- 11 Haziran 2015
- 386
- 273
-
- Konu Sahibi dr_patoloji
evet elbette son kararı ben vereceğim ama kestiremiyorum bazı şeyleri korkuyorum tek başıma yaşamaktan annemin beni büyüttüğü gibi kızımı büyütememekten korkuyorum. çok kuvvetli bir kadın değilim ama bu adamda ben sessiz kaldıkça yada evin yükünü ben tek başıma çekmeye devam ettikçe kendimi daha da küçülmüş hissediyorum.
peki arkadaşlar birşey daha soracağım, eğer bir adam evinin kredisini,evin faturalarının dörtte üçünü ödüyor ve her hafta evin pazarını yapıp bebeğin aylık bez ihtiyacını karşılıyorsa bu yeterli midir. geriye kalan market alışverişi,apartman aidatı, bakıcı parası,çocuğun tüm sağlık gelir ve giderlri,kıyafet...vb ihtiyaçları,arabayı ben kullandığım için tüm benzin...vb masrafları benim üzerimde bu adil bir dağılım mı ev ekonomisinde.
peki arkadaşlar birşey daha soracağım, eğer bir adam evinin kredisini,evin faturalarının dörtte üçünü ödüyor ve her hafta evin pazarını yapıp bebeğin aylık bez ihtiyacını karşılıyorsa bu yeterli midir. geriye kalan market alışverişi,apartman aidatı, bakıcı parası,çocuğun tüm sağlık gelir ve giderlri,kıyafet...vb ihtiyaçları,arabayı ben kullandığım için tüm benzin...vb masrafları benim üzerimde bu adil bir dağılım mı ev ekonomisinde.
evlendik ilk yıl yurtdışındaydı, daha sonra tayini benim çalıştığım yere iki saat mesafede bir ile çıktı bu arada gidip gelmedi-gelemedi herneyse orada kendine lojman açtı hafta içi orada hafta sonu evde geçirmeye başladı tam iki yılda böyle geçti daha bir hafta önce aynı ile geldi. ama çocuk olduğundan beri hergün eve gelir gider olmuştu ama sabah beşte evden çıkılıyor akşam sekizde geliyor çok yorgun ve bitkin oluyor. benim onun yanına gitmem demek ise yıllardır aldığım eğitimi bir nevi çöpe atmak demekti. zaten asistanlık dört sene eee iki senesi geçti. daha sonra ben ona tabi olup o nereye ben oraya gideceğim.3 yıldır evlisiniz ve aynı evde yaşamıyor musunuz hala?
Yani geçici süre ile katlanılır ama sizinki çok uzun olmuş, evliliğiniz için ikiniz de başka çözümler aramalıydınız benim düşüncem. İş değiştirmeyi biriniz düşünmeliydi.
Evlilik böyle bir şey değil ki, bir sürü sorunumuz olsa da evli olmak hayat arkadaşı edinmek demektir, iyi günde kötü günde. Siz birbirinize uzakta yaşarken nasıl hayat arkadaşı olabilirdiniz zaten. Dediğim gibi kısa süreler için zor da olsa kabul edilebilir ki ona da çok normal bir durum olarak davranmak bana göre değil. Ama 3 yıl diyorsunuz, bence anlattığınız sorunlar bu koşullarda sorun bile değil.
Bu dağılım ödediği kredi miktarına göre değişir.Eğer çok yüklü bir ev kredisi ödüyorsa sizin yaptığınız harcamalarla eşit sayılır.Ama benim anlamadığım niye faturaların 4 te 3 ünü ödüyor? Sadece 4 te üçünü mü kullanıyormuş:)Çok saçma geldi.Hayır yani tamamını ödese ne olurmuş,aynı evde yaşamıyormuymuş sizinle???İlginç...Gerçekten ilginç...
evlendik ilk yıl yurtdışındaydı, daha sonra tayini benim çalıştığım yere iki saat mesafede bir ile çıktı bu arada gidip gelmedi-gelemedi herneyse orada kendine lojman açtı hafta içi orada hafta sonu evde geçirmeye başladı tam iki yılda böyle geçti daha bir hafta önce aynı ile geldi. ama çocuk olduğundan beri hergün eve gelir gider olmuştu ama sabah beşte evden çıkılıyor akşam sekizde geliyor çok yorgun ve bitkin oluyor. benim onun yanına gitmem demek ise yıllardır aldığım eğitimi bir nevi çöpe atmak demekti. zaten asistanlık dört sene eee iki senesi geçti. daha sonra ben ona tabi olup o nereye ben oraya gideceğim.
ödemediği faturlar telefon internet ve benim cep telefonu faturam. onlar benim üzerime açıldı benim üzerime kaldı.
şöyle söylesem belki durumum daha iyi izah olur. eğer ona cep telefonu faturmaı öde dersem sen benşmkini öde diye üste çıkar.bu adamki zamanında ben bebeğimizin masrafları nasıl olacak diye kalem kalem hesap yaaprken o asla ama asla destek vermediğim doktorası için 750 tl gibi bir parayı hiç edebiliyor. sonra da bana pazarı yapıyorum,faturları ödüyorum, krediyi ödüyorum diye üste çıkıyor.Hah ödese şaşardım yani.Resmen ayırmış bütçeyi.Siz eş değil aynı evi paylaşan iki üniversiteli genç gibi olmuşsunuz,kusura bakmayın ama.Çok ilginç geldi.Ne olurmuş eşinin cep telini arada ödese???