Ben mi haksızım bir de siz bakın :(((

miaselinam

<3 03.07.2010 <3
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.138
1.634
698
Arkadaslar bir bucuk aya kadar düğünüm var coğunuz biliyor bunu. Şu sıralar kına yeri yüzünden zaten aileler arasında bir gerginlik var.
İlk önce kına yerini ayarladık biz dedikki zaten kına tarafının mekanı kıza ait bizim burada. cerezler filan erkek tarafından gelir. kına malzemeleride alındı.. 80 kişilik bir yer ayarladık bizden 20 kişi gelse onlardan 60 gelecek. basta sorduk kaç kişi gelir diye 100 dediler sonra indiler 40 kişi gelir dediler bizde tamam tarih verin tutalım dedik verdiler tuttuk.
bi kaç gün sonra onlara gittim . sanırım görümcem fişeklemiş olacak ki babam 80 derece değişmiş. ben görcem beğenirsem tutulacak yoksa mahallede olacak sokakta diye. sokakta ben oynamam dedim. miller arka arkaya sıralanacak kimse kimseyi görmeyecek dedim. ayrıca orası anacaddeye bağlanan aracadde dedim. tüm otobüsler o yolu kullanıyor sehir merkezine gitmek için dedim. biri cıksa bişey dese hepiniz kavga cıkarırısınız günüm kötümü geçsin dedim. ambulans geçse yer yok adam dolassınmı ölsünmü yolda gidene kadar bunun vicdanını ben nasıl tasırım dedm. 2 saatliğine kapanacak belediyeden izin alınacak falan filan dediler. babamın kararı kesin kına için mekan hazır dedm. gelmeyiz o zaman dediler yapılmaz o zaman dediler. 100 kişiyi almaz orası dediler. gelip görcem dedi. gelme görme bosuna baba sen önyargılısın beğenmeyeceğin kesin bosver dedim. yorma kendini. artık sinirlerim yıpranmıstı iyice patlamamak için zor tuttum kendimi. kına tarafı kıza aitse düğün tarafı size aitse anlasmayı bileceğiz dedm. düğün sizin istediğiniz gibi oluyorsa kınada benim istediğim gibi olacak dedim.
görümcem diyorki ben gelir misafir gibi otururum dansta etmem giderim diyor. o kadar yol gelcem bir ayda 1500 tl param gidecek ucak masrafları filan. dedim benim abim 3000 euro harcayacak buraya gelebilmek için sadece vizedir pasaporttur biletlerdir dedim . bunun giyimi takısı var daha dedim.ne demek bu simdi. cıktı gitti ortamı terketti. neymiş o da sokakta yapacakmıs bu böyle olurmus. her duyan davulu gelirmiş tüm mahalle gelecekmiş herkes soruyormus. kınaya kızın yakınları gelir dedim erkeğinde gelir dedim. mahalle düğüne gelsin ki zaten glecek diyosunuz o yuzden gittiinz kocaman düğün salonu tuttunuz kınaya gelmesinler aile arası yapıldı dersiniz dedim. nişanlım benim dediklerime katılıyor. ama babası kafasının dikine gidiyor nişanlımın tabiriyle. onu fişekleyende görümcem oluyormus . aynı kafadanmıs onlar. ne annesini ne kendisini dinliyorlar olmaz öyle sey siz susun diyorlar. nişanlımda bosver aileler konussun sen konusup kotu olma diyor haklı olarak ama bu da benim yapımda yok ((

aradan zaman geçti bunlar bana darıldılar tabi nişanlımada darıldılar. bitek annesi bana karsı iyi sağolsun kendisinide severim. ama benim huyum inatcı olmam biraz eğer biri rest cekmişse naz yaparsa haksız yere ben iiki katını yaparım umurumda olmaz acıkcası.

neyse bu süre zarfında son olay dün patlak verdi. bunlar gelip göreceklerdi ya henüz gelmediler bugün gelirler belki.
babamlarla düğünü konusuyorduk. annem babama düğüne davulla gireceğimi karsılıklı nişanlımla ağır hava oynayıp ardından nikah masasına geçeceğimizi söyledi.
sonra ilk dans edilecek dedi.
babam kızdı o nasıl iş diye. ben kızımı kacarakmı evlendiriyorum. göbek ata ata gitti kızları dedirtmem bıkmıs ailesinden dedirtmem dedi.
haklıda.
ben bunu öncedende konustum nişanlımla ama adetler böyle yüzde doksana uymanız gerekir istanbulda yapılsaydı biz size uyacaktık dedi.
dedim bunun yüzde doksanı sekseni yok bu böyle olmaz.
davullar calacak tabi yas mı tutuyoruz oynayacağz mürüvetini görüyor kızının ne var bunda diyor.
dedim sizin tarafta adet olabilir ama bizim tarafta böyle karsılanmaz bu dedim. yirmi kişi geleceksiniz ama dedi. ya yirmisimi var yirmi kişi gelsin o yirmi kişi gittiğinde geri tüm akrabalara anlatacaklar herkes telefon acacak dedim.
kuzeninde düğün yaptı gördün dedim. davullamı girdi dedim. davul caldı kızın geldiği anlasıldı davul sustu giriş müziğiyle girildi içeri dedim.
nikah yapıldı ilk dans calındı tekrar karsılıklı oynadılar dedim. bizde öyle yapıcaz dedm.
onlar öylemi yapmıslardı diyo. evet istersen ac sor telefon babam dans etmeyin demiyo dedim bu sekilde olmasını istiyo dedim. cok istersen sen dans et ben pistte durur bitmesini beklerim dedim.
oynamam ağırlımı koyarım. kız babası benim babam dedim dedirtmem arkasından öyle seyler dedim. ağırlımı koyarım dedim

neymiş efendim bitermiş bu iş darılırlarmıs küserlermiş. içime sindirtmezmiş hiç bişeyi babası.
bitecekse bu yüzden bitsin dedim. zaten babanla kardesin suratı bes karıs bana karsı benim için değişen bişey olmaz kusura bakma dedim. sende onlara inanıp karımsın sen benim herseyimsin yasayamam sensiz dediğin kızı bırakır gidersen helal olsun bırak git dedim.

ağzından yel alsın öyle demek istemedim ben aileler küser diye dedm sen benim herseyimsin hayatım hadi yat uyu iyi geceler öpüyom seni cok deyip yattı uyudu dün gece.

gerçekten sıkıldım ben kızlar. ben mi yanlıs düşünüyorum. olur mu böyle şey. bıktım artık usandım gercekten. ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. kacıp gitmek istiyorum uzaklasmak istiyorum herkesten. biraz daha üstüme gelseler zaten düğün stresi var valla bırakıp gideceğim herseyi o raddeye geldim :'(

Son düzenleme:
Aileler ne çok karismis boyle.hicte anlaiyorlar bi isten.dugunde gobek atip masaya oturulmaz.once slow bir ask sarkisinda dans edilir sonra oturulur.bunlar simdiden boyler herseye nane oldularsa evlendlkten sonra nolur? Karismalarina izin verme.

çok karışık çorba gibi.neden bu kadar problem oluyor ki herşey altı üstü düğün.siz ve nişanlınız nasl isterse öyle olur.bu kadar aileleri karışması yanlış.ilerde evlendiğinizde problem yaşabilirsiniz.buna düşünün karar verin.

ortalığı karıstıran görümcen nişanlının babasının da sucu adam gaza gelen bi tip demek... görümcen de bildigi için babasının huyunu oooh ne güzel kullanıyo herseyi istedigi gibi yaptırtmak için....

hani su cay reklamı var ya ne kadar dogruymus... gorumce de cay kasıgı gibidir arada bir gelir karıstırır gider... aynı o hesap

suna bak sen pabucumun kenarı ya, bu senin gunun ona ne oluyormus istedikleri kadar kırılıp darıslınlar valla kendileri bilirler... kızıolarsa dolaba girsinler.. hiç taviz verme bikere yasıcaksın bu gunleri he bir de benden sana tavsiye yasadım gordum taviz versen de senden kötüsü olmuyor merak etme....

öyle de böyle de kötüsün yani... o olmasa baska sey bulur onu diretirler, nişanlın yanında bak ne guzel

ailesiyle de cek arana seti, belli ki babası ve kardeşi sorun cıkarabilcek insanlar yarın obur gun evlendin mi de sana sorun olurlar... ne kdr uzak o kdr iyi

canım ya düğün öncesinde bir sürü stres yapacak şey varken işin içine bir de ailelerin girmesi eminim çok sinir bozucudur. sen haklısın çünkü bu senin düğünün ve sen nasıl istersen öyle olmalı. ileride düğün gününü yüzünde tebessümle hatırlamak var bir de hatırlamak istememek. bence kayınpederinle görümcenle yüz göz olmadan nişanlınla meseleyi hallet. ağırlığını koysun ailesinin karşısında. böylesi daha sağlıklı bence. umarım en az üzüntüyle atlatırsın bu dönemi...

tüm yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar. içimi rahatlattınız gerçekten. zaten kına gecesi içinde yapmayız o zamanyyapmayı verin filan diyorlardı kayınvalidem olurmu öyle sey yapılır dedi. benim aileme böyle bir laf benim tarafımdan gitti onların dedikleri diye. ailemde olmaz öyle sey gelmeyen gelmesin o zaman ben yapacağım kınanı dedi.
neyse bugün tekrar aradı nişanlım günaydın diye. günaydın dedim biraz soğuktum aslında acmayacaktım telefonu mesaj atacaktım kafam cok karısık biraz dinlemek istiyorum kafamı müsade et.diye. sonra vazgeçtim actım bana hala dargınmısın dedi hayır dedim kafamı dinlemek istiyorum ben konusma bu konuları acma dedim. zaman ver bana bi müddet görüşmeyelim dedim. ben seni ararım dedim. bende konusmak istemiyorum hayatım dedi. seni anlıyorum dedi. bizim düğünümüz bu bizim mutlulugumuz bunu engelleyeceklermi nasıl yapmak istediğimizi dedim. niye karısıyorlar dedim.
nişanlım allahıma sükürler olsun cok iyi bi insan. kim haklıysa onun tarafını tutar. basta hayır der sonra düşünür tasınır sakin kafayla kesin kararını verir. bana ben aksam düşündüm yatmadan dedi. iyice ölcüp biçtim kafamda dedi. sana ve ailene hak veriyorum dedi.
dediğin gibi olacak ama sen konusma ben konusacağım onlarla dedi. bahane olarakta senin uzun duvağını bahane edeceğim dedi. onunla karsılıklı oynayamayız dicem dedi. davullar calınaacak yine ama oynamadan nikah masasına oturucaz nikah kıyılacak duvağını acıp opeceğim kapalı duvakla oynanmaz dedi. sonra davulcular beklemez o yüzden karsılıklı ağır hava oynayacağız ve ilk dansımıza geçeceğiz dedi. en azından bunu kabul ettiği için mutluyum. ardından iki üc dk dans ederken biz zaten herkes kalkar dedi sonra halaydır pastadır hersey olur gider ama bu sekilde bahane buldum yoksa onları ikna edememdedi. bana bırak ben ikna edeceğim onları dedi.

gercekten rahatladım yoksa hala gergin olurdum tef gibi galiba (((

aman bu erkek tarafı yaa..

kendını kız tarafı zannedıyorlar ya deli olyorum..

isteklerını boyle duzgun ve anında ıfade etmen çk guzel.. boyumn eğsen kaybederdın hayat boyu..ailenıde kırardın..

hayırlısı olsun ama görumce balık mısalı kokmuş baştan babayla..

bilmiyorum annem hep beni böyle yetiştirdi haklıysan susma derdi hep. ağırlığını koy derdi. bende susamıyorum hiç bir zaman (

görümcemi severim aslında bir iki şey dısında sinirlerimi bozmamıstır. onlarıda nişanlım için susuyorum unutuyormus gibi yapıyorum her ne kadar unutamasamda.
birazda saygımdan büyütmüyorum diyebilirim. kime olan saygın derseniz nişanlıma olan saygımdan dolayı. her seyi sorun ypaıp tartısmaktansa araya set cekmek daha iyi her kes yerini bilsin tartısmayacagımı yüz göz olmayacagımı bilsin diyorum

sevgi,saygı karşılıklıdır..

akıntıya tek taraflı kürek çekme..bu senın zararına olur..

sen en doğrusunu yapmışsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…