- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.228
- 498
- Konu Sahibi witch hunt
-
CE artık çok klasik ve standart. Her üretim yapan firmada olması gerekiyor. Ben de bir üretimci olarak CE nin tamamen geyik olduğunu söyleyebilirim.canım arkadaşım bu işin içindeydi çindeki kargo firmasına 20 usd çakıyormuşsun ceplerine(anlamışındır)kargoyu onlar hediye kategorisiyle gönderiyolarmış böylece adamın cebine 20 usd gibi onlar için iyi bir meblağ girmiş oluyor hemde alıcı ucuz yollu işini görmüş oluyormuş..ben daha alışveriş yapamadım o sebeple mışlı mişli yazıyorum..
bu arada gökçe oyuncak olayında da üzerinde (c ve e harflerinin olduğu oyuncaklar sağlık bakanlığı mı sağlık birimi mi onayı oluyormuş )ce harfi olanları seçip ithal etme yoluna gidebilirsin,buradaki uzmanlar çocuklar için o oyuncakları öneriyolar.
Sütlü alayım ben canım çayı mümkünse.Şans tabii deli misinKaç kişiye kısmet olur böylesi ...O deli bi iş işte bununiçinde bizzat dil lazım yoksa ıı ıı olmuyo yani ..Adam seni istediği yerlere götürtmek istiyo yok olmaz diyosun laftan anlamıyo para var ya her istediğini yaptırcak sen arkanı dönsen bi şişe su alamaz ama parayla yaptırır böyle işte ipekçik baya evde konuşur gibi oldu muhabbette biraz daha çay ister misin
CE artık çok klasik ve standart. Her üretim yapan firmada olması gerekiyor. Ben de bir üretimci olarak CE nin tamamen geyik olduğunu söyleyebilirim.
O yüzden oyuncakta CE görseniz dahi bence Çin malına pek bulaşmayın.
Aslında Alman malı falan da pek pahalı gerçekten.
bende cezayire gittiğimde aynı hisler içindeydim yemekler o kadar berbattı ki bir hafta aç kalmıştım eşim yemekler iyi sorun yok dedikçe midem kalkıyordu türkiye ye döndüğümde hamile olduğumu öğrenmiştim:)
Doğru Çin olmazsa dünya ticareti biter.Çin artık ve bundan sonrası önüne geçilemeyecek bir pazar ,dünya devi ..Bizim ülkeyle de araları ticari anlamda baya iyi yani Çinsiz bir dünya düşünülemez etrafımıza baktığımız her yerde Çin i görüyoruz ve bu bir 5 yıl sonra daha da artacak ..O yüzden alt ve orta gelire mensup aileler Çin ürünlerinden vazgeçemeyecek gibi görünüyor.Bu kimine göre kötü kimine göre fırsat ...
benimki evet biraz enterasan oldu:) Bence çinde kalmaya devam et alışırsın zamanla. Valla ben 1 sene rusya da çalıştım bana da ilk zamanlar çok kötü gelmişti sonuçta her sey farklı oluyor kültürleri farklı neticede. Ama zamanla alıştım.Abooooowwwww öyle bir ihtimal olamaz ama yahu korkuttun hehehehe sağlık kontrolüne girdik tek ve yekim ....Ama senin ki enteresanmıs ..
Ben Hindistandansa Çin'i tercih ederim.ben de hindistan icin aynilarini hissetmistim ama zamanla alisiyorsun. hatta bazi yemekleri sevmeye bile baslayacaksin. sadece gozlerini farkli kulture kapamak yerine denemelisin. deneye deneye alisacaksin.yaninda biraz erzak goturmeliydin. ozellikle de ekmekbuzluk imkanin yok mu?
siz hindistanin hangi bolgesinde bulundunuz acaba?Ben Hindistandansa Çin'i tercih ederim.
Bir kere o ne baharatlar, o ne kokular. İnsalar sokaklarda, fakiri gerçekten fakir ve ürtücü görünüyor bazı kesimleri.
Pis olduklarını düşünüyorum ayrıca. Erkekleri de inanılmaz sırnaşık, hiç sevmediğim bir şey.
Canım benim çok teşekkür ederim çok harikasın tabii beee döner miyim hiç geriye hemen ...Bu kocan nasıl müsade etmişçileri ben de anlamıyorum onlar da beni anlamıyor ama olsun sizin gibiler var onlar iyi geliyor banaher gün 100 mt daha ileriye gidiyorum korkmadan ama şimdilik sadece gündüzleri Ama o koku var ya o koku beni benden alıyor emin ol ,ne kokusu çözebilmiş değilim ama sen böyle duruyorsun adam önünden kkkkkkkkhhhhhhh diye tükürüp geçiyo ya işte o anda hayattan soyutluyor seni o derece ..Hani yüzüne bakıyorum böyle yok anlamıyo angut yok çünkü normal ....Bir de zayıflarsam Allllllahhh bundan iyisi şamda kayısı ..Oraya da gider miyim ki Belli de olmaz ahahaha
daralman,amacın için bunca şeye katlanmaya değermi diye muhasebe yapmandan kaynaklanıyor... sen oraya, orada yaşamaya gitmedinki... istediğini elde ettikten sonra tekrar döneceksin... ve çin işkencesine dönmesin senin için...ki arkadndan bakanlar şu an ne şanslı olduğunu düşünüyordur... evet kolay olamadı oraya gidişin fakat dönüşün çok kolay olmamalı...çok teşekkür ederim çok güzel şeyler yazmışsınız ..Direnicem tabii anlık bir sıkıntı geldi öyle içime dediğim gibi havayla alakalı sanırım her gün puslu bir hava olunca içime bir ağırlık geldi ...Bir de işin yalnız olmak gibi bir boyutu bir de 8 yıllık evliliğin vermiş olduğu bir alışkanlık onlar ağır bastı ..Çok gelenekçi bir tip olmamama rağmen bunlar burnumun direğini sızlattı açıkçası ..Ama geçecek adaptasyon süresi birazcık uzadı o kadar
Bangalore'da bir kaç gün iş sebebiyle bulunduk. Burası iyiydi aslında. Ben yıllar önce bunları geri kalmış olarak düşünürdüm ama bizden çok çok ileride oldukları kesin. Ama iki yüzü var gibi ülkenin.siz hindistanin hangi bolgesinde bulundunuz acaba?
ulkenin iki degil 10 yuzu var belki . cunku asiri belirgin bir sinif ayrimi var.Bangalore'da bir kaç gün iş sebebiyle bulunduk. Burası iyiydi aslında. Ben yıllar önce bunları geri kalmış olarak düşünürdüm ama bizden çok çok ileride oldukları kesin. Ama iki yüzü var gibi ülkenin.
neden genellemenin içine girsin ki sizin durumunuz. İstisnalar her zaman vardır. Mesela Rus kadınlarının güzel olduğu dünyaca bilinir ama hiç çirkin Rus yok mu?ulkenin iki degil 10 yuzu var belki . cunku asiri belirgin bir sinif ayrimi var.
lakin hindistanda onlarca dil ,onlarca farkli millet yasar. durup dururken butun insanlarini ozellikle erkeklerini asmaniza gerek yoktu. sonucta hadi kocayi gectim yari hintli oglum da ezildi gitti yorumunuzla.
genellemeyi yapan sizsiniz, simdi ben turkler art niyetli ve irkci desem uzerinize alinmayacak miydiniz?neden genellemenin içine girsin ki sizin durumunuz. İstisnalar her zaman vardır. Mesela Rus kadınlarının güzel olduğu dünyaca bilinir ama hiç çirkin Rus yok mu?
Her milletin bir şeyi vardır. Bunlar da kısmen kişisel yorumlanır.
Bu benim görüşüm, başkası böyle düşünmemiş olabilir.
Kardeş kardeşe bile benzemezken tüm Hintli erkekler böyledir demek ne kadr doğru?
Araplar pis diyoruz mesela; temizi yok mu?
Neden üstünüze çektiğinizi anlamadım ama yine de kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?