Ben erkek arkadasimi hak etmiyorum galiba..

benim hakkımda söyledikleriniz doğrudur belki ancak ailem hakkındaki izleniminiz yanlış. onlar da insan olsun yeter, her türlü anlaşırız diyorlar kimseyi küçük görmüyorlar yani. biraz da olsa kendilerine denk dünür isterlerdi diye düşünüyorum bu da onların hakkı zaten onların tek çocuğuyum ama kimseyi küçümseme gibi bir durumları olmadı pek yol kat edememişler sözünüz yanlış yani.

evet senin sorunu okumuştum burada :) gerçekten iyi olmanıza çok sevindim. ailem de zaten insan olsunlar gerisi önemli değil diyor erkek arkadaşımıda seviyorlar.. tek sorun benim bu düşüncelerim aslında. bencilim kabul ediyorum tek istediğim bu bencilliğimden kurtulup ilişkime daha sağlıklı bakabilmek, her sorunu onun üstüne yıkmamak. bunun için uğraşacağım işte. aşkı aramaya cesaretim yok zaten ne derler böyle keyfim iyi sanırım bu düşüncelerden kurtulup kendimi toplamam lazım :18:

ay çok teşekkür ederim evet bu mesaj bana bir çıkış kapısı gibi oldu sanki :) evet kesinlikle aşık olmadığım için hatalarını görüp bunu ona söyleyebiliyorum ve ilişkimizi sorgulayabiliyorum. bundan önceki ilişkimde 2 yıl sürmüştü ve çok acı çekmiştim bir süre sonra. kendimi tamamen aşka kapatmış gibiydim arada 2-3 flörtlerim oldu ancak hiç birine içim ısınmadı. sonra şimdiki sevgilim çıktı karşıma baktım baya keyif alıyorum konuşurken, kafamız falan denk tamam dedim bende.. ilk zamanların biraz çekingenliği biraz da onu tanımaya çalışmamın heyecanı başkaydı tabi şimdi her şey çok yerli yerine oturdu, düzene girdi ben de kendimi sorgulamaya başladım.. ancak bu kadar sorgulamadan ilişkime sağlıklı bir şekilde devam etmeye bakmalıyım belki de çünkü emeğimi boşa atmak istemiyorum ve aşkı arayacağım diye kimseyi mutsuz etmeye hakkım da yok :18: güvenimiz ve saygımız tam çünkü..

Son düzenleyen: Moderatör:

evet zaten benim için onca zahmete girdi.. o bu kadar zahmet vermişken bu soruyu açmam bile ne kadar bencil olduğumun bi göstergesi değişmek istiyorum bu yüzden biraz daha olgun davranabilmek istiyorum o kadar emek varken bunun için çabalasam daha iyi olacak

Ben senin yazdıklarına karşı yazdım.Ailen üniversite mezunu,onlar ilkokul.Kendine denk derken nasıl bir denklik.Bizlerde de var hem tahsilli,hem tahsilsiz insanlar.Ama bazı konularda tahsilsiz tahsilliyi solda sıfır bırakıyor.Senin ailenin kendi anne babaları,eş dost akraba,tanıdık arkadaş hepsi mi üniversite mezunu.Kendilerine denk dünür olması için tahsil durumu değil,ahlaklı,işleri güçleri olan,etrafta saygınlığı olan dürüst namuslu insan olabilmeleridir bence denklik.Kendilerine denk olmayan ailenin yetiştirdiği çocuk senin sevgilin bunu unutma.Bak sen üniversite mezunu olursun da evleneceğin insan da tahsil ararsın bunu anlarım.Olması gereken de budur.Ama ben şimdi biriyle evlenmeye kalkacağım,dur bakayım ailen okumuş mu.Aileme denk mi? Yanlış bunlar.İnsanlar şartları ve maddi durumlarundan ötürü de okuyamamış ama mazbut insanlar,görmüş geçirmiş insanlar olabilirler.Nice üniversite mezunu cahil,görgüsüz,kıskanç,para delisi kaynana kaynata veya evlatta var.Önce insan olsun.Dünürler gecelerini gündüzlerini birlikte geçirmeyecekler.Önemli olan senin mutluluğun onlar için.Yoksa ailesi (sırf tahsilli değil diye) bize denk değil demek doğru değil.

haklısınız zaten iyi insan olduklarını düşünüyorum ailem de iyi insan olduklarının farkında daha tanımadılar ama anlattıklarımdan yola çıkarak bu sonuca vardılar yani.. Allahları var namuslu ve iyi insanlar yani tek dertleri çocuklarını iyi bir şekilde okutmak evlendirmek vs.. bunlar güzel şeyler evet farkındayım. ancak kültür olarak da biraz anlaşabilmelerini istiyorum annem bana konuşuruz, güzel geçiniriz ancak ne kadar elle tutulur bir sohbet edebiliriz bilemem demişti. belki konuştuklarında çok daha iyi anlaşırlar tahminimden :26: benim burada düşündüğüm şey kendim değil, iki tarafında üzülmemesi..

Bak tatlım,her üniversite mezunu insanlar oturdukları zaman sürekli genel kültürü zorlayan,ya da siyasi hukuk,coğrafi,edebiyat...konuşmalar yapmıyorlar.Demin de sana anlatmaya çalıştım.Ynai annenin büütn akrabaları arkadaşları,görüştüğü herkes mi tahsilli.Hiç mi oturup konuşacak konu bulamaz.Bu insanlarda sonuçta herşeyden bihaber değildir.Hayat bilgileri vardır.Düşünceleri fikirleri vardır.Birde iki tahsilli insan anlaşacak diye birşey yok.Kafa yapıları farklıdır.Önemli olan saygı,sevgi.Yeter ki siz anlaşın.

bizim akrabalarımızın hiç birinden hayır yok zaten hemen hemen hepside gözü dönmüş, menfaatçi ve pislik insanlar. elbette erkek arkadaşımın ailesinin düşünceleri ve fikirleri var. dediğim gibi tek istediğim ailemle bir araya geldiklerinde tahminimden daha iyi anlaşabilmeleri :26:

adam sana güvenip hayatını kuruyor geç olmadan söyle o da hayatına baksın yazıktır

bu ask olayini fazla abartmamak gerek diye dusunuyorum. flort ve ask cok tehlikeli seyler. hödugun birini sana melaike gosterir asigim öluyorum der evlenrsn hayatn kayar. en iyi ask uc ay. o yuzden birbirinze uygun musunuz ailesyle anlasablrmsn karsilikli anlasablr msnz diye bak. ask evliligin sebebi degil sonucu olmali.

aşk sız bir evlilik cesaret ister
şuan yaşadığın her yeni şey sana cazip gelecektir
ama bunlar sıradanlaştığında
tutanabileceğin tek şey aşk olacak
muhtemelen iyi bir insanla birliktesin
ama yetinebilecekmisin kara senin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…