- 23 Eylül 2023
- 3.434
- 21.278
Kardeş leriyle arası iyi değil mecburi toplanma oluyor genelde
Ağzımdan aldınız lafı. Tam olarak "el iyisi" diyecektim.Adam el iyisi galiba,kendi evladı köşede masum masum bakarken yiğenlerini memnun etme çabası.....O kadar benimsemiski bu davranışı fark etmiyor bile.Anlatamazsınız anlamaz, kıskanç olursunuz.Evladinızla ilgilenin.İNSALLAH tek falsosu budur....
Hayır ya oyun oynamıyor lar zaten hep iletişim halinde oluyor.Kardesler görüşmüyor konuşmuyor zaten bir araya zoraki geliniyor muhatap olmamak için hep bir diyalog halindeNe yani diğer çocuklarla oynuyor kendi çocuğu kenarda duruyor mu? Çocuk bir kere kendisi oyuna katılır. Bundan yüzde yüz emin misiniz? Bana sallıyor abartıyor gibi geldiniz çünkü siz istiyorsunuz ki eşiniz onların suratına bakmasın onların yanında kendi çocuğuyla oynasın.
Fitneyi bırakın. Çocuğa da yansıtmayın. Ben de yeğenlerimle oynuyorum her şeyi eşit yapıyorum onlara.
Süreci bilmiyorum ama çocuğa kıyamadım düşününceYeğen daha rahat sevilir, oynanılır, çünkü teyze/amca/dayı/hala olarak anne baba gibi sorumluluğu olmuyor kişide. Bu yüzden daha rahat iletişim kuruluyor.
Yani adam kendi çocuğunu git sen annenle oyna, veya sen hergün yiyorsun, kuzenlerin yesin, kuzenlerin senden daha akıllı gibi imaları yoksa bu bir saat, yarım saatlik zaman diliminde bahsettiğin durum gerçekleşmez.
Zaten kalabalık misafirlikte adam ne kadar çocuklarla uğraşabilir. 2 -3 saat bile değildir.
E oynuyorlar dediniz!Hayır ya oyun oynamıyor lar zaten hep iletişim halinde oluyor.Kardesler görüşmüyor konuşmuyor zaten bir araya zoraki geliniyor muhatap olmamak için hep bir diyalog halinde
İlgileniyor demek istemiştim aslindaE oynuyorlar dediniz!
Ya hu tabi ki ilgilenecek! Yeğenlerini niye atsın ki? Diğerlerinin ne yaptığı onu bağlamaz. Bu kadar hesap kitap zor iş boşverin yapmayınİlgileniyor demek istemiştim aslinda
Tabikide ilgilendirmez ama halkaları amcalari benim çocuğum ile ikgilenmiyince üzülüyorum ayrıca bakmayın böyle dediğime bende çok ilgilenirim ama önceliğim kizim tabi çocuklar hemen etrafima dolusurYa hu tabi ki ilgilenecek! Yeğenlerini niye atsın ki? Diğerlerinin ne yaptığı onu bağlamaz. Bu kadar hesap kitap zor iş boşverin yapmayın
Hayır mesela onlar benim kıza bir sıcaklığı çok görüyor benimki onların çocugunu alıyor benim kız okuldayken gezdiriyor falanNe kadar kolay yazılıyor, gitmeyin, görmeyin demek ya. Hayret ediyorum bazı yazılanlara.
Çocuğunuz kuzenleriyle de anlaşıyormuş.
Eşiniz ne yapıyor yeğenlerini severken, onlarla oynarken kızını köşe de mi bırakıyor? Sanmıyorum böyle bir şey olduğunu. Siz onların anne babasını sevmediğiniz için eşinizin gösterdiği ilgiden rahatsız oluyorsunuz muhtemelen.
Bir şey olmaz bu onların kendi kötülüğü. Belki sizden çekiniyorlardır sorun derim. Benim mesela kızım doğdu görümcem çok yakın ama görmeye gelmedi kızım 1 yaşına girecek. Ama ben ararım sorarım sorun etmem. Olabilir yani ben kendimden sorumluyum başkasının ne olduğu önemli değil benceTabikide ilgilendirmez ama halkaları amcalari benim çocuğum ile ikgilenmiyince üzülüyorum ayrıca bakmayın böyle dediğime bende çok ilgilenirim ama önceliğim kizim tabi çocuklar hemen etrafima dolusur
Bence siz abartıp takıntı haline getirdiniz, adamın kabul etmemesi de bundan.Ben de yeğenlerimi gördüğümde özlem gidermeye çalışırım,dar vakit oluyor genelde.Bu çocuğunu ihmal etme demek değildir.Şu ebeveyn olmayı abartmayın lütfen.Eşimin ailesi ile evlendiğimizin ilk gününden beri yıldızlarimiz barışmadı .
Hep bir mesafe hep bir uzaklık .
Eşim onlarla yanyana geldiginde çok sevgi pıtırcigi oluyor.
Yeğenlerini çok seviyor ilgileniyor ki bende öyleyim derdim çocuklar değil.
Ama onlar mesela bizim çocuğa öyle değil.
O kadar mesafeliler ki şaka gibi .
Bende önceleri onların cahilliği boş ver diyor dum çocuklara yansıtmıyor dum ki hâla da yansıtmıyorum.
Ama önceliğim her zaman benim çocuğum.
Ama bakıyorum eşim öyle değil onların yanında kendi cocugunu unutuuyor gibi onlarla ilgilenme onlarla vakit geçirme benimki de caktirmiyor ama icerliyor bu durumda dengeyi nasıl saglamaliyim bu akşam beraber olacağız yine aynı ortamda
Çok haklısıniz dışardan bakınca öyle gözüküyor tam olarak ifade edemedim tam anlamıyla yazamadım ama inanın abarttigimi düşünmüyorumBence siz abartıp takıntı haline getirdiniz, adamın kabul etmemesi de bundan.Ben de yeğenlerimi gördüğümde özlem gidermeye çalışırım,dar vakit oluyor genelde.Bu çocuğunu ihmal etme demek değildir.Şu ebeveyn olmayı abartmayın lütfen.
Ne diyeceksin adama bizimkini az sevdin ,onları çok mu?Oldukça saçma,olgun olun biraz,çocuk gibi davranmayın.
Ya aslında bana abarti gibi geldi, konu sahibi o cocuklari sevmedigi icin ne olursa olsun gözüne batıyor bence.Niye hepsini sevmiyor. Kendi çocuğunu da dahil etsintoplu sevgi gösterilsin yazık çocuğa da ya