• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi gereksiz alınıyorum?

Teşekkür ederm arkadaşlar biraz hafifledim ve rahatladım. Psikolojik durumum bu ara yine kötüleşti ve bünyem çok alınganlaştı benim... Çünkü düşündüm bi. Kızcağızın ihtiyacı var içsin, arkadaşımında kötü niyeti yoktur neden bana kötü niyetlice davransınki. Hatta belki benide hatırladı banada koymak istedi. Ben karamsar yaklaştım sanırsam alınganlıgım yüzünden
Son anda sizi de hatırlamış, hiç hatırlamayadabilirdi çünkü o an diğer arkadaşın ihtiyacı vardı bence kırılacak hicbir durum yok..

Olayin alkolle alakasi yok ki. Ikram edilen sey cay da olabilirdi. O ortamda kac kisi varsa ona gore yapilir ikram. Birileri bir seyler icerken ben orda mal gibi birakilsam evet zoruma gider.

Alkolu seviyor musunuz alkole bagimli misiniz? Ben mesela bagimli degilim ama cok severim. Ne sıklıkta alkol kullaniyorsunuz? Size alkolik diyenlere aldirmayin. Gercekten bir bagimliliginiz oldugunu hissediyorsaniz da mutlaka yardim alin. Sizin iyiliginiz icin.

Olayin alkolle alakasi yok ki. Ikram edilen sey cay da olabilirdi. O ortamda kac kisi varsa ona gore yapilir ikram. Birileri bir seyler icerken ben orda mal gibi birakilsam evet zoruma gider.

Alkolu seviyor musunuz alkole bagimli misiniz? Ben mesela bagimli degilim ama cok severim. Ne sıklıkta alkol kullaniyorsunuz? Size alkolik diyenlere aldirmayin. Gercekten bir bagimliliginiz oldugunu hissediyorsaniz da mutlaka yardim alin. Sizin iyiliginiz icin.

Konu sahibi konunun başinda "alkolizme karşi olanlar yazmasin" yazmış. Alkolizm, kişinin zarar gorecegi kadar alkol tuketmesidir diye biliyorum. Alkol başka, alkolizm başka boyle derse tabi ki insanlar da alkolik der, bagimli der, ben de bagimli dedim zaten bagimli oldugunu da kendi yazmiş.

"Fakat bende alkole çok düşkünüm ve inanın belki şu an bu sinirimi alkol bağımlılığım yüzünden yaşıyor olabilirim."

Ev sahibi durup dururken misafire ikram niyetine cikartmamiş şişeyi, üzülen kız özellikle isteyip ihtiyac duydugunu belirttigi için idare etsin diye ona koymuş, kendine bile koymamiş.
Bunun çay ikrami yapip bir kişiye vermemekle yakindan uzaktan alakasi yok.
Cocuk degil sonuçta 2 parmak seyi illa o durumda paylaştirmasi gerekmez. O kadar alkol düşkünü olan insan eve "elinde yiyecek icecekle gittigini yazmiş ama alkol satin almamis" o da ilginç. Sorun sadece alkol olmayabilir ama sorun konu sahibinin egosunda muhtemelen.

Konu sahibi konunun başinda "alkolizme karşi olanlar yazmasin" yazmış. Alkolizm, kişinin zarar gorecegi kadar alkol tuketmesidir diye biliyorum. Alkol başka, alkolizm başka boyle derse tabi ki insanlar da alkolik der, bagimli der, ben de bagimli dedim zaten bagimli oldugunu da kendi yazmiş.

"Fakat bende alkole çok düşkünüm ve inanın belki şu an bu sinirimi alkol bağımlılığım yüzünden yaşıyor olabilirim."

Ev sahibi durup dururken misafire ikram niyetine cikartmamiş şişeyi, üzülen kız özellikle isteyip ihtiyac duydugunu belirttigi için idare etsin diye ona koymuş, kendine bile koymamiş.
Bunun çay ikrami yapip bir kişiye vermemekle yakindan uzaktan alakasi yok.
Cocuk degil sonuçta 2 parmak seyi illa o durumda paylaştirmasi gerekmez. O kadar alkol düşkünü olan insan eve "elinde yiyecek icecekle gittigini yazmiş ama alkol satin almamis" o da ilginç. Sorun sadece alkol olmayabilir ama sorun konu sahibinin egosunda muhtemelen.
Ben konu sahibinin gereksiz hassasiyet gosterdigini dusunuyorum. Cunku alkol alamamaktan oturu bir sinirlilik hali varsa bunu her alanda belli eder. Mesela ben alkoligim,sizin herhangi bir davranisinizda da durduk yere olay cikarabilirim. O an konu sahibinin alinacagi varmis sadece. Baska olaylara da boyle gereksiz anlamlar yukluyor olmasi lazim. Uzun sure alkol almadiginda da yerli yersiz sinirleniyorsa evet o zaman bir bagimliliktan bahsedebiliriz

Konu sahibi arkadasim
Alkol bagimliligi ile ilgili yardim aliyor musunuz? Hayatinizi etkileyecek boyutlarda bir durumdaysaniz lutfen yardim alin. Gercekten bagimli olup olmadiginiza bir uzman karar verebilir. Bakin Yesilay ne diyor bununla ilgili

Kişi tarafından alışkın olduğu etkinin sağlanabilmesi için kullanılan alkol miktarının giderek arttırılıyor olması; eskiden kullanılan, alışkın olunan alkol miktarı ile aynı hissin ve etkinin sağlanamaması (tolerans)
Kişinin kullandığı alkolün miktarını azaltması ya da alkolü bırakması sonucunda yoksunluk belirtisi dediğimiz bir takım ruhsal ve bedensel sıkıntılar içerisine girmesi ve yoksunluk belirtisi hisseden kullanıcının alkol alması ile rahatlama hissetmesi
Kullanılan alkolün kişi tarafından almayı tasarladığı miktardan fazla miktarda ve sürede kullanılması
Alkol sağlamak, alkol kullanmak ya da alkolün etkilerinden kurtulmak için çok fazla zaman harcanması
Alkol kullanımı yüzünden önemli toplumsal, mesleki etkinliklerin ya da boş zamanları değerlendirme etkinliklerinin azaltılması ya da bırakılması
Alkol kullanımını bırakmak ya da denetim altına almak için başarısız girişimlerin varlığı
Alkolden zarar gördüğü bilinmesine rağmen alkol alımına devam etmek

Eger bu durumlardan muzdaripseniz lutfen uzerine dusun bu konunun.

Ya kız üzüntülü diye yapmış
Ne var bunda

Bu denli sorun edecek kadar bağımlıysanız kendi alkolünüzü yanınızda taşıyın ya da tedavi olun kökten çözülsün.

Ben alıngan biriyim napiyim elimde değil şeklindeki bakış açınızı değiştirmeye çalışmanızı öneririm yoksa hayatınız boyunca küçücük şeylerden sorun yaratarak kendinizi üzeceksiniz. Belki tamamen değişemezsiniz ama kendinizi törpülemek elinizde.

Enteresan şekilde haklı buldum sizi.
Meseleyi alkolden çıkarıp tatlı yapalım mesela.
1 dilim tatlı var ve size bir çimdik düşüyor, eşit paylaştırılmıyor.
Doğru değil ki bu, sorgulanacak tarafı yok bence haklılığınızın.
Hatta misafir olduğunuz bir evde size sorguyla bir şeyin ikram edilmesi bile abes, yer içersiniz ya da yemezsiniz ama diğerine koyuluyorsa size de koyulması gerekir.
Konu alkol ve sizin düşkünlüğünüz söz konusu olunca, diğer arkadaşlar başka açıdan bakmış.
Benim verdiğim örnekle ise bambaşka bir durum ortaya çıkıyor.

Enteresan şekilde haklı buldum sizi.
Meseleyi alkolden çıkarıp tatlı yapalım mesela.
1 dilim tatlı var ve size bir çimdik düşüyor, eşit paylaştırılmıyor.
Doğru değil ki bu, sorgulanacak tarafı yok bence haklılığınızın.
Hatta misafir olduğunuz bir evde size sorguyla bir şeyin ikram edilmesi bile abes, yer içersiniz ya da yemezsiniz ama diğerine koyuluyorsa size de koyulması gerekir.
Konu alkol ve sizin düşkünlüğünüz söz konusu olunca, diğer arkadaşlar başka açıdan bakmış.
Benim verdiğim örnekle ise bambaşka bir durum ortaya çıkıyor.

yani alkol değil dediğiniz gibi tatlı da olsa yine üzülürdüm tatlıyıda çok seviyorum ve düşkünümdür. yani benim neyden hoslanıp hoslanmıcagımı bilen beni iyi tanıyan bir arkadaşımdan öyle görünce o anlık alındım. Sonra kendimi hafiflettim o an karmaşık konulardan konusuyorduk düsünememiştir ne yapacağını şaşırmıştır diye düşünerekten empati yaparaktan

yani alkol değil dediğiniz gibi tatlı da olsa yine üzülürdüm tatlıyıda çok seviyorum ve düşkünümdür. yani benim neyden hoslanıp hoslanmıcagımı bilen beni iyi tanıyan bir arkadaşımdan öyle görünce o anlık alındım. Sonra kendimi hafiflettim o an karmaşık konulardan konusuyorduk düsünememiştir ne yapacağını şaşırmıştır diye düşünerekten empati yaparaktan
Bence haklısınız.
Alınganlıktan öte, tamamen nezaketsizlik ve düşüncesizlikle karşılaşmışsınız ama arkadaşınız boş bulunmuş diyelim iyi düşenerek.

“alkolizm” nedir yaa!
ahhaha
aglanacak halimize guleyim bari, dilimizi katlederek kullaniyoruz, cok uzucu.

Bencil olmayın derdi olan siz değilsiniz ki sizi düşünsün. O anda hiç sormayabilirdi de kibarlık etmiş sormuş. Aynı ruh halinde değilsiniz ki eşit pay edilsin. Bunun sofraya konan kekle, börekle ilgisi yok. Bir taraf aç bir taraf keyfi yiyecekse önce aç olana verirsin sonra kalanı sorarsın diğer misafire böyle düşünülmeli.

Back