Ben bugun norobilimci oldum ve aglamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.652
798
Merhaba,

Biraz uzgunum ve sizden aklimi huzura kavusturacak birkac cumle duymak isterim eger icinizden gelirse tabii

Bir sene once bi hocamla aramiz iyiydi bana kendisi supervizorum olmayi teklif etti, ben kagit uzerinde olurum sen yurt disinda istedigin calismayi yap dedi ve ben cok sevindim cunku hep bizi korur kollardi ve bisey oldugunda bana gelebilirsiniz derdi

Bana da dedi ki ben tezindeki tum yanlislari Vs duzeltirim istersen yazacagin e mailleri bile once bana yolla ben duzelteyim ki gerek bile yok benim ingilizcem c2 zaten

Bugun savunmama herkes hayran kaldi, bu yil 3 makaleye yazar oldum, calistigim alandaki en onemli adam yurtdisi supervizorum ustelik, tanimadigim insanlar dahi gelip ne kadar canli, konu hakkinda tutkulu oldugumu, profesyonel bi konusmaci gibi oldugumu Vs soylediler. Sorulan tum sorulari cok guzel cevapladim. Konuma da cok renkli ve canli dediler.

Ancak 105/110 aldim. Dolayisiyla sasirdim bunca basaridan sonra ve supervizorume yazdim. 8 kisiden 6si 110la mezun oldu, bir kisi 108 ve ben 105. Danisman hocam da sasirdi en sonunda kisisel almamami, tezimde duzeltmeler yaptigini (ki dikkatinizi cekerim en basta maillerimi bile duzeltmeyi oneren kendisi), beni onemsedigini, hicbir ogrenciye bu kadar zaman ayirmadigini, su an oldugu yerde saat 4 olmasina ragmen maillerini kontrol ettigini benim icin, aptal bi numaraya takilmamam gerektigini, 105in excellent kategorisinde oldugunu soyledi. Bi de bugun senin gunun cok eglen Vs yazmis. Ne cevap yazsam bilemedim. Dusuk notun icin birini suclayacaksan icin rahat edecekse beni suclayabilirsin dedi. Yani o dusuk degerlendirme formu yazdigi icin boyle olmus.

Icimden sovmek geciyor cunku benden dusuk puanli insanlar, ingilizce iki kelime bir araya getiremeyenler, veya original bi calisma bile yapmayanlara danismanlari tam puan vermisler. Bu bi kulaktan duyma bilgi degil, arkadasim bazi kisimlari bile kopyala yapistir yaptim, supervizorum okumadi ama hepsine 10 yazdi puan dedi maili gosterip. Haha 10 yazdi/yazdim tabi diyorlar tabii ki kendi ogrencileri yuksek olsun istiyorlar. Benim danismanim yeri geldiginde kagit uzerinde danismanim olmayi teklif etmis insan, formaliteleri takmazdi birden neden boyle bi muamele yapti anlamadim. 100 puanim vardi.

Beni acitan eger komite begenmeyip 105 verse bu kadar uzulmezdim, ancak bu kadar beni korudugunu kolladigini iddia eden, butun yasadigim surecleri goren, formaliteleri sallayan bi insanin bana bunu yapmasi ve demesi ihanet edilmis gibi hissediyorum. Uzgunum.

Icimden bunu teklif eden sensin simdi neden teklif ettigin yardimlar icin bana dusuk verdin demek geciyor ama yarin bi gun doktora basvurusunda onun referansi da lazim olacak diye sustum. Gerci referansta ne yazar bilmiyorum.

Su an disardayim, guya kutlama ama ben kosede oturdum uzuluyorum, eve gitmek ve aglamak istiyorum. Mesajlariniza eve gidince bakarim oyle icimi dokmek istedim...

Tam bir nankörlük sizinkisi. Kendinizden utanın bence.
Başka danışmanlar yüksek not verdi diye sizin danışmanınız da vermek zorunda değil. Ayrıca size o kadar yaptığı iyiliği unutup en son verdiği nota takılıyorsunuz ve küfretmek istiyorsunuz öyle mi? Yazık...

Kimi hocalar işini ciddiye alır, iyi öğrenci yetiştirir ama öğrencisinin daha iyi olmasını ister. Notları bol değildir.
Kimi hoca da öğrenciye yapıştırır notu yüksekten. Aslında bu öğrenciye iyilik değildir ama anlayana...

İlk başta anlattıklarınızla gözümde çok büyüdünüz bir an ama hocanıza olan tavrınız gerçekten çok rahatsız etti...
Hocanız belki toplasanız size diğer hocaların ayırdığının 10 larca katı saatlerini ayırdı ama sizin şu tepkinizi görse emin olun o da sizin için yaptıklarına pişman olurdu.

Anlamadım şimdi 105 olsa ne oluyor? Bir eksisi var mı size bu durumun? 110 alanlar da hakkıyla almamış ki siz hakkınızla almışsınız işte ne güzel. Yani tövbe tövbe allah başka dert vermesin demek istiyorum ama gıcık olurum bu lafa da. Dert işte demek ki. Neyse geçmiş olsun üzülmeyin.

Başka danışmanlar yüksek not verdi diye sizin danışmanınız da vermek zorunda değil. Ayrıca size o kadar yaptığı iyiliği unutup en son verdiği nota takılıyorsunuz ve küfretmek istiyorsunuz öyle mi? Yazık...

Kimi hocalar işini ciddiye alır, iyi öğrenci yetiştirir ama öğrencisinin daha iyi olmasını ister. Notları bol değildir.
Kimi hoca da öğrenciye yapıştırır notu yüksekten. Aslında bu öğrenciye iyilik değildir ama anlayana...

İlk başta anlattıklarınızla gözümde çok büyüdünüz bir an ama hocanıza olan tavrınız gerçekten çok rahatsız etti...
Hocanız belki toplasanız size diğer hocaların ayırdığının 10 larca katı saatlerini ayırdı ama sizin şu tepkinizi görse emin olun o da sizin için yaptıklarına pişman olurdu.

Hakkimda dediginiz nankor lafi haric guzel yorum bence. Ancak haksizlik olarak geliyor bi tarafta kopyala yapistir yapan ona dahi tam puan alanlar var tabii komite bilmiyor okumadigi icin. Beni uzen bir de kendisinin her seye el atmak isteyip sonra bundan sikayet etmesi oldu. Yoksa dedigim gibi guzel yorum katiliyorum

Anlamadım şimdi 105 olsa ne oluyor? Bir eksisi var mı size bu durumun? 110 alanlar da hakkıyla almamış ki siz hakkınızla almışsınız işte ne güzel. Yani tövbe tövbe allah başka dert vermesin demek istiyorum ama gıcık olurum bu lafa da. Dert işte demek ki. Neyse geçmiş olsun üzülmeyin.

Aslinda excellent demek burada ama 108 e bile agladi kiz kendimi kotu hissettim herkes tam puan almak zorunluluk gibi abartiyor ne bileyim...

Iste biz insanların nankörlüğü ve sayıya takmaları, kendini mutlaka başkaları ile kıyaslamaları, ilerde doktora yaparsam lazım olur diye susmalari işte şimdinin bilim insani modellemesi uzulyrm ve hak veremyrm.
Ben de doktorasını yapan bir ogrencym hocam bana konuda 1 makale verse ekstra mutluluktan uçarım o derece.

Bazi hocalarin kisisel egolari her seyin onune geciyor.Senin durumda tam olarak bu bence.Benzer olmasa da bir durum kuzenimin basina geldi.Elini kolunu sallayanin yuksek lisans yaptigi gunumuzde,iki hocanin kuzenimi kendi alanina yonlenmesini paylasamadiklari icin 4 sene okul birincisi olan kiz yuksek lisansi kazanamadi.Gitti baska sehire basvurdu ve tasindi.
Uzulme.Basarin sana yeter.

Hersey sayi ve puan mi? Dogru durust yapilmamis seylere verilen yuksek puanlarin ne onemi ve anlami var ki? Kendiniz diyorsunuz okumadan vermis puanlari danismanlari.
Boyle mi olsun istiyorsunuz? Adam gayet duzgun ve işini yapan biri gibi geldi bana. Sizin puaniniz dusuk degil, digerlerinin şişirme. Hani sizi zor duruma sokacak cok berbat bir puanlama yapsa anlayacagim isyani.

ama en önemli şey not
yani şimdi yurtdışına vs ye gitse her yerde karşısına bu not çıkacak.
Ben açıkçası hiç ama hiç iyi niyetli göremedim mesleki bir kıskançlık gibi geldi bana.

Hersey sayi ve puan mi? Dogru durust yapilmamis seylere verilen yuksek puanlarin ne onemi ve anlami var ki? Kendiniz diyorsunuz okumadan vermis puanlari danismanlari.
Boyle mi olsun istiyorsunuz? Adam gayet duzgun ve işini yapan biri gibi geldi bana. Sizin puaniniz dusuk degil, digerlerinin şişirme. Hani sizi zor duruma sokacak cok berbat bir puanlama yapsa anlayacagim isyani.

Peki doktora basvurularinda bu calinti tez yazanlar bile tam puanla onume gecmeyecekler mi?

Iste içinden küfretmek geçmese sana biraz hak vereblrdm belki ama öğrencilere fazla yardımda bulunmak bu duruma düşürüyor demek bana da ders olsun bu.

Sen hakkınla almışsın , hakkınla aldığın yüksek puanı bol keseden haksızca alınan puanla kıyaslıyorsun ve benimki neden düşük diyorsun? Seninki elmayla armutu kıyaslayıp neden armut elma kadar kırmızı değil demek gibi.

Sen hakkınla almışsın , hakkınla aldığın yüksek puanı bol keseden haksızca alınan puanla kıyaslıyorsun ve benimki neden düşük diyorsun? Seninki elmayla armutu kıyaslayıp neden armut elma kadar kırmızı değil demek gibi.

Beni uzen basvurularda bu insanlar kopyala yapistir yaptiklariyla tam puan gidecekleri icin komitelere daha iyi gorunmezler mi

Hakkimda dediginiz nankor lafi haric guzel yorum bence. Ancak haksizlik olarak geliyor bi tarafta kopyala yapistir yapan ona dahi tam puan alanlar var tabii komite bilmiyor okumadigi icin. Beni uzen bir de kendisinin her seye el atmak isteyip sonra bundan sikayet etmesi oldu. Yoksa dedigim gibi guzel yorum katiliyorum

Neyse, sen de mantıklı ve zeki bir kızsın belli. Belki, ilk anın şoku, hak etmeyenlerin senden yüksek almasının siniri seni bu satırları yazmaya itti anlıyorum. Aslında haksız da değilsin ama burada kendi danışmanına değil o fazladan not veren danışmanlara karşı öfkeli olmalısın bence.

Ama ben eminim sen bu süreçte o danışmanı yazdıklarını okumayan ama yüksek not veren öğrencilerden çok daha fazla geliştirmişsindir kendini. Bunun meyvelerini doktora sürecinde toplayacağını düşünüyorum. Bundan dolayı danışmanına sana kattıklarından dolayı teşekkür etmelisin. Bir de, akademi de hocaların farklı farklı kaprisleri vardır. Bu alanda var olmak istiyorsan alışacaksın ama tabi kendini de ezdirmeyeceksin.

Hayatta başarılar..

Peki doktora basvurularinda bu calinti tez yazanlar bile tam puanla onume gecmeyecekler mi?

Heryer boyle, zerre haketmeyen insanlar iş hayatlarinda biyerlere gelmiş goruyorum. Sirketin ceosunun kankasi olup bilmem ne muduru diye gecinen insanlar var sorsan malin teki işlerini baskalari yapiyor halbuki, babasi x kişisini taniyor diye daha mezun olur olmaz milletin yillarca gelemedigi koltuga süzülerek gelip oturanlar...

Napalim. Durust olanlar zor yoldan geliyor ama gelebiliyorlar merak etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X