ben kasım annesi olacagım..ama....

S

sekreter18282

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #1
merhaba haziran anneleria.s.öncelikle cogunuzu tebrik ediyorum..bebeklerinize cogunuz kavuşmussunuz allahın izniyle.. allah hepinizin bebeklerine saglıklı uzun ömürler versin bana senin burda ne işin var diyeceksiniz sizden bi konuda yardım almak istiyorum.aslında daha erken biliyorum ama sizde gectiniz benim gectigim bu yerden..acıkcası dogumdan gercekten aşırı şekilde korkuyorum:bbo: hele normal dogumdan aklıma geldikce nasıl yapacagım diye kara kara düşünüyorum.siz dogum yapmış çiçegi burnunda yeni anneler hangi dogum yöntemini tavsiye edersiniz bana gercekten korkulacak kadar cok mu zor bu dogum :uhm:beni birazcık bilgilendirir misiniz bu konuda..tekrar dogum yapacak olsanız nasıl olmasını isterdiniz:uhm:beni dinlediginiz için teşekkür ederim hepinize şimdidena.s.
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #2
ah canım korkma allah yardımcımız olacaktır inşallah
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #3
bende cok korkuyorum ama aklımda normal sezeryan diye tasarlamak istemiyorum şimdiden düşünmemeye çalışıyorum Cünkü yapacak bi şey yok bu cocuk bi şekilde cıkacak burdan 5 gün önce arkadaşım epidural spinal anestezi ile sezeryan yaptı önceden alınmış bir karardı ama bebek doktorun verdiği günden önce gelmeye kalktığı için sancılı girmiş doğuma zor oldu dedi fazla konuşamadık iğne cok zor dedi epiduralden korkuyodum zaten böylelikle tümden vazgeçmiş oldum
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #4
bu arada epidural normal doğum nasıl oluyor onuda bilen varsa yazar mı
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #5
epidural normal doğumda belden aşağısı uyuşuyor sancılları duymuyosun bebeğin cıkışını falan hissediyorsun sana söylendiği anda ıkınman gerekiyor epiduralde bi müddet ayaklarınızı hareket ettiremiyosunuz
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #6
ya kızlar epidural normal dogumun nasıl oldugunu bilmiyorum ama benim yaşadıgım yer küçük bi yer.burda ancak devlet hastanesinde dogum yapma şansım var epidural sezeryanın yapıldıgını biliyorum ama normal dogumda epidural uygulaması yok bildigim kadarıyla burda.dogum için gittigin zaman suni sancı veriyorlar hemen ayakta gezmene bile izin vermiyorlar bi çok kez şahit oldum buna ebelerde felaket sert ve insanı cok fazla azarlıyorlar ya onları düşündükçe daha cok tedirgin oluyorum.doktorlar bile dogru düzgün ilgilenmiyo dogumda girsin istersek ayrı para ödüyoruz hastanade ama neredeyse bebek gelmek üzere olsa bile ebeler oluyo dr olmuyo o son anda geliyo bi dikiş atıp gidiyo oda..
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #7

ayyy cnm ya ne kadar kotu bir durum..insan sancı çekmese bile insanların bu davranısı yıkar ...ki sancılı olucaksın..çok uzucu cnm baska bi çözüm bulamıyormusun..veya şikayet felan etsen bashekime..burasıda kucuk bir yer ama devlet hastanesi çok ii..dogum yapanlar çok memnun cnm ya...ben genede özelde yapmayı dusunuyorum ama..
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #8
bende epiduralli normal dogum yaptım..sanırım benim kadar dogum korkusu olan yoktur..son aya kadar kabusum oldu resmen...ama çok kolaydı..bende gümüşhane devlette yaptım.herkes bilmiyordu bu uygulamayı..mutlaka arastır ve epiduralli yap derim..yan etkisi falandsa olmadı bende..
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #9
Ağrısız doğum


EPİDURAL DOĞUM NEDİR?

Epidural anestezi vücudun belirli bir bölgesindeki ağrı iletimini durduran bölgesel anestezi türlerinden biri olup anestezi uzmanı bir doktor tarafından uygulanır. Bu yöntemle operasyon yapılmasına izin verecek kadar ağrısızlık ve kas gevşemesi sağlanması mümkün olduğu gibi sadece hastanın seçici olarak ağrısının giderilmesi de mümkündür
Epidural analjezi (analjezi: ağrı hissinin ortadan kalkması) ilk kez 1942 de doğum ağrılarını hafifletmek için gebelerde kullanılmıştır. Deneyimli anestezi uzmalarının artması, yeni ilaçların devreye girmesiyle bu uygulama son yıllarda doğum ağrısından kurtulmak isteyen gönüllü hamilelere uygulanan yaygın bir yöntem haline gelmektedir.

EPİDURAL DOĞUMUN SAĞLADIĞI FAYDALAR NELERDİR?

Epidural analjezi doğumun tüm evrelerinde yeterli analjezi sağlar, annenin bilincini etkilemez. Böylece anne sosyal bir olay olan doğum sürecine katılıp doğuma tanıklık eder. Anne ile bebeğinin ilk karşılaşma anı kuşkusuz oldukça önemlidir. Hastaya söylenmesi gereken tek yan etki %1-7 oranında ortaya çıkma riski olan başağrısıdır. Bu özel başağrısı kendiliğinden geçebildiği gibi kan yaması diye bilinen bir teknikle çok kısa sürede ortadan kaldırılabilir. Ayrıca doğumun seyri süresinde herhangi bir zamanda sezaryan gerektiğinde doğum analjezisini kolaylıkla anesteziye dönüştürmek mümkündür.

HANGİ DURUMLARDA EPİDURAL DOĞUM TERCİH EDİLMELİDİR?

Annenin bilinçli olarak doğum sürecine katılıp tanıklık etmeyi tercih etmesi en önemli ön koşuldur. Yüksek riskli acil cerrahi müdahaleyi gerektiren durumlar ile epidural uygulamayı güçleştiren yada riskini artıran anestezi ile ilgili bir engel yok ise tüm doğum hastalarında epidural ile doğum tercih edilebilir.

EPİDURAL DOĞUMUN BEBEKLERE ETKİSİ NEDİR?

Bugünkü bilgilerimizle; bebek açısından, uygun teknikle yapılan genel anestezi ile epidural sezaryen arasında güvenlik açısından belirgin fark yoktur. Ancak epidural analjezi, normal doğum ağrısının giderilmesinde bebek açısından da tercih edilebilecek en güvenli ve konforlu yöntemdir.

EPİDURAL DOĞUMUN DÜNYADA TERCİH EDİLME DURUMU NEDİR?

Tüm dünyada normal doğum ağrısının giderilmesinde en güvenli ve konforlu yöntem epidural tekniktir.Bunun yanı sıra hiçbir tıbbi müdahale olmaksızın natürel doğum yapma eğilimi özellikle batıda yeni bir eğilim olarak ortaya çıkmıştır. Özellikle normal doğumlarda epidural dışında daha az tercih edilen ağrı kesme yöntemleri de tüm dünyada kullanılmaktadır (pudental blok, azot protoksit, intravenöz narkotikler vb). Ancak sezaryanla doğumlarda epidural teknik ona çok yakın olan spinal teknik bir kenara bırakılırsa bilinçli doğum yapmak için tek seçenektir. Tüm dünyada da epidural ile sezaryan genel anestezi ile yapılandan daha çok tercih edilmektedir.

EPİDURAL YÖNTEMLE GERÇEKLEŞTİRİLEN DOĞUMLARDA DOĞUM SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ NASILDIR?

Bu süreci hastanın kendini nasıl hissettiği şeklinde sorarsak, tabi ki ağrısı olmayan kolaylıkla hareket edebilen bilinci yeterince açık olan hastanın iyileşme sürecinin daha hızlı olduğunu söylemek yanlış olmaz

HANGİ DURUMLARDA EPİDURAL YÖNTEMLE DOĞUM GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ?

Öncelikle annenin doğuma fiziken ve ruhen hazır olması gerekir. Eğer bu mümkün olamıyorsa epidural yöntem yeterince başarılı olamaz. Bebeğin ve annenin yüksek risk altında olduğu durumlarda genel anestezi tercih edilir. Epidural anestezi hastanın bel bölgesinde özel bir pozisyonda uygulanan bir yöntem olduğundan bölgeyle ve hastanın pozisyonuyla ilgili sorunlar nedeniyle de uygulanamaz ( enfeksiyon, geçirilmiş operasyon,aşırı şişmanlık vb).

EPİDURAL DOĞUM NASIL UYGULANIR?

Temel amaç en az yan etki ve sekelle etkin olarak ağrının giderilmesidir. Hedef ağrı taşıyan sinirlerin geçici blokajıdır. Tekniğin uygulanabilmesi için bir takım şartlar gereklidir.

- Gebelik süresinin problemsiz geçmiş olması
- Düzenli rahim kontraksiyonlarının varlığı, rahim ağzının 3-7 cm açılmış olması
- Baş gelişte tek bebek olması
- 38-42 haftalık gebelik
- Annenin gönüllü olması

Epidural aralık omurga kanalı içerisinde sinir liflerinin geçtiği yaklaşıl 0.5 cm lik bir boşluktur.

Uygulamaya gelince, girişimden önce anestezi uzmanı anneye işlemin nasıl yapılacağını ve olası yan tekileri anlatmalı ve annenin onayını almalıdır. Yan etkiler tekniğe bağlı veya verilen ilaca bağlı olabilir. İğnenin giriceği yer görülmeden el maharetiyle yapılan bir işlem olduğu için iğnenin istenmeyen bir yere yönlenmesi sonucu işlem sonrası 24- 48. saatte ortaya çıkan 1hafta kadar süren ve ayağa kalkmakla artan bir baş ağrısı %1-10 oranında görülebilir. Anne adaylarının sıklıkla sorduğu felç olma hadisesi ise son derece nadir (1/10.000) ve ancak bilgisiz ve deneyimsiz ellerde oluşabilecek bir komplikasyondur. Bunun yanında verilen ilaca bağlı olarak oluşan tansiyon düşmesi, bulantı, kaşıntı, sersemlik, idrara yapamama daha sık ama tedavi edilebilir yan etkilerdir.

Girişimden önce hastaya damar yolu açılarak serum takılır, tansiyonu ölçülür anne ve bebek kalp sesleri monitöre bağlanır.

İşlem anestezi uzmanının tercihine göre yan yatar yada oturur pozisyonda yapılabilir. Tüm işlem süresi yaklaşık 10 dakikadır. Önce annenin sırt bölgesi steril bir solusyonla silinir, uyguma yapılacak bölge açıkta kalacak şekilde örtülür. Bel kısmını mümkün olduğu kadar belirgin hale getiren pozisyon verilir. İki bel omuru arasına önce lokal anestezi yapılır sonra epidural iğne ile girişim yapılır ve iğnenin içinden 1mm çapında plastik bir katater yerleştirilerek iğne çıkarılır en son katater tesbit edilip pansuman yapılarak, bölge kapatılır. Kataterin ucundan ilk doz ilaç verilerek hastanın cevabı beklenir, bu süre 20-25 dakika kadardır. İlk olarak ayaklarda ısınma ve karıncalanma en sonunda yaklaşık göbek hizasına kadar yükselen uyuşukluk hissedilir. Amaç annenini kontraksiyonları hissetmesi fakat ağrı duymamasıdır. Doğum eylemi süresince ağrı hissedildiğinde ilaç katarer vasıtasıyla tekrarlanabilir. Doğum gerçekleştikten sonra katater çekilerek çıkarılır.

Ağrısız ve sağlıklı doğum yapabilme her kadının en doğal hakkıdır bu hakkı kullanabilme biz doktorların özellikle anestezi ve kadın doğum uzmanlarının bu konudaki çabalarının yoğunluğuna bağlıdır.
Tüm anne adaylarına sağlık ve mutluluk dileriz.

Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi Anesteziyoloji
Dr. Savaş Çömlek, Dr. Özlem Turhan, Doç. Dr. Yücel Karaman

 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #10
bende kesinlikle normal dogum derim cünkü iki kere tatdim normal dogumu korku baslarda oluyo canim hele bi sanci felan gelsin korku felan kaldigi yok ya düsünsene ben 18 yasinda dogum yaptim korkacak bisey yok rabbim bi güc veriyoki o an bu ücüncü benim hamileligim sezeryani hic aklimdan bile gecirmiyorum ya bide burda öyle hemen sevk icin istek icin sezeryana almiyorlar zor durumda yada bebek büyükse illaki bi sebep olcak yani ama türkiyede paryi verdimi sezeryanda istersin epidurade istersin bir ara epidurali düsnmedik degilim ama bilmiyom belkide gerek kalmaz neyse bu benim fikrim belki normal düsünenlere biraz moral olur ama korkmayin derim heleki simdiden o an bi gelsin bak nasil geciyor
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #11
Bende iki kere normal doğum yapmış biri olarak ısrarla normal doğum diyorum.Epiduralda yaptırmadım. normal doğumda bebeğinizin doğum anını, ilk ağlamasını, bunları görür görmez herşey tüm çekilen sıkıntılar,acılar birden yok oluyor.Ama sezeryanda bu anları kaçırıyorsunuz.
Ben erken doğum yaptığım için yanımda eşim ve 7 yaşındaki oğlumla gittim hastaneye.Hemde gece 3 de.Allahın izniylede kızım bir saat sonra kollarımdaydı.Ama en zorunu evde çektim.Sancılarım akşam başladı, tek hastanede beklememek için evde çektim sancıları. Doğumdan odaya geçer geçmez eşim oğlumu alıp eve götürdü.Düşünün ben 1 saat öncesinden doğumdan çıktım ve kızımı emzirip yatağına hep kalkıp kendim koymak zorunda kaldım.Sezeryan olsa yapamazdım.Yani normal doğumda doğum acısını çekiyoruz ama doğum sonrası daha kolay ayağa kalkıyoruz.

Doğum yapmayan tüm anne adaylarınada en az benim kadar kolay doğumlar diliyorum.a.s.
 
  • Konu Sahibi sekreter18282
  • #12
merhaba. ben de 1 ay önce normal doğum yaptım.epidural yaptırmadım zaten 8 sm açılmayla gittim hastaneye. ben de normal doğumu tavsiye ederim. ilk bebğim olduğu için ben de çok korkuyordum. ama korktuğum kadar değilmiş. tabii doğum çok zor bir iş:) ama allah yardım eder, sağlığın musaitse normal doğum yap derim. allah yardımcın olsun:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…