ben çok yoruldum

dr_patoloji

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
452
284
Sevgili arkadaşlar çok uzun süredir ben bırayı okuyorum ama artık gırtlağıma gelen bu mutsuzluk beni buraya yazmaya ve farklı görüş açıları ile bana yardımcı olmayı istemeye itti. Ben 3 yıllık evliyim ve sekiz aylık bir kızım var. bir üniversite hastanesinde asistanlık yapıyorum. oldukça da yoğun bir işim var. Eşiminde işi ağır ve üç yıldır hiç bir araya gelemedik tayin olayları yüzünden. Evliliğimiz çok hasar aldı ben onu o daha fazla olmak üzere beni yıprattı. Ne yazık ki alıngan ve tez canlı yapım ile onun aymaz ve rahat davranışları yüzünden ben çok yoruldum. Ben bir ailenin bir kızıyım o ise altı kardeşin en küçüğü.Evlendiğimiz günden beri hiç yüzümüz gülmedi,önce yurt dışındaydı bundan dedim, sonra türkiyeye geldi ama başka ildeydi ondandır dedim. çocuk olur düzelir dedim, yanıma tayin olur dedim,dedim,deimmmmm...............sonunda bu hale geldik. Pis,bazı konularda çok tembel ve yargılayıcı bir konuşma tarzı var. asla ama asla bu adamın beni önemseyip önemsemediğini anlayamadım. lafı söylüyor ama nereye gideceğini bilmeden söylüyor. evet bende çok alınganım kabul ediyorum ama üzerime titrendiğini yada ben birşey söylenmeden yapıldığını bu evlilik boyunca görmedim. bu yüzden de onun benden beklediklerini gözardı ettim. Horladığı için yanında yatamadım,odaları ayırmak zorunda kaldım, cinsellikte kendi beceriksizliğini benim üzerimden kapatmaya çalışarak beni iyice soğuttu daha sonrasında da buzdolabı gibi olmakla suçlandım daha cinsel hayatımız başlayamadan bitti. Bende öfkemi hiçbir zaman kontrol etmeyi başaramadım ve sonunda öfke krizleri sırasında olmadık laflar ederek haklıyken haksız duruma düştüm. beni hatalarımla kabullenmedi. ne yazık ki ağız şapırdatma ve horlama gibi durumlarla başedemedim ama o beni bir akıl hastası gibi görerek bana yardımcı olmaya kalkmadı. gebe halimle kaç defa sabahın köründe her zaman yürüyerek gittiği otobüs durağına beni bıraktırdı. çok zor geçen bir sezaryen ve arkasından gelen lohusa depresyonu ile başedemezken kaynanayı getirip aylarca bana bakmtırmaya niyetlendiki ilk defa bu kadar uzun süreli izne çıkıyorum. sonuç olarak daha o kadar fazla anlatacağım şey varki o kadar yoruldum ki boşanmamak kızımı babasız bırakmamak için kendimi çok zor tutuyorum

Afedersiniz ama, ne sevgi var ne mantık. Siz neden evlisiniz?

Mazerete göre fikir yürütücem de..

Üstelik kariyeriniz varmış. Ayaklarınızın üzerinde durabiliyormuşsunuz.

Neden?

Maddiyat endişesi değilse,
Her şeye rağmen mevcut olan aşk sevgi değilse,
Mantık evliliği değilse,
Çözüm yolu kalmadıysa

Bu evlilik neden hala ayakta? Çok ciddiyim neydi sebebi boşanmamanızın?

Not: boşanın demiyorum. Neden boşanmadığınızı merak ediyorum. Kızınız ne açıdan babasız kalacak sebep kızınız ise?

Evet sizde sistemden etkilenmişsiniz.Seni anlayabiliyorum bende eğitimciyim ve eşimden 1000 km uzakta görev Yaptım.Bizde çok sıkıldık bunaldık hem de çok ama pes etmedik demem o ki pes etmeyin ve Ayrılığı dilinize düşürmeyin.Bir aile terapistinden yardım alabilirsiniz belki o eşinize çektiğiniz sıkıntıyı gösterebilir.

Tayin durumundan dolayı bende eşimle ayrıyım . Bizde cok taze evliyiz . Anlattıklarınızı bende yaşadım aşağı yukarı . 3aylık evliyken evdeki tüm tabakları indiriyorduk . Sonunda olmadı oturdum sana bu bu bu Yüzden gıcık oluyorum soğuyorum dedim . O da bana Anlattı aynı şekilde . Sabrettim azmettim başardım artık beni anlamaya başladı hala Öküz ama daha iyi en azından haksız OLDUĞUNU kabul ediyor . Bir Çocuğunuz var . Daha Soğukkanlı olmanız gerek bence . Bi insanı horladığı için suclayamazsınız ki elinde olan bişey değil bu . Konuşmak çözüm Konuşun ve birbirinize fırsat tanıyın . Eğer işleri yoluna koyamazsanız ayrılmayı düşünün . Umarım hakkınızda Hayırlısı olur

Bosanarak kizinizi babasiz birakmis olmuyorsunuz. Mutsuz ebeveynlerle büyümektense, ayri ayri fakat mutlu anne babayla büyümek cocuk acisindan cok daha saglikli olacaktir.

Evlilik oturmadan alelacele cocuk yapmaniza gerek yokmus. Once evlenilir bir sure evlilik ve es sinanir sartlar olgunsa cocuk yapilir yani yapilmalidir..

Sen adamdan bayagi sogumussun. Onun da cabalamaya niyeti yok. Tek basina cabalayarak yeniden araniz isinir mi bilmiyorum.

Horlama ok de agiz sapirdattigini evlenmeden once bilmiyo muydun hic mi yemek yemediniz? Ya da kotu konusmalarini falan?

canim boyle bir yuvada cocugun zaten saglikli bir psikolojiye sahip olamaz. esinin sana destek olmasi gerek. kadin su gubidir bulundugu kaba uyum saglar. bazi insanlar da degismez bunu unuma. kariyerin var, yasin genc kendini toparla ve mantikli bir karar ver. belki de ondan ayrildigina sukredeceksin o donemi atlatinca.

Allah kavuştursun sizi

Anladığım kadarıyla şu anda mutsuz olmanıza ek olarak evliliğinizin en başından itibaren neredeyse hiç mutlu olmamışsınız. İki tarafın da hatalarıyla evlilik birliği temelinden sarsılmış. Düzeltme umudunuz varsa tabii her türlü çabayı gösterin ama umudunuz kalmadıysa sizin gibi okumuş ve iş güç sahibi bir kadın "kızımı babasız bırakmamak" gibi bir nedenle üç kişiyi birden mutsuzluğa mecbur etmesin.

herşeye rağmen çözüm yolu olduğuna, bu kadar sene verdiğim emeğin çöpe gitmemesi gerektiğine inandığım için, bende babasız büyüdüğüm için kızımı benzer bir durumla karşı karşıya bırakmamak için,zamanında çok sevdiğim ve umut ederek evlendiğim için bu evliliği bitirmek istemiyorum. bizimkisi mantık evliliği mi yoksa aşk evliliğimi hala anlayabilmiş değilim. sevgililik döneminde hep uzaktaydık, evlendik ilk yıl yine ayrıydık daha yeni aynı ilde çalışmaya başladık ama oratada ne evlilik kaldı nede huzur.

Eski konularınızı hatırladım, eşiniz evde yemek yemiyordu falan. O zaman da eşinizin henüz evliliğe, aile olmaya alışamadığına dair yorum yapmıştım.
Tayinlriniz yan yana çıkana kadar bekleyin, bir de öyle deneyin demiştim. İşe yaramamış sanırım.

Mutsuz ailelerde büyüyen çok arkadaşım var ve hiçbiri anne babasına boşanmadıkları için minnettar değil aksine annesine ya da babasına neden boşanmadın beni neden bu mutsuzluğa mahkum ettin diye hesap soranlar var aralarında. Anne babalar çocukları ailesiz büyümesin diye düşünerek aslında çocuklarına kötülük ediyorlar. Sizin durumunuz biraz farklı mesafe yüzünden yıpranmışsınız belki düzeltilebilir fakat Allah aşkına kavga gürültü ve aşılamayacak şeyler varsa çocuklarınıza bu kötülüğe ortak etmeyin. Olan her defasında çocuklara oluyor. Keşke evlenir evlenmez çocuk yapmasa insanlar biraz birbirlerini tanısalar evliliği yürütüp yürütemeyeceklerine baksalar. Neyse umarım atlatırsınız bu zor günleri biz ne desek boş son kararı siz vereceksiniz.

Anladım.. Teşekkür ederim cevap için..

Sormamın sebebi davulun sesinin yakından nasıl olduğunu anlamaktı. Yani tam olarak aklınızdan neler geçtiği için boşanmadınız anlayamamıştım.

Geçmişten bi hassasiyetiniz olduğu için kıyamıyorsunuz kızınıza.

O haldr sizin için en mantıklısı terapiste gitmek herhalde.

Hatta iyisi mi psikiyatrist arkadaşlarınızdan yardım alın. o kadar da değil kendimi yönlendirebilirim diyecek kadar otokontrol sahibiyseniz hala psikolog da yeterli olabilir.

Uzlaşmaya razıysanız bence bi deneyin kendisiyle konuşup terapi almayı..

evet elbette son kararı ben vereceğim ama kestiremiyorum bazı şeyleri korkuyorum tek başıma yaşamaktan annemin beni büyüttüğü gibi kızımı büyütememekten korkuyorum. çok kuvvetli bir kadın değilim ama bu adamda ben sessiz kaldıkça yada evin yükünü ben tek başıma çekmeye devam ettikçe kendimi daha da küçülmüş hissediyorum.

ayrılıklar zarar veriyor ilişkilere biz de tayin işinden bir yıl uzak kalmıştık. ama horladığı için yanında yatmamak çok ağır birşey bence... benim eşimde arada horlar uyandırırım yatma şeklini değiştirir. zaten artık duyarsızlaştım sanırım hiç duymuyorum

Eskiler der ki ne olursa olsun yatağı ayırmayın. Benim eşim de çok horluyor. Kulak tıpası kullanıyorum engelliyor sesi bayağı. Ama bence siz çabalamak istemiyorsunuz. Buraya ne yazarsak yazalım siz boşanmayı kafaya koymuşsunuz. Eşinizden soğumuşsunuz. Sadece kızınız için evli kalıyorsunuz gibi geldi. Eğer çabalamaya niyetiniz varsa ne yapın edin tekrar birlikte uyumaya çalışın. Rahatsız olduğunuz huylarını ona aktarın. İçinizde tutarak bir ilerleme kaydedemezsiniz. Horlamaya benim dediğim yöntemle çare bulabilirsiniz. Ağız şapırtıısnı anca onunla konuşarak halledebilirsiniz. Cinsellik için de tekrar canlandırmak için yazılar var nette onları uygulayarak belki düzeltebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…