- 10 Mayıs 2014
- 3.081
- 3.141
- 133
- 33
- Konu Sahibi papatyaozu
-
Saygı bittiğinde aslında bize ait olan hiçbir şey kalmamıştır.. Bu her ilişkide böyledir, arkadaslık, aile ilişkilerinde, eşler arasındaki o görünmez saygının meydana getirdiği duvar da işte böylece yıkılır ve artık o duvar yoktur, siz siz olmaktan çıkarsınız esiniz de kendisi olmaktan çıkar. Saygının bittiği ilişkilere olumlu olamıyorum, düzelir diyemiyorum, hakkınızda hayırlısı.arkadaşlar lütfen derdiniz benden büyükse beni küçümsemeyin..
şimdi şöyle özetleyeyim. 24 yaşındayım 15 aylık evliyim severek evlendim. üniversite de tanışıp. ama evliliğim balayında bi çatırdadı otelde kavga ettik bana vurdu dudağım yarıldı kanadı falan öyle böyle barıştık. (ben normalde agresifimdir basar giderim ama yapamadım işte bu adama karşı yapamıyorum daha önce 6 yıllık ilişkimi tel lafla bitiren ben bu adama ayrılık noktasına gelince ciddi bi ayrılık konuşması hiç yapamadım)
iyi olunca dibine kadar da iyi oluruz. çiçekle gelir hediye alır sevdiğini hep söyler ama bi kötü oalım dibine kadarda kötü oluruz. o kadar kavgadan beri ilk defa gecen gün olan kavgada nefret ettiğimi söyledim. ve şuan sanki kendimi soğumuş hissediyorum biraz önce geldi öptü heyecanlanıyomusun dedi hayır dedim. çünkü gercekten heyecanlanmıyorum artık. tüm evlilğim kötü geçti diyemem. o vurmadan snrada bir daha pek yapmadı yani. gecen gün arkadaşlarıyla çıktı normalde 22.00-22.30 civarı evde ol dedim tamam dedi ama saat 22.20 gibi aradm (pes oynamaya gitmişti) bunu beni bi tersledi pes oynuyoruz gol yedim falan demeye başladı bende saatin farkındamısın dedim evet dedi öle kapadı. evlendiğimizden beri ilk defa bensiz çıktı bende merak ettm doğal olarak. bana öle bağırınca kızdım bende aksam 23,30 gibi geldi kavga falan ettk verdim yastığı yolladım salona. snra ertesi gün kırgınım dedim bende dedi. ona göre ben aramamalıymışım ben hatalıymısım benm özür dilemem gerekirmiş. yanıma geliyo sabah giderken öpüyo falan ama konusurken tersliyo. yok bundan sonra senden izin almıcam sadece haber vercem ama sen vc ye gtsen haber vercen dio. sonrada sarılmak için çağırıyo. bende gitmiyorum. ama gercekten soğudugumu hissediyorum. tamda bebek yapmaya çalıştığımız dönemler hatta suan hamile bile olabilirim. acaba neden böle oldum bu kadar severken neden bu kadar hissiz kaldm ona ki daha büyük kavgalarımızda hep ödüm kopardı ona bişi olursa ayrılırsak diye. ama bu sefer öyle bi korkumda yok. ama gidip dava açacak cesaretimde yok sanki. uzun oldu hakkınızı helal edin. ablalarım ve kardeşlerim hepinizden öneri bekliyorum.
ya saygı bitmiş olabilir yani. ya benim ailem asla yalnız bırakmaz beni hep yanımda olurlar. boşanmaya korkuyorum yinede. üniversitemide bitirdim ama çalşmıyorum suan. sizce neden korkuyorum neden cesaret edemiyorum? ve bu his kaybının birden bıçak gibi kesilmesi normalmi? tekrar canlanırmı?Saygı bittiğinde aslında bize ait olan hiçbir şey kalmamıştır.. Bu her ilişkide böyledir, arkadaslık, aile ilişkilerinde, eşler arasındaki o görünmez saygının meydana getirdiği duvar da işte böylece yıkılır ve artık o duvar yoktur, siz siz olmaktan çıkarsınız esiniz de kendisi olmaktan çıkar. Saygının bittiği ilişkilere olumlu olamıyorum, düzelir diyemiyorum, hakkınızda hayırlısı.
Bence alışkanlıktan dolayı vazgecemiyorsunuz, ailenizin yanına yerleşirsiniz, unutur gidersiniz, şu hayatta neleri unutmuyoruz ki bize yapılan haksızlıkları, hadsizlikleri unutuyoruz da bunu mu unutamayacaksınız, tekrar canlanmaz ben yasamadım ama yasasam ben de buz gibi soğurdum, kaskatı olurdum. Ama arkadaş ilişkilerimde yaşadım ve bir daha hiç birinin yanıma sokulmasına izin vermedim.ya saygı bitmiş olabilir yani. ya benim ailem asla yalnız bırakmaz beni hep yanımda olurlar. boşanmaya korkuyorum yinede. üniversitemide bitirdim ama çalşmıyorum suan. sizce neden korkuyorum neden cesaret edemiyorum? ve bu his kaybının birden bıçak gibi kesilmesi normalmi? tekrar canlanırmı?
aslında o kadar dık başlıyımdır ki o akşam geç geldi diye dün akşam uyutmadım saatlerce kolunu dürttüm bu gecede gec yatacaksın die ama güldü gecti. ama anlayamıyorum o kadar iyi bir insan ki normal zamanda ama bu anlık değişimleri soğuttu beni kendindenBence alışkanlıktan dolayı vazgecemiyorsunuz, ailenizin yanına yerleşirsiniz, unutur gidersiniz, şu hayatta neleri unutmuyoruz ki bize yapılan haksızlıkları, hadsizlikleri unutuyoruz da bunu mu unutamayacaksınız, tekrar canlanmaz ben yasamadım ama yasasam ben de buz gibi soğurdum, kaskatı olurdum. Ama arkadaş ilişkilerimde yaşadım ve bir daha hiç birinin yanıma sokulmasına izin vermedim.
Zaten normal zamanlarda hep çok iyi olurlar bu saygılı, çok seven eşler, balayınızda vurmuştu sanırım size daha o zamandan başlamış, çocuk da yok, saygısız adamla nereye kadar gidecek, etraflıca düşünün bunu.aslında o kadar dık başlıyımdır ki o akşam geç geldi diye dün akşam uyutmadım saatlerce kolunu dürttüm bu gecede gec yatacaksın die ama güldü gecti. ama anlayamıyorum o kadar iyi bir insan ki normal zamanda ama bu anlık değişimleri soğuttu beni kendinden
emin olun düşünücem teşekkür ederim yorumlarınız için.Zaten normal zamanlarda hep çok iyi olurlar bu saygılı, çok seven eşler, balayınızda vurmuştu sanırım size daha o zamandan başlamış, çocuk da yok, saygısız adamla nereye kadar gidecek, etraflıca düşünün bunu.
O kadar guzel anlatmissinz ki cok tesekkur ederm Allah razi olsun. Balayinda tokati ilk ben atmstm ondan snra yedim bende. Smdiki problemde bu anlattgm canm ciddiye alip akil vrrdgn ici tesekkur ederimSize vurmasını, ilk günden o derece büyük tartışma hatta kavga yaşamanızı yaşamanızı bi kenarda tutarak yorum yapacağım. O dönem başınıza gelenleri yazıp fikir isteseydiniz daha kesin konuşulabilirdi ama siz öyle böyle aranızı düzelmişsiniz. Allah tekrar yaşatmasın diyelim..
Ama şu anda çok daha ciddi problemleri aşmışken dereyi geçip çayda boğulmayın derim..
Hemen "boşan" kafasını da hiç anlayamıyorum. Aile mefhumu bu kadar kolay harcanmamalı.. Belki de hamileyim diyosunuz. Olmasanız bile belki bunun stresi içersindesiniz. Bence eşinizden kopamamanız sadece basit bi alışkanlık değil. Arada sevgi muhabbet olmasın bakın ne alışkanlık dinler insan ne bağlılık.. 60'ından sonra boşananlar boşanamazdı sadece alışkanlıktan duruyo olsalar..
Ben sabretmenizi, şu anda bizim bilmediğimiz ciddi bi meseleniz yoksa yuvanızı yıkmamanızı tavsiye ediyorum.
Belki eşinize karşı soğukluğunuz bi süre sonra geçecek ve dönüvereceksiniz eski halinize.. Herkesin başına gelmiştir bi kaşık suda boğmak istediğimiz olmuştur kocalarımızı sanıyorum. Ama sevgi varsa harcamayın bitirmek kolay devam etmesi için mücadele etmenizden yanayım..
Derdinizi küçük görme değil de; iyi yönlerine sarılıp aşılmayacak şey değil.. Sıkıldığnız bi dönem diyelim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?