ben mi çok hassasım da abartıyorum hatunlar?

Valla çok alıştırmamak lazım kim ne derse desin..kocan da seni ailesine hizmetçimi almış?

Nedir bu ya, hizmetçi mi oluyormuşsun yaşın küçük diye. Hayır kaynına gidiyorsun orada neden hizmet ediyorsun onu anlamadım ben, hadi kv evini bir derece anlarım
ben bile sinir oldum burada.

Görümcede cok önemli kızlar. Bi evin bi kızı zehir gibi görümcem var. Asıl kv o bende. Kızı tamam derse o iş tamamdır. Görümceyle iyi olanın sırtı yere gelmez. Kv de kızı seviyor diyr toz kondurmuyor. Ben yolunu böyle buldum

kaynanayı anne gibi görmeye çalışmak boş emektir.sen ne kadar iyi olursan ol gelinsin.kızım gibi severim gelinimi derler ama arkandan kuyunu kazarlar,milletin içinde yerin dibine sokarlar.başıma geldi biliyorum.küçük gelin=hizmetçi onların anlayışı bu.tabiki hizmet edilir ama bu kadarıda fazla!mesafeni koy erkek tarafından kimseyede güvenme.

Bundan sonra onlara yaranmak için sakın bir çabaya girme. Hizmetçi değilsin. Böyle torun torba bir araya geliyorsanız bugün sen yaparsan bir dahakine eltin yapar diğer hanımlar yapar. Herkes bir işin ucundan tutar. Herşeyi bir kişinin üstüne yıkmak da ne demekmiş. Kaynının karısı kızı varsa da hizmetini bir zahmet onlar yapsın. Sinirlendim.

Ne bu hizmet meraki tek kadin olsan neyse digerleride var mis ne bu kendini one atmis esinede pes o kadar kadindan sirf one cikman icin seni resmen kullandirtiyor en son sen evlendin diye ne bu her ise kosturman ben ilsam asla gitmem ne bu boyle adam kocasinada yemek hazirlamiycaksa oha yani com kizdim sana suan akilki ol hizmet etmeyle kiymetli olamassin olmamissinda digerleri oturur sen ac gezersin esinle konus

Kimse kusura bakmasın .
Hiçte döne döne hizmet edemem kimseye .
Rahatsız olurlar tamam dönerim etraflarında ama kendi eli , ayağı olan insanlar bi zahmet kendileri kalkıp alsınlar
Kendinizden bu kadar ödün vermeyin .
Siz hizmetçi değilsiniz .

Valla bende de gelin aldım bize hizmet edecek zihniyetinde bir kayınvalide var. Köy yerinde bu mantıkla yetişmiş. Benim eşim kayıvalidemlere gittiğimizde bana hiç iş yaptırmaz. içeceğim 1 bardak suyu bile eşim getirir bana. Kayınvalidem birkaç kere üzerime iş yıkmaya çalıştı ama yapmadım. Bende çalışıyorum. Akşamın bir vakti geliyorum. İşten çıkıp onların daveti üzerine onlara gidip o yorgunlukla bir de hizmet edemem. Biz evde de herşeyi eşimle ortaklaşa yapıyoruz.Ben onlara hizmet ettiğim için kocam benimle gurur duyacaksa eğer hiç duymasın daha iyi. Hizmetçi miyim canım ben. Kayınvalidem de hizmet etmeyeceğimi 2 yıllık evlilik sonrasında öğrendi. Sanırım artık onun da bir beklentisi yok...

Neden kaynının karısı kızı annesi ve hatta kendi eli ayağı (vardır muhtemelen) dururken sen hizmet edesin . Senin evin değil misafirsin orda . Serbest olsa kv. lerin yüzde 70 î köle tacirliği yapmaya başlayacak sırf bu hizmet meraklarindan

Nişanlıyken görümceme oturmaya gitmiştik. Çayı bitenin çayını tazelerken eltim ben büyük gelinim artık küçük gelin doldursun çayları dedi şakayla karışık. Kayınvalidem ağzının payını vermişti sağolsun. Küçük gelin büyük gelin yoktur bizim ailemizde demişti.

Her ailede böyle densizler çıkıyor işte. Çok sinirleniyorum.

cok afedersin ama ailecek geri zekalilar ve sende onlara uymaya mi calisiyorsun
insan elbette yardim eder ama hizmetci muamaleside yapilmaz ki, ozellikle esin cok ama cok ayip ediyor
senin yerinde olsam birdaha birsey ellemem, birsey derlersede kucuk gelinsem hizmetci degilim ya de sakayla karisik

Gunaydin canim :)
kayinvalide her zaman kayinvalidedir.
Hicbirzaman elin kizini kendi evladi gibi sevememez.
Ben inanmiyorum buna.
Ancak cok Allahtan korkar ve kendi evlatlariyla gelinine adil davranir, allah rizasi icin, o kadar.
O tur insanlar da nadirdir zaten.

Bu arada ne bu yaa, kadinlar hizmet icin mi yaratilmis.
Baslicam boyle toreye, gorguye valla.
Tepemin tasi atiyor valla.

Biz de tatilimizi kullanmak icin gideriz, tum tatilimi insanlarin yemesine icmesine hizmetle geciririm.
Niyeyse insan kendisini boyle bir durumda buluveriyor.
Dedim ama esime, bundan sonra yok, o evde sen de yiyip iciyorsun, gelirsen yanima yardim ederim mutfakta, yoksa kilimi bile kipirdatmiyacagim dedim.

Aman yaaa eşlerimiz gözlerini pörtletince hemen hazır ola geçşiyoruz eşlerimizi de kaynanalarımızı da biz şımartıyoruz vallahi....

emin ol isine yaramaz.
Esin kendisi icin istiyor senin oyle olmani.
Seni yorarak kendisi kardeslerinin ve annesinin gozunde deyerlenicek.
Bu bencilliginin kendisi bile farkinda deyildir eminim.

Bu arada esin senin ailenin gozunu boyamak icin kirk takla atiyor mu ?
Atiyorsa tamam derim, sen de yap, ama atmiyorsa kilini bile kipirdatma.
Valla sinir oldum.

cok sevindim durumuna.
Ama emin ol burdaki cocugu kadin zaten onyagiyla evlenmiyor, kayinvalideye gorumceye karsi.
Sen sansliymissin, haline bin sukret canim.

Valla aynen öyle :) Hizmet konusunda benim sevgilim evin tek oğlu,sağolsun sevgilim ama bütün sülalesiyle tanıştırdığı için hep beraber hop birlikte gereksiz gezmelerimiz oluyor bazen.İt gibi hizmet ederim çünkü biliyorum ki konuşurlar.Erkek arkadaşımdı 2 dk otursam daralıyor çünkü biliyor ki oturursam konuşurlaaarrr :)))) O yüzden ben sevgilime bu konularda kızmıyorum,laf edilse duyunca ben ondan daha çok üzülürüm çünkü o da bunu biliyor.Bende annesiyle çok iyi anlaşırım kendisinin,yani öyle sanardım.Hizmet etme konusunda olmasada başka bir konu yüzünden hiç olmadık bir şekilde kendiside beni satışa getirmiştir.O yüzden anne değil kaynanadırlar kesinlikle bunu hiç birimiz unutmasak çok iyi olucak bence.Ayrıca sen kendine dert etme çünkü o seni değil kendini rezil etmiş aslında :)))) Laf ettiği gelin başkasının değil kendi gelini,kendi oğlunun karısı.O zaman oğlunda salak olmasaydıda daha iyisini alsaydı derler,ben olsam derim ohoo onunda dedikodusu döner yani kendi etmişte kendide bulur bu konu yüzünden cezasını.Hiiiiç dert etme o yüzden arana mesafe koy,kendi anneni balla börekle.O anne değil kaynanaysa,sende evlat değil gelinsin nasılsa :)

esinizi uyarin,kesinlikle aranizda gecen hicbirseyi annesine anlatmasin..esiniz resmen annesinin agzina laf vermis durduk yere,kadinda hic affetmemis kullanmis bunu..

Bu erkeklerin hepsi aynı sanırım bu konuda. Benim eşimde,Ailesine annesine özellikle demiş ' senin aldığın gelinleri gördük,bi de benim aldığıma bakk' demiş. Bana diyor lütfen bu lafımı ezme gülüm. Diye. Bizim de kayınvalıdemlerle 1 saatlik mesefemiz var. 3 Haftada bir gidiyoruz. Bıktım süreklı gıtmekten. Bu benım ıcın cok sık. Ama yapıcak birsey yok. Konuşa konuşa 3 hafta anca ındırebildim zaten. Nişanlıykende aynıydım,evlendim yine aynıyım. Onlara karsı hiç tavrımı bozmadım. Ne sıcaktım ne soğuktum. İş güc pek yapmazdım. Getır götür işleri tabırı caizse.. Çay demlersin getırır dökersin. Yemek yapılcağı zaman en basit salatayı yaaprım. Zaten kayınvalıdem biraz gururludur. Ben yaparım,elim kolum var çok şükür diyenlerden. Pek işini başkasına yaptrmaz yanı. Ama yinede teklif edilmesini ister. Yanasılmasını ister 'Gelin olarak'. Ama bana eşim hiçbir zaman şunu yap bunu yap diye direktif vermedi ailesnin yanında. Tabi ben çözümü buldum. eşimin yanında fır dönerim kayınvalıdemın evınde. Eşimede hizmet ederim onlarada. Eşim olmadığı zaman pek yapmam. alırım kitabimı kıtap okurum. Ders calısırım.. Aslında neden böyle yapıyorum. Böyle yapmak zorundasınız biliyor musunuz ? çünkü diğer türlü hep kavga gürültü olacak. Kendı iyiliğiniz,kendi evliliğiniz için yapıyorsunuz aslında. Fesatlıktan,gavurlartan falan değil... sürekli sürekli yapsanız iş güç tepenize çıkarlar. İnsanoğlu böyle çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…