götürebilir o servis. Zaten köylerdeki ilkokullarda birlestirilmis sinif uygulamasi var. Bir ögretmen ayni anda bazen 2 bazen, 4 sinif okutuyor. Sinif basina düsen ders ya 6 ya 1.5 gibi oluyor günlük. Halbuki tasimali egitimle dogru düzgün okula gitse 6 ders saati ders isleyebilecek cocuk. Tasimali egitim firsat esitligi sagliyor ögrenciler icin en basinda.
5 ile 9 yaş kucücük çocukların yollarda olması nasıl mantıklı geliyor taşımalı eğitimle gelinen okullar da sınıflar daha da kalabalık olacak
Atanmayan öğretmen sayısı zaten yüksek okullar kapansın işsiz kalsın insanlar

Merhaba
Lojmanda kalma mecburiyetindeyseniz bu insanlara rağmen orda yaşamak durumundasınız o yüzden onları yok saymanız kafaya takmamanız gerekiyor.
Ben şu kısma takıldım evde yiyecek yoktu ekmek arası alıp önümüzde yediler kısmı siz aciz bir durumda mıydınız o gün siz nasıl karnınızı doyurdunuz mesela. Hani öyle bir ev arkadaşı olmasaydı da sonuçta bir akşam yemeği düşünecektiniz ?
Öğrenci konusunda da gereken tepkiyi vermişsiniz ev içindeki davranışlarda da gerekli tepkiyi verin madem yeme içme ayrıldı ona göre gardınızı alın.
Yani yüz yüze bakabilecek seviyede tutun aranızda olup bitenleri gerekirse bu şekilde de konuşun. Birbirimizi sevmeyebiliriz ama bu evi paylaşmaya devam edeceksek belli kurallara uymamız lazım saygı duymamız lazım diye konuşun
Tek daire mi var lojmanda yoksa diğerleri evlilere falan tahsis edildiği için mi siz 4 kişi paylaşıyorsunuz bir daireyi ?

Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben şu an çok sinirliyim .Bu sene atanan bir sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum ve ilçeye uzak bir yer.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İkisi direkt grup oldular.Ben oda arkadaşımla birlikte takılıyorum ama oda arkadaşıma da güvenmiyorum.Benim yanımda onların hakkında konuşur,onlarla bir tartışmam olduğunda ağzını açıpta tek laf etmez,hatta içten içe sevindiğini bile düşünüyorum.Geçen gün evde doğru düzgün yenilebilecek bir şey yoktu,bu ikiliden biri (en sevmediğim)ilçeye gitti.Kendisine ve oda arkadaşına ekmek arası yaptırmış,bize hiç sormadı bile.Sonrada gözümüzün önünde yediler.Neyse dedim herkes farklı sonuçta.Bugün benim öğrencim ile kendi öğrencisi tartismislar,benim ogrencimi öğretmenler odasına çağırıp baya azarladı ve kız baya ağladı.Bende en son patladım,bir yetişkine vereceğin tepkiyi çocuğa veremezsin dedim.Acayip sinir oldum,sadece kendi öğrencisini dinleyip benimkini azarlamasi acayip sinir etti beni.Zaten daha önceki birikmiş şeylerde var.Siz bu tarz insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz?
saç baş kavgaya girişeceksiniz gibi işin sonunda aman dikkat ,bence bireysel takılmaya devam edin o dedikoducu kadını da çok sallamayın boşboğaz birisi demekki.Ayrıca öğrencinizi böylesine azarlarken niye videoya vs. cekmediniz ne bileyım tutanak falan tutarlardı ailesine falan gösterirdiniz.

Her yerde olabilecek konular yurtta yada ev arkadaşı ile buna yapacak bir şey yok görmezden gelip kendinizle ilgilenin

azarlanan öğrencinin ailesi tepki göstermedi mi bu öğretmene öğrenciniz haklıysa arkasında durun ve ailesine de söylemesini sağlayın durumu
Aileler çok ilgisizler,geçen sene bir öğretmen çocukları çok fena dövüyormuş,çocuklar anlatıyorlar.Hiçbir veli şikayete gelmemiş,cazgır bir öğretmenmiş.Veliler cazgır bir öğretmen gördüklerinde siniyorlar,sessiz sakin gördükleri öğretmenlerin üzerine oynarlar.En azından benim çalıştığım okuldaki veliler böyle.

Benzer süreçlerden geçmiş biri olarak,( lojman , birlikte yaşama,doğu görevi . yalnızlık) size tavsiyem köyde imkan varsa başka kiralık bir ev bulmanız.Benim görev yaptığım köyde kiralık ev yoktu,lojman da ağzına kadar doluydu.Bir şekilde bitirdik ,geçirdik o süreçleri.Ayni yerde çalışıp aynı evde kalmak berbat bir şey.Sizi çok iyi anlıyorum.ilceden gelip gitme imkanı yok mu? Bu arada arkadaşınıza mesele neyse sizle çözmesini,öğrenciden hıncını çıkarmamasini söyleyin,bakalım ne diyecek?Ayrıca ev için de gruplaşma her yerde ne yazık ki oluyor,işin içine fitne fesat,huzursuzluk veren hareketler girmediği sürece gruplaşmalar bana anormal gelmiyor.Her yaşta ve her ortamda oluyor.
Konuşmaya çalışıp yanlış yaptığını anlatmaya çalışırken be
Konuşmaya çalıştığımda benimle muhattap olma diyip bağırdı,bildiğiniz üste çıktı.İletisim kurmanın zor olduğu biri.Sene içerisinde zaten itici birçok davranışı oldu,kesinlikle dışarıda görsem muhattap olmayacağım biri.Davranışlarıyla nefret etmeme neden oldu neredeyse.

Back
X