• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben merkezi olmak

Znpsrczeynep

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
756
350
53
45

1. Örnek olun!​

Çocuklarınızın başkalarına nazik davranmasını istiyorsanız, nezaketin bir örneği olmalısınız. Başkalarına karşı her zaman nazik olursanız, çocuğunuz da aynı şekilde olmaya çalışacaktır.

2. Çocuğunuzun önünde başkaları hakkında konuşmayın!​

Çocuklar ciddi anlamda biz yetişkinleri dinliyorlar. Hepsini bir sünger gibi alıyorlar. Yakında aynısını yapmaya başlayacaklar.

3. Yabancılara "merhaba" deyin!​

Rastgele insanlara gün için merhaba demeyi deneyin. Herkesi günün herhangi bir saatinde özel hissettirecek güce sahip olduğunuzu hissedebilirsiniz.

4. Ailenizle birlikte vakit geçirin!​

Eğer çocuğunuz çok seviyorsa aynı hafta içinde 10. kez de olsa o kitabı okumalısınız. Ailece çocuğunuz en sevdiği tatlıyı pişirebilirsiniz. Yakında, çocuğunuzun da sizi mutlu etmek için bir şeyler yaptığını göreceksiniz. Akıl, ruh ve gönülden var olmalısınız. Sadece beden olarak değil.

5. Bir başkasına yardım ettiğiniz zamanlar hakkında hikayelerinizi anlatın!​

Çocuklar hikayeler ve anılar duymaya bayılırlar, bu yüzden izlemedikleri zaman bile harika bir örnek olmaya çalışın.

6. Çocuklarınıza balık tutmayı öğretin!​

Ünlü bir söz var; “Eğer bir adama balık verirsen, onu bir günlüğüne beslersin ama eğer bir adama balık tutmayı öğretirsen, onu ömür boyu beslersin. ”

7. Çocuğunuza bakın!​

Çocuğunuzun onları gördüğünüzü ve duyduğunuzu bilmesini sağlayın. Onlarla gurur duyduğunuzda onlara bildirin. "Seninle guırur duyuyorum! Aferin!"
Sadece çocuklar değil, tüm insanlar olumlama kelimelerini sever.

8. Neyi neden yaptığınızı anlamasına yardımcı olun!​

Çocuklarınıza neden başkalarına yardım etmek için gönüllü olduğunuzu anlatabilirsiniz. Aynı zamanda, onların da gönüllü olabileceği fırsatlar yarabilirsiniz.

9. Örneklerle öğretin!​

Çocuklarınıza karşı nazik olduğunuz zaman, başkalarına karşı da naziksiniz demektir. Çocuklar gördüklerini modelliyorlar. Onlara karşı nazik olun; çünkü onlarda başkalarına karşı nazik olacaklardır.

Çocuklarınızla konuşun, şarkı söyleyin... Onlarla birlikte salıncakta sallanın…Onlara güzel şeyler söyleyin ve size güzel şeyler söylemesi için fırsat verin. Örneğin; akşam yemeğinde, her çocuğun masadaki herkes hakkında iki güzel şey söylemesine izin verin. Çocuklarınız onlara güzel bir şey söylediğinde çok büyük gülümsüyorlar.

Back