ben mi çok hassasım da abartıyorum hatunlar?

benim eşimde kaş göz işareti yapar ama tam tersi anlamda.
eğer iş yapıyorsam görümcelerin eltilerin duyacağı şekilde o kadar kız var sen niye yapıyosun gel otur der.
bu durum hoşuma gidiyo tabiki
ama eşim böyle olmasaydı da yapmazdım yani. karakterim bu.
sadece anamın evinde yaparım.

Adaletsizlik.
Gelin olabilirsiniz ama insansınız. Herkesin karısı, kızı totosunu yayıp otururken sizein herkese hizmet etmeniz tamamen haksızlık.
Eşinizi de kınıyorum.
Kayımvalidenizide..

eşime diyorum onun karısı yapsın diye işte o zaten tembel sende öyle olma diyor. zaten ayda yılda bi gidiyoruz diye idare etmeye çalışıyorum ama üniversite mezunu iş güç sahibi biriyim öyle ev kızı modunda olmak ağır geliyor

eşimde öyle kötü değildir bi çok insan gıpta eder hatta çünkü her konuda yardımcıdır ama işte kültürel şeyler yüzünden düşünce yapısı bu

koyun tavrınızı. yapmayın. şimdi idare edersiniz, ama kucağınızda bebeğiniz varken de sizden beklenecek bu işler. onu da düşünün.

Eşin ne yaptı kaynananın lafından sonra?

o duymadı yoktu orda. sonra ben söyleyince annesini savundu tabi ama bende annenin bu yaptığı hiç iyi niyetli değil dedim ve anladı artık eskisi gibi olmayacak davranışlarım

bende öyle düşündüm ama eşimle sorun yaşarız bu kezde
Eşinle konuş bu durumu ben elimden geldiğince yardım ediyorum ama kimsenin de hizmetçi si değilim ben içimden gelirse yaparım zaten uyarmayin beni diye valla çok sinirlendim karısı kızı oturacak ben hizmet edicem evime misafir gelse anlarım ama bu şek olamaz

Ne kadar saçma, siz o aileye hizmet için mi evlendiniz, küçük gelin olmak büyük gelinin ıdısınada mı hizmet zorunluluğu yaratıyor gibi cümleler kurmayı inan çok isterdim ama ben de bu zihniyette ki insanların hanesine gelin geldim.Ve yaşadıklarını, yaptıklarını, o ortamı o kadar iyi hayal ediyorum ki! Burda ki arkadaşlar ne kadar kınasa da hatta ben de ne kadar kınasam da bu zihniyet hala yıkılmadı ve ayakta.İnsanlar hizmet etmediğin için seni ayıplayabiliyorlar, gelin varken bize düşmez deyip çekilip köşelerinde keyiflerine bakıp bi de çaylarını yudumlarken senin hareketlerini gözlemliyorlar, üstelik hiç utanmadan eleşetirebiliyorlarda.

öyle gaddar bir aile değiller yanlış anlaşılmasın benim sorunum şu ; diğer gelinler ev hanımı ben çalışanım ve tatilimde onlara gelinlik yapmakla geçemez bu durumu nasıl eşime anlatabilirim. Şuan bulduğum çözüm tatillerde uzun gidip kalmayacağım ve gezi düzenleyeceğim eğer eşim ısrar ederse sen kendin git diyeceğim.

Bu küçük gelin büyük gelin olayı nedir ya.Sizin aile yapınızda,eşinin aile yapısında gelin hizmetçi midir.Senin eşin bir erkek olarak,yok kimin karısı hizmet etti onunla mı ilgilenir.Kaynının eşi kızı varken sana mı kaldı hizmet etmek.Eşin herkesin içinde emir erine bağırır gibi davraamaz karısına.Bir de her nbe olursa olsun aranızda geçeni kayınvalidene anlatması çok saçma.Kayınvalidene de dönüp ben hizmetçi değilim elimden geleni yapıyorum der geçerdin.
Ynai kısacası insanların bizim üzerimizde bu kadar söz sahibi olma haklarını biz kadınlar veriyoruz.Sen kendini hizmet etmeye muktedir görürsen onlar da bekler.

aynen bunları söyledim ama paşam bizim kültürümüz bu diyor bide annen öyle mi yapıyordu dedi tabi yapıştırdım bende ; ben annem gibi olmamak için okuyup iş sahibi oldum dedim

eşimin cevabını verdim zaten artık öyle davranamayacağını biliyor. Ah diyorum keşke bende bi cevap verseydim kaynanaya ama diyemedim yaa çok salağım hemen ağlıyorum bişey olunca şöyle güçlü durup yapıştıramadım cevabını

biz evlenirken dedem kökten çözmüştü bu işi..benim kızım çok nazlı büyüdü,elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı biz ona iş yaptırmadık diye anlatmıştı( yalannn) eşimin ailesine.onlar da bu laflardan sonra benden isteğim dışında hizmet beklemediler.iyi bir taktikti.

bide eşim aramızdaki şeyleri hiç anlatmaz başkasına aksine ben kaçırırdım ağzımdan o günde söyleyeceği tuttu

geçen gün babaannem hiç haberi yokken söyledi bunları ; biz sana bi iş yaptırmadık okuyordun o yüzden kimse senden dört dörtlük ev hanımlığı beklemesin dedi eşimin yanında

Ev kızı olmakta, büyüklerine hizmet etmekte, küçüklerine saygı göstermekte hiç bir sıkıntı yok.
Benim kızdığım ve adaletsiz bulduğum nokta herkesin eli ayağı tutuyor, o kadar kişiye hizmet etmek te insanı yorar.
Bunu düşünemeyecek kadar benciller.
İşte bu yüzden kızıyorum.
Belliki eşiniz ailesinden laf yemenizi istemiyor ama birazda sizi kollaması lazım.

kayınvalide bundan anlayacak gibi duruyor mu?
kör değilse görmüştür zaten.
Herkesin anladığı bir dil elbette ki vardır, onu aramak önemli olan. Anlaşmak için hiçbir çaba sarf etmeden köprüleri atmak pek bana göre bir şey değil. Bence sıkıntın kiminleyse onunla konuşmak derdini ona anlatmak denenmesi gereken ilk şey. Belki de anlar?

Buradan atıp tutmak sanki bir işe yarayacak mı? Kör değilse görmüştür zaten diye düşündüğümüz için iletişimsizlik gibi bir sorunumuz var milletçe bana kalırsa. Hep birileri gözümüzden yaptığımız hareketten anlasın diye düşünüyoruz. Konuşmak aklımızın ucuna gelmiyor, anlamaz ki diyoruz. Belki de anlar arkadaşım yaa belki de anlar.

Ben konuşmaktan ve insanlara kendilerini açıklamaları için onlara bir şans tanımaktan yanayımdır her zaman. Sen konuşursun ondan aynı karşılığı göremezsin orası ayrı, dersin ki anlamıyor ne yapsam boş ama hiç çaba sarf etmeden böyle arkasından konuşup bir sonuca varmak mümkün mü sizce?

Siz diyorsunuz ki inatlaşsın ama bana kalırsa bu kayınvalide inada inat yapar. Ömür boyu bir savaş halinde olmak ilişkilere zarar verir, ben kaldıramazdım.

geçen gün babaannem hiç haberi yokken söyledi bunları ; biz sana bi iş yaptırmadık okuyordun o yüzden kimse senden dört dörtlük ev hanımlığı beklemesin dedi eşimin yanında

aslında sorun iş yapmak değil iki bardak kaldırsak bir yemek yapsak elemize yapışmaz ama tavır çok önemli.sen etrafta dolanırken diğerleri oturuyorsa olmaz.bizde de var öyle bir akıllı ne zaman sofra kurulacak ya da kaldırılacak olsa bi şey bulur kaçar ortamdan.

aynen bende hiç hissettirmedim bunları zaten ama hissettirmek lazımmış.
zaten eşim bana canım idare et dese sorun yok oda üstüme saçma salak düşüncelerle gelince deliriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…