Ben erkek arkadasimi hak etmiyorum galiba..

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
303
Erkek arkadasimin bu sene unisi bitti ve yasadigim sehirde ise girecek. Ancak benim bazi celiskilerim var ve son günlerde kendimi sorgular oldum. Ornegin onun annesi ve babasi ilk okulla orta okul mezunu benimkiler uni mezunu. Akrabalarimiz zaten hayirsiz insanlar annemle babam iyi niyetli oldugu halde. Annemle babam erkek arkadasimin ailesine bir sey demese de icten ice kendilerine denk bir dünür isterlerdi diye düşünüyorum ki bunu üstü kapali dile getirmislerdi. Ama erkek arkadasimi tanidilar ve cok sevdiler cok terbiyelu duzgun cocuk dediler. Erkek arkadasimi ne kadar cok sevselerde ilerideki surtusmelerden ve kultur catismasindan korkuyorum ben.. birde ben erkek arkadisimi sadece seviyorum aşık degilim. Icimde ask yerine sevgi olunca dengeleri o kurmak zorunda kalıyor örneğin çoğukez o alttan alir ben hic geri adim atamam hatali olduğumu bilsem bile. Ve benim onun kadar sevmediğimin o da farkinda. Bunun disinda iki senedir birlikte vakit gecirmekten cok hoşlanıriz birlikte cok eglenir cok guleriz hic sıkılmayiz birbirimizden her zaman birbirimize saygimiz olmuştur guven konusunda hic bir sıkıntı yasamadik bir gün bile. Ancak ben bazen bu bencilligimden dolayi hem onu yipratmamak hem aile farkliliklari dolayisiyla bıraksam mi diye düşünüyorum ama geri dönüş çok zor biliyorum cunku çok sey kat ettik.. ama bazen de bensiz daha iyi olacak gibi geliyor her ne kadar başlarda benden nefret etse de.. napmaliyim sizce bu durumda? belki kendimi burada canavar gibi anlattim biraz ama benim de fedakarliklarim oldu, ona sevgimi ve saygimi hep hissettirdim ama söyle bir dönüp bakinca yuzde dkksan o alttan alir tartismalada hep dönen taraf o olur diyorum.. bana egoistsin der hep. Bir de üzülüyorum tutkulu bir sevgiyi icimde hissedemedigim icin bunu tatmadan ölecek miyim yani diyorum ama bir yandan iki buçuk yil ve benim icin benim yaşadığım şehirde ise giren bir adam var. Kendimi değiştirebilir miyim sizce? Yani iliskime devam edip, sevgi çerçevesini hiç bozmadan bu durumu kabullenerek bir evlilik mi yapayim? Kafam cok karisik.. işlerde cok karışık geriye bir tek benim okulumun bitmesi kaldi iki senem var eger uzamazsa. Seneye annesi ev alacaklar eşya doseyecek. Annesi madem isler bu kadar ciddi ev alalim gibisinden konuşmuş o da hevesli baya ben de hevesliyim ama işte hep aşık olmadığım gerçeğiyle yasiyip kendimden nefret ediyorum. Böyle duygularimin körelmesinin sebebi bu ilişkimden önce çok Aşıktim ve cok yipranmistim o ilişkim bittikten alti ay sonra içimin ısındigi ve seveceğime inandığım kişiyi bekledim ve o kişinin karsima çıktığını düşünerek kabul ettim. Yani duygularim korelmis gibi hissettim ve onceki iliskimden sonra aski bir daha bulacagima inanmadim sadece icimin isindigi biri olsun yeter dedim. Şöyle anlasilmasin eski sevgilisini unutmak icin çıktı gibisinden anlasilmasin öyle bir hata yapmadim bekledim beni anlayip mutlu edecek insani elektrik alip icim isinincada tamam dedim sonra zamanla gördüm kendimdeki eksiklikleri ama her sey guzel gidiyordu ve yürüturum diye bitirmek istemedim. En sonunda kafamla bu düşüncelerle kaldim işte..

Son düzenleyen: Moderatör:
bence kendinizden emin değilseniz sırf emek verdiniz diye karşıdakine de haksızlık etmeyin.sevginizden de tam olarak emin değilsiniz sanırım alışkanlık var.en iyisini yine siz bilirsiniz ama bence yol yakınken noktalayın ilişkinizi daha ileriye gitmeden...

Dunyada en guzel seylerden biri tutku dolu asktir. Sevilmek de guzel tabi ama neyleyeyim dolu dolu sevmedikten sonra sevilmeyi.. Zaten cok sevsen, ailesinin egitim durumu umrunda olmazdi

Asksiz bir hayat cok sıkıcı olur diye düsünüyorum.

Son düzenleme:
Askin aliskanliga donusmustur. Yoklugunda anlarsin bence ne kadar cok sevdigini. Ask guzel olsa da, o da sonsuza dek surmuyor.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Aşık değilseniz bu ilişkiye daha fazla devam etmeyin derim. Nasıl ki hoşlanmadığınız biriyle çıkmamalıysanız, aşık olmadığınız biriyle de evlenmemelisiniz. Aşık olduğunuzda onun hatalarını bile seversiniz, ama aşık olmadığınız adamın güler yüzü, iltifatı, hediyesi bile size itici gelebilir. Kültür çatışması konusunda da; üniversite mezunu olmak kesinlikle kişiye kültür, prestij ve statü kazandıran bir şey, ama tek başına üniversite kültür için asla yeterli değildir. Bazı şeyler için önce hayat tecrübesi gerekir.

Ama evlenmek istiyorsanız onunla, kendinize ailelerinizin değil sizin evleneceğinizi ve aynı evi, aynı hayatı paylaşacağınızı da hatırlatın arada.

sevıyorum sevmıyorumm kaç yaprak var bilmiyorum....

bır sevmedıgımın farkında demıssın sonra sevıyorum demıssınn

ozaman sana şu şarkı gelsın

bır sevıyorum bır sevmıyorum
hergun ölüyor ağlıyorum
yine benden gidiyor giden
aşka direniyorumm

sabah sabah böyleyim kusuruma bakma

Bence ailenin fikirleri dışında bunlar seninde düşüncelerin. Çocuk daha ne yapsın. Aşk aşk diye söyleniyorsunuz aşk nedirki yani. Sana sevgi lazım sevseydin sorgulayamazdın bukadr. Burda çoğu kişinin görüşünde aşk illa birisi çıkacak karşınıza süründürecek acı çekincemi aşk oluyor. Aşk sevdiğin zaman zaten kendiliğinden olur. Aşkın olması için önce sevgi lazım. Bence ne kendine ne de erkek arkadaşına daha fazla eziyet etme. ama ilerde pişman olacağını düşünüyorum. İnsan nankördür hep öbürü öbürü der ama aslında elindekinin kıymetini bilmezz

Zaten kafanda bu düşünceler varken daha fazla karsındaki insanı umutlandırma. Ya onu mutlu etmekten vazgec yada kendine kötülük etmekten

bence gerçekten sevmiş olsaydın ailesinin durumunu bile kafaya takmazdın :26: kafan iyice karışmış. sevgilinin doğru insan olduğuna inanıyorsan bence mutluluk çok uzakta değil. herks aşk evliliği yapmıyor sonuçta

Bence aşk denilen duygu bir süre sonra yerini sevgiye bırakıyor zaten. Çok aşık olduğun biri ile evlensen bile, evlendikten sonra tutku yavaş yavaş kaybolacak ve yerini sevgi alacak. Ven ben şuna inanırım; sevgi aşktan çok daha kuvvetli bir duygu. Çünkü sevgi emek ile büyür, birbirine saygı duyan eşler arasında katlanarak artmaya devam eder.
Demem o ki, aşkı yaşamak istiyorum gibi nedenlerle sevdiğin adamı bırakma.
Haa sevginden emin değilsen, o başka..
Ayrıca her tatsızlıkta karşındaki alttan alıyorsa, evlilikten sonra bu o kişiyi çook yıpratır ve senden soğutur. Bunu aşamayacaksan hemen ayrıl, ona da sana da yazık olmasın.
Son husus, ailelerin denkliği gibi konularda tabuların varsa ve bunu ona hissettirirsen, hissettirdiğin anda bazı şeylerin kopuşu başlayacaktır.
Karar senin..
İnşallah mutlu olabileceğin kararlar alırsın.

Ayni bizim durum :)

Ya körkütük asil olup kendini ezdiren kadin çok ! Bir de insan bir kez asik olur. Yaşayabileceğini en büyük mutluluktur asik olduğun insanla oturmak amaaa ne berbart birşey olduğunu, kendinden ne tavizler verdiğini, en mutlu ve en mutsuz eden de ask olduğunu gördükten sonra insanin akli basina geliyor. İstesende asik olamazsin bir daha akli basinda bir insansan, yani biraz hayalpesert değilsen.

Bir de ask biter, ciddi ciddi biter , sevgiye mi dönüşür gözün acildiginda yoksa kim bu yanindaki adama mi dönüşür bilemezsin.

Sevgi en güzelidir. Kendine ait bir dünyada varsa o da sana eşlik ediyorsa bundan guzeili yok.

Benimde bazen bu problemim oluyor. Hatta dun konuştuk sevgilimle biz de 2 yilligiz.

Ask sarkisi duygudumda bunları üstüme alinmak istiyorum dedim. Beni sever , alttan, Alur bir dediğini iki etmez, ondan çocuğum olsun da ilimize baksin , tam bir baba olacak adam derim, herseyini aanlatır, güler eğlendirir, gezdirir ama o burada anlatilan oo çok asigim seviyorum kocisime bayiliyorum mantigi , biraz da kadinin ne kadar duygusal ve romantik oluşuyla alakali bence.

Bende severim sevgilimi çok hoşuma giden özellikleri de var ama çok gicik olduğum özellikleri de var.saglikli olan ilişki de zaten bunları gorebildigin ilişki bence. Ama evlilik icin önemli bir kaç özellik var bunlar. Alakasi , akli basindaligi, aile durumu, sadakati. Asil olup bunları ölçüp bicmeden evlenmek ister misin ? :)

Sana bir yöntem vereyim
Asil olduğunu hayal ettiğinde mesala, asil olduğun adamla ne yapmak isterdin. Nasil görüyorsun kendini en mutlu olduğun an. Bir kişiye mi bagli bu durum yoksa nerede olduğuna senin kim olduğuna mi bagli mutluluğun bunu fark et.
Ben öyle yapiyorun mesela benim hayat zevklerinden biri gezmektir. Erkek arkadasimda gezmeyi çok sever her planimi hayata geçirmeye calisir.

Ben sevdicegimle gezmeyi çok isterim. Biz arabaya atlayip disari ciktigimiz da hava bulutlaninca zevkten olduk :))

İlimizde bulutlu havayi seviyoruz ve bu ani paylasmnin değeri paha bicilemezdi. Oysa sadece buluttu mutlulugumuzun kaynagi.

Sorarsan aramizda ask yok. Oda oöyle diyor ask zamanla olur. Bu bana dokunuyor biraz tabi, o sarkilarda anlatılan kiz değil miykm diye celişkiye dusuyorum bende senin gibi.

Yoğun duygular zaten ilişkinin basinda hiseetmisindir yoksa surmezdi. Bu kadar. O zamanlara hatirla.

Doğru zaten sürekli seni alttan alirsa senin de Saygin kalmaz bir sure sonra ona karsi. Seni sürekli alttan almasini gerektirecek durumlar yaratma sadece bu kişi için değil herkes için yap ayni şeyi. Seni alttan aldiklarinda tesekuur et , neden huysuz olduğunu anlat , böylelikle hem kendine Saygon artar hem etrafındakilere daha doğumlu bir hayat yasarsin :)

Sevmiyorsanız acabalarınız varsa bence hiç birbirinizin vaktini çalmayın. Erkek arkadaşınız ilk başta üzülür, sonra kendini seven biriyle yoluna devam eder. Ama bu şekilde evlenirseniz ömür boyu mutlu olamayacak, hatta ailelerin denk olması durumu gibi en uç meseleleri bile sorun haline getirip evliliği kendinize ve erkek arkadaşınıza dar edeceksiniz. Yazık yani...

Bir zamanlar bende hep aşkı aradım ve karsimdaki erkeklere eziyet ettim..bana göre aşk size tuhaf gelebilir ama "acı" çekmekti.. karşımdaki erkek bana aşık olduğu zaman ondan soğumaya başlıyordum..30'lu yaşlarımda aşkın kesinlikle gelip geçici olduğunu kavradım..ve karşıma şuan evli o olduğum eşim çıktı..ben hayatın farkına varıp gözlemlemeye başlagımda anladımki herşey bakış açısına bağlı..sonra eşimi gözlemlemeye başladım..baktımki bana klişe sözler söylemiyor..bazen benim öyle hoşuma gidebilecek cümleler söylüyorduki basit ama ben onun "gülyağmuruydum, cennet kokulusuydum" olumsuz yanları yokmu tabiki var..hiç bir insan mükemmel değildir..ama ben onu bakışını gülüşünü herşeyini sevdim..aşık olmadım fakat "sevdim" ve en önemli olan şuki.. evlendikten sonra kesinlikle evlilikte sadece sevgi ve saygı gerekli..çünkü tartıştığınız zaman aşka değil sevgi şefkat ve saygıya ihtiyaç duyuyorsunuz..geriye dönüp baktığımda iyiki aşk evliliği yapmadım diyorum..oldukça uzun yazdım :) size verebileceğim öneri erken yaşta evlilik yapmayın..öncelikle hayatın ve kendinizin farkına varın..okulunuzu bitirip kariyer yapmayı hedefleyin..ilişkinizi oturup konuşun..sürekli beraber olmakta ilişkiyi tüketir biraz ayrı kalıp duygularınizı dinleyin..umarım herşey gönlünüzce olur.

Senin annen baban üniversite mezunu olabilir ama,kusura bakma da olgunluk ve eğitim anlamında pek bir yol kat edememişler.İnsan kendisini insan ilişkileri konusunda biraz geliştirir.Bunca evli çiftin dünürleri birbirine denk mi,ya da ne denli önemli.Aslolan evlenecek iki insanın anlaşması.Yoksa dünürler bir araya gelip sürekli,atomu parçalamayacklar.İnsan,evladının iyi biriyle ,ahlaklı birisiyle evlenmesini ister.Senin sevgilin seni üzseydi de ailesi üniversite mezunu olsaydı ailen kabulmü edecekti.Hem ne iyi ailesi varmış ki,çocuklarının arkasında ev almak istiyorlar.Destekler.

Sana gelince,yaşının evlenicek olgunlukta olmadığını düşünüyorum canım.Seni ilk defa seven,değer veren saygı duyan bir insan çıkınca karşına bence biraz şımarmışsın.Ona aşık olmadığını düşünüyorsun.Onun sevgisinden çok eminsin.Sevmiyorsan neden bu ilişkiyi sürdürüyorsun.Bak o seni bir bırakmaya yeltensin aşkından deli olursun.O yüzden bu saçma fikirleri çıkar aklından.Deli divane aşk dediğin nedir.Hee erkek seni peşinden koştutrursa evet öyle bir heyecan ve saplantı yaşarsın.

Tutku olmadan,onu her gorecegini dusundugunde heyecanlanmadan olmaz bence..
Simdiye kadar 1 adam akilli iliskim oldu o da asik oldugumdu zaten..yanindayken hersey cok cok guzeldi
Ama sonra pufff
Aliskanlik olmus sizinki cocuk icin bisey diyemem tabii

Bu tutkulu aşk muhabbetleri hep çok film izlemekten geliyor bence Filmlere, şiirlere, kitaplara konu olan aşklara imreniyor ve hep benzerini yaşamayı umuyoruz. özellikle kadınlar bundan etkileniyor, o yüzden kendilerine değer veren erkekleri önemsemeyip, kendilerini peşinde koşturup acı çektirenlere kul köle oluyorlar...

Ben şahsen her zaman mantık insanı oldum. Kendim değer gördükçe karşımdakine bağlandım. Bu zamana kadar hep uzun ilişkilerim oldu. Karşıma çok aşık olabileceğim kişiler de çıktı ama bana acı verme potansiyeli olan, kafama uymayan insanlardan hep uzak durdum. Hayatıma giren erkekler hep bana bağlı, değer veren, saygılı insanlardı ve bu sayede hep güzel birlikteliklerim oldu. 6 yıldır biriyle beraberim. Son zamanlarda bazı problemlerimiz oluyor evet ama ondan başkasıyla birlikte olabileceğimi düşünmüyorum şu anda. İlişkimizin en başında deli gibi kalbim çarpmadı. O istediği için ve çok iyi, çok düzgün bir insan olduğu için başladık. Zamanla onun bana sevgisini, ilgisini, değer verdiğini görünce ben de ona çok bağlandım. Aşık mıyım bilmiyorum ama ondan çok etkileniyorum ve çok seviyorum. Benim için doğru insan olduğuna inanıyorum. Diyeceğim o ki bence tutkulu aşk vs aramaya kalkarsan çok yıpranırsın, belki bulamayabilirsin bile. Belki şu anda ilişkinin değerinin farkında değilsin ama ne zaman o sana değer veren insan senden uzaklaşır ve elindekini kaybedersin-dilerim bunu yaşamazsın-işte o zaman ne kadar değerli bir şey yaşadığının farkına varırsın.

Dünürlerin denk olması durumuna gelince...Bence eğer çok aşırı bir sosyoekonomik statü farkı yoksa, yani bir taraf fabrikatör diğer taraf Yaşar Usta modunda değilse, ki sizin durumunuzda öyle bir şey yok, karşılıklı saygı ve enlayışla bu da hallolur. Önemli olan iyi insanlar olmaları...Ne eğitimli kültürlü insanlar var, insanlıktan zerre nasibini almamış görgüsüzler...Eğitimsiz olsunlar ama insan olsunlar...

konu başlığı "erkek arkadaşım beni haketmiyor galiba" olsa daha uygun olurdu sanki

bi önceki ilişkinde yaşadığın duyguyu arıyorsun ama o duygunun aşk olduğu ne malum ? belki de ilişkin nasıldı tam bilemiyorum ama örnek veriyorum eski erkek arkadaşın sana şimdi ki erkek arkadaşın kadar değer vermediyse sen bu değersizlik hissiyle mücadele verirken hissettiklerini aşk sanmış da olabilirsin.

şu an seni düşündüğü için işini senin şehrinde seçen bir adam var ortada. bence aşkı bi kenara bırak biraz da mantıklı düşün.
kimbilir belki bi gün o da artık pes eder bu haklı olduğu halde alttan alma durumlarından. sen de değerini ancak o zaman anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…