• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ben gibi ek gıda konusunda sıkıntı yaşayanınız varmı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
5.5 aylık bir kızım var.
Ek gıda konusunda inanılmaz zorlanıyorum.Yemiyor.
Nasıl yedirip nasıl veriyorsunuz bebeklerinize,yada yemeyip sonradan yiyen bebeniz varmı?

Tecrübeli annler bir el atın bana:sinifsinif:

cnm öncelikle biraz erken başlamışsın gibi geldi bana...dr lar ek gıdanın 6.ay sonuna bırakılmasından yana..ilk 6 ay sadece anne sütü vermek lazım...şayet yemiyorsa da çok üsteleme derim ben..inada bindirir hiç yemez sonra...benim kızım 10 aylık...yemek istemediği zamanlar hiç üstüne gitmiyorum..nasıl olsa acıkıp yemek zorunda kalıyor...sende üsteleme...bol bol emzir..

canım benim sütüm 4.5 aylıkken bitti ki ben hiç emziremedim kızımı hep sağarak verdim.
takviye olarakda mama veriyordum.
4.ayın sonuna doğru doktorum mama ile beslenen bebeklerin ek gıdaya geçmesini deteklediğini söyledi.yavaş yavaş geçeyim dedim..
ama kızım ısrarla ne versem kusuyor.hiç birşey yediremiyorum.
kayınvalidem de o kadar gzel yediriyorki sorun bende mi acaba?

cnm bence hiç üstüne gitme...azar azar ver...1 -2 tatlı kaşığıyla bile doyabiliyorlar..bide bu ilk 4 ay evresi çocukların kusarak beslenme evresi olduğundan bide ek gıdaya yeni başlamış olduğundan için rahat olsun..benim kızım 6 ay kustu..kiminde 7 ye kadar çıkabiliyor..bu evrede emme döneminden yutma dönemine geçiş yaptığı için kusması gayet normal bence...yeni yeni alışıyor yavrucuuk..bence kilosu normalse az az ek besin vermen gayet mantıklı..tabi mama destekli..

benim oğlum da senin kızından 5 gün önce doğmuş:)bende başladım ek gıdaya ilk önce kaşık mamalarıyla başladım aptamilin sütlü pirinçlisi var bide gece tahılları ilk başlarda oğlumda kusuyordu kustuğu anda vermeyi kes 1-2 saat sonra tekrar dene.kavanoz mamalaarı aldım karışık meyveler falan şimdi gayet iyi yiyor çorbalar yapıyorum sebze,tarhana.beni de emiyor.kustuğu zaman zorlama derim ben.biraz geçtikten sonra tekrar vermeyi dene

canım bende 5 aylıkken başladım ,ama önce elma suyu ile ,1 hafta sonra elma püresi ,yoğurt ile devam ettim ,öncelikle bunlara alıştırdım ,tabi henüz tadları bilmiyor ,sütten başka bişey yememiş çocuk ,bunlarda bile zorlanmıştım ,öğürüyordu ama suratını ekşite ekşite yiyordu yinede ...azar azar veriyordum tabi..sonra yavaş yavaş artırdım ,sonra çorbalara geçtim onlarda da zorlandım biraz reddediyordu ama ben az da olsa veriyordum iartık yavaş yavaş her tadı almaya başladı o zaman tam öğün şekline geçtim..şimdi 9 aylık herşeyi yiyor ,hiçbişey reddetmiyor ihatta dahada istiyor..bence zorlamadan azar azar ve bişeye tam alışana kadar devamlı ver ,yediklerini değiştirme ,her an başka bişey verdinmi almıyorlar,önce birtek şeye alışıyorlar sonra diğerlerine..sana kolay gelsin canım...merak etme aç kaldımı yiyecektir..

kayınvaliden yediriyor sen yediremiyorsan yemekten değil veriş şekliyle alakalı olabilir.benim annemde kaşığı çok soktuğu için o her verdiğinde kusardı. aklıma bu geldi???

çok teşekkürler kızlar.bakalım yavaş yavaş denicem..
mayalıhamur evet kayınvalidem yediriyor nasıl oluyor anlamıyorum..babamda diyorki kızında sana benzemiş.biz saatlerce uğraşırdık yediremezdik sana babannen yedirirdi hatta gece yemek ye diye gecenin bi saati oraya götürür babanneni uyandırır,sana yemek yedirmesini isterdik diyor..
bakalım doktorumuzlada konuştum her gün değişik sadece bir kere bir tat ver..bir deneyeyim bakalım

canım bende çok tecrübeli bir anne değilim ama benim kızım 9 aylık,4 aylıkken başladık ek gıdalara.ilk iki ay ne ağlardım ne üzülrdüm,yemiyo yediremiyorum diye.benimki yoğurt düşmanıydı bi de düşünsene en önemli gıdalardan biri.meyve de yemezdi.ver muhallebiyi yesin,öyleydi benimki.yavaş yavaş alıştı cnm.maşallah artık herşeyi yiyor diyebilirm.son zamanlarda dişten dolayı iştahı kaçık o da düzelecek diye umuyorum.yani biraz sabredeceksin.bi de zorlama sakın,aç değildir ya da canı istemiyordur belki,ya da o anda yedirmeye çalıştığın şeyi yemek istemiyordur.inatlaşmanın bi anlamı yok çünkü hep onlar kazanıyor,işte bu konuda tecrübeliyim. kıolay gelsin sağlıklı günler :))

benimki de 1 hafta sonra sonra 5 aylık olacak ben de 4 de başaldım ek gıdaya tatlı şeyleri yiyor ekşileri yemiyor yerse de kusuyor sonra meme ve mama,ben de üzülüyorum alışmayacak bu çocuk ek gıdaya diye,tam olarak alışmaları ne kadar sürüyor arkadaşlar yaw?

6 aylıktahn itibaren düzgün yemeğe başladı diyebilirm.7 aylık olduğunda çok güzel yiyordu.bu durum 1 ay srdü.1 aydır çok mkemmel diyemicem ama dişin ve sıcaklarında etkilediğini düşünüyorum ben.7-8 ay arasındaki 1 aylık dönemde o kadar iyi yemişki 800 gr. almıştı.1 ay öncesinde 400 gr. almıştı.bakalım bugünkü kontrolmüzde ne kadar çıkacak

merhaba bende 4 aylıkken başladım ek gıdaya
ilk zamanlar hiçbişey yemiyordu hiç zorlamadım
bir iki kaşıkta kestim vermeyi zamanla biraz daha yemeye
başladı şu anda minik bir kasenin yarısını yiyebiliyor
sonra mızıdanıyor şunu farkketim yoruluyor yerken
sanırım ondan yemek istemiyor ve ilk 6 ay dilleriyle itme
refleksi olduğu için yedirmek çok zor oyunla şebeklikle
yedirebildiğim kadar işte aslında düşünce şu anda çok ufaklar emerek doymak
istiyorlar ben kilosu az olmasaydı ek gıdaya başlamazdım zorlama
ve bence elinden geldiğince sen yedirmeye çalış alışsın babanne yanınızda dursun konuşsun
sohbet etsin ve suyla yedirmeyi dene belki yutmakta zorluk çekiyordur

düzenli anne sütü alan bebekler ek gıdaya zor alışıyor ben mecburen 4,ayda başladığım iin sıkıntı çekmedim sedece seçici biraz ama gayet güzel yiyo fakat oyunla yiyo elimizde kumanda vs doğru değil ama yoksa hiç yemiyecek günde 5-6 öğün dolu dolu yediği halde az kilo alıyo malesef yani olmadımı olmuyo almadımı almıyo yemedimi ne yapsan yemiyo arkadaslar..

Merhaba arkadaşlar , buradaki tüm mesajları okudum;ne güzel herkes çocuğunu anne sütü yetmediği yerde bir şekilde mamalarla ek gıdalarla besliyebiliyor.Benim derdime çare olacak bir formül bilen var mı acaba?
Bebeğim 3 aylık,sütüm zaman zaman yetmediği için doktorum önce aptamil önerdi 60cc verdim ancak mama bebeğimi kusturdu,ishal etti;Neredeys serumluk oldu yavrum.Tekrar doktoruma danıştım başka bir mama tavsiye etti bu sefer daha temkinli davranarak mamadan çocuğuma 2 çay kaşığı kadar verdim.Sonuç gene hüsran bebğim gene kustu hasta oldu.Bu aralar çok şükür sütüm idare ediyor ama yetmediği zaman bebeğimi ne ile doyuracağımın endişesi içindeyim.1 hafta sonra tekrar doktora götüreceğim bi takım tahliller yapılacakmış yavruma.5 aylık olana kadar az çok sütümle idare etsem bile ondan sonra vereceğim ek gıdalara da aynı tepkiyi verir diye korkuyorum.Konu hakkında bilgisi ya da tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum.

bilena öncelikle allah bağışlasın ve çok geçmiş olsun.
sen emzir cnm eğer emiyorsa yani anne sütüyle bir sorunu yoksa emdikçe sütün dahada artacaktır,bende doğumdan sonra bebeğim 2.5 aylıkken sütümün yetmediği endişesi ile dr danıştım ve aklımdan sütümün yetmediği düşüncesini atmamı söyledi ve kendini sütünün yettiği şeklinde motive et dedi. gerçekten öylede yaptım( öncesinde bende aptamil verdim benimkide kustu) ve sonuç oğlum 6 ay sadece anne sütüyle beslendi ne gece ne gündüz hiç mama vermedim ama bu arada yediklerime çok dikkat ettim sütümün kalitesini artırmak için özellikle yulaf ezmesi benim sütümü inanılmaz oranda artırdı.hala hiç bir sorun yaşamadan emiyor :nazar:
tabi birde şu konu var bende (zaten 2 kez verdim) mamayı kusunca ek gıdalarda zorlanacağımı düşünmüştüm kusacak diye hiçte öyle olmadı oğlumun beslenmesi son derece düzenli ve hiç birşeyi geri çevirdiğini görmedim herşeyi saatli yiyor ve hiç mırın kırın yapmıyor vede kusmuyor. o yüzden içini ferah tut ek gıdalara geçtiğindede temkinli ve düzenli alıştıra alıştıra verirsen srn olacağını sanmam. faydam olmuştur umarım. a.s.

Son düzenleme:
Saruboceq kızına emzik veriyorsan onunla yedirmeyi denedin mi?
Ben öyle yapıyordum ilk zamanlar önce ağza kaşık, ardından hemen emzik öyle öyle verdim biraz.
Ama iyice öyle alıştırmamaya bak. Yiyeceklerin tadlarını öğrensin hemen bırka emzikle vermeyi.
ınşallah aşarsın bu sorunu.

bende uzunca bi süre kaşık mamalarını emzikle verdim 2 kaşık mama hoopp ağza emzik tam cuk cuk çekerken yine mama annemin fikriydi ve çok başarılı oldum o aylarda şimdi gerek yok az çok yemeye çalısıyo zaten

Back