• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi büyütüyorum?

Cudana

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
5.595
80
0
İstanbul
Selam arkadaşlar;

Bundan 2 ay önce kayınbiraderim ameliyat oldu. Kayınvalideler de onların yanına gitmişti.( Farklı şehire) Ameliyat öncesi, sonrası daha sonrası hatta her gün arayıp halini hatırını sordum geçmiş olsun dedim. E şimdi bunda ne var diyeceksiniz normal olan bu fakat 2 gün sonra kayınvalidem beni aradı kızım ......'ya yani eltimi de arayıp ona da geçmiş olsun dememizi istedi. Ben de tamam anne dedim ve aslında kendime kızdım nasıl bunu düşünemedim diye. Aradım hemen, eşim eve gelince ona da söyledim o da benim gibi düşündü ve arayıp geçmiş olsun dedi.

Neyse olay kapandı. Aradan 2 ay geçti geçen hafta benim oglum ameliyat oldu. Ne eşimin kardeşi aradı ne de eltim. (Tabi bu çok sonradan geldi aklıma çünkü oglumdan başkasını düşünecek halim yoktu.) Ameliyattan 2 gün sonra kayınvalidem kayınbiraderime söylemiş o da eşimi aramış vs. Belki de haberleri yoktu bilemiyecegim ama 2 hafta önce buraya geldiklerinde söylemiştik ya da unuttular ( Hala iyi niyettliyim)

Aslında aradı aramadı meselesine takılacak bir insan degilim ama kayınvalidem sagolsun zorla taktırdı.Eşime dedim ki kardeşinle ..... aradı mı seni kardeşim aradı geçmiş olsun dedi dedi .... Seni aradı mı dedim yok dedi. Ben de dayanamayıp eşime dedim ki annen kardeşinin ameliyatında kendisini biz sürekli aradıgımız halde beni arayıp eltimi de aramamızı söylüyor da bize gelince neden böyle davranmıyor, bizi niye birilerine iyi göstermeye çalışıyor dedim. Eşim türlü türlü bahane üretiyor. Dedim ki erkek milleti degil mi hepsi aynı işte eşi haklı olsa da ailesine toz kondurmaz sen de bu gruba dahilsin haklısın bile diyemiyorsun dedim beni kıracak şeyler söyleme dedi. Ben de seni kırmak için söylemiyorum içimdeki neyse onu söylüyorum dedim ve eşim böyle oldugumu çok iyi bilir. Tabi alındı biraz :(

Eşimin bu huyuna sinir oluyorum arkadaşlar. Haklı da olsam haksız da olsam tamam beni onlara ezdirmez zaten ezecek insanlar da degiller fakat yine de bir savunma mekanızması var. Hiç olmazsa cahilliğinden böyle, okumamış vs diyor. :(

Son düzenleme:
Tatlım benim esimde anlattığın eşini n profilinin aynısı maalesef değişeceğinden ümidim yok biz kendimizi yedigimizle kalıyoruz kayınvalidem de öle esimle abisi aman aman aramazmış normaldede arada bı abi ist da abisi cocuk gibi oğlun aramio knt yoksa çaldrsin ben ararım demiş eltimi de hep ben ararım aramasam tık yok ama hep ben aramalıyım Allah sabır versinnn mesele arama meselesi diiil de kılciklik yapmaları ;)

Son düzenleme:
belki k.waliden seni kendine daha yakın gördügü için aramanı istemiştr.ayrıca kaynın ve eltine demek ki size yakın oldugu gibi davranıp konuşamıyodur.eşine gelince sizin haklı oldugunuzun bilincindedir ama bir tarafıda annesi o yùzdn böyle davranış sergiliyordur.ama erkeklerin alayı aynı tatlım

bütün ka.valideler aynı galiba :37:
benimki de sürerkli araşalım ister
ama gel gör ki yıldızımız barışamadı eltimle bi türlü çok bedbahtım :43::37:
tırnagından ufacık operasyon gecirdi aradım
ben dogum yaptım o aramadı :ssz:
görgüsüne insanlıgına veriyorum
ipliyo muyum?
valla hiç şeyimde (umrumda:37:) değil keyfi bilir :51:
iyi ki de aramıyo sesi bile hoş gelmiyo bacım ne diyim şimdi :23:

eskiden eşime anlatır kızardım nası insan diye
boş yere gererdim ortamı
şimdi hiç ziplemiyorum, mutluyum huzurluyum :21:

Selam arkadaşlar;

Bundan 2 ay önce kayınbiraderim ameliyat oldu. Kayınvalideler de onların yanına gitmişti.( Farklı şehire) Ameliyat öncesi, sonrası daha sonrası hatta her gün arayıp halini hatırını sordum geçmiş olsun dedim. E şimdi bunda ne var diyeceksiniz normal olan bu fakat 2 gün sonra kayınvalidem beni aradı kızım ......'ya yani eltimi de arayıp ona da geçmiş olsun dememizi istedi. Ben de tamam anne dedim ve aslında kendime kızdım nasıl bunu düşünemedim diye. Aradım hemen, eşim eve gelince ona da söyledim o da benim gibi düşündü ve arayıp geçmiş olsun dedi.

Neyse olay kapandı. Aradan 2 ay geçti geçen hafta benim oglum ameliyat oldu. Ne eşimin kardeşi aradı ne de eltim. (Tabi bu çok sonradan geldi aklıma çünkü oglumdan başkasını düşünecek halim yoktu.) Ameliyattan 2 gün sonra kayınvalidem kayınbiraderime söylemiş o da eşimi aramış vs. Belki de haberleri yoktu bilemiyecegim ama 2 hafta önce buraya geldiklerinde söylemiştik ya da unuttular ( Hala iyi niyettliyim)

Aslında aradı aramadı meselesine takılacak bir insan degilim ama kayınvalidem sagolsun zorla taktırdı.Eşime dedim ki kardeşinle ..... aradı mı seni kardeşim aradı geçmiş olsun dedi dedi .... Seni aradı mı dedim yok dedi. Ben de dayanamayıp eşime dedim ki annen kardeşinin ameliyatında kendisini biz sürekli aradıgımız halde beni arayıp eltimi de aramamızı söylüyor da bize gelince neden böyle davranmıyor, bizi niye birilerine iyi göstermeye çalışıyor dedim. Eşim türlü türlü bahane üretiyor. Dedim ki erkek milleti degil mi hepsi aynı işte eşi haklı olsa da ailesine toz kondurmaz sen de bu gruba dahilsin haklısın bile diyemiyorsun dedim beni kıracak şeyler söyleme dedi. Ben de seni kırmak için söylemiyorum içimdeki neyse onu söylüyorum dedim ve eşim böyle oldugumu çok iyi bilir. Tabi alındı biraz :(

Eşimin bu huyuna sinir oluyorum arkadaşlar. Haklı da olsam haksız da olsam tamam beni onlara ezdirmez zaten ezecek insanlar da degiller fakat yine de bir savunma mekanızması var. Hiç olmazsa cahilliğinden böyle, okum vs diyor. :(
haklısın işte de senin haklı olduğunu bilse de sana karşı annem haksız demiyor.

Bencede kizilacak bir durum. Sen gerektiginde ara gecmisolsun de. Sira sana gelince aramasinlar. Ne ayip.

Sen bunu yaz bir kenara canim. Gun ola devran done sende sirasi gelince aramazsin.

Biz eltim başka bir şehirde kv başka ben başka bir şehirdeyiz.
Bir gün kandilde kv eltimdeydi onu aradık kandilini kutladık. Eltim hiç aramayan sormayan biri olduğu için aramadık.
Sonra kv başka odadan eşimi aradı. Yengeni arayıp kandilini kutlasanıza falan dedi. eşimde ya sen ne karışıyorsun aranacak zaman var aranmayacak zaman var demişti. ama o an öle bir sinir geldi ki bana elim ayağım buz tuttu. Eşime annen bir günden bir güne yengene beni aramasını söylüyormu dedim.
sonra dayanamadım 5 dk sonra kv yi aradım ya dedim biz ufak çocukmuyuz da eşimi arayıp yengeni ara diyorsun dedim. O aranmayı hak ediyormu da arayacağız dedim. Bir daha bu şeyler için arama bizi dedim.
Kv konuşamadı eltim yanında diye. Ertesi gün aradı ben senin için değilde işte oğlum yengesidir abisi için ara dedim dedi. Bende öylemi oğluna yani eşini ez geç yengeni ara diyorsun yani dedim. Oda olurmu öle şey dedi. bende kv ye dün bu senin telefonun üstüne kavga ettik dedim masustan boşanacam oğlundan dedim. Yok kızım sen yanlış anladın bir daha aramam etmem siz istediğinizi istediğiniz zaman arayın dedi.
O gün bugündür kv ağzını açmıyor.

hiç olmazsa derken... yani sana hak veriyor gibi anlam olmuş ,
ama hak vermediği için yakınıyor, ordaki anlatımın aslında.
dimi ?

canım erkekler asla aılelerını toz kondurmazlar .

sadece senın esın degıl emın ol genelı boyle .

o yuzden hıc canını sıkma ,yada ona dogruyu anlatmaya

calısma .sonuc aynı olacaktır degısmez .

gerek yok huzurunu bozmaya .

Selam arkadaşlar;

Eşimin bu huyuna sinir oluyorum arkadaşlar. Haklı da olsam haksız da olsam tamam beni onlara ezdirmez zaten ezecek insanlar da degiller fakat yine de bir savunma mekanızması var. Hiç olmazsa cahilliğinden böyle, okumamış vs diyor. :(

canım belkide kaynanan onları da aradı arayın diye söyledi ama onlar aramadı yanlarındamıydın,olamaz mı:34:
ayrıca eşim benim aileme birşey söylese bende savunmaya geçerim.bu erkek tarafı,kadın tarafı diye ayrılamaz.eminim sende yapıyrsundur:34:

Bir gün kandilde kv eltimdeydi onu aradık kandilini kutladık. Eltim hiç aramayan sormayan biri olduğu için aramadık.
Sonra kv başka odadan eşimi aradı. Yengeni arayıp kandilini kutlasanıza falan dedi. eşimde ya sen ne karışıyorsun aranacak zaman var aranmayacak zaman var demişti. ama o an öle bir sinir geldi ki bana elim ayağım buz tuttu. Eşime annen bir günden bir güne yengene beni aramasını söylüyormu dedim.
sonra dayanamadım 5 dk sonra kv yi aradım ya dedim biz ufak çocukmuyuz da eşimi arayıp yengeni ara diyorsun dedim. O aranmayı hak ediyormu da arayacağız dedim. Bir daha bu şeyler için arama bizi dedim.
Kv konuşamadı eltim yanında diye. Ertesi gün aradı ben senin için değilde işte oğlum yengesidir abisi için ara dedim dedi. Bende öylemi oğluna yani eşini ez geç yengeni ara diyorsun yani dedim. Oda olurmu öle şey dedi. bende kv ye dün bu senin telefonun üstüne kavga ettik dedim masustan boşanacam oğlundan dedim. Yok kızım sen yanlış anladın bir daha aramam etmem siz istediğinizi istediğiniz zaman arayın dedi.

Wooww canım sen de az cadı gelin degilmissin :31:

Selam arkadaşlar;

Bundan 2 ay önce kayınbiraderim ameliyat oldu. Kayınvalideler de onların yanına gitmişti.( Farklı şehire) Ameliyat öncesi, sonrası daha sonrası hatta her gün arayıp halini hatırını sordum geçmiş olsun dedim. E şimdi bunda ne var diyeceksiniz normal olan bu fakat 2 gün sonra kayınvalidem beni aradı kızım ......'ya yani eltimi de arayıp ona da geçmiş olsun dememizi istedi.

Canım muhtemelen sen kaynini aradığın zaman gecmis olsun icin,eltin soylenmistir kayınvalidenin yanında "beni neden aramıyor gecmis olsun iCin" diye (ki haklı aslında ben de kaynim rahatsızlansa vs. ellimi ararım gecmis olsuna). Kayınvaliden de sen kötü olma diye çaktırmadan aramistir seni eltini arayasın diye. Aslında bunda kötü birşey yok ki canım, belli ki kayınvaliden seni seviyor ve sana laf gelmesini istemiyoR kadıncağız.

Selam arkadaşlar;

canım öncelikle oğluna çok geçmiş olsun, aynen benim eşimde beni ezdirmez sağolsun ama ailesinin saçmalıklarınada bişi diyemez onlar da eşimin bu zaafını hep kullanır, bişi desem uyarsam hep bahane üretir, halbuki oda biliyo işte ailesinin ne olduğunuda ondan diyecek bişi bulamıyo.. boşver bence bu sebeplerden eşinle aranı bozma söylesende fayda etmeyecek şeyler için nefesini tüketme kendinide üzme onlardanda hiç bişi bekleme kul bilmezse Allah bilir senin yaptığını öyle düşün sıkma canını..

canım belkide kaynanan onları da aradı arayın diye söyledi ama onlar aramadı yanlarındamıydın,olamaz mı:34:
ayrıca eşim benim aileme birşey söylese bende savunmaya geçerim.bu erkek tarafı,kadın tarafı diye ayrılamaz.eminim sende yapıyrsundur:34:

ayrılabilir bence erkekler maalesef bu konuda çok zayıflar, ama biz kadınlar genelde ailemizi uyarırız laf söylenmesi gereken yerde kendimiz söyleriz zaten ve genelde kız aileleri aman kızıma laf gelmesin aman kızımı üzmesinler diye pek sorun çıkarmak istemezler :34:

arkadasım nacizane fikrim ..kesınlıkle buyutmuyorsun konuyu fazla abartmadan neden böyle diye sorgulamıısn sadece.. yanı kımsenın basının etını yemmıs ve kavga ortamı yaratmamıssın ..v ebu konuyu sorgulanmda cok guzel asıl sorglmasaydın garıplık olurdu.. sen onların tırnagına taş değse hemen aradın sordun görevını yaptın ...belkıde içinden geldigi için yaptın bilemicem.. ama aynı tavrı görmemen sencede garıp degılmı neden kullandıttırıyorsun kendını... kesınlıkle onlarından senı araması lazımdı içinden gelmese bıle bır görev bılmleıydı bunu.. çok ayıp etmışler cokkk..

ayrıca eşinde annesının cahıl oldugunu bır savunma mekanızması olarak görmuss... hadı ordan dıyorum başkada bşe demıyorum.. senı arayıpta kimi araman gerektiğini söylebilen kadın ve bunu dusunebılen kadın cahıl olamaz.. aynı sekılde senın aranman ıcın caba sarf etmesı lazımdı neden yapmadı

bu arad evladın ıcınde cok gecmıs olsun Allah şifasını tez zamanda versın ınsallah

ayrılabilir bence erkekler maalesef bu konuda çok zayıflar, ama biz kadınlar genelde ailemizi uyarırız laf söylenmesi gereken yerde kendimiz söyleriz zaten ve genelde kız aileleri aman kızıma laf gelmesin aman kızımı üzmesinler diye pek sorun çıkarmak istemezler :34:

yoooo ben aileme laf söylemem,eşime de her zaman ailemi savunurum:34:

eşinize hesap soracagınıza kaynananıza sorsaydınız, bizi aramadılar.. gecen sefer beni tembihledin eltini ara diye , eee hani bu seferde benim oğlum ameliyat oldu, onlara niye haber vermiyorsun, beni aramalarını, niye onlara söylemiyorsun diye sitem et....

bende olsam eskiden takardım yaşadığım bir kaç olay beni çok üzdü ilk ben kaynanamın başında 5 ay hastanelerde bekledim 3 aylık evliydim neyse o yaz düşük yaptım inanılmadı geçmiş olsuna aranmadı sonra kızımı erken doğurdum ben sancı çekerken gelelimmi gelmeyelimmi diye sormuşlar eşime eşimde kızmış gelmeyin demiş son olayda taştım kızım ameliyat oldu onların olduğu şehirde hastaneden çıktık kaynanamın evine geldik ne bir çay ne yemek kahvaltı bişi yok 4 çocuğu başıma bırakıp gezmeye gitti dolapta dünden kalanlar var ısıt bir de yanına pilav yap dedi 2 gece sabaha kadar uyumamışım 11 de çıkmışım hastanede sabah 6 da veriyorlar kahvaltıyı neyse saatlerce ağladım eşime dedim hemen gidiyoruz benim kaynanam üvey olmasına rağmen eşim benimle gelmedi ve orda kalmak zorunda kaldım eşimde beni ezmez ama ailesine saygısından beni hep böyle arada bırakır:((((şimdi tınlamıyorum artık akıllandım grip olsalar arardım ama aramıyorum artık geçen kayınpederim sitem etmiş ağır grip olmuşta aramamışız hahahaha ben her gün hastayım kimsenin umrunda değil....

bütün kaınvalideler aynı değilki... ben kaynanama senin yüzünden eşimle kavga ettim desem zil çalar oynar, üstüne birde eşime arkamdan beni çekiştirmeye, kötülemeye çalışır. malzeme bulduya sonuna kadar kullanmaya bakar..herkes bir değil..
birde ben kayınvalidemi küçük birşey için uyarmıştım... sonrada eşimi hemen bilgilendirdim... kadın arkamdan alev bana bunu söyleyeömezzzzz, ay ben cok hasta oldummmm, alev tansiyonumu hoplatttıııı daha neler neler söylüyorki, eşim beni uyarsında bende kadına hiç laf etmeyeyimm, ahh o neler yaptı bana.ne kuyular kazmaya çalıştı. ALLAHA HAVALE ETTİM, TEZ ZAMANDA ÇIKARSIN

Back