Arkadaşlar olan oldu. Olaydan sonra banyo yaptı. baktım yine evden kaçacak adam kaçacak ben yakıt parası verecem öylemi dedim. Aldım anahtarı ver dedi vermedim. Anası gili aradı beni almaya gelin dedi. 100km uzaktaki insanlara. Evden sen benim için bittin şu bu diyerek gitti. Bende ağzıma geleni söyledim. Arabanın içinde kartı falan varmış aklıma gelmedi. Neyse annesine gelmeyin demiş açtı birazdan tlfonu.Yüzüme kapattı. Bişeyler daha dedi. Neyse msj yazdım karşılık geldi birazdan nerde olduğu belli değil.Beni rehberinden ve kalbinden silmiş.Arıyorum açmıyo birazdan açtı. Ses yok fotokopi makinası gibi çalışan bişeyin yanına komuş ses veren yok. Neyse toparladım kendimi beni istemeyeni ben hiç istemem dedi. Birazdan gene msj geldi. Annesigil inanmamış geliyolarmış. Buda eve geldi barıştık numarası yapacakmışız. Geldiler ben yattım halim kalmadı. Sabah kalktım hoşgeldiniz dedim ben okula gidiyorum dedim. Arkamdan balkondan bekle dedi. Yürüdüm arkamdan babası geldi. Okula götürmek için beni. Bende yolda gelirken olanları anlattım. Bi yandan da gözümün yaşaını tutamadım insanları da yok yere üzdük yani. Babası iyidir de anası oğlunda hiç suç bulmaz.Bende bulur dün akşam anasını konuşturmadı hiç. Neler söylerdi bilmem.
Olanlar bunlar boşan falan diye yorum yapmayın. Dünya ne gösterecek bakcaz. Bir süre yokum.
18 yıllık evlilikten, çok fedakarlık yaptıktan sonra bazı şeylerin değiştiğini düşünseniz dahi kişinin onurunu kıran biçok şeyin değişmediğini, sadece yaşanma süresinin arasının açıldığını ben yaşadım arkadaşım.Değişmiyorlar. Sadece değişmiş gibi görünüyorlar ve yıllar sonra bakıyorsunuz ki yaşadığınız kişi hep aynı.Sadece siz değişmişsiniz.Söylediklerine ve yaptıklarına tepki göstermeden yaşamaya çalışmışsınız.Üzüle üzüle daha çok üzüntüye nasıl katlanılır onu öğreniyorsunuz. Ne saygı ne sevgi birşey kalmadan alışkanlık çerçevesinde mutsuz fakat içindeki umudu kaybetmemiş bir şekilde yaşayıp duruyorsunuz.Aslında uyum sağlamak adına ortak nokta aramayan erkekler saltanatlarının hep süreceğini zannediyorlar.Ve birgün kadın güçlerinin ve ne kadar boş mücadele verdiğinin farkına vardığında asıl zavallı duruma düşen bunca sene egemen olan o kocalar oluyor.Siz ise üzüntüyle geçen güzel yıllarınızı ve giden emeklerinizi düşünmeden edemiyorsunuz
üzüldüm okurken
sen elinden geleni yapıyorsun anladığım kadarı ile fakat eşin anlayış göstereceği yerde ters yolu tercih ediyor
sana ayrıl yada ayrılma deme hakkına sahip değiliz
fakat sürekli ayrılma talebinde bulunan bir eşin var
henüz çocukta yokken eğriyi doğruyu sen düşünüp karar vermelisin
verdiğin karar hakkında hayırlı olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?