Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende et pişiremiyorum semsert oluyor pişmemiş çiğ kalıyor yemeğin içinde, şimdi etli kuru fasulye yapıcam nasıl pişirsem diye nette tarifleri okuyordum bi çok ünlü şefin et pişirme yöntemi aynı ; önce yağ koymadan tavayı çok kızdırın sonra azcık sıvı yağ koyun tavaya ve hemen ardınde kuşbaşı doğranmış etleri koyun yüksek ateşte çeirerek pişrin . kısık ateşte yaparsanız suyunu salar ve etin lezzeti gider et kesinlikle suyunu salmamalı diyorlar ama burda ve tüm ev hanımlar et kısık ateşte pişirilir suyunu salıp çkemesi lazım diyor. evet bende öyle yapıyodum ama tatsız tuzsuz oluyor o zaman da . şöyle lokum gibi bi et pişiremiyorum benn( hangisi doğru şefler mi ev hanımları mı?
ben eti genelde düdüklüde pişiririm yumuşacık olur. gırç gırç etmez hiç.
tencereye katı yağı koyarım(tereyağ olablir) erimeye başlayınca eti katarım.
etin rengi değişinceye kadar hızlı ateşte pişiririm. arada karıştırmak lazım çünkü et tencereye yapışabilir tencere çelik ise.
sulu bir yemek olacaksa etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su katarım.sonra düdüklünün kapağını kapatır 30-40 dk pişirirm.
Ne yaparsam yapayım yumuşak et pişirmeyi beceremiyorum... Nedir bu işin sırrı?
Önce eti atıp suyunu çektiriyorum, sonra kısık ateşte saatlerce pişiriyorum olmuyor...Soğandan sonra atıyorum yine olmuyor...
sirke attım tadını değiştirdi..
şimdi düdüklüye haşlansın dıye attım daha sonra kavuracağım,bakalım bu kez nasıl olacak?
Siz nasıl yumuşak etli yemek pişiriyorsunuz? Yağsız kuşbaşı alıyorum genelde
bildiğime göre tuzu önce atarsan setleştiriyo eti. etli yemeklerde yemeğin pişmesine yalkın atarım tuzu:):)
ben de bu sorunu hep yaşardım, en sonunda kasaba sormuştum
onun önerisi; eti kendi suyunu salıp çektirerek pişirmek olmuştu. bence lezzetli oluyor. kapağı kapatıyorum pişerken.
normal tencerede yapıyorum, tuzu son dakikalarda atarım. gerekirse azar azar su eklerim. et yağlı ise, hiç ekstra yağ koymam. 1 saati bulur pişmesi.
annem önce kızgın yağa atıp kavurur uzun süre. o da çok güzel oluyor ama daha geç pişer.
bir de hayvan da önemli. hep aynı şekilde pişiriyorum ama tadı, pişme derecesi fark eder arada...