seni çok iyi anlıyorum.benim bebeğimde 3 aylık aynı duyguları bende yaşıyorum.benimki kazara oldu.anneliğe daha hazır değilmişim.çocuk çok isteyerek yapılmalı.benimkinin yememe sorunu var ve hiç emmedi.hep sağarak verdim.zaten mama takviyemiz vardı.sütüm yemedi iyice azaldı artık.seninki emiyorsa ne güzel biberonlarla uğraşmak çok daha zor ve sağmak.son haftalarda yememe sorunumuz var.çok yoruldum ve bitkinim.bazen bende uyusam hiç uyanmasam diyorum.allah bize sabır versin.sabır sabır sabır........
canım bebeğin çok küçük
uykusuz,ilgi isteyen bir dönemde
bende senin gibi düşünmüştüm
ev işi,oğlum derken ,dinlenmeye kendime vakit ayırmaya zamanım olmuyordu
hiç kolay değil ama bebeğin büyüdükçe biraz daha rahatlıcaksın bu sözümü unutma....
sana başka bir tavsiyemde arkadaşlarınla bebekten sonra bağını koparma
insanın dertleşmeye,konuşmaya ihtiyacı var
evde oturarak hergün aynı işleri yaparak kendini yıpratırsın
kendimden biliyorum oturduğum yerde sık görüştüğüm arkadaşım yok
tüm gün evde oğlumla vakit geçiriyoruz benimde oğlumunda canı çok sıkılıyor
safkan ve imbatela sizinle tamamen aynı şeyleri yaşıyorum hiç bi farkı yok safkan seninle tamamen aynı durumdayım benimki de uyku nedir bilmez bende ara ara kaçıp gitmek istiyorum evden bıkkınlık geliyo herşeyden nasıl olacak bilmiyorum yine de çook şükür
canım ya bende aynıyım bır ablam bana demıstıkı sakın kendını eve kapatma depresyona gırersın dedıgı dogruymuş ama ufacık bebekle nereyede gıdılırkı gezmeye ?? bıanda ozgur hayattan kopup sorumluluk altına gırdıgımız ıcın boyle oldu sanırım bırde ben sureklı aglıyorum aglame kırizım gelıyor ama destek almayı duşunuyorum boyle olmuyor bebegımede yansıyor
canım benım senınle aynı seylerı yasamısızcanım senı cok ıyı anlıyorum benım oglum 6 aylık oldu allaha sukurler olsun kolık aglamaları bıttı 3 aylık oldugunda kalmadı. tek basına bır bebege bakmak cok ama cok zor bırsey destege yardıma o kadar cok ıhtıyacı oluyor kı ınsanın keske bırı gelse dıe dualar edıyosun ben dogumdan 3 gun sonra evde yalnız kaldım tek basıma buyutuyorum artık kendımden gectım yorgunluk uykusuzluk kendıne zaman ayarımamak esınle ılgılenenemek ev ıslerı camasır utuler yemek ve kucagında hıc durmadan saatlerce aglayan bır bebek kollarında derman kalmıyor caresızlık hıssı yalnızlık vs, oglumu uyuttuktan sonra yataga oturur hungur hungur aglardım esım geldıgınde gozlerım sısmıs kıpkırmızı olurdu onu gorunce bır posta tekrar aglamaya baslardım yorgunluktan yemek yıyemezdım ellerım tıtrerdı yemın edıyorum sana esım ekmegı kucuk lokmalar bolup onume koyuyordu kasıgı tutamıyordum onunla oturmak konusmak dertlesmek ısterdım ama halım olmuyordu ustelık hemen uyumam gerekırdı cunku 1-2 saat sonra bebek tekrar uyancak senı neyın bekledıgını bılmıyorsun belkı saatlerce uyumuycak yıne kolık nobetı baslıycak sonra sabaha kadar tekrar uykusuzluk vs..yasamayan bılemez senı anlayamaz tabııkı cocugumuzu cok ama cok sevıyorıuz canımız cıgerımız o ve hergun allaha sukredıyoruz . buraya dertlesmek sıkıntılarını paylasmak ıcın yazmıssın cok da ıyı yapmıssın ama arkadaslar neden bu kadar rahatsız oldular bu kadar tepkı gosterdıler anlayamadım allah herkese evlat versın bu sevıncı yasatsın ıns kımsenın buna bır lafı yokkı sızlerın de cocugu oldugunda sızlerde aynı dertlerı yasaycaksınız bırkere hormonlarınız bastan sona tekrar degısıme ugrayacak bılımsel olarak kanıtlanmıs bırsey bunlar bıle sızın duygularınızı tetıklıyor dogum sonrasu huznu denen bırsey var
dedıgın dogru olabılır belkıde sımarıgım ama suan bunalımdayımftopığın sahıbıne yazıyorum aslnda yazmamam lazım cunkı gercekten gereksız ve diğer nıye ustune gıdıyosunuz dıyen arkadaslara yazıyorum bence ben bu ınsana morel vererek moralını yerıne getıremem 2 aylık anne adayı olarak yazıyorum bunları evlılığımın bırıncı ayında kazara hamıle kaldım ve esımde bende havalarda uctuk hayır arkadasım lafım konu sahıbıne allahını sevıyosan söylermısın bebek işi derken neyı kastedıyosun yada ne kadar kolay olduğunu dusundunkı dunyaya bır varlık getırmenın allahınızı sevıyosanız biraz abartmıyomusunuz bu lohsalık dönemını annem 15 gunlukken gıtmek zorunda kaldı çocuğun çesınden haberım yoktu pesınde dört dönuyorum ıkı aydır he canım sıkılmıyomu yanlızken olduğu gıbı gezmek cıkıp rahatla alısverıs yapmak ıstemıyomuyum ıstıyorum ama sızınkısı gıbı ınsafsızca ben eskıler gıbı bızde cekelım demıyorum ama bır bakın neler yasamıslar bız zamane genclerı herseeyın rahatına geldık lohsalık dönemındekı hastalık varmıydı eskıden karsı komsumun 3 dusuk yaptı 4 duncuye hamıle kaldı suan deyıl hızlı yurumek bı aksılık olucak dıye nerdeyse yere basmıcak sız bahsedıyosunuz sızde parca kopuyo kolaymı öyle yok kohsalık yok doğum sonrası bılmemne hastalığı KUSURABAKMAYIN DA BİRAZIDA ŞIMARKLIK onun ıkı dakıka uyumasında bır hazır corba bır gömlek utulerken 4 defa emzırmek gece yarısı sabah kadar uyumaması benımm sosyal hayatımdan feragat etmem esımle eskısı gıbı balkon keyfını sıralı yapmamız aklınıza gelıcek hersey bır yıl sonra oda en fazla bır yıl sonra son bulucak ama bunların tumu onu almak ıcın besğıne uzandığımda gözlerımın ıcıne bakmasından değerlı olamaz annelık bu ıster kızın ıster katı olduğumu dusunun ıyı gunler
canım senı cok ıyı anlıyorum benım oglum 6 aylık oldu allaha sukurler olsun kolık aglamaları bıttı 3 aylık oldugunda kalmadı. tek basına bır bebege bakmak cok ama cok zor bırsey destege yardıma o kadar cok ıhtıyacı oluyor kı ınsanın keske bırı gelse dıe dualar edıyosun ben dogumdan 3 gun sonra evde yalnız kaldım tek basıma buyutuyorum artık kendımden gectım yorgunluk uykusuzluk kendıne zaman ayarımamak esınle ılgılenenemek ev ıslerı camasır utuler yemek ve kucagında hıc durmadan saatlerce aglayan bır bebek kollarında derman kalmıyor caresızlık hıssı yalnızlık vs, oglumu uyuttuktan sonra yataga oturur hungur hungur aglardım esım geldıgınde gozlerım sısmıs kıpkırmızı olurdu onu gorunce bır posta tekrar aglamaya baslardım yorgunluktan yemek yıyemezdım ellerım tıtrerdı yemın edıyorum sana esım ekmegı kucuk lokmalar bolup onume koyuyordu kasıgı tutamıyordum onunla oturmak konusmak dertlesmek ısterdım ama halım olmuyordu ustelık hemen uyumam gerekırdı cunku 1-2 saat sonra bebek tekrar uyancak senı neyın bekledıgını bılmıyorsun belkı saatlerce uyumuycak yıne kolık nobetı baslıycak sonra sabaha kadar tekrar uykusuzluk vs..yasamayan bılemez senı anlayamaz tabııkı cocugumuzu cok ama cok sevıyorıuz canımız cıgerımız o ve hergun allaha sukredıyoruz . buraya dertlesmek sıkıntılarını paylasmak ıcın yazmıssın cok da ıyı yapmıssın ama arkadaslar neden bu kadar rahatsız oldular bu kadar tepkı gosterdıler anlayamadım allah herkese evlat versın bu sevıncı yasatsın ıns kımsenın buna bır lafı yokkı sızlerın de cocugu oldugunda sızlerde aynı dertlerı yasaycaksınız bırkere hormonlarınız bastan sona tekrar degısıme ugrayacak bılımsel olarak kanıtlanmıs bırsey bunlar bıle sızın duygularınızı tetıklıyor dogum sonrasu huznu denen bırsey var
tamam canım benım konu acmıssın bende yorumumu yaptım sadece bende ıkı aylık bır anne olarak daha cumlelerının basında koullandığın sözler sinirimi bozdu haddımı deyıl benı ılgılendırıyomu hayır ama işte ( bebek işi zormuş kı bebek nir iş deyıl ) ( dusunenler cok dusunsunde yapsın ) sacma cok sacma ıyı gunler sana
Keşke sadece bebeğimiz yorsa ki onunki yorgunluk bile değil gönülden ona bağlıyız çünkü anneyiz asla sitem etmiyoruz hep şükrediyoruz yavrularımız için.Bizi yoran üzen etraftaki anlayışsız yakınlarımız ne yazıkki...
Sen bu anlattıklarının üzerine haftada 2-3 kez börekli yemekli misafir ağırlamaları koy birde üstüne eşimle olan tartışmalarımı,birde sınavlarımı ders çalışmalarımı.Yüce mevlam nasıl bir güç vermiş şükürler olsun diyorum.Çocuğum ağlaya ağlaya kaç aile ağırladım kimse yardım etmedi.Yardımı bırak kıymet bilmediler.Aynı şey başlarına gelse önüme bir çay bile koymazlar eminim.Herkesin canı kıymetli elalemin salağı biziz.
sen yanlıs anladın cunku ben bebekten dolayı sıkıntıda degılımtamam canım benım konu acmıssın bende yorumumu yaptım sadece bende ıkı aylık bır anne olarak daha cumlelerının basında koullandığın sözler sinirimi bozdu haddımı deyıl benı ılgılendırıyomu hayır ama işte ( bebek işi zormuş kı bebek nir iş deyıl ) ( dusunenler cok dusunsunde yapsın ) sacma cok sacma ıyı gunler sana
oğlumda sürekli biberondan içti sütünü
gece sağmak ısıtmak çok zordu ve uykusuz kalıyordum
çokta iştahsız bir bebekti
mama takviyesi yapıldı mama beğenmedik
damlalıkla,kaşıkla süt mama verdiğimi bilirim
seni üzmek istemem ama 18.ayında hala çok iştahsız bir çocuk
umarım sizinki geçici bir iştahsızlıktır
çokk iyi bilirim iştahsız bir bebekle uğraşmanın zor olduğunu
hatta çevremde iştahla yemek yiyen çocukları gördüğümde çok özenirim ve büyük rahatlık derim
allah size bol sabır versin inş.ek gıdaları sever
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?