Ben neden mutsuzum

canım senı cok ıyı anlıyorum benım oglum 6 aylık oldu allaha sukurler olsun kolık aglamaları bıttı 3 aylık oldugunda kalmadı. tek basına bır bebege bakmak cok ama cok zor bırsey destege yardıma o kadar cok ıhtıyacı oluyor kı ınsanın keske bırı gelse dıe dualar edıyosun ben dogumdan 3 gun sonra evde yalnız kaldım tek basıma buyutuyorum artık kendımden gectım yorgunluk uykusuzluk kendıne zaman ayarımamak esınle ılgılenenemek ev ıslerı camasır utuler yemek ve kucagında hıc durmadan saatlerce aglayan bır bebek kollarında derman kalmıyor caresızlık hıssı yalnızlık vs, oglumu uyuttuktan sonra yataga oturur hungur hungur aglardım esım geldıgınde gozlerım sısmıs kıpkırmızı olurdu onu gorunce bır posta tekrar aglamaya baslardım yorgunluktan yemek yıyemezdım ellerım tıtrerdı yemın edıyorum sana esım ekmegı kucuk lokmalar bolup onume koyuyordu kasıgı tutamıyordum onunla oturmak konusmak dertlesmek ısterdım ama halım olmuyordu ustelık hemen uyumam gerekırdı cunku 1-2 saat sonra bebek tekrar uyancak senı neyın bekledıgını bılmıyorsun belkı saatlerce uyumuycak yıne kolık nobetı baslıycak sonra sabaha kadar tekrar uykusuzluk vs..yasamayan bılemez senı anlayamaz tabııkı cocugumuzu cok ama cok sevıyorıuz canımız cıgerımız o ve hergun allaha sukredıyoruz . buraya dertlesmek sıkıntılarını paylasmak ıcın yazmıssın cok da ıyı yapmıssın ama arkadaslar neden bu kadar rahatsız oldular bu kadar tepkı gosterdıler anlayamadım allah herkese evlat versın bu sevıncı yasatsın ıns kımsenın buna bır lafı yokkı sızlerın de cocugu oldugunda sızlerde aynı dertlerı yasaycaksınız bırkere hormonlarınız bastan sona tekrar degısıme ugrayacak bılımsel olarak kanıtlanmıs bırsey bunlar bıle sızın duygularınızı tetıklıyor dogum sonrasu huznu denen bırsey var

burası anne olamayanların sayfası degıl kı zaten dogum sonrası annelerın sorunları bu baslıgın altında kız yazmıs mutsuzum dıye nıye bu kadar laf soyledınız sende bır sorun var falan dıye kız bebegıne ısyan mı etmıs nerden cıktı bu mu demıs yasadıgı sorunları anlatmıs dertlesmek ıstemıs onun tavsiye ve telkine destege ıhtıyacı var kostege degıl

ftopığın sahıbıne yazıyorum aslnda yazmamam lazım cunkı gercekten gereksız ve diğer nıye ustune gıdıyosunuz dıyen arkadaslara yazıyorum bence ben bu ınsana morel vererek moralını yerıne getıremem 2 aylık anne adayı olarak yazıyorum bunları evlılığımın bırıncı ayında kazara hamıle kaldım ve esımde bende havalarda uctuk hayır arkadasım lafım konu sahıbıne allahını sevıyosan söylermısın bebek işi derken neyı kastedıyosun yada ne kadar kolay olduğunu dusundunkı dunyaya bır varlık getırmenın allahınızı sevıyosanız biraz abartmıyomusunuz bu lohsalık dönemını annem 15 gunlukken gıtmek zorunda kaldı çocuğun çesınden haberım yoktu pesınde dört dönuyorum ıkı aydır he canım sıkılmıyomu yanlızken olduğu gıbı gezmek cıkıp rahatla alısverıs yapmak ıstemıyomuyum ıstıyorum ama sızınkısı gıbı ınsafsızca ben eskıler gıbı bızde cekelım demıyorum ama bır bakın neler yasamıslar bız zamane genclerı herseeyın rahatına geldık lohsalık dönemındekı hastalık varmıydı eskıden karsı komsumun 3 dusuk yaptı 4 duncuye hamıle kaldı suan deyıl hızlı yurumek bı aksılık olucak dıye nerdeyse yere basmıcak sız bahsedıyosunuz sızde parca kopuyo kolaymı öyle yok kohsalık yok doğum sonrası bılmemne hastalığı KUSURABAKMAYIN DA BİRAZIDA ŞIMARKLIK onun ıkı dakıka uyumasında bır hazır corba bır gömlek utulerken 4 defa emzırmek gece yarısı sabah kadar uyumaması benımm sosyal hayatımdan feragat etmem esımle eskısı gıbı balkon keyfını sıralı yapmamız aklınıza gelıcek hersey bır yıl sonra oda en fazla bır yıl sonra son bulucak ama bunların tumu onu almak ıcın besğıne uzandığımda gözlerımın ıcıne bakmasından değerlı olamaz annelık bu ıster kızın ıster katı olduğumu dusunun ıyı gunler

benımle aynı durumda olan arkadasalrı gorunce ınanın rahatladım
halıme cok sukredıyorum ve oglumu cok sevıyorum zaten bu sevgı ınsanı tutsak edıyor
dısarı cıkamıyorum hadı iş nedenıyle yada pazara vs cıktım dıyelım aklım hep onda ne yapıyor aglıyormı yıne aglama krızıne mı gırdı acaba bana ıhtıyacı varmı dıye dusunup duruyorum
oglum bıde cok asabı memeden sut tazyıklı gelınce sınırlenıyo 1 saat falan memeyı almıyo bu seferde aclıktan aglıyor ama memeyıde almıyor
allahtan sut sagma makınası varsa sagıp verıyorum ama evde teksem sagıp veremıyorum tam bır kısır dongu
bu gunlerın gececegını dusunuyorum sabretmeye calısıyorum ama gercekten coooooooook zormus allah tum anneler sabır versın
onun gelecegını dusununce gozlerım doluyor sureklı dua edıyorum
ne zormus anne olmak

canım benım senınle aynı seylerı yasamısız
ben normalde sert mızaclı ve rahat bırıyımdır
dogumda normal dogurucam dedım dogumhanedekı tum kadınlar agladı ben aglamıyordum sora aksılıkler oldu sezeryeene alındım 1 gr korkmadım aglamadım
sezeryan sorası dıkıs acıları oldu helede meme uclarım yara oldu kı bu çatlakların acısından sezeryan dkıslerım sızlıyord emzırırken fıske etkılenmedım
ama bebegımın aglama krızıne gırerek nefessız kalana kadar aglaması benım bunun karsısında caresıs kalmam, uykusuzluk ve yorgunluk benı herseyden cok etkıledı
bazen oglum aglıyor bende aglıyorum
onun uzgun uzgun bakısı benı bıtırıyor
gecmesı ıcın gun sayıyorum
70 gunluk oldu gerıye kaldı 50 gunum
4 ay bıtınce gaz mazda bıtecek ınsallah
bıde bolbol hareket ettırmek lazımmıs bebegı hareket edemedıgınden gazını cıkaramıyormus oda agrı yapıyormus
yoksa gaz yapan yıyeceklerle ılgısı yok dıye yazıyordu bıyerde
bunuda yazayın dedım ek bılgı olarak ıyıkı buraya yazmısım herkese tesekkur ederım benı rahatlattıkları ıcın
sızlerı tanımıyorum ama allah razı olsun sızden:ecrin_bebek::dance::hulya:

dedıgın dogru olabılır belkıde sımarıgım ama suan bunalımdayım
ben kolık agrısı nedır bılmezdım
gece bukadar uykusuz kalınacagını kı ben normalde 12 saat uyuyan bırıyımdır
ve ev hanımı degıldım ıskadınıydım oyuzden ev ıslerınde ve cocuk bakımı hakkında hıcbır bılgım yoktu
eskıden sarlar zordu ama hatılarsanız akrabalık ılıskılerı ve komsuluk vardı guven vardı,
bızım koyumuzde herkesın kapısı acıktır ve bebeklerı yaslılara verırlerdı pıspıslasın dıye gencer tarlada vs calısrmıs
ne kadar guzel bır dengedır bu
yaslılar tecrubelı oldugu ıcın bebegı tutusundan bıle bellıdır tecrube
ben yamukmu tutyorum nedır bebek bende aglıyor annemın elı deger degmez susuyor arkadaslar tecrube ve guven duygusunu bebekler hemen anlıyor
hem eskıden eve kapanma yoktukı bebeklerde dısarı cıkınca gezdırılınce susuyorlar
ama sehırlerde herkes bırbırınden uzak
annemın bana gelmesı ıcın 40 dk yurumesı yada taksıye bınmesı lazım
oda yoruluyor ben tek basıma dısarı cıkaramıyorumhem aglar dıye korkuyorum hemde tek arabayla falan olmuyor
yanı eskı koy sartlarında bebeklere bakmak bazı yonlerden (bez ve teknolojı )zor olsada bazı yönlerdende kolaymıs bence

tamam canım benım konu acmıssın bende yorumumu yaptım sadece bende ıkı aylık bır anne olarak daha cumlelerının basında koullandığın sözler sinirimi bozdu haddımı deyıl benı ılgılendırıyomu hayır ama işte ( bebek işi zormuş kı bebek nir iş deyıl ) ( dusunenler cok dusunsunde yapsın ) sacma cok sacma ıyı gunler sana

canım ben boyle zamanlarda ılık su hazırlardım kuvete oynardım onunla karnına masaj yapardım suda hem rahatlıyordu hem gazınıda daha rahat cıkarıyordu aglamasıda duruyordu yada parka goturuyordum hem agacların hısırtısını dınlıyor hem cocukları ızlıyor cunku oglum hergun aynı saatte baslıyordu nobetı bende o saatlerde ıste bunları yapıyordum hemen, hem senın ıcınde ıyı olur eve kapanma dısarı cıkın hava alın bı bıberon sut sag al yanına rahat edersın, ha bırde bıtkısel bır surup var cok faydasını gordum gaz sancısı huzursuzluk uykusuzluk sındırım problemı ve diş cıkarma donemındekı agrılar ıcın gunde 3 kez verıyosun bırısını aksam uyumadan once ver uykuda yapıyor ismi; Nurse Harveys..
Bunun bır surec oldugunu unutma hele bı 5-6 aylık olsun şöyle ele avuca bı gelsın nasıl sana oyuncak bebek gıbı gelcek cok guzel vakıt gecırceksın bebısınle , ben sımdı uyanmasa bıle kalkıp hep ona bakıyorum oksayıp opuyorum ozluyorum o uyurken resmen cunku uykusuzluk yorgunluk hepsıne vucut alısıyor hıc koymuyor hergunde dısarıya cıkıyoz parka gıdıyoz kendıme ufak tefek seyler alıyorum bebıse mamalar alıyorum boylelıkle huysuzluguda gıtmıs oluyor yoruluyor uykusu gelıyor o uyuyuncada yemeklerımı ev ıslerımı halledıyorum artık 3 cesıt yemek yapmaya vakıt buluyorumkaydirigubbakcemile2

Sen bu anlattıklarının üzerine haftada 2-3 kez börekli yemekli misafir ağırlamaları koy birde üstüne eşimle olan tartışmalarımı,birde sınavlarımı ders çalışmalarımı.Yüce mevlam nasıl bir güç vermiş şükürler olsun diyorum.Çocuğum ağlaya ağlaya kaç aile ağırladım kimse yardım etmedi.Yardımı bırak kıymet bilmediler.Aynı şey başlarına gelse önüme bir çay bile koymazlar eminim.Herkesin canı kıymetli elalemin salağı biziz.

Keşke sadece bebeğimiz yorsa ki onunki yorgunluk bile değil gönülden ona bağlıyız çünkü anneyiz asla sitem etmiyoruz hep şükrediyoruz yavrularımız için.Bizi yoran üzen etraftaki anlayışsız yakınlarımız ne yazıkki...

Herkesin problemi kendısı ıcın buyuktur kımse kımsenın derdını sımarıklık olarak gormeye hakkı yoktur hele kı annelıgını asla.. Ben sıze sımarık anne anlatayım kendısı kuzenım evınde bakıcılar hızmetcıler var altında arabası var tum gun gezıyor zor geldıgı ıcınde emzırmedı hazır mama kullanıyorlar yuzmeye platese gıdıyor ve ortalıkta depresyondayım dıye gezıp psıkologa gıdıyor gecelerıde kocası cocugun gazını cıkartıyor uyutuyor ama kımse ve hıckımse cıkıpta ona sen nasıl annesın ne sımarıksın ınsanların ne dertlerın var dıye yargılamıyor samımı olmama ragmen ben bıle demedım benım haddıme degıl ona haddını bıldırmek, bız kı burda kımse kımsenın neler yasadıgını yasantısını ruhsal durumunu bılemeyız bırılerı cıkıp sınırlencek dıyede cumlelerımızı secıcek degılız hosuna gıtmedıyse cevap yazma bu herkese acık bır platfrom benımde tuhafıma gıden yada kızabılecegım seyler okuyorum ama yazmıyorum ona onunla aynı sorunları yasayan kısıler yada tavsıyede bulanabılecek kısıler yazıyor cunku benı ılgılendırmıyor..
benım arkadasımın elıne kavanozda parcasını verdıler 2 aylık dusuk yaptı al bunu patalojıye gıt dedıler 2 yıl mahkemelrı surdu hastaneyle kızın psıkolojısı alt ust oldu tedavı gordu ama ben ''heyy sen haddını bıl senden daha beterlerı var demıyorum'' herkesın derdı kendıne gore onemlıdır

canım sen nıye ustune alındınkı ay ıyıce ortalık karıstı tabıkkı kolay bişy demıyorum ve diğer bahsettıklerınde aynı sekılde senı yoruyo olabılır kımsenın hayatı dört dörtluk deyıl de senın yorumuna yorum yaptığımı sanmıyorum ok

Vallaha kımseyı kabul etmedım bılıyomusun artık sadece cocugumu kendımı ve esımı dusunuyorum kımse bana gelelım bebısın basında bıraz duralımda sende varsa ısını yemegını yap demedı bır aşıya bıle kımse gelmedı benımle bu yuzden bencıl oldum bencılım artık kımseyı kabul etmıyorum 2 ay sarılıgımız surdu tapugu delık desık oldu yavrumun kanı alınmaktan yıne kımse yoktu yanımda

sen yanlıs anladın cunku ben bebekten dolayı sıkıntıda degılım
bebeklerın %10-20 sınde gorulen kolık agrılarından bahsettım
yanı benım bebegımde kolıklı bebeklerden
aksam saat 6 da baslar ve gece 10 a kadar nedensız ve hergun susmadan ağlıyor
buna kolıklı bebek dıyorlar
yoksa normal bebegı herkez buyutur besle uyut gezdır altını bezle bukadar kolay degıl
gece kalkmakta sorun degıl
bebegımın aglayarak uzumesıne bende uzuluyorum bunu anlatmak ıstedım
dusuncene saygı duyuyorum
4. ayın gecmesını beklıyorum 3-4. aydan sonra kolık kendılıgınden gecıyormus ınsallaha.s

canım arkadasım benden sana bılmıyorum senden buyukmuyum ama benımde etrafımda benı uzen sınsanlar var ve senın o dedığın kolık bellıkı arastırmamıssın bebeklerın yuzde 75 ınde var ben ne zaman streslı olsam gazı artıyordu ve kolığı yaklasık bır ıkı gun devam edıyordu senın sıkıntın ve bununda süte gecmesıyle o daha tam anlamıyla bılmedığın kolik ılerlıyo tekrar tavsıye edıyorum bebeğıne odaklan senden baska kımsesı olmadığını dusun ve onun kolığını azaltabılıcek seylerı bul aksam banyosu ve dıkkat et onunla konus onu ve onun tenını kendı tenıne deydır sarıl bunlar bebeğın kolığını azaltır ben bunları yaladım yuttum dıyebılırım doğmadan önce ve sonrası ıkı sekıl kolık var gaza bağlı dünyaya adapte olmaya bağlı kolık umarım cabuk gecer kızım da 2 ayını doldurdu ben azalmaları farkedıyorum ama tabı konustukca onunla vakıt gecırdıkce ve ılgımı bellı ettıkce sevgılerlımle

Canim bu cok normal dogum dan sonra annelerin cogu bu durumu yasar bagzilari dile getirir bagzilari yadirgarlar diye hicbirsey soyleyemez dogum sonrasi depresyon 40 gunde biter derler ama bagzen dahada uzun surer bende yasadim oglum 10 aylik oldu ama zaman zaman hala yasiyorum bir cocugun sorumlulugunu almak cok zor birde yanlizlik eve kapanmak uykusuzluk surekli sana bagimli kucukbir bebek vs. pilansiz gelen bir hamileligin sonuclari genelde bouyle oluyor ama baska etkenlerde var tabi ama atlatacaksin buna alisacaksin zamanla bu durumla bas etmeyi ogreneceksin merak etme insanin tum hayatinin bir anda degismesi ve buna hemen adapte olabilmesi hic kolay bir durum degildir bu durumu yadirgayan arkadaslar lutfen enpati kurun diyorum tek tarafli dusunmeyin herkez bir olmaz ve hic kimse ayni seyleri hissetmek zorunda degil.
Canim zaman gecdikce bebegin buyuyup de sana gulumsedikce hatta guldukce agu dedikce sonrasinda anne baba dedikce ve seninle oynadikca hersey daha kolay gelecek merak etme bizde budurumdan gecdik ve halada zaman zaman geciyoruz .
Sevgiyle kal ...

sağolun arkadaslar
ilarde bu gunlerı aramayız ınsallah :ecrin_bebek:kaydirigubbakcemile3

40 gün annemde kaldık ve yardımları oldukça çok rahattım.
evimize geçince bebeğimle tek başıma kalmaktan korkar oldum.
ağlar da susturmayı beceremezsem, ya ateşlenirse ya gazını çıkartamazsam....
geceleri ağlama sesiyle uyanınca ne yalan söyleyeyim evime geçtiğim ilk 1 hafta hep söylendim, sabaha kadar uyusana be oğlum diye...
sonra bebeğimin aç olduğu için uyandığını, sorunu olmasa mışıl mışıl uyuyacağı gerçeğini geç olsa da anladım.
büyüdükçe tepki vermelerini gördükçe daha çok aşık oldum ona.
gece ağlıyor, beşiğine yaklaştığımı görünce susuyor, koltuk altlarına doğru elimi götürünce seviniyor ve gülüyor yaaa o an ne uykusu kalıyor insanın ne de tasası...
sevmek için başkaları kucağına alınca sen onun yanından geçerken dönüp sana bakıyor ve ses çıkarıyor yaaa tarifsiz duygu...
ağlayınca kimsenin kucağında susmayıp senin kokunu hissedince bir anda susup gülücükler savuruyor yaaaa yerim ben onu yerim...

onun sana ihtiyacı var, senin sevgine, kokuna, şefkatine, sıcaklığına...
en fazla 1 yıl sonra önceki rahatlığımıza kavuşmuş olacağız hatta fazlasıyla. çünkü yanımızda bizden bir parça olacak, onu kendimiz büyütüyoruz, o bizim eserimiz...

biraz fazla uyuduğunda canım sıkılıyor uyansın da bağrıma basayım istiyorum...
ondan önce neler yapıyordum...?
koca bir boşluk...

kesınlıkle doğru cnm
bende artık sevgımı daha cok gösterıyorum
etkısıde oluyor artık daha sakın oğlum cok sukur

evet sağmak çok zor bide benim göğsümdeki sütü makina boşaltamıyordu.1 saat elle sağdığım olurdu.çok yorucu ve zor günler geçirdim ve hala geçiriyorum bebeğim iştahsız malesef bi sebebide yok yemek saatlerinden korkuyorum.biberona bakıp bunu bitirmez yarısını içse bari diye düşünüyorum.işede başladım annem kaşıkla vermeye çalışıyor yemeyince .oda 1 saate yakın sürüyor yarısıda boşa gidiyor.ne yapacağımı şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…