- 23 Eylül 2017
- 789
- 781
- 53
- Konu Sahibi tolstoyevski
-
o kadar eleştiri geldi ki artık hepsini igneleme olarak algılıyorum suizan bir insanın pismanligi ya da hatasi hakkinda ileri geri içini bilmeden konusmak,benim durumum icin bu yani, ya da yaptigi herhangi bir davranisi iç yüzünü bilmeden yargilamakben sadece suizan ne diye sormuştum.
suizan ne artık söyleyino kadar eleştiri geldi ki artık hepsini igneleme olarak algılıyorum suizan bir insanın pismanligi ya da hatasi hakkinda ileri geri içini bilmeden konusmak,benim durumum icin bu yani, ya da yaptigi herhangi bir davranisi iç yüzünü bilmeden yargilamak
Size de tamam :) Artık takmıyorum gercekten bu konu gereksiz acilmis evet su an farkediyorumSen kendinden emin olsan o yorumların üzerinde bile durmazdın.Seni yargıyalan yok, sen de biliyorsun haksızsın.Sonradan hatanı farketmen haksızlığınızı değiştirmiyor insanları kırdıktan sonra.Kendinize yapılmasını istemediğini şeyi başkasına yapmayın.Sinirlendirdiğiniz bir insana “çirkef” demeyin mesela.Belki kontrolden çıkmıştır mesela..
İlk mesajda ne yazıyorsa insanlar ona göre cevap yazarlar ,kimsenin bütün yorumları okuma mecburiyeti yok.Sinirden yanlış ifade etmek diye bişey yok atlı mı kovalıyor,sakinleşip öyle anlat madem..
Yine hoşuna gitmeyecek ama kusura bakma herkes istediğini yazar kimse hakaret etmedi.
Ha bu arada demişsin ya sanalda kolaymış yazmak..Sen benim kanlı canlı karşımda olsan ben sana emin ol daha ağır konuşurdum,ban yememek için çoğu da yumuşatarak yazdı belki..
Su-i zan "ön yargı" demektir.suizan ne artık söyleyin
he tamam şimdi anladım, bilmiyordum anlamını.Su-i zan "ön yargı" demektir.
Yani bir kişi hakkında bilmeden, (tanımadan, sormadan) peşin hüküm (yargı) sahibi olmak.
Fevri ve duygusalım onaylanma ihtiyacı da belki duygusalligimdan ileri geliyordur hatami anladigim konusunda samimiyetime inanilmamasi ağırıma gitti ama gereksizdi kabul ediyorumİyi de konu uzamasın istediyseniz o konuyu kapattırıp niye burda üyeleri yeren bi konu açıyosunuz tekrar?? Yine bir uslup sorunu benceBiraz kendinizi gözden geçirmenizde fayda var, genel olarak öfkeyle kalkıp zararla oturan bi tarzınız var gibi
suizan ne artık söyleyin
Sen haksız olduğunu kabullenmedin samimi degilsin o aileye de yardim edilecektir ailenle kesin konusmussundur(!) tarzinda dusunmek de kötü zanna giriyorislamiyet inancıyla alakalı bir şey. bir kişi hakkında herhangi bir konuda içinden kötü düşünmek. arkadaşın dediği şey suizan değil o ayrı mesele.
Kelime manası olarak mı sormuştunuz:) su-i zan; bir kimse hakkinda kötü zannetmek,kotu düşünmek..bir kimse hakkında hareketlerini kötüye yormak,şüphe duymak,kötüye ihtimal vermek manalarını taşır.su-i zan in tersi ise hüsn-ü zan dir. Güzel düşünmek manası taşır.suizan ne artık söyleyin
evet talihsiz bir hitap olmuş bu konudaki üzüntümü burdan dillendirmek istemiyorum baksanıza zaten kimse samimiyetime inanmak zorunda degilmis, sizi de yazimdaki sakat ifadesi ile incittiysem özür dilerim gercektensize bişey dicem önceki konun kapanmiş içime sindiremedim ' SAKAT ÇOCUĞU' diye okuduğumda zoruma gitti bakin bende engelliyim. şu ŞAKAT kelime bana itici buldu. lütfen sakat kelimesini kullanmayin.. ENGELLİ deyin burda okuyan kaç engelli insan var. umarim onlarin da zoruna gitmiş.
dip not:
hiç kimse mükemmel degildir. kusursuz degildir herkes bir tarafinda engelli vardi.. herkes engelli aday adayidir. bunu unutma.
suizan ne artık söyleyin
Suizan bu kadar dar bir kalıpta değerlendirilemez verdiginiz ornegin disinda yasantimizda da duygularimizda da cokca yeri var suizannin.Arkadaşım diyelim ki bazı sağlık sorunlarından dolayı saçını boyayamayan,iki parmak dibi gelmiş bir kadın gördün ve şöyle düşündün”ne bakımsız kadın” suizan bu.
Pişman olan biri falan yok :))
Ve sakin yanlis anlamayin ahlak dersi değil sadece düşündüğümü yazıyorum ve sakinim şu an hemde hiç olmadigim kadar.Suizan bu kadar dar bir kalıpta değerlendirilemez verdiginiz ornegin disinda yasantimizda da duygularimizda da cokca yeri var suizannin.
Evet duygusal olduğum için tekrar böyle bir konu açıp sadece benim konum icin degil her konu icin biraz daha ılımlı yaklasmaya davet etmek istedim ama gereksizdi cok dogru :/ benim içim rahat olsa da insanım üzülmem dogal ani parlıyorum sönüyorum sonra bende yıpraniyorum her insan gibi
Burada dilediğim kadar konu açma hakkım var içimi dökmeye de hakkım var. Sizlerinde eleştirmeye hakkınız var ama eleştirirken çizgiyi aşıp karşıdakini aşağılamaya iğnelemeye hakkınız yok.Ne benim konumda ne de başka konularda bunu görmek istememek de hakkım. Site admini müdahale ediyor diyosunuz ama benim konum kapanmasaydi hâlâ üzerime geliniyordu. bu konu hakkında uyarı da yapıldı ama yine devam edildi. anlamak istemiyosunuz. kin değil kırgınlık bu. ve evet benim de hakkıma girildiğini düsündüğüm için helal etmek istememem çok doğal.
Suizan bu kadar dar bir kalıpta değerlendirilemez verdiginiz ornegin disinda yasantimizda da duygularimizda da cokca yeri var suizannin.
Gidip komşumun yüzüne söylememek için annemin acısını burdan cikardim ki zaten yüzune asla söylemeye hakkim yok öfkemi ara sira kontrol edemiyorum konu annem veya sevdigim biri olursa. Burda içimi döktüm ama gidip o durumda olan bi kadına hakaret edicek veya evladini aşağılayacak bir şey yapamam zaten yani sakat yazmam da yanlis anlasildi yanlis üslup mesela)Ama siz de kendiniz itiraf ettiğiniz gibi öfkelenip komşunuza hakaretler yağdırdınız. Saygısız, çirkef, pis insan bunlar hep hakaret kelimeleri ve siz yazdınız bunları komşunuz için. Sonra gelip üyeler bana şöyle davrandı, böyle davranmamalı aslında diye didaktik bir üslupla konu açmanız çok manasız olmuş.
Kimse mükemmel değildir, benim de dilim sivridir. Ne kadar öfkelenirsem öfkeleneyim kimseye hakaret ya da küfür etmem. Burada da gerçek hayatta da. Bunu yapmamak benim kendime olan saygımla alakalı. Siz sinirlenip birine hakaretler ettiğiniz bir yazı yazarsanız, insanların da size aynı üslupla karşılık vermesi oldukça olası bir durum olur. Ki gördüğünüz gibi aynen de o şekilde olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?