- 20 Kasım 2016
- 62
- 10
- 16
- Konu Sahibi blondeangeld
-
Onun birikimi var çoğu şeye yeticek durumda ama ben kendimde bir şeyler yapmak istiyorum benimde katkım olsun bütün yük onda olsun istemiyorum ama o acele ediyor hevesi kaçarsa bi daha beni ikna edemezsin diyorBence ikinizde bi ise girin en azindan 1 sene calisin ve birikim yapip öyle evlenin.asiriya kacmadanda evlenilebilir.bide sevgilin cok belesci gibi geldi bana.yüzüksüzde olmaz artik.
sakınnnn. ben de nişanlıyım, çeyiz düğün vs hazırlığındayız. inan ikimiz de çalışıp nişanlımın türkiye ortalamasının epey üzerinde geliri olmasına rağmen bir istediğime birşey derse alınganlaşıyorum, bozuluyorum.
cidden erkekler biraz oldu bittiye getiriyor. seninki iyice gemiyi azıya almış. bunlar birikecek ya ömür boyu içinde kalacak ya da sen zaten şunu da istediğim gibi yapmamıştın diye kavga konusu olacak
1 yıl sabrediverin, zaten kış ortasında evlenmeyi düşünmezsiniz herhalde? girin işe atın kenara para, hangisinden fragat ederim hangisinden edememi netleştir kafanda. ona göre tatlılıkla atlatın bu dönemi.
Hayır tabi ki de iş bulursak çalışcaz inşallah ama onun dışında kira geliri var..konu şaka olmalı. ağaçtan yaprak toplayıp onu mu yiyeceksiniz evlenince?
Hayır tabi ki de iş bulursak çalışcaz inşallah ama onun dışında kira geliri var..
Herkese Merhaba,
Sevgilim ile 3 senedir beraberiz. O 36 ben 29 yaşındayım. Daha öncesinde nişanlanmış ve benden önceki sevgilisiylede beraber yaşamış evlenmeyi düşünmüş yüzük filan almış ama olmamış..
Şimdi konumuza gelirsek evlenmek istiyoruz ama şu an ne ben ne de o çalışmıyoruz. Birikmiş paramda yok onun bir miktar var.. Ailemde şu an bu yükü taşıyacak durumda değil onun ailesininde hiçbir katkısı olmayacak. Anlayacağınız kendisi bişiler yapmak istiyor. Ev konusu açılıyor benim istemediğim konumda, düğün istemiyor bende istemiyorum bi yemek versek yeter düşüncesindeyim onada mırın kırın nikah yeterli diyor. Onu geçtim evlilik teklifi yok zaten e yüzük de alamazmış yüzük mü beyaz eşya mı diyor. Düğünde takı seti takılır o da yok. Ev eşyalarından konu açılıyor bekar evi gibi olsun herşey olmasada olur e diyorum bunun ıvır zıvırı var onlarıda evden getiririz. Herşeyi oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Benimde düşüncem ikimizinde bir işe girip herşeyin eksiksiz olmasını istemem bi kere alıcaz diyorum herşeyin en ucuzuna kaçmaya çalışıyor ucuz olup kaliteli olanlarda var evet ama herşeye bişi söylüyor ve ben çok bunalıyorum uykularım kaçıyor yanlış mı düşünüyorum sizce yoksa fedakarlık mı yapmam lazım benimde ?
Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Evlenmenin bu kadar kolay yolu varken biz neden eziyet çekiyoruz boyle diye düşündüm bir an maalesef her şeyin en iyisi olsun bir kere oluyor mantığı yanlis ama eş adayınin tavri da kesinlikle yanlış. Bir ev düzeni kurabilecek zamanı tanıyın birbirinize. Tek taş olmadan da olur ama baştan savma bir nikah seni omur boyu pişman eder. Düğün yapın filan demiyorum bildigin eziyet ve maliyet ama arzu ettiğin o küçük yemek organizasyonu olsun.
aynen çok saçma bi cevap ben sanki çok hevesleyim ben ikna etmişim gibi ki öyle bişide yokHevesim kaçarsa ? ben bunu sevmedim üzgünüm
Hazır a dağ dayanmaz.
İş bulun çalışın.
Yoksa bu iş bu anlattıklarınız ile olmaz.
Sonra evlenip vay ben neyleyim dersiniz
Önce iş bulun çalışın. Evlenmek sonraki planınız olsun. Beyaz eşya eksik olsun, yüzük olmasın, düğün olmasınla olmaz. Pırlanta almasında altın alsın. En son teknoloji beyaz eşya değilde standart iş görür bi beyaz eşya alsın ama alsın. Hazırda olanada güvenmeyin. 2 yıllık evliyim öyle masraflı bi iş ki. Kaldı ki ben öyle aşırı takı filan aldırmadım. Zora koşcak şeyler istemedim. Yinede zorlu bi süreçti.
Hevesim kaçarsa beni bir daha ikna edemezsin diyen adamı ömür boyu ikna etmek ile uğraşırsınız bu ne naz ? Yüzük mü beyaz eşya mı ne demek ? Sanki mikrodalga mı ayarlı fırın mı karşılaştırması yapar gibi neyle neyi kıyaslıyor ? Kıyasladığı şeylerin arasındaki dağlar kadar farkın farkında mı kendisi ? Bu ne fevrilik bu ne kendini beğenmişlik bu ne burnu havadacılık ? Sizden öncekine yüzük almış yalnız ondan daha mı değersizsiniz yani siz? Yüzüğü de almak zorunda beyaz eşyanı da almak zorunda ! Durumu olmaz çalışır çalışır ama elinde olan o dur anlarım adetini geleneğini göreneğini bütçenize göre yerine getirirsiniz ona tamam ama bu adamın yaptığı ve size dayattığı şeyler terbiyesizlik hadsizlik sanki siz zorla kendinizi kakalıyormuşsunuz gibi bune seviyesizlik hevesim kaçarsa beni ikna edemezsin nedemek ? Ne için ikna ediceksiniz ki kimse kimse ile zorla evlenmiyor hevesi yoksa ikna da olmasın zorla lutfetmiş beyfendi siz bence bu adamla evlenmeden önce bir 100 kere daha düşünün ben şahsen çok gıcık oldum üstelik sizin fikirlerinize de saygısı olmayan birisi hayatınızın geri kalanını geçirmek için doğru biri mi bu kişi ? Bence kesinlikle değil.
Kendimden ornek vereyim bende ne var ne yoktu ona göre degerlendir kendini.
Olanlar: yuzuk, nişanda taki seti
Olmayanlar: dugun, kına, esya, nikahta taki, gelinlik vs
Dugunle kinayi ben istemedim. Benim en cok zoruma giden nikahta esimin ailesinin bir koseye cekilmeseydi. Anladik durumunuz yok da rezil olduk arkadas.
Düğün ve kına bende istemiyorum zaten ama bi yemek verilsin görüşündeyim dediğiniz gibi set takılır nikahta bununda annesinin bişi yapacağı yok gücüme gidiyor benimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?