önerileriniz dikkate alıcam.bu arada eşimle biraz konuştuk.dr. a gidicez.. belki sigil olmayabilir.(umarım) bir de ben yıllar önce rahim agzı kanseri aşısı olmuştum.bir arkadaşımız yaşımı ve aşıyı sormuştu ama ben bu aşı oldugunu anlamamışım
umarım beni koruyordur.. bugün biraz daha rahat uyuyacagım.. her şeyi zaman göstericek.. gitmek isteyen gider.. kimseyi zorla tutamam.. hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..
Merhaba oncellikle, konunuzu okudum..
Allah yardimciniz olsun,zor bir durum..
Hpv cok dikkat edilmesi gereken bir hastaliktir..Genelde cinsel iliskiyle bulasir..tabi diger ihtimallerde de az da olsa risk vardir. Ben evli degilim,yurtta kaldim,ortak kullanilan lavabodan cok korkardim,birde avm dekilerden..
Asi oldum demissiniz..bende 22 yasimdayken asilandim 3 doz uyguladi doktor 3 ay arayla..birde bildigim kadariyla hic iliski yasamamis kizlara bu asi yapildiginda yuzde yuz koruma sagliyormus..biraz pahali bir asiydi..ama saglik icin herseye deger..keske herkes asilansa..o zaman bu hpv daha zararsiz bir hale gelir..asi ucretsizlendirilmeli..ama malesef oyle bir durum yok..
Allahim su mubarek gunde yardimciniz olsun..