Ben bu adamla mı evlenmişim?

elbette ki açacaktım. yüzlerine de söyleyebilirdim. bunu bi anlık gazla söylemiyorum. gelmeden haber verin derdim yüzlerine karşı. çünkü eşim söyleyeceğine ya da onun bi planı varsa mahvolacağına ailemin bizle hiç ilgilenmedi iş bahanesiyle gitti demesini de önlemek için derdim. biz zor durumda kalacağımıza ailem 1 hafta erteleyiverirdi tatil planını

Öf yaa içim sıkılır habersiz gelen kapı komşularından benimde.
Evlerine dahi gitmediğim kişiler pırt pırt bana gelirdi bi ara.
Baktım olmuyor yüz vermedim.Artık rahatım galiba

Yoo hiç de küçük bir olay değil.
Bakış açısına göre değişir küçüklük büyüklük.
Senin bakış açında büyük bir olay.
Ama kimisi gelmemişler sorun yok der, onun için küçük bir olay olur.
Ben de senin gibi bakarım olaylara. O yüzden anlıyorum seni.

Eşini çok fazla umursuyorsun. O kadar umursuyorsun ki senin arkanda
durmasını beklediğin bir olayda yanında olmadı diye tüm gece ağlayabiliyorsun.
Kendini onun için harap ediyorsun.
Hayatının merkezinde o var. Onun ufak bir hareketi seni perişan etmeye,
uykusuz bırakmaya yetiyor.
Deli gibi seviyorsun ki seni anlamadığında çıldırabiliyorsun.

Şimdi üzme kendini sen de kendi keyfine bak, kayınvalidenle hallet olayı diyeceğim
ama olmayacak. Vazgeçemeyeceksin eşini umursamaktan.

Zaten bu kadar önemli olmasa, bu kadar hayatının merkezinde olmasa evliliğinde bir
anlamı yok değil mi? Sen bu adamın seni kıracak hareketlerine "adam sende boşverrrr"
diyebiliyorsan, bu raddeye geldiysen, eşini boşverebiliyorsan evliliğin ne anlamı kaldı
o zaman?
Delice sevmiyorsan evlilik niye?
Ama deli gibi sevince de yıpranmaya mahkumsun çünkü sevdiğinin en ufak düşüncesizliği bile
seni mahvetmeye yetiyor.

Son düzenleme:

canım benim aynı sorunları hatta ben daha büyük sorunları yaşıyorum açtığım başlığa bakarsan ne demek istediğimi anlarsın eşinle o meymenetsizler yüzünden kötü olma yeri geliyo oğulları onlara düşman olluyo tabi olmasınlar ama hakediyolar

evet işte sanki bütün anlatmak istediklerimi yazmışsın. bilmiyorum böyle nereye kadar gidecek. öyle zoruma gidiyo ki. bazen eşime madem öyle evlenmeseydin de annenden ayrılmasaydın be adam diyesim geliyor

aman canım istiyorsun veya istemiyorsun onları..
bende evime dann die gelen insanları sevmiyorum istemiyorum..
öle damdan düşer gibi geliyolar ya ayar oluyorummm neticede bizimde düzenimiz var kendimize göre programımız çoluğumuz çocuğumuz var belki misafir ağırlıcam günüm var bişi var ne o öle habersiz kaçıyozmu sankii..

Düşüncesizlik..

evet işte sanki bütün anlatmak istediklerimi yazmışsın. bilmiyorum böyle nereye kadar gidecek. öyle zoruma gidiyo ki. bazen eşime madem öyle evlenmeseydin de annenden ayrılmasaydın be adam diyesim geliyor

Canım ben de aynı dertten muzdaribim. Ne kadar normal yaşamaya, önemsememeye çalışsam da vazgeçemedim bir türlü eşimi umursamaktan. 5 yıldır hiç dinmedi fırtınalar. Azalmadı bile...
Kendi kendime rol yapıp "aman keyfime bakayım" desem de olmuyor. Bu seferde evliliğin anlamı kalmıyor. Çünkü ben evlenmiş olmak için evlenmedim çok sevdiğim için evlendim.

Bu böyle sürer gider...

Belki bir gün çocuğumuz olursa o zaman düzelir ancak diye düşünüyorum.

Bence eşin ailesinin kafa yapısı önemli; eğer geldiklerinde özel hizmet bekliyorlarsa, bulduklarını değil umduklarını yemek istiyorlarsa, senin önceden yapmış oldğun planı bozuyorlarsa (alışveriş, arkadaş randevusu vs.), herşeye bıtbıt ediyorlarsa vs. zor bi durum.... ama kızım kusura bakma geldik ama çok özlemiştik, çalışıyorsun varsa işin birlikte yapalım, biz yaşını almış insanlarız siz ne yapmak istiyorsanız yapın bize sizin mutluluğunuz lazım, hatta abartmıyorumdur inşallah size hangi sevdiğiniz yemeği pişireyim :)))) vs. diyorlarsa eğer boş yere üzülüyorsunuz demektir.

neee öyle konuşan kaynanalar var mı gerçektn? benimkiler yemek seçer, mana bulup sonra memlekette anlatırlar. bi de en ufak kusurumda eşime şikayet ederler. mesela kayınpeder mücvere bayılır. ben de seviyo diye pişiririm. kaynanam pek sevmez. gider eşime der ki sofraya da koydu onu içim kalktı falan filan. eşim de bilmiyo musun diye çıkışır. ama kendi evlerinde de mücver pişer. hatta bi akşam aynısı olduğunda eşime kaynanamın bizi hardöne davet ettiği günün resimlerini gösterdim. bunlar ne diye sordum. o zaman anladı hatasını. ama yine de annesi haklı her konuda

Ama senin kayınvaliden de az değilmiş canım ya. Benim kayınvalidem bize geldiğinde yemekleri kendi yapar. Bulaşıkları da kendi yıkar. Yıkatmaz bana. Bir de bir sürü yemek getirir evinden, derin dondurucuya koy ben gidince yersiniz diye. Kendi yataklarını kendileri yapar, kendileri toplar.
Sabah erkenden kalkar, kahvaltıyı hazırlar bizi uyandırır. Benden hiç iş beklemez. Sadece çay demlerim.
Aslında ben kendi işimi kendim yapmayı tercih ederdim, çocuk yerine konmak pek hoşuma gitmiyor. Ama o böyle istiyor. Ben de ses çıkartmıyorum.

Eşinize söylemek yerine kayınvalidenize emri vakilerden hoşlanmadığınızı söyleseniz olmaz mı?:26:

Çok mu radikal? :26:

Son düzenleme:

Canım ya üzüldüm gerçekten Allah yardımcın olsun, burda iş eşinde bitiyo tabi ama beterin beteri var derler yuvan için katlanıyosun işte.

Canım ya üzüldüm gerçekten Allah yardımcın olsun, burda iş eşinde bitiyo tabi ama beterin beteri var derler yuvan için katlanıyosun işte.

aynen öyle canım yuvası için katlanıyor insan ama nereye kadar? eşimin hatrına susuyorum ama o da böyle yaparak hatır falan bırakmıyo ki

aynen öyle canım yuvası için katlanıyor insan ama nereye kadar? eşimin hatrına susuyorum ama o da böyle yaparak hatır falan bırakmıyo ki

Allah tan şehirdışında yaşıyorlarmış, yoksa senin için daha zor olurdu. Ama eminimki bu durum geçici yanılmıyorsam yeni evlisiniz daha oturmamış şeyler vardır bir çok insan aynı dönemden geçiyor bende geçtim eğer eşini seviyorsan sabırlı olmanı tavsiye ediyorum.

ne yani olmamış birşey için mi kendinizi üzüp bütüngece ağlayıp uykusuz kaldınız.gelecek olsalardı emin olunki habersiz gelmezlerdi.şehir dışından geliyorlar siz evde olmasanız ne yapacaklar.biraz relaks olun lütfen

Son düzenleme:
cnm benim seni çok iyi anlıyorum....gerçi allah var şimdi benim kayınvalidemde bana çektiryo sağolsun ama bu gelip gitme konusunda duyarlıdır allahtan arar ole çat kapı gelmez şimdi...
ama eşine gelince hepsi aynıymış ya burda okuyorumda birebir fotokobiler arkadaş...önceden ailesine kızan yeri geldiğinde ailesinin suçlu olduğunu kabul eden adam evlendikten sonra ana kuzusu kardeş düşkünü oldu çıktı ....saolsun işi gücü benle uğraşmak

yorumlarını okudumda bir arkadaş yazmış..en azından eşin dürüst die...sana hakverip yine yapacağını yapardı die...benim eşim boleymiş biraz zaman aldı ama ole...ilk zamanlar evet haklısın ama ne yapıyım bişey diyemiyorum ki diyodu ama oyun oynuyomuş resmen...

nişanlıyken o kardeşleriyle anlaşamayan adam şimdi alıp içine sokacak hepsini...geçem hafta sonu şole bi olay yaşadık...bütün çoluk çocuk hepimişz kayınvalidemlerde toplandık...bizimde eşimle yine kayınvalidemin işini halletmek için bir saatlığıne falan dışarı çıktı...çıkarken eşim annesine ben çok açım biz gelene kadar yemek olur demi dedi...oda evet dedi...biz çıktık meğer bunlarda bidn sonra almış gelinlerini dışarı çıkmış..bi geldik yamek yok eşimde neden yok falan dedi...madem dışarı çıkacaktınınz biz dışarda yerde gelirdik...falan dedi...o sırada eltim mutfakta ben arkasındayım beni görmüyo..kurduğu cümle aynen şu ""yiyip te gelseydiniz sen kime tirip atıyosun"" herkes çıktı sanıyo arkadaş arkasını bi döndü göz göze geldik...o kadar kızdım ki...neyse yemeği hazırladım yine ben tabi al kocanı git işte evin ama olmuyo...eltimde böle konuşmaya falan çalışıyo ..zaten mesafeliyimdir..hiç renk vermedim...eşimde eve gelince ne ole çırpındı sana bişeymi yaptı sürekli abla abla die gezi peşinde falan dedi...bende olanı anlattım...sen mutfaktan çıkınca böle böle dedi..arkasına dönüncede beni gördü bozuldu ondan dedim..aaa neler söledi eşim bana nevarmış desinmiş...herşeyi büyütüyomuşum kesin kimbilir kıza neler demişim...ki daha neler neler..halbuki hiç bişey demedim..direk çıktım mutfaktan muhattap olmamak için..ama ne oldu ben suçlu oldum ne için şansa eseri duyduğum için...zaten eşimle ailesi yüzünden aramız bozuktu artık dahada soğudum..işte bunlar böle...evlenince anası için oğulları,oğulları içinde anaları kardeşleri bi kıymetli oluyo ki sorma

başka sorunların eşinle kaynananla var mı bilmiyorum ama sadece bu sebepten sabaha kadar uyumamam ağlaman çok abartılı bir tepki olmuş canım:26:
yani sen her böyle ufak meselede bu kadar kendini harap edersen daha büyük sorunlarda nasıl olursun bir düşün
biraz rahat ol umursamaz ol bu kadar herşeyi takma kafana

bencede üzülme eşin sana değer veriyor demi önemli olan bu değilmi belki sana haklısın derse ssen gelmelerini istemessin diye korkuyodur inan değmez canına yazık değilmi ağlıyosun uyumuyosun eşinide ilişkinide böle şeylerle yıpratma ve sen haklı olsan da bilmeden karşı tarafı haklı duruma sokuyosun bu konuyu sürekli açman sanki sen durduk yere suçlu gib oluyosun aklını kuyllan ve bu şekilde davranmaktan vazgeç değmez inanki

bende 1 senede bıktım illa sürüyle gezilecek illa beraber olunacak seni çok iyi anladım

aynı şeyi dün az kalsın biz yaşıyorduk , eltim kaynım kayınvalidem bize gelıceklerdi ve çalıstıgım için pazar günümü temizliğe ayırıyorum malesef eşimi aradılar , ve daha önceden söyler insan ama söylemedıler bende dolayısıyla sinirlendim , eşimde bana kendını yırtmana gerek yok temızlık yapıyoruz dedim gelmıcekler dedi. Ve benimde en çok sinir olduğum şey ben temızlık yaparken kendısı oyun oynar tv izler, bır telefon gelınce kendı tarafından temızlık yapıyoRUZ der bende gıcık oluyorum millet dicekki gercekten yardım ediyor bu kız yapamıyor ama nerddeee , ben sevmem öyle emrıvakılerı ustelık temizlik yaparken 10dk bıle oturmadım ama eşim sağolsun yine beni suçladı normal karsılıyorum suclamasını önemli olan benim istediğim oldu ve gelmedi kimse ha gelsınler basımın ustunde yerlerı var ama bunlarda alıskanlık yapıyor habersiz misafir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…