ben neden yumuşak et pişiremiyorum,bu işin sırrı ne?

senin bu mesajını dönüp dönüp okuyorum mutfağa girip çeşit çeşit yemek yapasım geliyo ne de güzel anlatıyosun ya iştahlı iştahlı, hevesli :) ellerine sağlık

senin bu mesajını dönüp dönüp okuyorum mutfağa girip çeşit çeşit yemek yapasım geliyo ne de güzel anlatıyosun ya iştahlı iştahlı, hevesli :) ellerine sağlık

sorma canım ya zaten iştahımla başım belada,üstüne bir de hayattaki en büyük hobim mutfak,pişireyim yedireyim,yiyeyim,öyle mutlu oluyorum ki sanki terapi gibi geliyor,sonra haydaaa diyetler bilmem neler.

Arkadaşım ne yaptın sen ya gece gece..
Nasıl güzel anlatmışsın pilav salata kavurma,kurban bayramına az kaldı değil mi ?
Başka zaman yenen kavurma o kadar lezzetli olmuyorda :)

biz hiç kurban kesmedik canım,bayram kavurması olmaz evimizde,birçok bayramda da kimseden bir lokma et gelmez,zoruma gider üzülürüm,gider kasaptan paramla et alır pişiririm neredeyse her bayram.çevremde birçok insan kesip tüm ailesini eşini dostunu toplayıp neredeyse hepsini yiyor,geri kalanından yalandan biriki kapıya dağıtıp gerisini dondurucuya stokluyorlar,kendilerini mi kandırıyorlar,allahı mı bilmiyorum.alıp yiyemediğimizden değil,çok şükür muhtaç degilim ama bayram olunca bekliyor insan,kendini iyice kimsesiz hissediyor.ailemiz çok uzakta,bayramda ne gidecek kapımız var ne kapımızı çalanımız.çok acı bişey.

Kizlar size ne kadar yardimci olur bilemem ama ben genelde et yaparken (sote vs.) etleri ilk once 1-2 saat kaynatirim, etin ustunu 2-3 parmak gecicek kadar su koyun ve cok kisik ateste pisirin butun suyunu cekene kadar..

Sonrasina hangi yemek icin kullanicaksaniz ona gore eti kavurmaya devam edin. Etler pamuk gibi olur cok azda seker koyun. Uzun cabalar sonucunda bu yolla simdi butun etler pamuk gibi oluyor

ben daha az önce yumusacik et yaptim. eskiden bende etleri kavurur,kavurur kavururdum mübarek tas gibi olurdu :)
sonra ögrendim isin sIrrIni

önce etleri en yüksek ateste uzeri kararana kadar kavuruyoruz. bu sirada et suyunu cekmesi lazim. suyunnu cektigi an soganlari kavuruyoruz ve soganlarda suyunu cekmeli.
sonra da domates püresi ve üzerine cok az su. isin sirri su: suyunu cektikce su eklemek. böylece yumusacik oluyor.mhmhmh

Hemen tuz atmam birde aldığın ete bağlı kuzu eti yumuşacık olur sığır eti biraz sert olur dana orta olur
Hayvanın neresinden alındığınada bağlıdır

umutcan gayet güzel açıklamış :)
tabi tuz faktörünü atlamamak gerek bence.. tuzu en son yani ateşten almadan 5dk önce eklemek lazım. yoksa eti sertleştiriyor..

bende kasapcının yalancısıyım etin içine margarin koyarsan et pamuk gibi olurmuşşşşşş.....

FIRIN POSETLERI yanmaz hammaddeleri Amyanttir...Buda cok tehlikeli kanserojen bir maddedir.Bu posetleri kullanirken bir daha dusunun derim.Sevgilerimle...

Bir yerde bulduğum bu aşağıdaki yazı da et pişirme için yardımcı olur umarım

Beslenmemizde önemli bir yer tutan temel gıdamız olan et, mutfaklarımızda çok yönlü kullanıma sahiptir. Doğrudan yemeği yapıldığı gibi, çeşitli yemeklerde katkı malzeme olarak kullanılır. Doğrudan ızgara veya tavası yapılarak tüketilen etleri kullanmazdan önce, yumuşaklığını sağlamak, aroma ve lezzet katmak için bazı işlemler yaparız. Bu yaptığımız işlemlere etin marine ya da terbiye edilmesi denir. Ayrıca, etin terbiye edilmesinin sağlık açısından bizlere büyük yararlar sağladığı bilimsel açıklamalar ile sabit. Kırmızı ve beyaz et çeşitlerinin terbiye edilmesinde bir çok yöntem mevcut. Bu yöntemlerde belirleyici olan, etin terbiyesinde kullanılan malzemeler ve bu malzemelerin ölçüsüdür. Bir de etin terbiyesi için dinlendirilme süresidir. İnsanların tat almada damak zevki farklı oluşundan, her bireyin hoşuna gidebilecek ortak bir terbiye ‘marine’ tarifini de bulunmak oldukça güç. Hal böyle olunca et için verilen terbiye tarifleri tavsiyeden öteye geçmiyecektir.

Et Nasıl Terbiye veya Marine Edilir:
Etin terbiyesi için hazırlanan sos içerisinde çoğunlukla zeytinyağı, bitkisel yağ, salça, yoğurt, süt, soğan, sarımsak ve bir çok baharat çeşiti kullanılır. Izgara ve kebap tariflerimde kırmızı ve beyaz etlerin terbiyesi için kullandığım sos malzemelerini ve etin nasıl terbiye edileceği bilgisini veriyorum. Verdiğim bilgiler etlerinizi terbiye ederken sizlere kolaylık sağlayacaktır. Yalnız, eti doğru malzeme seçimi ile terbiye etmek yeterli değildir. Önemli olan terbiye edilmiş eti doğru yöntemle pişirmektir. Mangal veya elektrikli ızgara kullanarak etleri pişirirken dikkat edeceğimiz noktaları unutmamamız gerekir.
Et Nasıl Pişirilir:
Et terbiye edilmiş olsun veya olmasın, pişirirken etin kurutulmaması gerekir. Yani et kendi suyunu içerisinde tutması gerekir. Etin suyunu kendi bünyesinde tutmak çok kolay. Yapılması gereken kulandığımız mangal, elektrikli ızgara, ızgara tavası veya benzeri aletleri çok iyi ısıttıktan sonra etlerimizi pişirmeye başlamalıyız. Eti ızgara üzerine yaydığımızda, et yüzeyinde ızgara izlerinin çıkması ile birlikte, eti diğer yüzeyi üzerine döndürmemiz gerekir. Aynı izlerin ikinci yüzeyinde oluşmasıyla etin mühürlenmesi yani, et suyunun kendi içerisinde hapsedilmesi işlemi gerçekleşmiş olur. Etin pişirilmesi için bundan sonrası tamamen kendi damak zevkinize kalmış eti az, orta, çok pişmiş olarak dilediğiniz gibi pişirebilirsiniz.

Biz hep sütdanasi aliyoruz, ve umutcan arkadasi dedigi gibi önce kavuruyoruz, sonra pisiriyoruz
agizda dagiliyor, pamuk gibi oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…