2 saat önce tartıda 69.9 u gördüm ve başımdan aşağı kaynar sular indi. gecen yaz 1 75 boyunda 58 kilo iken salına salına gezinen, deniz kenarında kendinden ve vücudundan gurur duyan ben değildim sanki ( 68den 58 e inmenin haklı gururu diyelim, züppe olduğumu düşünmeyin kızlar )
1 saat boyunca forumda takıldıktan ve başarı oykulerini okuduktan sonra hepimizin de yaşadığı o gaza gelme anını yaşadım, sonra geriye dönüp baktım son 6 aydır kaç kere gaza gelip 2 günde sön
düğümü hatırladım ve her seferinde daha da çok kilo aldım ve işte 70 oldum nerdeyse, aynaya baktığımda kendimi sevemiyorum, yapamıyorum bir türlü, o selülitler çatlaklar ordan burdan pörtleyen bıngıllar, kollardaki keşküller... sonra bi de dönüp o gün yediklerime baktım.... o zaman anladım artık harekete geçmenin vaktinin geldiğini, sanki kendimi zehirliyorum, mideme çöplük muamelesi yapıyorum, artmasın kalmasın diye tıka basa besleniyorum, sanki hayatımın bütün olumsuz yönlerini yediklerime yukluyor ve tuketerek yok edeceğimi umuyorum...
ama artık son.
ya da başlangıç mı demeliyim? :82:
işte planım:
ilk 3 gün oldukça hafif beslenerek midemi biraz yatıştırmaya çalışacağım yoksa böyle giderse yakında böbreğime saldırıp üzerine biraz safra sosu dökerek onu da yiyecek kereta
menü 1: başlangıç
uyanınca: 1 bardak suya elma sirkesi ( hurafe olduğunu düşünüyordum ama denemekten zarar gelmez değil mi :82: ) ve de 1 bardak mate çayı
ardından 45 dk kardiyo 15 dk pilates (kardiyo olarak kick box yapıyorum arkadaşlar ilgilenen olursa videonun adını söylerim)
sabah: 1 elma, 1 greyfurt, 1 avuç maydonoz, 3 fındık, 1 kaşık yoğurt
( daha önce diyetisyene gitmiş ve uzuuuun uzadıya bu konuları araştırmış biri olarak öğrendiğim birkaç şeyi sizle paylaşmak istiyorum
-- elma ve greyfurtun iştah kesme ve vücut metabolizmasını ciddi anlamda hızlandırma gibi özellikleri var, elmadaki a vitamını ve greyfurtdaki c vitamini cilde bire bir özellikle sivilce ve kolajen dokusunun arttırılması konusunda
-- maydonoz içinde en değerli minerallerin birçoğunu barındıran bir bitki, vücuttaki su tuz dengesini ayarlamaya yardımcı oluyor ki bu da ödem oluşumunu engelliyor
-- fındığın yararları saymakla bitmez :82: ancak fındığın içindeki yağ yemeklerin sindirimine fayda ediyor sanırım tam bilmiyorum ama uzun süre midede kaldığı için tokluk hissi yaratıyor gibi bir şey demişti doktorum
-- yoğurt , meyvelerle birlikte tüketildiğinde meyve şekerinin direkt olarak kana karışmasını engelleyip yağ oluşturmasını önlüyor )
ara: yeşil çay ( yeşil çay özellikle göbek çevresi yağlarının yakılmasında bire bir, ancak kafein içeriyor bu da bunyesi hassas olanların uykusunu kaçırabilir)
öğle:
1 kase çorba (az yağlı az tuzlu)
1 dilim kepek ekmeği ( kepek ekmeğinin içinde bulunan lifler cildin kolajen dokusunu destekler ve sarkmaları ve çatlakları önleme de yardımcı olur, lifli yapısı midede şişmesini ve uzun süre tok kalmamızı sağlar )
salatalık, marul ve soğandan oluşmuş 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesiyle yapılmış az tuzlu sınırsız salata
ara1: yeşil çay 2 diyet bisküvi
ara2 : yeşil çay 1 diyet bisküvi yada 1 ufak porsiyon meyve yada 2 3 kaşık diyet yoğurt
akşam:
lahana, kırmızı lahana, ve az miktar havuctan olusan yine az yağlı bir salata
yatmadan: ara2 deki tercihlerden bir tanesi
3 gün sonra ise 1 haftalık sağlıklı beslenme programıma başlıyorum
haftanın 3 günü için
sabah: 3 kaşık yulaflı müsli, 5 fındık , az sütlü hazırlanmış diyet kahvaltı
ara: yeşil çay 3 diyet bisküvi
öğle: 3 köfte büyüklüğünde tavuk yada balık eti
sınırsız salata
1 dilim kepek ekmeği
2 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
ara1 ve ara2 : başlangıç listemdeki gibi
akşam: lahanayla hazırladığım salata, 1 dilim kepek ekmeği, 2 3 kaşık yoğurt
yatmadan: bir greyfurt ve yeşil çay
haftanın 4 günü
sabah: 1 elma, 1 greyfurt, 3 fındık, 1 avuç maydonoz, 2 3 kaşık yoğurt
ara: yeşil çay
öğle: 1 kase çorba, sınırsız salata, 1 dilim k. ekmeği
ara1 ve ara2 ilk listedeki ile aynı
akşam: seçenek 1: 8 kaşık bakliyat yemeği 1 dilim k ekmeği ve 4 kaşık yoğurt
seçenek 2: 8 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği 1 dilim k ekmeği ve sınırsız salata
yatmadan: yeşil çay ve greyfurt
bunların yanı sıra her gün 3 litreye yakın sıvı almayı planlıyorum
sabahları elma sirkeli su tuketmeye çalışacağım ve mate çayı içeceğim
her gün en az 2 bardak yeşil çay içeceğim
tuzu ve yağı asgari düzeyde tutmaya çalışacağım
haftanın 3 ya da 4 günü 45 dk kardiyo ve 15 dk pilates yapacağım
hafta sonu da selülit masajına gideceğim.
3 gun sonra size geri dönüş yapacağım kızlar, sağlıcakla kalın , ve takipte kalın :)
1 saat boyunca forumda takıldıktan ve başarı oykulerini okuduktan sonra hepimizin de yaşadığı o gaza gelme anını yaşadım, sonra geriye dönüp baktım son 6 aydır kaç kere gaza gelip 2 günde sön
düğümü hatırladım ve her seferinde daha da çok kilo aldım ve işte 70 oldum nerdeyse, aynaya baktığımda kendimi sevemiyorum, yapamıyorum bir türlü, o selülitler çatlaklar ordan burdan pörtleyen bıngıllar, kollardaki keşküller... sonra bi de dönüp o gün yediklerime baktım.... o zaman anladım artık harekete geçmenin vaktinin geldiğini, sanki kendimi zehirliyorum, mideme çöplük muamelesi yapıyorum, artmasın kalmasın diye tıka basa besleniyorum, sanki hayatımın bütün olumsuz yönlerini yediklerime yukluyor ve tuketerek yok edeceğimi umuyorum...
ama artık son.
ya da başlangıç mı demeliyim? :82:
işte planım:
ilk 3 gün oldukça hafif beslenerek midemi biraz yatıştırmaya çalışacağım yoksa böyle giderse yakında böbreğime saldırıp üzerine biraz safra sosu dökerek onu da yiyecek kereta
menü 1: başlangıç
uyanınca: 1 bardak suya elma sirkesi ( hurafe olduğunu düşünüyordum ama denemekten zarar gelmez değil mi :82: ) ve de 1 bardak mate çayı
ardından 45 dk kardiyo 15 dk pilates (kardiyo olarak kick box yapıyorum arkadaşlar ilgilenen olursa videonun adını söylerim)
sabah: 1 elma, 1 greyfurt, 1 avuç maydonoz, 3 fındık, 1 kaşık yoğurt
( daha önce diyetisyene gitmiş ve uzuuuun uzadıya bu konuları araştırmış biri olarak öğrendiğim birkaç şeyi sizle paylaşmak istiyorum
-- elma ve greyfurtun iştah kesme ve vücut metabolizmasını ciddi anlamda hızlandırma gibi özellikleri var, elmadaki a vitamını ve greyfurtdaki c vitamini cilde bire bir özellikle sivilce ve kolajen dokusunun arttırılması konusunda
-- maydonoz içinde en değerli minerallerin birçoğunu barındıran bir bitki, vücuttaki su tuz dengesini ayarlamaya yardımcı oluyor ki bu da ödem oluşumunu engelliyor
-- fındığın yararları saymakla bitmez :82: ancak fındığın içindeki yağ yemeklerin sindirimine fayda ediyor sanırım tam bilmiyorum ama uzun süre midede kaldığı için tokluk hissi yaratıyor gibi bir şey demişti doktorum
-- yoğurt , meyvelerle birlikte tüketildiğinde meyve şekerinin direkt olarak kana karışmasını engelleyip yağ oluşturmasını önlüyor )
ara: yeşil çay ( yeşil çay özellikle göbek çevresi yağlarının yakılmasında bire bir, ancak kafein içeriyor bu da bunyesi hassas olanların uykusunu kaçırabilir)
öğle:
1 kase çorba (az yağlı az tuzlu)
1 dilim kepek ekmeği ( kepek ekmeğinin içinde bulunan lifler cildin kolajen dokusunu destekler ve sarkmaları ve çatlakları önleme de yardımcı olur, lifli yapısı midede şişmesini ve uzun süre tok kalmamızı sağlar )
salatalık, marul ve soğandan oluşmuş 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve elma sirkesiyle yapılmış az tuzlu sınırsız salata
ara1: yeşil çay 2 diyet bisküvi
ara2 : yeşil çay 1 diyet bisküvi yada 1 ufak porsiyon meyve yada 2 3 kaşık diyet yoğurt
akşam:
lahana, kırmızı lahana, ve az miktar havuctan olusan yine az yağlı bir salata
yatmadan: ara2 deki tercihlerden bir tanesi
3 gün sonra ise 1 haftalık sağlıklı beslenme programıma başlıyorum
haftanın 3 günü için
sabah: 3 kaşık yulaflı müsli, 5 fındık , az sütlü hazırlanmış diyet kahvaltı
ara: yeşil çay 3 diyet bisküvi
öğle: 3 köfte büyüklüğünde tavuk yada balık eti
sınırsız salata
1 dilim kepek ekmeği
2 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği
ara1 ve ara2 : başlangıç listemdeki gibi
akşam: lahanayla hazırladığım salata, 1 dilim kepek ekmeği, 2 3 kaşık yoğurt
yatmadan: bir greyfurt ve yeşil çay
haftanın 4 günü
sabah: 1 elma, 1 greyfurt, 3 fındık, 1 avuç maydonoz, 2 3 kaşık yoğurt
ara: yeşil çay
öğle: 1 kase çorba, sınırsız salata, 1 dilim k. ekmeği
ara1 ve ara2 ilk listedeki ile aynı
akşam: seçenek 1: 8 kaşık bakliyat yemeği 1 dilim k ekmeği ve 4 kaşık yoğurt
seçenek 2: 8 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği 1 dilim k ekmeği ve sınırsız salata
yatmadan: yeşil çay ve greyfurt
bunların yanı sıra her gün 3 litreye yakın sıvı almayı planlıyorum
sabahları elma sirkeli su tuketmeye çalışacağım ve mate çayı içeceğim
her gün en az 2 bardak yeşil çay içeceğim
tuzu ve yağı asgari düzeyde tutmaya çalışacağım
haftanın 3 ya da 4 günü 45 dk kardiyo ve 15 dk pilates yapacağım
hafta sonu da selülit masajına gideceğim.
3 gun sonra size geri dönüş yapacağım kızlar, sağlıcakla kalın , ve takipte kalın :)