Ben nerede oturacağım ya? :(

Kızlar merhaba.

Düğünüme 50 gün kaldı.

Bilin bakalım hala kimin evi yok? Benim!
Bilin bakalım hangi çift nerede oturacağına bile karar veremiyor? Biz!
Kim iyice tutuştu? E yine biz.

Ev arıyoruz ama nerede aradığımızı da çok bilmiyoruz. Aranızda maddi durumu bizimkinden kat be kat iyi olanlar vardır ama ben şu an işsizim o yüzden kira sınırımızı 800 tl tuttuk. İstanbulda 800 tlye bodrum katları falan veriyorlar.

İyi bir semt takıntımız yok ama Suriyelilerin yoğun olduğu yerleri de istemiyoruz.
Eski kırık dökük evleri de istemiyoruz.
Ailelere yakın olmak kesinlikle istemiyoruz.
Evlendikten sonra nişanlım kendine iş kuracak, araba alacağız. Ben de enine sonunda çalışma hayatına geri döneceğim. Kendine iş kurana kadar ise Yenibosna'da çalışmaya devam edecek. Biliyorsunuz bunlar 1 haftada olacak şeyler değil.

Şimdiii kısaca durumumu özetledim. Lütfen aranızda birileri İstanbul'u iyi biliyor olsun. Çünkü semt-mahalle seçemiyoruz biz.

Ailelere yakın olmak istemediğimiz için Güneşli (Bağcılar)/Esenkent/Bahçeşehir/B.evler Yayla eleniyor.
Mahalle olarak beğenmediğimiz için Yenibosnanın tümü, Bağcıların tamamı,Küçükçekmece'nin büyük kısmı eleniyor.
Kiralar 1000-1200 tl alt sınır olduğu için Bahçelievler de eleniyor.

Eee bize ne kaldı? İkitelli/Halkalı tarafları. Oradan da emin değilim ama bilmiyorum yani oraları.

Bahsettiğim lokasyona uygun nerelerde oturabiliriz? Çünkü merkezden çok uzaklaşırsak benim iş bulmam sıkıntı olacak. Şu an işsiz olsa da iyi bir mesleğim var. (Düğüne bu kadar az kalmışken işe girip de izin almam vs sıkıntı, düğüne kadar çalışmayı düşünmüyorum. En rahat çalışabileceğim yerler de Yenibosna-Güneşli-İkitelli)

Oturanlar/bilenler n'olur yardımcı olun.

Bence siz düğünü erteleyin ve önceliklerinizi yeniden duşunun. Hem maddi durumunuz yok hem de bir ise sarılıp çalışmıyorsunuz. Hadi sizi geçtim, esınız evlendikten sonra is kuracak, araba alacaksınız ama ailelerden uzakta kalacaksınız. Hem az para vereceksiniz hem muhitiniz güzel olacak hem eviniz.

Hadi bakalım duruma: farz edelim istediğiniz gibi bir ev buldunuz. Bunun eşyası icin birikiminiz var mı? Borç yaptınız diyelim; esınız de is kuracak o da ayrı külfet. Tutacak ya da tutmayacak. Bı taraftan da geçinmeniz gerek tabi. Nasil donecek o ev? Aileleri istemiyorsunuz ya desteklerini de istemeyeceksiniz sanırım? Hepsini geçtim.
Hamile kaldınız, çalışamadınız ya da bebek doğdu bakacak biri lazım. O zaman ne yapacaksınız?

İs evlenmeyle bitmiyor. İleriyi duşunun. İstanbulda geçinmek hic kolay degil. Once ısinizi kurun kendinizi güvenceye alın. Sonra herifi gelir merak etmeyin

Bence siz düğünü erteleyin ve önceliklerinizi yeniden duşunun. Hem maddi durumunuz yok hem de bir ise sarılıp çalışmıyorsunuz. Hadi sizi geçtim, esınız evlendikten sonra is kuracak, araba alacaksınız ama ailelerden uzakta kalacaksınız. Hem az para vereceksiniz hem muhitiniz güzel olacak hem eviniz.

Hadi bakalım duruma: farz edelim istediğiniz gibi bir ev buldunuz. Bunun eşyası icin birikiminiz var mı? Borç yaptınız diyelim; esınız de is kuracak o da ayrı külfet. Tutacak ya da tutmayacak. Bı taraftan da geçinmeniz gerek tabi. Nasil donecek o ev? Aileleri istemiyorsunuz ya desteklerini de istemeyeceksiniz sanırım? Hepsini geçtim.
Hamile kaldınız, çalışamadınız ya da bebek doğdu bakacak biri lazım. O zaman ne yapacaksınız?

İs evlenmeyle bitmiyor. İleriyi duşunun. İstanbulda geçinmek hic kolay degil. Once ısinizi kurun kendinizi güvenceye alın. Sonra herifi gelir merak etmeyin

Esyalarimizi aldik ki biz. Hali perdemiz kaldi, onlari da babam yapacak dugun hediyesi olarak.
dugun sonrasi borcumuz 2 3 bin tl olacak. Takilara güvenip evlenmedik yani borc o haric kisim. Bi yerde yanlis yazdim heralde ben donup bakmadim ama yanlis anlasilma var.

Ben tekrar ise döneceğim. Nisanlim da calisiyor zaten. Ama ortak calisirken gelirimiz 5ken 2,5 3e dusurmek istemiyoruz. Yani ben olmasam da geciniriz ama daha iyi bir yasam icin calismaliyim. Sadece dugun sonrasi is kuracak, o da "bizim" diyebilmek icin bekliyor su anda da issiz degil ki.

Bugun cok yakin bir arkadasim dogum yaptigi icin ev falan bakamadik. Yarin da secim var hickimse gosteririz garantisi vermiyor. Benim ev bakmam yine hooop atti bir hafta.

Kizlar bu arada Allah hepinizden razi olsun. Bana cok yardimci oluyorsunuz. Istanbulda dogdum buyudum ama su son 3 4 seneye kadar yasadigim yer bahcelievler-bakirkoy arasiydi. Karis karis bilmek mumkun degil ne yazik ki.

annene yakın otur nerede oturursan otur derım canım

Bunu cok isterdim yalan yok. Annem yalniz yasadigi icin dubleks bi ev ya da ayni apartman falan dusunuyorduk. Olmazsa da 2 3 sene icinde yanimiza gelecekti. Annemle cok farkli isledi surecimiz. Nisanimda babam yoktu heralde dugune de annem gelmeyecek. En son beni evden kovdu iste gocebe gibi yasiyorum simdi bi babamda bi halamda... Nisanlimin ailesi ile annem komsu, en olmadi bi araclik mesafede olacagiz.

Bunu cok isterdim yalan yok. Annem yalniz yasadigi icin dubleks bi ev ya da ayni apartman falan dusunuyorduk. Olmazsa da 2 3 sene icinde yanimiza gelecekti. Annemle cok farkli isledi surecimiz. Nisanimda babam yoktu heralde dugune de annem gelmeyecek. En son beni evden kovdu iste gocebe gibi yasiyorum simdi bi babamda bi halamda... Nisanlimin ailesi ile annem komsu, en olmadi bi araclik mesafede olacagiz.
neden
annene duskun oldugunu bılıyorum hatta bu fıkrı nısanlına kabul ettıremedıgını dusunup bı ara forumu terk ettıgımde bıle konularını okuyordum
uzgun oldugunu dusunuyordum
annen sana kac sene bakmıs neden boyle?senmısın hatalı eger sen ısen elıne ayagına kapan kendını affettır
cunku goreceksın kı evlılık cok farklı bır kurum ve aılene hep ıhtıyac duyacaksın

bende bağcılardan tuttum evi. tan kirazlı metrosuna yakın 125m2 3+1 kirası sanırım komik gelecek ama 650TL. metro kapımın dibinde. hemen yanında site var sanırım orda da fiyatlar 2-1 750 - 800. 3+1 850 900 arası. hayırlısı olsun senin için

neden
annene duskun oldugunu bılıyorum hatta bu fıkrı nısanlına kabul ettıremedıgını dusunup bı ara forumu terk ettıgımde bıle konularını okuyordum
uzgun oldugunu dusunuyordum
annen sana kac sene bakmıs neden boyle?senmısın hatalı eger sen ısen elıne ayagına kapan kendını affettır
cunku goreceksın kı evlılık cok farklı bır kurum ve aılene hep ıhtıyac duyacaksın

Hatali olmadigim halde ayaklarina kapandim. Belki konulardan bilirsin babam evlilik konusunda maddi manevi yoktu. Sonra babam biseylerin farkina vardi ve nisanlimla benden ciddi manada ozur diledi. Biz de "ama sen bunu bunu yaptın" demedik. Uzatmadik. Yalan degil ozluyordum babami, simdi nasil annemi ozluyorsam babami da ozluyordum. Ama annem dugune katilmasin, nikaha katilmasin deyince nisanlimla aldik karsimiza konustuk. Boyle olmaz siz bosandiysaniz da slim ortak cocugunuz ve biseyleri anladi madem birak boyle olsun dedik. Defol git'lere geldi konu. Yok falan derken babami aradi al kizini diye. Bir aya yakindir gocebeyim iste. Muhtemelen tek devam etmek istedi ama maddi acidan yuk oluyordum anneme, bu yuzden hem babama fazla ses cikarmadim. Anneme zamaninda da soyledim. Kimseye bisey soyleme istemiyosan ev tutup direk gecerim diye. Kabul etmedi. Beni bir gun bile istemedi yaninda.

bende bağcılardan tuttum evi. tan kirazlı metrosuna yakın 125m2 3+1 kirası sanırım komik gelecek ama 650TL. metro kapımın dibinde. hemen yanında site var sanırım orda da fiyatlar 2-1 750 - 800. 3+1 850 900 arası. hayırlısı olsun senin için

Oralari biliyorum. Baktik da. Ama 950den asagi 2+1 bulamadik. Cok guzel denk gelmis size. Gule gule oturun.

Hatali olmadigim halde ayaklarina kapandim. Belki konulardan bilirsin babam evlilik konusunda maddi manevi yoktu. Sonra babam biseylerin farkina vardi ve nisanlimla benden ciddi manada ozur diledi. Biz de "ama sen bunu bunu yaptın" demedik. Uzatmadik. Yalan degil ozluyordum babami, simdi nasil annemi ozluyorsam babami da ozluyordum. Ama annem dugune katilmasin, nikaha katilmasin deyince nisanlimla aldik karsimiza konustuk. Boyle olmaz siz bosandiysaniz da slim ortak cocugunuz ve biseyleri anladi madem birak boyle olsun dedik. Defol git'lere geldi konu. Yok falan derken babami aradi al kizini diye. Bir aya yakindir gocebeyim iste. Muhtemelen tek devam etmek istedi ama maddi acidan yuk oluyordum anneme, bu yuzden hem babama fazla ses cikarmadim. Anneme zamaninda da soyledim. Kimseye bisey soyleme istemiyosan ev tutup direk gecerim diye. Kabul etmedi. Beni bir gun bile istemedi yaninda.

Oralari biliyorum. Baktik da. Ama 950den asagi 2+1 bulamadik. Cok guzel denk gelmis size. Gule gule oturun.
üzüldüm canım
annen cunku ıllakı sana cok bakmıstır
kac yasındayken ayrılmıs annenle baban?

İşten eve servisle gidilecek yerleri tercih edin. Her yere alışıyor insan.

Biz de bugun o guzergahta 2 eve bakacagiz. Kismet artik.

üzüldüm canım
annen cunku ıllakı sana cok bakmıstır
kac yasındayken ayrılmıs annenle baban?

Ben 17 yasindaydim bosanma davalari acildiginda. 18 yasindayken de bitti tamamen dava sureci ivir ziviri. 24 yasindayim simdi de. Annemle bu surecte hep yanyana ve birbirimize destektik.

X