Ben mi alınganım?

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.623
25.366
548
28
Bir arkadaşım var. Sevgilisi yokken çok güzel anlaşırdık çok güzel vakit geçirirdik. Sonra sevgilisi oldu, ilk zamanlar çok bir değişiklik olmamasına rağmen zamanla huyu suyu değişti sanki. Sürekli kendini övmeye, havalara girmeye başladı. Bana “ayy hadi sen de birini bul artık” diyip duruyor nerdeyse her buluştuğumuzda. (Hoş artık eskisi gibi buluşmuyoruz ama). Lafı sürekli sevgili konusuna getirip hayattaki tek şey bir sevgili bulmak üzerine kuruluymuş gibi davranıyor yani bilmiyorum ben öyle algılıyorum. Geçen aylarda yeni bir projemden bahsettim, “iyi bari belki ordan kısmet bulursun” dedi. Ben de o amaçla projeye girmediğimi söyledim. Bi keresinde de “evde kalıcaksın artık” gibi bi cümle kurdu bu arada yaşım 23 ve okuyorum neyin evde kalması anlamıyorum. Hani iki üç sefer şaka yapıyor dedim ama sürekli bu konulardan konuşulması artık baydı beni. Misal normalde sinemaya arkadaşlarımla giden biriyim. Ama bu kez gidecek bir arkadaşım yoktu o an müsait olan. Ben de tek gideyim dedim. Bahsettiğim arkadaşım bunu duyunca “neee tek mi gidiceksin,hıımm” gibi bir tepki verdi. Hani bilmiyorum eskiden çok şirin davranan çok mütavazı bir arkadaşımdı. Şimdi ise her lafı iğneleyici geliyor. Bir de kendini övme huyları başladı. Geçen aylarda da sürekli yeni aldığımız telefonları kıyasladı benimki daha güzel diyip durdu. Ama bu muhabbet sürekli döndü yani. Bilmiyorum sizce ben mi alınganım. İç dökmek istedim sadece.

Bir keresinde de burun güzelliğiyle ilgili falan bir konu açıldı toplu bir arkadaş grubunda, sevgilisine dönüp benim yanımda şey dedi “benim mi burnum güzel yoksa yıldızasyanınki mi” dedi sevgilisi de tabiki seninki falan dedi sarıldılar böyle yanımda tuhaf tuhaf hareketler. (Bu arada burnum çok güzeldir herkes yüzümde ilk önce burnuma iltifat eder. Acaba onu mu kendine dert etti anlamadım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın olsaydı bunları demezdi diye düşünüyorum.. Bende bekarken tek başıma giderdim sinemaya ne olmuş yani 😊

Ben de böyle düşünmeye başladım. Gerçekten arkadaşım değil galiba. Yaş büyüdükçe arkadaşlıklar hep menfaat-çıkar ilişkisine dönüyor. Samimi arkadaşlarım kalmadı etrafımda hep kıyaslama, kıskançlık, işi düşünce arama sorma vs

Bir arkadaşım var. Sevgilisi yokken çok güzel anlaşırdık çok güzel vakit geçirirdik. Sonra sevgilisi oldu, ilk zamanlar çok bir değişiklik olmamasına rağmen zamanla huyu suyu değişti sanki. Sürekli kendini övmeye, havalara girmeye başladı. Bana “ayy hadi sen de birini bul artık” diyip duruyor nerdeyse her buluştuğumuzda. (Hoş artık eskisi gibi buluşmuyoruz ama). Lafı sürekli sevgili konusuna getirip hayattaki tek şey bir sevgili bulmak üzerine kuruluymuş gibi davranıyor yani bilmiyorum ben öyle algılıyorum. Geçen aylarda yeni bir projemden bahsettim, “iyi bari belki ordan kısmet bulursun” dedi. Ben de o amaçla projeye girmediğimi söyledim. Bi keresinde de “evde kalıcaksın artık” gibi bi cümle kurdu bu arada yaşım 23 ve okuyorum neyin evde kalması anlamıyorum. Hani iki üç sefer şaka yapıyor dedim ama sürekli bu konulardan konuşulması artık baydı beni. Misal normalde sinemaya arkadaşlarımla giden biriyim. Ama bu kez gidecek bir arkadaşım yoktu o an müsait olan. Ben de tek gideyim dedim. Bahsettiğim arkadaşım bunu duyunca “neee tek mi gidiceksin,hıımm” gibi bir tepki verdi. Hani bilmiyorum eskiden çok şirin davranan çok mütavazı bir arkadaşımdı. Şimdi ise her lafı iğneleyici geliyor. Bir de kendini övme huyları başladı. Geçen aylarda da sürekli yeni aldığımız telefonları kıyasladı benimki daha güzel diyip durdu. Ama bu muhabbet sürekli döndü yani. Bilmiyorum sizce ben mi alınganım. İç dökmek istedim sadece.

Arkadaşının evlenmiş halini düşünemiyorum, buldumcuuuukkkkk:olamaz:

Görmemişin bir oğlu olmuş misali... Görmemişin bi sevgilisi olmuşa dönmüş bu da 🙄 hiç hazetmem öyle özel hayatıyla sosyal hayatı arasında denge kuramayan tiplerden.

Hiç sevmiyorum böyle insanları yarın birgün evlendiğinde bu arkadaşınız biosuna kocasının prensesi yazan tiplerden olucak muhtemelen gösteriş budalası hayatta tek bir başarısı olmayan insanlar bunlar bence neyle göstericek kendini böyle sevgili bulması onun için bir başarı pahalı telefonumu var alkışlanması lazım :)) neyse böyle boş insanlarla kafasınızı meşgul etmeyin uzaklaştırın hayatınızdan öyle arkadaş olmaz.

Hayattaki tek başarısı bir sevgili bulmak olmuş napsın, başka anlatacak birşeyi yok. Yazık :işsiz:

Arkadasiniz 23 yaşındaki bir insana da evde kalacaksın diye konuşamaz 33 yasindakine de 43 yasindakine de kimse evde kalmaz çünkü bu hem tercih hem nasip meselesi kimi evliliği tercih eder kimi tercih etmez kimi erken yaşta ister evlenmeyi kimi biraz daha olgun bir yaşta birde tüm bu hayır işlerinin olmasindaki ana etmen kader kısmet meselesi Allah nasip ederse olur etmezse olmaz bunu da aklından çıkarmaması lazım neyin ne olacağını kimin başına nasıl bir şey geleceğinin garantisi var mi?
Takmayin söylediği şeyleri belki de zamani gelince Allah sizin hakkınızda daha hayirlisini güzeli nasip eder 🌸💚o birini buldu diye sizde hemen birini mi bulmanız lazimmis :kızgın:

Son düzenleme:
dost dediğin eksiğini kapatmalı, kusurlarını düzeltmeli. yüzüne vuruyorsa iyi niyetinden şüphe ederim. kaldı ki bir kusurun da yok. kafayı sevgiliyle bozmuş. boşver mesafe koy bence hatasını anlarsa ne hoş, anlamazsa da o yoluna sen yoluna :)

Birinı bulmuş ya muhtemelen ego yapmış. Onun tek bir vasfı var sanırım o da sevgili yapmak dolayısıyla en yakın çevresinden başlamak üzere sevgilisi olmayan herkesi eksik olarak algılıyor. Küçük insanların kucuk dünyası olur canım bence sen yavasca uzaklaş. İki sorun yaşasın çünkü yine gelip senin başını agritacak .

23 yaşında evde kaldığınızı düşünen arkadaştan hayır gelmez. Onun tek meziyeti sevgili bulabilmek sanırım bununla övünüp sizi bu konu üzerinden defalarca eleştirdiğine göre. Kanımca mesafe koymanız sinirlerinize iyi gelecektir 😉

Bence seni kıskanıyor :KK76: bu kadar basit bu kadar net. Muhtemelen yeni ilişkisi onu çokta mutlu edemiyor mutlu olan aşk yaşayan insan böyle olmaz ki yani cevresindekileri de mutlu eder ufku açılır ama esaslı aşksa tabii.
Sevgilisiyle ayrıldıkları zaman hatırlatirsin bu söylediklerini boşver sen en iyisini yapıyorsun oku kariyer yap harika bir adamla birlikle ol daha da çatlasın.:rapci:

İlk sevgilisi falan mı acaba? bir görgüsüzlük seziyorum.Ya bir de bazı kızlar pahalı telefon almayı,bir erkeği elde etmeyi,instagramda yazanının çok olmasını vs zafer zannediyorlar.E tabi küçük insanın zaferi de küçük olur.Ben olsam çok da takmaz uzaklaşırdım

Back
X