Ben nasıl iş bulacağım? :( -İŞSİZ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ-

sihona

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
57
1
36
İstanbul
Bilgisayar mühendisliğinden yeni mezunum, deneyimim yok ve iş bulamıyorum. biraz da çekiniyorum aslında, ya pişman olursam vs diye her yere başvuramıyorum e iyi yerler de deneyimsiz almıyo napıcam bilmiyorum üff ( sudan çıkmış balık gibiyim. evde çok sıkıldım. mesleğimi yapmak istiyorum. bana tavsiye verebilecek olan var mı???

Canım eğer aklına yatarsa bankaların açtığı sınavlara başvurabilirsin. Artık işletme/iktisatçılardan ziyade mühendisler tercih ediliyor bankacılıkta. Kurumsal bir yerde kariyer yapabilirsin böylece. Ben de eski bankacıyım, konuyu iyi biliyorum. Kendi mesleğini yapmak istediğini yazmışsın, bankaların teknoloji bölümleri de var, tamamen kendi işini yapma şansın olur.

cnm sen dah ayeni mezunsun...benden sana yegane alırsan bir akıl...biraz geç kalmış olabilrsin ama yine çok erken...hemen bir dil kursuna yazılarak kpds dil notunu belli aşamaya getir...ales ve kpss sınavlarınada iyi hazırlan..
nedenmi?

kalkınma ajansları baita olmak üsere bir çok banka ve kamu kurumları kpss puanı ve kpds dil şartı olmadan alım yapmıyor...
ben jeoloji müh yim mezun olalaı tam 4 yı yükseklis mezun olalı tam 2 yıl oluyor..şimdiki aklım olsaydı daha önce hazılrlardım bu sınavları...

dilerim istediğin olur ve işsiz kervanından ayrılırsıın..

Herşeyi bıral ,iş başbvuruları v.s. ve şu andan itibaren kpss ye hazırlanmaya başla . Önünde yeteri kadar zama var . 1 sene büyük kayıp gibi düşünme geriye dönüp baktığında 2 senemi bile verirdim diyebilirsin . 4 yıllık end. müh. Allah' a şükür bi işim var ama özeldeyim , şu anki aklım olsa mezn olunca hiçbişey yapmaz sadece kpss ye çalışırdım....

Bol şans....

canım korkmana gerek yok..illaki deneyimim olsun diyorsan özel sektörün biryerinden
basla başvurularına..çekinmene de gerek yok..ilgili ol..öğrenmeye açık ol yeter..
ayrıca internetten pc ye dair meslekler var..program hazırlama yada site kurumları gibi..
bunları arastır en azından iş bulamadığın süreçte evde daha az vakitle
bir iş yapar ve en azından bir deneyim katarsın kendine..
çok yüksek para kazanmazsın..ama iş bulamazsan dene derim..
gündüz işinde çalışıp aksam part time internet üzerinden web çalışan
tasarım yapan yada haber editörlüğü görevi yürütenler var..
ayda en azından bi 400-500 ekstan olmuş olur.
.

teşekkür ederim cevaplarınız için
kpssye hazırlanmak şimdilik en mantıklısı galiba

bende bilgisayar mühendisiyim,ankarada 2yıldır çalışıyorum hangi programlama dillerini biliyorsun en azından bişiler yapabilirsin? muhendıs olduysan bılkent, odtu mezunu olacaksın eger degılsen buyuk fırmalar almaz hıc bekleme yada deneyımlı olman lazım.. kucuk yerlere basvur sıkıntıya gelemem dıyorsan kppssye gır ama ona calısmak daha buyuk ıskence bence....

Hem ozel devlet ıgbı degıl begenmedıgın an cıkar gıdersın sen her yere basvur zaten tecrubesızsın bı gıt gorus begenmezsen gıtmezsın gorusmeye gıttıkce zaten guven gelıyor ınsana....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…