ben çok yoruldum

evet elbette son kararı ben vereceğim ama kestiremiyorum bazı şeyleri korkuyorum tek başıma yaşamaktan annemin beni büyüttüğü gibi kızımı büyütememekten korkuyorum. çok kuvvetli bir kadın değilim ama bu adamda ben sessiz kaldıkça yada evin yükünü ben tek başıma çekmeye devam ettikçe kendimi daha da küçülmüş hissediyorum.

Ya biraz sakin olun
Sizde eşinizde çocukça tavırlarınızla nereye varmaya çalışıyorsunuz.
Evlilik zordur mücadele ister karşılıklu konuşun derdinizi anlatın sinirlerinize hakim olun 2 günlük dünya sonuçta.
Ayrılıp tekrar evlensrniz bile hep sorunlar olacak kaçışınoz yok.
Sormak isterim evin tüm yükünü taşoyorum derken bu konuyu eşinizle konuştunuz mu?
Erkeklerin beyinleri kadınların kinden farklı çalışır.
Bazı şeyleri kavramazlar konuşmak gerek!

horlamasına ne tıpa çare ne başka birşey benim kocamın ki tedavi boyutunda ancak kocam ise gitmeye hiç istekli değil, ben ise söz verdim en azından gel benle hastaneye diye o zaman söz aynı yatakta uyumayı deneyeceğim dedim. bende suçsuz değilim hiçbirşeyde bazen gerçekten hatta kızımdan daha çocuğum ama bu kadarda umursamazlığı kaldıramıyorum.

peki arkadaşlar birşey daha soracağım, eğer bir adam evinin kredisini,evin faturalarının dörtte üçünü ödüyor ve her hafta evin pazarını yapıp bebeğin aylık bez ihtiyacını karşılıyorsa bu yeterli midir. geriye kalan market alışverişi,apartman aidatı, bakıcı parası,çocuğun tüm sağlık gelir ve giderlri,kıyafet...vb ihtiyaçları,arabayı ben kullandığım için tüm benzin...vb masrafları benim üzerimde bu adil bir dağılım mı ev ekonomisinde.

Anladığım kadarıyla siz hiç evliliği yaşayamamışsınız mesafeler yüzünden. Birbirinize hala alışamamışsınız. Cinsellik de bence bir toparlayıcıdır ve gereklidir ilişkide, ama onu da kuramadan kaybetmişsiniz. Bence henüz ayrılık için düşünmek için çok erken, daha başlamamışsınız ki bitiresiniz..

Eşiniz sizi yadırgıyor ve evliliğe adapte olamıyorsa bile, bence sizde de böyle bir durum var. Sıkı sıkı sarılmamışsınız ki, yatakları odaları ayırmak ne demek? Birbirinizin eksiklerini tamamlamalı ve sevmelisiniz bence, bunu başarabilmek için de çift terapisi kesinlikle almalısınız.

Boşanmak en son çözüm olmalı, ikiniz de birer şansı hakediyorsunuz, yavrunuz da öyle. Bir problem olduğunu beraber kabul edin ve yola koyulun. Umarım halledersiniz, büyük özveri gerekiyor karşılıklı

peki arkadaşlar birşey daha soracağım, eğer bir adam evinin kredisini,evin faturalarının dörtte üçünü ödüyor ve her hafta evin pazarını yapıp bebeğin aylık bez ihtiyacını karşılıyorsa bu yeterli midir. geriye kalan market alışverişi,apartman aidatı, bakıcı parası,çocuğun tüm sağlık gelir ve giderlri,kıyafet...vb ihtiyaçları,arabayı ben kullandığım için tüm benzin...vb masrafları benim üzerimde bu adil bir dağılım mı ev ekonomisinde.

Bunun normali yok bence, evlilikte ortak bir yuvanız varsa herkes her şeyini ortaya koymalı ve ödemeler beraberce planlı bir şekilde halledilmeli. Atıyorum ikiniz de 3000 tl kazanıyorsunuz, kişisel harcamalarınızı birikiminizi kenara koyup geri kalanı ortaya koyarsınız , gider neyse ortak kasadan halledilir. Suyu sen öde elektriği ben ev arkadaşı gibi olur

Bu Evlilik tastamam evlilik gibi değil..
Aşk, macera,beraber zaman geçirmek. .
k.bakmayın ama içiniz geçmiş..
evliliğinize sıkıca tutunup sarılın. .
rabbim size güzel bir de Evlat vemiş..
Silkelenin..

gece mi huzunlendiren benligimi
yoksa huzun mu cok seven su geceleri
yanliz sarkilar da kaybolup
belki de sevmeli huzunle geceyi...

Horladigi icin yataklari mi ayirdiniz? Ben sizi pek sucsuz bulmadim. "Kendi beceriksizligi" dediniz... siz esinizede böyle agir konusuyorsaniz o sizden sogmustur bence...

Bu dağılım ödediği kredi miktarına göre değişir.Eğer çok yüklü bir ev kredisi ödüyorsa sizin yaptığınız harcamalarla eşit sayılır.Ama benim anlamadığım niye faturaların 4 te 3 ünü ödüyor? Sadece 4 te üçünü mü kullanıyormuş:)Çok saçma geldi.Hayır yani tamamını ödese ne olurmuş,aynı evde yaşamıyormuymuş sizinle???İlginç...Gerçekten ilginç...

3 yıldır evlisiniz ve aynı evde yaşamıyor musunuz hala?

Yani geçici süre ile katlanılır ama sizinki çok uzun olmuş, evliliğiniz için ikiniz de başka çözümler aramalıydınız benim düşüncem. İş değiştirmeyi biriniz düşünmeliydi.

Evlilik böyle bir şey değil ki, bir sürü sorunumuz olsa da evli olmak hayat arkadaşı edinmek demektir, iyi günde kötü günde. Siz birbirinize uzakta yaşarken nasıl hayat arkadaşı olabilirdiniz zaten. Dediğim gibi kısa süreler için zor da olsa kabul edilebilir ki ona da çok normal bir durum olarak davranmak bana göre değil. Ama 3 yıl diyorsunuz, bence anlattığınız sorunlar bu koşullarda sorun bile değil.

3 yıldır evlisiniz ve aynı evde yaşamıyor musunuz hala?

Yani geçici süre ile katlanılır ama sizinki çok uzun olmuş, evliliğiniz için ikiniz de başka çözümler aramalıydınız benim düşüncem. İş değiştirmeyi biriniz düşünmeliydi.

Evlilik böyle bir şey değil ki, bir sürü sorunumuz olsa da evli olmak hayat arkadaşı edinmek demektir, iyi günde kötü günde. Siz birbirinize uzakta yaşarken nasıl hayat arkadaşı olabilirdiniz zaten. Dediğim gibi kısa süreler için zor da olsa kabul edilebilir ki ona da çok normal bir durum olarak davranmak bana göre değil. Ama 3 yıl diyorsunuz, bence anlattığınız sorunlar bu koşullarda sorun bile değil.
evlendik ilk yıl yurtdışındaydı, daha sonra tayini benim çalıştığım yere iki saat mesafede bir ile çıktı bu arada gidip gelmedi-gelemedi herneyse orada kendine lojman açtı hafta içi orada hafta sonu evde geçirmeye başladı tam iki yılda böyle geçti daha bir hafta önce aynı ile geldi. ama çocuk olduğundan beri hergün eve gelir gider olmuştu ama sabah beşte evden çıkılıyor akşam sekizde geliyor çok yorgun ve bitkin oluyor. benim onun yanına gitmem demek ise yıllardır aldığım eğitimi bir nevi çöpe atmak demekti. zaten asistanlık dört sene eee iki senesi geçti. daha sonra ben ona tabi olup o nereye ben oraya gideceğim.
Bu dağılım ödediği kredi miktarına göre değişir.Eğer çok yüklü bir ev kredisi ödüyorsa sizin yaptığınız harcamalarla eşit sayılır.Ama benim anlamadığım niye faturaların 4 te 3 ünü ödüyor? Sadece 4 te üçünü mü kullanıyormuş:)Çok saçma geldi.Hayır yani tamamını ödese ne olurmuş,aynı evde yaşamıyormuymuş sizinle???İlginç...Gerçekten ilginç...

ödemediği faturlar telefon internet ve benim cep telefonu faturam. onlar benim üzerime açıldı benim üzerime kaldı.

evlendik ilk yıl yurtdışındaydı, daha sonra tayini benim çalıştığım yere iki saat mesafede bir ile çıktı bu arada gidip gelmedi-gelemedi herneyse orada kendine lojman açtı hafta içi orada hafta sonu evde geçirmeye başladı tam iki yılda böyle geçti daha bir hafta önce aynı ile geldi. ama çocuk olduğundan beri hergün eve gelir gider olmuştu ama sabah beşte evden çıkılıyor akşam sekizde geliyor çok yorgun ve bitkin oluyor. benim onun yanına gitmem demek ise yıllardır aldığım eğitimi bir nevi çöpe atmak demekti. zaten asistanlık dört sene eee iki senesi geçti. daha sonra ben ona tabi olup o nereye ben oraya gideceğim.

ödemediği faturlar telefon internet ve benim cep telefonu faturam. onlar benim üzerime açıldı benim üzerime kaldı.

Hah ödese şaşardım yani.Resmen ayırmış bütçeyi.Siz eş değil aynı evi paylaşan iki üniversiteli genç gibi olmuşsunuz,kusura bakmayın ama.Çok ilginç geldi.Ne olurmuş eşinin cep telini arada ödese???

Hah ödese şaşardım yani.Resmen ayırmış bütçeyi.Siz eş değil aynı evi paylaşan iki üniversiteli genç gibi olmuşsunuz,kusura bakmayın ama.Çok ilginç geldi.Ne olurmuş eşinin cep telini arada ödese???
şöyle söylesem belki durumum daha iyi izah olur. eğer ona cep telefonu faturmaı öde dersem sen benşmkini öde diye üste çıkar.bu adamki zamanında ben bebeğimizin masrafları nasıl olacak diye kalem kalem hesap yaaprken o asla ama asla destek vermediğim doktorası için 750 tl gibi bir parayı hiç edebiliyor. sonra da bana pazarı yapıyorum,faturları ödüyorum, krediyi ödüyorum diye üste çıkıyor.
aile terapistine de gidiyoruz uzun bir süre ben gittim ancak artık haklı olduğum halde suçlanmalara dayanamdım ve en son tartışmamızda eğer kızından ayrılmak istemiyorsan benle terapiste gelirsin dedi. saatşerce konuştu konuştu bana söz bile vermedi. terapistin dediği normal olan şeyleri eşinin istemesi burada suç olarak görülüyor oldu. ben ilk defa o an rahatladım ve haklı olduğum konularda gerçekten haklı olduğuma inandım.

X