- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Cidden şok oluyorum bu tavırlara ya.Vicdan, merhamet hiçbir şey yok.Varsa yoksa ego,kendini hep üstün ve haklı görme.Böylelerini gördükçe insanlardan nefret eder oluyorum.Oda arkadaşıma da hiç güvenmiyorum.İş hayatı full bu insanlardan oluşuyor zaten. Siz iyi niyetli olduğunuz için öyle düşünüyorsunuz. Empati yapmaya çalışıyorsunuz değil mi niye durup dururken huzur kaçırıyorlar ben olsam yapmam diye. Hiç yapmayın anlamaya çalışmayın yapabildikleri için yapıyorlar mantığı yok.
Bende işe ilk başladığım yıllarda şaşırıyordum, üzülüyordum ama şimdi umurumda bile değil çoğu insanı insan yerine bile koymuyorum hiç önem vermiyorum.
Gerçekten o gelmeden önce üçümüz gayet iyi anlaşıyorduk,eve geldi ortalığı karıştırdı.Keşke 3 kişi kalsaydıniz Kime merhamet ederseniz ilk o huzurunuzu bozar.
Ne yapsam da bu kadar kötü olamam.Zaten duygusal biriyim.Nasıl bu kadar kötü olabiliyor aklım almıyor.Rabbim bir daha böyleleri ile karşılaştırmasın.Bunlar insanmı? Gerçekten böyle insanlar var mi inanamadım okurken. Nasıl bu kadar kötü olabiliyorlar
Lütfen öğrencilerinizi ezdirmeyin.
Konuşup anlamaya çalışın derdini diyeceğim ama konuşulmaz bile bu tür insanlarla.
Bunlar birde öğrenci yetiştiriyor inanamıyorum. Ezdirmeyin kendinizi ne yapıyorsa kat kat fazlasını yapın.
Çoğu iş ortamı öyle maalesef insanlarda genellikle iyi sayılmazlar. Ben size iş ortamında nasıl davrandığımdan bahsedeyim örnek olsun. Beni iş yerinde görseniz çok soğuk ve burnu havada bulursunuz kendime kalın duvarlar ördüm milletle uğraşmamak için. Biriyle sohbet muhabbet ediyorsam o lafların başkasına da gideceğini bilerek söylerim. Yani laf taşıyan insanlarla muhabbet ederim ama güvenmem söyleyeceğimi seçerek konuşurum. Sizde oda arkadaşınıza öyle yapmalısınız direkt iletişimi kesmek yanlış bir çözüm. İş dışında asla görüşmem, özelimi de yüzeysel meraklarını giderecek şekilde anlatırım. Devlette herkes herkesin özelini didikler çünkü dedikodu gırla.Cidden şok oluyorum bu tavırlara ya.Vicdan, merhamet hiçbir şey yok.Varsa yoksa ego,kendini hep üstün ve haklı görme.Böylelerini gördükçe insanlardan nefret eder oluyorum.Oda arkadaşıma da hiç güvenmiyorum.
İş dünyası cidden çok garip ya.Böyle insanlar her yerde anlaşılan.Böyle insanlar kesinlikle etrafımda bulundurmak istemediğim kişiler.Hiçbiriyle muhattap olmak istemezdim.Böyle insanlara karşı çelikten bir psikolojim olsun istiyorum.Çoğu iş ortamı öyle maalesef insanlarda genellikle iyi sayılmazlar. Ben size iş ortamında nasıl davrandığımdan bahsedeyim örnek olsun. Beni iş yerinde görseniz çok soğuk ve burnu havada bulursunuz kendime kalın duvarlar ördüm milletle uğraşmamak için. Biriyle sohbet muhabbet ediyorsam o lafların başkasına da gideceğini bilerek söylerim. Yani laf taşıyan insanlarla muhabbet ederim ama güvenmem söyleyeceğimi seçerek konuşurum. Sizde oda arkadaşınıza öyle yapmalısınız direkt iletişimi kesmek yanlış bir çözüm. İş dışında asla görüşmem, özelimi de yüzeysel meraklarını giderecek şekilde anlatırım. Devlette herkes herkesin özelini didikler çünkü dedikodu gırla.
Bı kafaya gelmem 10 yıl sürdü benim iş yerinden kimseye herhangi bir anlam yüklemiyorum.
Ha ayrıca lojmanı fln babam boyadı diyorsunuz. İyiliklerinize karşılık da beklemeyin. Ben bunu yapıyorum ama nankörlük görsem üzülür müyüm diye bir düşünün eğer üzülecekseniz yapmayın. Ben yaptığım iyilikleri kendim için yapıyorum o yüzden karşının tavrını önemsemiyorum mesela.
İşte iş hayatının cilvesi de bu bence ödenmesi gereken bir bedel. Yolda görsen yolunu değiştireceğin insanlarla orta yol bulup anlaşmaya çalışıyorsun. Bu da insandan çok şey götürüyor.İş dünyası cidden çok garip ya.Böyle insanlar her yerde anlaşılan.Böyle insanlar kesinlikle etrafımda bulundurmak istemediğim kişiler.Hiçbiriyle muhattap olmak istemezdim.Böyle insanlara karşı çelikten bir psikolojim olsun istiyorum.
Bu tarz insanları bir kaşık suda boğasım geliyor.Cidden daha öğretmenliğe başlayalı 4 ay oldu,nefret eder oldum bu tarz insanlardan.Allah herkesin kalbine göre versin cidden.İşte iş hayatının cilvesi de bu bence ödenmesi gereken bir bedel. Yolda görsen yolunu değiştireceğin insanlarla orta yol bulup anlaşmaya çalışıyorsun. Bu da insandan çok şey götürüyor.
Evet başka kurum, başka mevki, ünvan nerde olursanız olun iş hayatı böyle maalesef. İyi niyetli, naif insanlar ilk zamanlar çok zorlanıyor. Ben eşimle aymı kurumda çalışıyorum meslektaşım mesela iş yerinde eşime bile güvenmem ben. Birşey olduğunda o da kendi çıkarını düşünür, birkaç kere kazığını da yedim. O da der iş yerinde ben eşin değilim birşey olduğunda kendi çıkarını düşün diyeİş ortamı beraber çalışsan eşinden, anandan, babandan bile kazık yiyeceğin bir yer o sebeple hiçbirşeyi önemsemeyip, kişisel algılamamak lazım.
Ülkemizde profesyonel olmak şerefsiz olmakla eşdeğer görüldüğü için oluyor. Ne kadar şerefsizsen o kadar profesyonelsin. İlk başta nefret edersiniz sonra hiçbirşey hissetmezsiniz herkes aynı gelir sadece zaman lazım.Bu tarz insanları bir kaşık suda boğasım geliyor.Cidden daha öğretmenliğe başlayalı 4 ay oldu,nefret eder oldum bu tarz insanlardan.Allah herkesin kalbine göre versin cidden.
Kesinlikle öyle.Ülkemizde profesyonel olmak şerefsiz olmakla eşdeğer görüldüğü için oluyor. Ne kadar şerefsizsen o kadar profesyonelsin. İlk başta nefret edersiniz sonra hiçbirşey hissetmezsiniz herkes aynı gelir sadece zaman lazım.
Oturma hakkı diye bir şey yok.Ataması yapılan her öğretmen lojmanlara gelip oturabiliyor.Lojmana her öğretmen gelip kalabiliyor mu? Birinin adına mı oturma hakkı çıktı?
Koca koca insanlarsınız neden 4 kişi aynı evde kalıyorsunuz ?? Ayırın evleri .Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben şu an çok sinirliyim .Bu sene atanan bir sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum ve ilçeye uzak bir yer.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İkisi direkt grup oldular.Ben oda arkadaşımla birlikte takılıyorum ama oda arkadaşıma da güvenmiyorum.Benim yanımda onların hakkında konuşur,onlarla bir tartışmam olduğunda ağzını açıpta tek laf etmez,hatta içten içe sevindiğini bile düşünüyorum.Geçen gün evde doğru düzgün yenilebilecek bir şey yoktu,bu ikiliden biri (en sevmediğim)ilçeye gitti.Kendisine ve oda arkadaşına ekmek arası yaptırmış,bize hiç sormadı bile.Sonrada gözümüzün önünde yediler.Neyse dedim herkes farklı sonuçta.Bugün benim öğrencim ile kendi öğrencisi tartismislar,benim ogrencimi öğretmenler odasına çağırıp baya azarladı ve kız baya ağladı.Bende en son patladım,bir yetişkine vereceğin tepkiyi çocuğa veremezsin dedim.Acayip sinir oldum,sadece kendi öğrencisini dinleyip benimkini azarlamasi acayip sinir etti beni.Zaten daha önceki birikmiş şeylerde var.Siz bu tarz insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz?
Ne saçma ama. Bekar diye mi isteyen oturabiliyor? Köyü bilmem de şehirlerde bir kişi girdiyse ev onundur 5 seneliğine. Sizin üstüneyse evden çıkarın diyecektim.Oturma hakkı diye bir şey yok.Ataması yapılan her öğretmen lojmanlara gelip oturabiliyor.
Çünkü başka lojman yok maalesef.Ben de isterim ayrılmasını.Koca koca insanlarsınız neden 4 kişi aynı evde kalıyorsunuz ?? Ayırın evleri .
Eve gelince insan huzur istiyor,evde de egoist insanlar.Keşke lojmanlara oturma hakkı gibi bir şey olsaydı direkt çıkarırdım.Ne saçma ama. Bekar diye mi isteyen oturabiliyor? Köyü bilmem de şehirlerde bir kişi girdiyse ev onundur 5 seneliğine. Sizin üstüneyse evden çıkarın diyecektim.
Madem herkes bireysel takılıyor, siz de evde sizi düşünmeyenleri düşünmeyin.
ay zor durum valla ben sizin yerinizde olsam sınırım çizer yüzümü asar keyfime bakardım. bu insanlar bi garip. sınır çizmeden tepki göstermeden hiçbir şey anlamıyorlarMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben şu an çok sinirliyim .Bu sene atanan bir sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum ve ilçeye uzak bir yer.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İkisi direkt grup oldular.Ben oda arkadaşımla birlikte takılıyorum ama oda arkadaşıma da güvenmiyorum.Benim yanımda onların hakkında konuşur,onlarla bir tartışmam olduğunda ağzını açıpta tek laf etmez,hatta içten içe sevindiğini bile düşünüyorum.Geçen gün evde doğru düzgün yenilebilecek bir şey yoktu,bu ikiliden biri (en sevmediğim)ilçeye gitti.Kendisine ve oda arkadaşına ekmek arası yaptırmış,bize hiç sormadı bile.Sonrada gözümüzün önünde yediler.Neyse dedim herkes farklı sonuçta.Bugün benim öğrencim ile kendi öğrencisi tartismislar,benim ogrencimi öğretmenler odasına çağırıp baya azarladı ve kız baya ağladı.Bende en son patladım,bir yetişkine vereceğin tepkiyi çocuğa veremezsin dedim.Acayip sinir oldum,sadece kendi öğrencisini dinleyip benimkini azarlamasi acayip sinir etti beni.Zaten daha önceki birikmiş şeylerde var.Siz bu tarz insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz?
Aynı evde kalmak zorunda mısınız korkuncMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben şu an çok sinirliyim .Bu sene atanan bir sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum ve ilçeye uzak bir yer.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İkisi direkt grup oldular.Ben oda arkadaşımla birlikte takılıyorum ama oda arkadaşıma da güvenmiyorum.Benim yanımda onların hakkında konuşur,onlarla bir tartışmam olduğunda ağzını açıpta tek laf etmez,hatta içten içe sevindiğini bile düşünüyorum.Geçen gün evde doğru düzgün yenilebilecek bir şey yoktu,bu ikiliden biri (en sevmediğim)ilçeye gitti.Kendisine ve oda arkadaşına ekmek arası yaptırmış,bize hiç sormadı bile.Sonrada gözümüzün önünde yediler.Neyse dedim herkes farklı sonuçta.Bugün benim öğrencim ile kendi öğrencisi tartismislar,benim ogrencimi öğretmenler odasına çağırıp baya azarladı ve kız baya ağladı.Bende en son patladım,bir yetişkine vereceğin tepkiyi çocuğa veremezsin dedim.Acayip sinir oldum,sadece kendi öğrencisini dinleyip benimkini azarlamasi acayip sinir etti beni.Zaten daha önceki birikmiş şeylerde var.Siz bu tarz insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz?
Davranmıyorum benMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben şu an çok sinirliyim .Bu sene atanan bir sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum ve ilçeye uzak bir yer.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İkisi direkt grup oldular.Ben oda arkadaşımla birlikte takılıyorum ama oda arkadaşıma da güvenmiyorum.Benim yanımda onların hakkında konuşur,onlarla bir tartışmam olduğunda ağzını açıpta tek laf etmez,hatta içten içe sevindiğini bile düşünüyorum.Geçen gün evde doğru düzgün yenilebilecek bir şey yoktu,bu ikiliden biri (en sevmediğim)ilçeye gitti.Kendisine ve oda arkadaşına ekmek arası yaptırmış,bize hiç sormadı bile.Sonrada gözümüzün önünde yediler.Neyse dedim herkes farklı sonuçta.Bugün benim öğrencim ile kendi öğrencisi tartismislar,benim ogrencimi öğretmenler odasına çağırıp baya azarladı ve kız baya ağladı.Bende en son patladım,bir yetişkine vereceğin tepkiyi çocuğa veremezsin dedim.Acayip sinir oldum,sadece kendi öğrencisini dinleyip benimkini azarlamasi acayip sinir etti beni.Zaten daha önceki birikmiş şeylerde var.Siz bu tarz insanlara karşı nasıl davranıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?