ben bu kadınla ne yapacağım?

daisiesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
201
6
Sorun kayınvalidem arkadaşlar... hemen kısaca en baştan anlatayım. Kendisi canım çok sıkılıyor bana bilgisayar alın dedi, biz de aldık ve nasıl kullanılacağını üç aşağı beş yukarı öğrettik. Şuanda facebookta bile üyeliği var, gayet rahat kullanıyor yani.

Mesele de şu facebookla başladı zaten. Bir gün kvmin eşimin eski sevgilisiyle facete arkadaş olduğunu fark ettim ve bunu eşime söyledim. Kvnin face şifresini bildiğim için hesabına girip baktım ve kızın fotoğraflarına çok güzelsin, harikasın gibi yorumlar yapmış ve ben seni unutmadım sen beni unuttun mu yoksa gibi bir şey yazmış. Ki ben onun 1 yıllık geliniyim ve facete yüzlerce fotoğrafım var, daha bir kere bile bnm fotoğrafıma yorum yapmışlığı bırakın, beğenmişliği bile yoktur.
Ben bu durumu kvme söledim. O kızla arkadaş olmuşsun böle böle yazmışsın dedim. Cevap olarak ‘hıı, kızdın mı?’ diye bir yanıt aldım. Ben de ona kızmadığımı, kiminle arkadaş olmak isterse olup konuşabileceğini ve bnm buna karışmaya hakkm olmadığını, sadece meraktan sorduğumu söyledim ve konu kapandı.

Tabi ben kapandı sanmışım…. Bigün kv bu kızın ismini kullanarak eşimin yanında x de facede şöle şöle yapmış dedi. Eşim de parladı artık Bize ne anne bunu bize neden söylüyorsun diye çıkıştı. O da aman gelmiş geçmiş bir şey ne var söylüyorsam dedi. Ben de artık açtım ağzımı anne ben o konuda sana biraz bozuldum, yanlış anlama o kızla konuştuğun için değil, dediğim gibi ben buna karışamam dedim. Ben olaya duygusal bakıyorum dedim. Sen o kızla arkadaş olduğun için ben kocamın zamanında elini tuttuğu, gözünün içine baktığı kızın sayende suretini gördüm ve bu bnm için hiç hoş bir durum olmadı, ki snn gibi ince düşünen bir insanın bunu düşünmesi lazımdı dedim. Daha sonra benden özür diledi, düşünemediğini kabul etti fln eşime de sil o kızı faceten konuşmayacağım artık dedi. Hatta bende silmene gerek yok bnm derdim konuşup konuşmaman değil, ben o kızı bi kere gördüm artık silsen de silmesen de hiçbir şey değişmez dedim ama o gene de eşime sildirdi.

Ve bugünde kvem beni aradı facete bir şeyi becerememiş. ben de ben girer bakarım şimdi dedim ve onu faceine girdim ki ne göreyim... Kız buna tekrardan arkadaşlık isteği göndermiş . aralarında da çok kısa bir mesajlaşma geçmiş, kopyalıyorum:
x darılma bana oğlum silmiş karısı kızmış annen niye kabul etti onu diye kabul edemiyom darılma bana kızım oldu öptüm seni
cevap
a ne demek canım benim tabiki sorun deil oda kendince haklı :) seni seviyorum bebeğim merak etme alınmam kırılmam darılamam :)

çok uzun oldu farkındayım ama olayı size birebir anlattım. Şimdi bu kadın beni neden elin kızına konu ediyo ve yapmadığım bir şeyi yapmışım gibi gösteriyo? ben ömrümde bu kadar ikiyüzlü biriyle daha karşılaşmadım, bize neler söyledi kıza ne yazmış. ben ona silmene gerek yok diye defalarca söyledim. ve bnm bu durumu bu kadınla konuşmam lazım ama nasıl? Faceine gördiğimde mesajına baktım diyemem. o da zaten teknolojiden anlamadığı için sadece kendi bilgisayarında mesajlar görünüyo zannediyo, zira öle olmasa bana faceime gir demezdi. Bana bir akıl verin konuyu nasıl açayım ve ne şekilde konuşayım?

açık açık söyleyin madem teknolojiden anlamıyor sen de dersiniz ki birden karşıma çıktı.sakın size mesajlarına baktığınız için kızıp da sizi bastırmasına izin vermeyin, konuyu saptıramasın.ben olsam bir parça da cazgırlaşırdım çünkü ikiyüzlülük yapıp iş çevirdiği ortada

bence konuşmana gerek yok kendini üzmenede..belliki kayınvaliden karşısındaki kızı kırmak istememiş sana atmış topu.bırak öğle olmasıda daha iyi eşinle ilgili bir düşüncesi varsa şimdi asla olamaz sen dedin eşin sildi diye biliyor kız bırak öğle bilsin ne olacak . kkayınvaliden senden özür dileyip sildirmiş yapmayabilirdi tekrar kabul edebilirdi üzmeyin kendinizi siz biliyorsunuz,eşiniz biliyor en öenmlisi Allah biliyor doğrusunu...

bence artık kayınvalidenizle bu konu hakkında konusmayın
söylenecekler söylenmiş,kızı da sildirmiş
gecmiste bir hukukları var belli ki ve kızı kırmak istememis
konu kapanmıs,bence konuyu uzatıp olmayacak seyi esinizin aklına sokmayın

bence ses etme canım artık tamam densizin tekiymiş kaynanan yaptığı çok yanlış ama boşver kapat bu konuyu. İkide birde eskileri açmak doğru değil hele ki eşinin yanında

bence hiçbişey yapma.. ne güzel eşin senin yanında olmuş.. düşünsene eşinde aa ne yapmış nasılmış anne die sohbet etseydi (ki kayınvalide bunu umarak konu açtığını düşünüyorum) o zaman senn bişeyler yapman gerekebilirdi.. sen kayınvalidene o gün büyük fark atmışsın canım zaten oğlunun seni ne kadar sevdiğini görmesi içine bi güzel oturmuştur.. yapman gereken bişey varsa aşkınızın ne kadar güçlü olduğunu ona her fırsatta yansıtmak olacaktır.. bu konuyu kafana takıyo gibi gözükürsen kendini zafer kazanmış sayar ve gerçekten de sıkma canını böyle şey için bebeğin varmı bimiyorum ama hamile olduğunda bu tür oğlunu kaybetme korkusu olan kayınvalidelerde yeni ataklar başlıo :) kırgın bile olsan söyleyipte koz verme eline asla seniüzen şeyler konusunda açık verme yeri ve zamanı geldikçe onları sana silah olarak kullanır.. sevgi istemeyle kalacak bişey değil biliyorum ama saygını koru ve sınırlarını da çiz bktan konuları yanında açmaya cesaret edemesin
durumu yaşayan sensin en doğru kararı da sen verecek ona göre davranacaksın.. kalbinden çok aklını kullanmanı tavsiye ederim

ben yine de konuşmak istiyorum
beni o kızın gözünde belki de çok yanlış bir konuma soktu, kız kıskandı fln diye düşündü.
madem o kızı da kırmak istemiyor, snnle arkadaş olmam yakışı kalmaz kusura bakma tarzında bir şey yazabilirdi.
topu neden bana atıyor ki? bi de olaylar onun dışında gelişmiş gibi yazmış sanki. oğlum silmiş gelin kızmış bnm haberm olmadan oldu yani? demek istemiş bence kıza.
ben ne o kıı ne de eşim için konuşmak istiyorum, sadece kendim için konuşacağım, kimse beni enayi yerine koyamaz ve yapmadığıjm bir 'cazgırlığı' yapmışım gibi gösteremez.

Şimdilik takmayın bence kafanıza, ama tetikte olun bir yandan da tabi. Bir kere bu konu konuşulmuş, tekrar tekrar kvalidenize bahsetmek gereksiz bence. Siz onu uyandırmadan izleyin. Eğer fark ettiğinizi anlarsa ve niyeti oğlunu tekrar o kızla birleştirmekse face dışından da onunla temasa geçebilir. Bu şekilde kalırsa en azından izleme olanağınız olur. Olayların gidişatına göre belki daha sonra eşinizle paylaşırsınız.

olayı büyütme bence canım gereksizin biri yüzünden sorun çıkarma bence. Evet haklısın şimdi dolusun ama bence düşününce sende bu konuyu kapatmanın en doğrusu olacağına inanacaksın. Niye insanların ekmeklerine yağ süresin ki...bu konu eğer konuşursan gene uzayacak gene eşinin yanında eski sevgili mevzusu açılacak hoş bi durum değil. belli ki çoktan unuttu eşin seni sevdi evlendi ne gerek var geçmişi hatırlatmaya sence

sen adresini verde ben senin kaynananı bi dürtüyümmmm:KK53:

ne işi var internette bunların ordan bari eksik kalsalar olmuyomu reelde yaptıkları yetmezken bide sanal alemi kullanarak ortaık karııştırıyolar......
bence anne faceni açtım msj geldi o kızdan eski yazışmalarda göründü böle böle yazmışsın de....umarım biraz utanır ve bidaha yapmaz:82:

Kayınvalideniz gereksiz bir hareket yapmış ama şunu anlamadım, o kızın sizin hakkınızda ne düşüneceğini neden bu kadar umursuyorsunuz? Hayatınızdaki yeri ne ki, düşündüklerinin bir önemi olsun. Bence kafanıza takmayın. Anladığım kadarıyla eşinizle mutlusunuz. O zaman gerisi teferruat.

kayınvaliden yalan söylememiş ki sen kızı silmene gerek yok desen de,eşinin yanında söyleyerek zaten sil demeye getirmişsin,kadın kendini zorunda hissetmiş hem senin hakkında da kötü bir şey yazmamış. kadın o kızı çok seviyordur,resimlerini beğeniyordur,seni o kadar sevmiyordur,kabullenememiştir belki.
demekki zamanında iyi anlaşmışlarki,kız faceten sildiğini gördükten sonra bile tekrar istek göndermiş. boşver,umursama takma. çok takılacak bir olay değil.
bence senin sorunun kayınvalidenle,o kızla ne işi var,niye onun resimlerini beğenip yorum yapıyo falan diye düşündüğünden sinir oluyosun.bi de kızın kendisini kıskandığını düşünmesini istemediğinden.ama kıskanmışsın anladığım kadarıyla.
yani onun resmini falan görmek bahane değil.bence karışma kayınvaliden nasıl istiyorsa öyle yapsın,eşin de karışmasın.koskoca kadın kiminle görüşüp görüşmeyeceğini biliyordur.

baskalarinin özel mesajlarini okursaniz, böyle üzücü yazilar görme ihtimaliniz yüksek olur

o kiz kiskandigimi zanetti falan filan, niye takiliyorsunuz onun ne düsündügüne

tamam iste kv deniz silmis bisekildede izah etmis, konuyu fazla uzatmayin yoksa suclu durumuna düsersiniz

Benim de kuzenimin sevgilisi böyle ailenin içine acaip girmişti. Hepimiz kızı çok severdik. Özellikle de yengem bayılıyordu kıza. kuzenim olmadan birlikte planlar yapıyorlardı. sonra ayrıldı kuzenim ondan. kız hala seviyordu. Yengem de devam etmesini istiyordu. kıza hep "benim bi kızım da sensin, belki oğlum evlenecek başkasıyla ama benim gönlümdeki gelinim sensin" derdi ona. görüşmeye buluşmaya devam ediyorlardı. en sonunda kuzenim büyük bir kavga çıkardı. "bu kıza ümit veriyorsun başıma bela edeceksin. Yarın bir gün evlenince, yuvamı dağıtacaksın" dedi. Yengem orda anladı nasıl hata ettiğini. bunu kıza anlatmış, "seni çok seviyorum kızım ama, yanlış oluyor" demiş. Şimdi kuzenim evlenecek. nişanlısı bu durumu bilmiyor. İşin kötüsü, kınaydı düğündü nişandı bu tarz etkinliklerde de kuzenimin eski kız arkadaşı hep var.fotoğraflarda da hep var dolayısıyla. bence söz nişan olana kadar ailelerle çok samimi olmak doğru değil bu yüzden.

Benim de kayınpederimin eşime yakıştırdığı meslektaşları okul arkadaşları (muhtemelen eski sevgililer ama kimse açıkça itiraf etmedi ben de kurcalamıyorum) filan varmış mesela, birkaç kez lafını da etti üstelik benim yanımda. En son eşim, "iyi ki saraykedimi beklemişim" deyip alnımdan öptü. Bir daha lafı olmadı:))

konu sahibine tavsiyem bu konuyu fazla gündemde tutmayın. Eşiniz isteseydi onunla evlenirdi değil mi? K.validenize de düşman olmayın. Önemsememek daha etkili olur bence bu konuda.

Bence uzatmayın bu konuyu
Üstüne gittikçe kayınvalideniz inat edebilir
O kız neden kıskandığınızı düşünsün ki sonuçta eski erkek arkadaşının annesiyle görüşmenin tatsız şeylere neden olacağını düşünüyordur.
Konuyu kapat gitsin.

bu konu, gerçek zaytung haberi gibi olmuş :KK1:

"reelde çektirdikleri ile yetinmeyip sanala el atan kaynanadan samimi itiraf: farklı heyecan arzusundayım.." gibi bir haber olabilirdi zaytungda :KK62:

şaka bi yana kuzum şöyle yap,

kvnin evinde onun yanında onun faceine gir. onun yanında mesajlara bak. ve yaygarayı kopar..

bu konu, gerçek zaytung haberi gibi olmuş :KK1:

"reelde çektirdikleri ile yetinmeyip sanala el atan kaynanadan samimi itiraf: farklı heyecan arzusundayım.." gibi bir haber olabilirdi zaytungda :KK62:

şaka bi yana kuzum şöyle yap,

kvnin evinde onun yanında onun faceine gir. onun yanında mesajlara bak. ve yaygarayı kopar..

tek kelime ile harika sen bunu zaytunga yollasana hatta mutlaka yolla:KK52:bak sen yollamazsan altına senin profil nickini yazıp ben yollarım:KK52::KK52::KK52:

kayınvaliden yalan söylememiş ki sen kızı silmene gerek yok desen de,eşinin yanında söyleyerek zaten sil demeye getirmişsin,kadın kendini zorunda hissetmiş hem senin hakkında da kötü bir şey yazmamış. kadın o kızı çok seviyordur,resimlerini beğeniyordur,seni o kadar sevmiyordur,kabullenememiştir belki.
demekki zamanında iyi anlaşmışlarki,kız faceten sildiğini gördükten sonra bile tekrar istek göndermiş. boşver,umursama takma. çok takılacak bir olay değil.
bence senin sorunun kayınvalidenle,o kızla ne işi var,niye onun resimlerini beğenip yorum yapıyo falan diye düşündüğünden sinir oluyosun.bi de kızın kendisini kıskandığını düşünmesini istemediğinden.ama kıskanmışsın anladığım kadarıyla.
yani onun resmini falan görmek bahane değil.bence karışma kayınvaliden nasıl istiyorsa öyle yapsın,eşin de karışmasın.koskoca kadın kiminle görüşüp görüşmeyeceğini biliyordur.

nasıl yalan söylememiş?
ilk olarak ben bu konuyu eşimin yanında hiç açmadım, kv kendisi kızla ilgili bir şey söyledi bunun üzerine eşim konuştu ve ben de hissettiklerimi söyledim. ve silmene gerek yok bnm derdim o değil dedim. ve bu duruma asla kızgın yaklaşmadım, kendimden yaşça büyük birine kızgın davranmak huyum değildir zaten. ama o gelin kızmış, oğlum silmiş yazmış. burda doğruluk payı nerede söylermisiniz bana?
beni sevmiyor da olabilir, umrumda değil. ama rengini belli etsin böle yalan dolanla kaçak oynamasın. ve o kızı kıskanmadım, kayınvalidemin bana karşı hislerini önemsemiyorum ki kıskanayım. sadece beni enayi yerine koymasını kaldıramıyorum. kız yanlış anlamasın diye kendi gelinini yanlış bir durumda göstermesi hiç hoş bir durum değil.

ben yine de konuşmak istiyorum
beni o kızın gözünde belki de çok yanlış bir konuma soktu, kız kıskandı fln diye düşündü.
madem o kızı da kırmak istemiyor, snnle arkadaş olmam yakışı kalmaz kusura bakma tarzında bir şey yazabilirdi.
topu neden bana atıyor ki? bi de olaylar onun dışında gelişmiş gibi yazmış sanki. oğlum silmiş gelin kızmış bnm haberm olmadan oldu yani? demek istemiş bence kıza.
ben ne o kıı ne de eşim için konuşmak istiyorum, sadece kendim için konuşacağım, kimse beni enayi yerine koyamaz ve yapmadığıjm bir 'cazgırlığı' yapmışım gibi gösteremez.

Canım,
O kız kim ? Eşinin eski sevgilisi...Sen kimsin karısı...Kayınvaliden bir densizlik etmiş doğru,ama gerekenide geçte olsa kendi yolula yapmış.Eşininde tavrı belli...Yani sanki bundan sonra olayın üstüne gidersen kendini küçük düşürürmüşsün gibi geliyor bana...Hiç tanımadığın bir eski sevgilinin gözünde düşsen ne olur,kalksan ne olur...Eşin yanında,sana destek onunla ilgilenmelisin bence.Ben o kız yerinde olsaydım ve sende bana bu durumu açıklamaya kalksaydım vay be konu olmuşum resmen,ne önemliymişim ki gelmişim geçmişim ama karısı bana kendini açıklıyor derdim.Sonra ne gerek var...O bayana kendini ailenizde büyük bir probleme yol açtığını düşündürme,
kısası kayınvaliden düşüncesizlik etmiş,eşin sana destek olmuş,kayınvaliden kendi yoluyla durumu düzeltmiş ...Bundan sonra yapacağın şey eşininde tepkisini çekebilir,hemde seni küçük düşürür bence.

X