Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Herşeyin başı sağlık
Kayıtlı Üye
offf yaaa bende de aynı sorun ıste. yedıremıyoruz ne kayınvalıdem ne ben.. Cok ınatt bır bebek.
Benımkı de ben ek gıda yedırmeye baslayınca hemen sokuyor sol bas parmagını agzına cokkur cokkurrr emıyor kafayı yan cevırıp gozlerını kapatıyor..
Parmagını o kadar kuvvetlı emıyor kı cıkarmaya zor gucum yetıyor.. Ve yemek yedırırken yapıyor bunu
Böcüğüm oyunlar yaparak yedir alyaya kendini kaptırır o zaman şekilden şekile girecen başka çaren yok bizlerde hep yaptık bunu.
Mesela balkona yada camın önüne getir kuş uçtu kedi geldi diyecen .
Birde yemek yerken hafifçene burnunu sıkıştır o zaman ağzını açar.
İnşallah yer o zaman yemezse işin zor wallaha.
canımcım aynı sorun bende de vardı. bücür annemden veya başkasından yiyordu benden kesinlikle yemiyordu. doktorumuz bunun annelere karşı geliştirdikleri bir tepki olduğunu ve senden süt alabildiğini bildiği için böyle yaptıklarını söylemişti mantıklı gelmişti. ek gıdaya geçtiğimiz 2 ay çok zorlandık(5. ay da başladık süt yetmemeye başladı.) 2 kaşık alır bırakırdı ya da hiç almazdı. ama sen ne kadar üzerine düşüp elinde kaşıkla gezersen bebek o kadar yemiyor inan ki. dene yemedi mi 1 saat sonra tekrar dene. hiç bir bebek açlıktan ölmez.. ve en önemlisi sizinle sofrada olsun. mesela akşam yemeklerinde muhakkak yanına al. arada bir vermeye çalış. sizden ne görürse onu yapıyor çünkü bu melekler. kolay gelsin...
bilena canım bazı bebekler mamayı tolere edemiyor malesef. ama doğal ek gıdalara geçtiğinde böyle bir sorun yaşamazsın. aptamil bizde de kusma vs yaptı. sonra smilac'a geçtik. onda bir sıkıntımız olmadı. tabi yine de doktorun söylediği gibi hassas olduğu madde araştırılsa iyi olur. en azından bünyesinin kabul etmediği şeyi öğrenmiş olursun. sakın panik yapma çok normal. bu aradaki avatarındaki bebeğinin resmi galiba Allah bağışlasın yerim ben onuyerimseniben
EyMeN eFe'lerin efesi..
Kayıtlı Üye
çok yanlış biliyorum ama bende televizyom karsısında yediriom bu aralar..
(
ayyy seni bi ben anlarım kusan iştahsız bebe annesi olarak =(
maalesef cnm iştahsız gelen öyle gidiyo napasan yap ne vitaminler ne iştah açıcılar işe yaramıyo
kusma alışkanlığı yaşından sonra geçiyo gitmediğim prof kalmadı..
babası karşısında oyunlar yapıp güldürür ben öyle yedirirdim
artık tv karşısında dalıp yio maalesef
bi süre sonra yesinde nası yerse yesin diyosunuz
ben öyle dedim ve tv ile yio gerçekten
allah sabır versin cnm
ah canım benimkide yemeyenlerden kaç dr dolaştık değiştirdik belli değil tahliler yaptırdık çok şükür bieşey çıkmadı artık kabullendim ben iştahsız bizimki nekadar yerse kardır manatığıyla hareket ediyorum kapadımı ağzını zorlamıyom yarım saat 1 saat sonra tekrar olmadı 2 saat sonra tekrar veriyorum aldğı kadrı kar napalım artık
aynı sorun bende de var
(( hiç bişey yemiyo sadece muz ve muhallebi...okadar uğraşıp hazırlıyorum mamalrdan ama yemiyo ..içine katmadığım şey kalmadı yemesi için ama maalesef...kontrole gidince doktor kilosunu iyi bulamaz yetersin beslenmiş der die korkuyorum..inşallah sütüm hala besleyicidir..çünkü ben mamaya zorladıkça hemen göğsüme saldırıyo
buaralar bende yediremiyorum zaten az yiyordu şimdi hiç yemiyor
kaşığı görür görmez kafasını yan çeviriyor bazen sinirden çıldırıcakmış gibi oluyorum
bugün telsiz telefonla muhallebi yedik kumanda tv ne olursa yesinde nasıl yerse yesin modundayım
inşallah geçici bir durumdur
bende 2009 mart annesiyim cok tecrubeli sayilmam ama ayni syleri bende yasiyorum
oncelikle tatli seylerden baslayip agzina verince hemen emzik yada su vermeyi dene ben oyle yapiyorum
3- 4 kasiktan sonra alisiyor heleki onude isikli yada muzikli bir oyuncak varsa oda yardimci oluyor.benim kizimda yeni yeni alisiyor ben bu yontemle yedirmeye calisiyorum umarim sana da faydasi olur canim.
let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
ya ben 3 gün oldu ek besinlere başlayalı. oğlum ağzını açmıyor. sizler nasıl kaşık kullanıyorsunuz yedirmek için?
ya ben 3 gün oldu ek besinlere başlayalı. oğlum ağzını açmıyor. sizler nasıl kaşık kullanıyorsunuz yedirmek için?
canım aç olduğu zaman dene ek gıda yedirmeyi
kaşıkla alakalımı bilmem ama ben ilk başlarda slikon kaşık kullanıyordum.
canım benim aynı sorun bendede vardı 3 aylık olunca sütüm yetmedi dr da mama verdi dördüncü ayda ek gıdaya başlamıştım 20 gün boyunca çok güzel yedi herkez şaşırıyodu derken bi baktım hiç birşey yemekistemedi sadece devam maması içiyodu hiç zorlamadım kendi haline bıraktım 1 ay boyunca devam mamasıyla idare ettik sonra dişi çıktı meğerse diş çıkaracağı için yemiyormuş kuzum şimdi 7.5 aylık iştahı iyi ama bir öğünde bile yemese ödüm kopuyo acaba genemi yemicek diye .valla canım annelik çok sabır istiyor allah hepimize sabır versin inşşallah bebişin yemeye başlar canım bu arada kızın çok tatlı benim kızıma benzettim ben