Ben nerede oturacağım ya? :(

offf yarama parmak bastınız.oğlumun düğününe 3 ay var.kendisi leventte,nişanlısı ortaköyde çalışıyor.yakın yerlerde ev kiraları uçmuş vaziyette.en kötüsü 2500-3000 tl.ben fatihteyim.suriyelilerden dolayı ev kiraları,2000 tl civarında.avcılarda 120 m2 evim var.içinde ki kiracısı 500 tl ödüyor,orayıda uzak diye istemediler.ev alacaktık.300 000 tl ye gönüllerine göre ev bulamadık ve hala belirsizlik içindeyiz.ben de bu konuyu takipteyim ve fikirlere açığım.
konu sahibine gelince,k.çekmece tepeüstü civarı 1000 tl ye güzel evler var.bakmıştık ama yine uzak geldiği için vazgeçtik.
ailemin büyük kısmı orada oturduğu için,oraları biliyorum.gayet temiz ve nezih insanlar oturuyor.bakabilirsiniz.

offf yarama parmak bastınız.oğlumun düğününe 3 ay var.kendisi leventte,nişanlısı ortaköyde çalışıyor.yakın yerlerde ev kiraları uçmuş vaziyette.en kötüsü 2500-3000 tl.ben fatihteyim.suriyelilerden dolayı ev kiraları,2000 tl civarında.avcılarda 120 m2 evim var.içinde ki kiracısı 500 tl ödüyor,orayıda uzak diye istemediler.ev alacaktık.300 000 tl ye gönüllerine göre ev bulamadık ve hala belirsizlik içindeyiz.ben de bu konuyu takipteyim ve fikirlere açığım.
konu sahibine gelince,k.çekmece tepeüstü civarı 1000 tl ye güzel evler var.bakmıştık ama yine uzak geldiği için vazgeçtik.
ailemin büyük kısmı orada oturduğu için,oraları biliyorum.gayet temiz ve nezih insanlar oturuyor.bakabilirsiniz.

kiracının kontratı ne zaman bitiyor diye atladığımı düşünsenize :))
Allah kolaylık versin valla zor ev bulmak.

kiracının kontratı ne zaman bitiyor diye atladığımı düşünsenize :))
Allah kolaylık versin valla zor ev bulmak.
vallahi kiracının kontratı bitti.opsiyonlu olarak 1 yıldır oturuyor.kira artışı yapamadı 3 yıldır.bizde sıkıştırmadık.ama şimdi düşünüyoruz.kirasını alıp,üstüne koyup oturacak çocuklar.ama 800 -900 civarı istemeyi düşünüyoruz eğer kiracı çıkarsa.5 yıl önce kendim için özel yaptırmıştım.havuz denilen mevkide,çok merkezi.ama şimdi mutfak ve banyonun tadilata gereksinimi olabilir.

Allah yardimciniz olsun
Umarım Gönlünüze gore bir yer bulursunuz
Benim de dugunum 1 ağustosta ama ev tutamadık, çünkü nisanlim doğuda küçük bir ilçede çalışıyor ve şuan boş ev yok :)
Tayinlerden sonra netlesecek
Yani biz evi düğünden sonra tutmuş olacağız ve ceyizim de düğünden sonra gidecek :)
Ama hic kafama takmiyorum
Mutlu olalım yeter öyle değil mi ;-)

3,5 sene önce ani bi evlilik yaptık Yenibosna'da e5'e 5 dk mesafede evi 500'e tuttuk hem de 2. kat :)
Şimdi oralar 900-1000 TL falandır tahmin ediyorum. İyi ki şimdi evlenmiyoruz düşünüyorum da. Çünkü bu paraya ev mi geçindiricen kira mı ödeyeceksin belli değil. Birikim de yapamazdık 500 tl bile çok çok zorluyordu. Şimdi yine Yenibosna'da bahçe katı da olsa ev aldık içimiz rahat. Bir sene önce 95'e aldık şimdi 120 bin tl :KK53: Of bu İstanbul yok mu!! :KK57: Eğer imkanınız varsa ev kredisi çekin her ay 800-900 tl çöpe atacağınıza 1200 verin ev alın. 500 falan neyse insana çok koymaz ama 900 falan da çok be :/
Küçükçekmeceyi elemişsiniz ama e5'e yakın tarafları çok güzeldi arada gidiyoruz o kapalı caddeye gezmeye. Kiralardan haberim yok tabi :)

vallahi kiracının kontratı bitti.opsiyonlu olarak 1 yıldır oturuyor.kira artışı yapamadı 3 yıldır.bizde sıkıştırmadık.ama şimdi düşünüyoruz.kirasını alıp,üstüne koyup oturacak çocuklar.ama 800 -900 civarı istemeyi düşünüyoruz eğer kiracı çıkarsa.5 yıl önce kendim için özel yaptırmıştım.havuz denilen mevkide,çok merkezi.ama şimdi mutfak ve banyonun tadilata gereksinimi olabilir.

umarım istediğinize göre artış yapar veya kiracı bulursunuz.

Güngören Haznedar tarafları da çevresine göre nezih yerler
sonra İbb Merter etrafı

bakacağım teşekkürler.

Allah yardimciniz olsun
Umarım Gönlünüze gore bir yer bulursunuz
Benim de dugunum 1 ağustosta ama ev tutamadık, çünkü nisanlim doğuda küçük bir ilçede çalışıyor ve şuan boş ev yok :)
Tayinlerden sonra netlesecek
Yani biz evi düğünden sonra tutmuş olacağız ve ceyizim de düğünden sonra gidecek :)
Ama hic kafama takmiyorum
Mutlu olalım yeter öyle değil mi ;-)

Allah size de kolaylık versin valla. çok mutlu olun.

3,5 sene önce ani bi evlilik yaptık Yenibosna'da e5'e 5 dk mesafede evi 500'e tuttuk hem de 2. kat :)
Şimdi oralar 900-1000 TL falandır tahmin ediyorum. İyi ki şimdi evlenmiyoruz düşünüyorum da. Çünkü bu paraya ev mi geçindiricen kira mı ödeyeceksin belli değil. Birikim de yapamazdık 500 tl bile çok çok zorluyordu. Şimdi yine Yenibosna'da bahçe katı da olsa ev aldık içimiz rahat. Bir sene önce 95'e aldık şimdi 120 bin tl :KK53: Of bu İstanbul yok mu!! :KK57: Eğer imkanınız varsa ev kredisi çekin her ay 800-900 tl çöpe atacağınıza 1200 verin ev alın. 500 falan neyse insana çok koymaz ama 900 falan da çok be :/
Küçükçekmeceyi elemişsiniz ama e5'e yakın tarafları çok güzeldi arada gidiyoruz o kapalı caddeye gezmeye. Kiralardan haberim yok tabi :)

Sizin ne de iyi olmuş.
Sefaköy tarafı oluyor di mi orası?

Kızlar merhaba.

Düğünüme 50 gün kaldı.

Bilin bakalım hala kimin evi yok? Benim!
Bilin bakalım hangi çift nerede oturacağına bile karar veremiyor? Biz!
Kim iyice tutuştu? E yine biz.

Ev arıyoruz ama nerede aradığımızı da çok bilmiyoruz. Aranızda maddi durumu bizimkinden kat be kat iyi olanlar vardır ama ben şu an işsizim o yüzden kira sınırımızı 800 tl tuttuk. İstanbulda 800 tlye bodrum katları falan veriyorlar.

İyi bir semt takıntımız yok ama Suriyelilerin yoğun olduğu yerleri de istemiyoruz.
Eski kırık dökük evleri de istemiyoruz.
Ailelere yakın olmak kesinlikle istemiyoruz.
Evlendikten sonra nişanlım kendine iş kuracak, araba alacağız. Ben de enine sonunda çalışma hayatına geri döneceğim. Kendine iş kurana kadar ise Yenibosna'da çalışmaya devam edecek. Biliyorsunuz bunlar 1 haftada olacak şeyler değil.

Şimdiii kısaca durumumu özetledim. Lütfen aranızda birileri İstanbul'u iyi biliyor olsun. Çünkü semt-mahalle seçemiyoruz biz.

Ailelere yakın olmak istemediğimiz için Güneşli (Bağcılar)/Esenkent/Bahçeşehir/B.evler Yayla eleniyor.
Mahalle olarak beğenmediğimiz için Yenibosnanın tümü, Bağcıların tamamı,Küçükçekmece'nin büyük kısmı eleniyor.
Kiralar 1000-1200 tl alt sınır olduğu için Bahçelievler de eleniyor.

Eee bize ne kaldı? İkitelli/Halkalı tarafları. Oradan da emin değilim ama bilmiyorum yani oraları.

Bahsettiğim lokasyona uygun nerelerde oturabiliriz? Çünkü merkezden çok uzaklaşırsak benim iş bulmam sıkıntı olacak. Şu an işsiz olsa da iyi bir mesleğim var. (Düğüne bu kadar az kalmışken işe girip de izin almam vs sıkıntı, düğüne kadar çalışmayı düşünmüyorum. En rahat çalışabileceğim yerler de Yenibosna-Güneşli-İkitelli)

Oturanlar/bilenler n'olur yardımcı olun.
küçükçekmece genis bi bölge cnm mesela sultanmuray yada cennet civarına bakabilirsin hemde 800 900 e ii evler var yanii

Metro Metrobüs güzergahında bulunan yerleri düşünün derim ulaşım her yere her zaman kolay olur.

küçükçekmece genis bi bölge cnm mesela sultanmuray yada cennet civarına bakabilirsin hemde 800 900 e ii evler var yanii

Küçükçekmece'de oturuyorum ve Sultan Murat, İnönü Mah hiç tavsiye etmiyorum. Yeşilova Mah ve Cennet'ten bakılabilir buralarda bir de Beşyol. Halkalı Atakent'te gayet güzel eğer site hayatı tercih ediyorsanız. Bu taraflarda da genelde 1000 civarı oluyor kiralar ama daha uygun da bulunabiliyor. Örneğin; karşı apartmanımdakiler 20 gün önce 650'ye tuttular evi. E-5'e de yürüyerek 5-7 dk arası.

Bahçelievler de oturuyor, Güneşli de çalışıyorum. geçi ikisini de elemişsiniz. Ama buralara yakın daha uygun evler olarak Soğanlı ya da Kirazlı nasıl olur bilemedim.

Kızlar merhaba.

Düğünüme 50 gün kaldı.

Bilin bakalım hala kimin evi yok? Benim!
Bilin bakalım hangi çift nerede oturacağına bile karar veremiyor? Biz!
Kim iyice tutuştu? E yine biz.

Ev arıyoruz ama nerede aradığımızı da çok bilmiyoruz. Aranızda maddi durumu bizimkinden kat be kat iyi olanlar vardır ama ben şu an işsizim o yüzden kira sınırımızı 800 tl tuttuk. İstanbulda 800 tlye bodrum katları falan veriyorlar.

İyi bir semt takıntımız yok ama Suriyelilerin yoğun olduğu yerleri de istemiyoruz.
Eski kırık dökük evleri de istemiyoruz.
Ailelere yakın olmak kesinlikle istemiyoruz.
Evlendikten sonra nişanlım kendine iş kuracak, araba alacağız. Ben de enine sonunda çalışma hayatına geri döneceğim. Kendine iş kurana kadar ise Yenibosna'da çalışmaya devam edecek. Biliyorsunuz bunlar 1 haftada olacak şeyler değil.

Şimdiii kısaca durumumu özetledim. Lütfen aranızda birileri İstanbul'u iyi biliyor olsun. Çünkü semt-mahalle seçemiyoruz biz.

Ailelere yakın olmak istemediğimiz için Güneşli (Bağcılar)/Esenkent/Bahçeşehir/B.evler Yayla eleniyor.
Mahalle olarak beğenmediğimiz için Yenibosnanın tümü, Bağcıların tamamı,Küçükçekmece'nin büyük kısmı eleniyor.
Kiralar 1000-1200 tl alt sınır olduğu için Bahçelievler de eleniyor.

Eee bize ne kaldı? İkitelli/Halkalı tarafları. Oradan da emin değilim ama bilmiyorum yani oraları.

Bahsettiğim lokasyona uygun nerelerde oturabiliriz? Çünkü merkezden çok uzaklaşırsak benim iş bulmam sıkıntı olacak. Şu an işsiz olsa da iyi bir mesleğim var. (Düğüne bu kadar az kalmışken işe girip de izin almam vs sıkıntı, düğüne kadar çalışmayı düşünmüyorum. En rahat çalışabileceğim yerler de Yenibosna-Güneşli-İkitelli)

Oturanlar/bilenler n'olur yardımcı olun.
Halkali tokileri tavsiye ederim, ama biraz daha pahali 800tl den.
Biz 15 gun once evinizi tutmustik

Istanbul Avrupa yakasinda 800e ev bulmak mumkun degil bence. Dediginiz Halkali Sultanciftligi vs gibi yerlerde Suriyeliler daha cok. Benim oturdugum semtte hic yok diyemem var ama oyle dilenen Suriyeliler falan yok. Komsum var gayet düzgün insanlar.

Zaten artik Suriyelilerin olmadığı yer yok maalesef.
1+1lere bakin simdilik derim ben..

500 evler çok harika bir yer değil ama Güngören den daha kötü değil. Kiralar uygun, yeni evler güzel. 800 e iyi bir ev bulursunuz. Tramvay bütün metrolara bağlıyor, ulaşım rahat

Canim yenibosnaya rahatlikla gidebilcegin ve temiz olan esenler namik kemal(yenimahalle diyede gecer) bayrampasa terazidere 800e falan temiz evde bulunabilir

Avcilar cihangirde oturuyorum. Ev 3 senelik yeni bina. Kira 800 6 7 dk yuruyerek metrobustesin. Semt nezih,merkezi. Bakkalim cakkalim marketim kuaforum terzim herseyim ayagimin altinda. Tavsiye ederim kisacasi

Bu arada ev almiyosunuz kiraya cikiyosunuz 50 gun o kadar stres yapilcak kadar az degil bence. Ya da ben mi cok rahatim bilmiyorum. 20 gun kala tuttum evi. Sonucta 3 gunde yerlesip giriyosun k
once. 2. 3 ay onceden kira vermenin ne anlami var

X