- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.342
-
- Konu Sahibi iyotsuztuz
Cok sikintili bi donemden geciyosun ama merak etme o ev bulunacak :)
instagramda falan görüyorum düğüne 90 100 gün kala tutmuşlar evi.
ben geç kaldım diye yastık yumruklamaya başlıyorum.
Ne yalan soyleyim gercektende az kalmis, ev bulunduktan sonra gerisi kolay ama iste.. Acaba kaynanan seni yanina mi almak istiyoki ev bulmayi hafifa aliyolar?
Eşinin işi Yenibosna'da ise oraya yakın olmak zorunda mısınız?
Servis imkanınız var mı yoksa?
avcılar'a gidin.baktınız mı o taraflara?
biz düğünden yıl öncesi ev tutmuştuk , herşeyimizin tam olduğunu düşündüğümüz halde bile ev tutulduktan sonra alışverişi hiç bitmemişti, siz iyi durmuşsunuz bu kadar zaman ben olsam uykularım kaçardı nasıl yetişecek diye
Hiç korkma. Nisanlim 5 şubatta askerden geldi hiç bir hazırlığımiz yoktu. Tam istediğimiz gibi bir ev bulduk(kirası çok uygun, is yerime çok yakin) evi dayadık döŞedik. Halı perde gelinlik düğün salonu hepsini tamamladık. Çok yorulduk ama maşallah hersey gönlümuzce oldu. 29 martta düğün yaptık. Sizin yapmanız gereken tek şey semt konusunda biran önce karar vermek. Ondan sonra bir kaç günde bulursun.Kızlar merhaba.
Düğünüme 50 gün kaldı.
Bilin bakalım hala kimin evi yok? Benim!
Bilin bakalım hangi çift nerede oturacağına bile karar veremiyor? Biz!
Kim iyice tutuştu? E yine biz.
Ev arıyoruz ama nerede aradığımızı da çok bilmiyoruz. Aranızda maddi durumu bizimkinden kat be kat iyi olanlar vardır ama ben şu an işsizim o yüzden kira sınırımızı 800 tl tuttuk. İstanbulda 800 tlye bodrum katları falan veriyorlar.
İyi bir semt takıntımız yok ama Suriyelilerin yoğun olduğu yerleri de istemiyoruz.
Eski kırık dökük evleri de istemiyoruz.
Ailelere yakın olmak kesinlikle istemiyoruz.
Evlendikten sonra nişanlım kendine iş kuracak, araba alacağız. Ben de enine sonunda çalışma hayatına geri döneceğim. Kendine iş kurana kadar ise Yenibosna'da çalışmaya devam edecek. Biliyorsunuz bunlar 1 haftada olacak şeyler değil.
Şimdiii kısaca durumumu özetledim. Lütfen aranızda birileri İstanbul'u iyi biliyor olsun. Çünkü semt-mahalle seçemiyoruz biz.
Ailelere yakın olmak istemediğimiz için Güneşli (Bağcılar)/Esenkent/Bahçeşehir/B.evler Yayla eleniyor.
Mahalle olarak beğenmediğimiz için Yenibosnanın tümü, Bağcıların tamamı,Küçükçekmece'nin büyük kısmı eleniyor.
Kiralar 1000-1200 tl alt sınır olduğu için Bahçelievler de eleniyor.
Eee bize ne kaldı? İkitelli/Halkalı tarafları. Oradan da emin değilim ama bilmiyorum yani oraları.
Bahsettiğim lokasyona uygun nerelerde oturabiliriz? Çünkü merkezden çok uzaklaşırsak benim iş bulmam sıkıntı olacak. Şu an işsiz olsa da iyi bir mesleğim var. (Düğüne bu kadar az kalmışken işe girip de izin almam vs sıkıntı, düğüne kadar çalışmayı düşünmüyorum. En rahat çalışabileceğim yerler de Yenibosna-Güneşli-İkitelli)
Oturanlar/bilenler n'olur yardımcı olun.
Servisler Güneşli - Halkalı Arenapark - Bağcılar meydan olarak var sadece.
Avcılara hem servis yok hem de araba ile gidip gelmesi maddi açıdan gereksiz külfet. Toplu taşıma desek metrobüs sonrası da minibüs gerekecek çünkü. Yani ben de kalkıp Avcılardan ya da beylikdüzünden iş bulacak olursam dağılmış olacağız. Tekstil evet söylediğim yerlerde yoğun ama şans işi diğer yerlerde de az buz yok.
Ben milletin 3 ayına çok diyordum.
Değilmiş.
beterin beteri var. biz nikahı yaptık ama ne düğün salonunu tuttuk ne bir eşya aldık ne de ev var ortada. çünkü ben öğretmenim ve eşim özel sektörde. onun olduğu şehre tayin isteyip isteyemeyeceğim bile belli dğil daha...ama içimi ferah tutmaya çalışıyorum. allah cidden evlenenlere yeni yuva kuranlara yardım ediyor...
Ben 1 ay kala tuttum evi ya hiçte sıkıntı yaşamadım.
Bu arada 800e bodrum katlar ha gercekten istanbulda yasanmaz ya.
Hiç korkma. Nisanlim 5 şubatta askerden geldi hiç bir hazırlığımiz yoktu. Tam istediğimiz gibi bir ev bulduk(kirası çok uygun, is yerime çok yakin) evi dayadık döŞedik. Halı perde gelinlik düğün salonu hepsini tamamladık. Çok yorulduk ama maşallah hersey gönlümuzce oldu. 29 martta düğün yaptık. Sizin yapmanız gereken tek şey semt konusunda biran önce karar vermek. Ondan sonra bir kaç günde bulursun.
Evlendik, tayin yüzünden bir araya gelemedik.
Ev yok, eşya yok, benim çeyizim bile yoktu.
Hepsini 1 haftada hallettik.
Haaa rahat mı oldu hayır elbette stresli, yorucu oldu.
Her şey gönlüme göre olmadı, sonuçta vakit istiyor bu.
Ama oldu da nihayetinde.
Kafana takmana gerek yok bence.
Huzurun, sağlığın olsun.
Evinin eksikleri evlendikten sonra da tamamlanır.
Benim arkadaş 1 buçuk yıllık evli hala salonuna dekorasyonu tamamlamadı.
Azar azar alıyor buldukça.
Olur yani sıkma canını.
Servis çok az yerden, o halde kendi ulaşımı olacak şekilde en azından metro, metrobüs kullanabilecek şekilde benim önerim Gop, 500 Evlerdir. 24 yıl orada yaşadım. Metro+metrobüs ile Bahçelievler yarım saat sürüyor, çok giderdim.
Yenibosna da 40 dk yı geçmez.
Neden 500 Evler diyorum.
600 e bile kiralık evler bulmanız mümkün.
Gayet temizdir, Gaziosmanpaşa'nın en güzel yeridir bana göre.
Özellikle Ali Fuat Başgil taraflarına bizzat gidin bakın derim.
istanbul hakkında hiç bi fikrim yok ama 800liraya bodrum kiralanmasına yuh demeden geçemicem, bizim burda 800liraya saray gibi dairelerde oturuyolar.
ailelere niye yakın oturmak istemiyosunuz size karışırlar diyemi, ev konusunda hiç karışmadılar demişsin.özellikle eşinin ailesi herşeye karışan sürekli gidip gelmek isteyen tipler değilse, yakın oturmanız size faydalı bile olur. Allah yardımcınız olsun
Bu sıkıntıyı çok iyi biliyorum düğüne 45 gün kala falan anca evimizi bulduk yerleşmemiz zaten son 1 ay 20 güne anca oldu öyle söyleyeyim uykularımız kaçtı kaç kere ağladığımı bilirim çok sıkıntılı bir dönem Rabbim yardımcınız olsun korkmayın içinizi ferah tutun kısmetiniz bir yerde araştırmalara devam inşallah bulunacak gönlünüze bütçenize sınan bir evo civarları bilmiyorum ne söylesem yalan olur biz Beylikdüzü taraflarındayız 800 TL ye 2+1 ler bulunabilir bu civarlarda bence eğer metrobüsle ulaşımı sağlarız diyorsanız
Avcılar gümüşpalaya gel çok güzel :)
Gölümüzde var piknik alanımızda sessiz güzel bir yer.beylikdüzü taraflarında ortalama site aidatları ne kadar? 400 tl falan diye duydum umarım doğru değildir. belki benimki yanlış mantıktır ama esenyurttan 950 tl taksitle ev alabiliyorken aynı parayı kiraya bağlamak istemiyorum ben ya. esenyurt da güzel değil tabi.
bir kaç saat önce geçtim avcılardan. baksaydım keşke.