Ben başaramayacağım galiba :(

CE artık çok klasik ve standart. Her üretim yapan firmada olması gerekiyor. Ben de bir üretimci olarak CE nin tamamen geyik olduğunu söyleyebilirim.
O yüzden oyuncakta CE görseniz dahi bence Çin malına pek bulaşmayın.
Aslında Alman malı falan da pek pahalı gerçekten.

Sütlü alayım ben canım çayı mümkünse.
Tatlı krizim son noktada baya baskılıyor sütlü çay.

Çin artık ve bundan sonrası önüne geçilemeyecek bir pazar ,dünya devi ..Bizim ülkeyle de araları ticari anlamda baya iyi yani Çinsiz bir dünya düşünülemez etrafımıza baktığımız her yerde Çin i görüyoruz ve bu bir 5 yıl sonra daha da artacak ..O yüzden alt ve orta gelire mensup aileler Çin ürünlerinden vazgeçemeyecek gibi görünüyor.Bu kimine göre kötü kimine göre fırsat ...

bende cezayire gittiğimde aynı hisler içindeydim yemekler o kadar berbattı ki bir hafta aç kalmıştım eşim yemekler iyi sorun yok dedikçe midem kalkıyordu türkiye ye döndüğümde hamile olduğumu öğrenmiştim:)

Abooooowwwww öyle bir ihtimal olamaz ama yahu korkuttun hehehehe sağlık kontrolüne girdik tek ve yekim ....Ama senin ki enteresanmıs ..

ben de hindistan icin aynilarini hissetmistim ama zamanla alisiyorsun. hatta bazi yemekleri sevmeye bile baslayacaksin. sadece gozlerini farkli kulture kapamak yerine denemelisin. deneye deneye alisacaksin.yaninda biraz erzak goturmeliydin. ozellikle de ekmek buzluk imkanin yok mu?

Doğru Çin olmazsa dünya ticareti biter.
Minik adamlar resmen ezip geçiyor.
Obez çinli var mı hiç gördün mü?

ben baska yerde yasayamazdım galiba siz iyi dayanmışsınız

Abooooowwwww öyle bir ihtimal olamaz ama yahu korkuttun hehehehe sağlık kontrolüne girdik tek ve yekim ....Ama senin ki enteresanmıs ..
benimki evet biraz enterasan oldu:) Bence çinde kalmaya devam et alışırsın zamanla. Valla ben 1 sene rusya da çalıştım bana da ilk zamanlar çok kötü gelmişti sonuçta her sey farklı oluyor kültürleri farklı neticede. Ama zamanla alıştım.

Ben Hindistandansa Çin'i tercih ederim.
Bir kere o ne baharatlar, o ne kokular. İnsalar sokaklarda, fakiri gerçekten fakir ve ürtücü görünüyor bazı kesimleri.
Pis olduklarını düşünüyorum ayrıca. Erkekleri de inanılmaz sırnaşık, hiç sevmediğim bir şey.

siz hindistanin hangi bolgesinde bulundunuz acaba?

Vallahi alemsinn ya, ayrıca süpersin Sen gitmeyeceksin de kim gidecek gidersin elbet, oraya da bi uzatıverirsin elini kolunu . Bak çok doğru noktaya parmak bastın hee! Bırak yemek falan arama , zayıfla da eşin şöyle havalimanında bi aransın dursun döndüğünde Hem incecik bir vucut hem bir Çinliden daha atik bir çince , hem de muhteşem bir kariyer ile döneceksin ülkeye daha ne? :)

daralman,amacın için bunca şeye katlanmaya değermi diye muhasebe yapmandan kaynaklanıyor... sen oraya, orada yaşamaya gitmedinki... istediğini elde ettikten sonra tekrar döneceksin... ve çin işkencesine dönmesin senin için...ki arkadndan bakanlar şu an ne şanslı olduğunu düşünüyordur... evet kolay olamadı oraya gidişin fakat dönüşün çok kolay olmamalı...

aslında bende " ne işi var bu kadının çinde " diye düşünenlerdendim ama oda bir yere kadar..Şu üç günlük dünyada hayatının 1 senesi alışması zorda olsa bir macera ile geçecek ilerde çocuklarına torunlarına anlatırsın yaşadıklarını..Bir ülke farklı kültür bunları yakından görmek bilmek çok güzel yaa..Alışma zamanındasın şimdi bilmediğinden zorlanıyorsun oda zamanla rayına oturur..Bir kaç yıl sonra takarsın kocanı koluna bu defa tatile gelirsin Çin e böyle kasıla kasıla anlatırsın çin i gezdirirsin...Şurda bunu yaptım burda bunu yedim vs..Koku işini nasıl çözersin bilemem ama bu minik insanların burnu yok mu ya kötü koku iyi koku ayrımı yapmıyorlar mı hiç.Onlar doğuştan alışkın olabilir ama ne biliyim senelerdir evde lahana pişer bi alışamadım o kukuyo içim garip oluyor burnumdan gitmiyor kokusu hani bildimiz bir sebze ve tad sonuçta..Farklı kültür tabi her toplumu kendimiz gibi görmemekte fayda var onlar çinli

siz hindistanin hangi bolgesinde bulundunuz acaba?
Bangalore'da bir kaç gün iş sebebiyle bulunduk. Burası iyiydi aslında. Ben yıllar önce bunları geri kalmış olarak düşünürdüm ama bizden çok çok ileride oldukları kesin. Ama iki yüzü var gibi ülkenin.

ulkenin iki degil 10 yuzu var belki . cunku asiri belirgin bir sinif ayrimi var.
lakin hindistanda onlarca dil ,onlarca farkli millet yasar. durup dururken butun insanlarini ozellikle erkeklerini asmaniza gerek yoktu. sonucta hadi kocayi gectim yari hintli oglum da ezildi gitti yorumunuzla.

Gerçekten senı cokk ıyı anlıyorum canım eşim burda turıst gezdıyor bır kaç kez yanına gıttım faaakaat kımseyı kınamak ıstemıyorum ama gerckten kendılerı bıle bı degısık kokuyorlar

neden genellemenin içine girsin ki sizin durumunuz. İstisnalar her zaman vardır. Mesela Rus kadınlarının güzel olduğu dünyaca bilinir ama hiç çirkin Rus yok mu?
Her milletin bir şeyi vardır. Bunlar da kısmen kişisel yorumlanır.
Bu benim görüşüm, başkası böyle düşünmemiş olabilir.
Kardeş kardeşe bile benzemezken tüm Hintli erkekler böyledir demek ne kadr doğru?
Araplar pis diyoruz mesela; temizi yok mu?
Neden üstünüze çektiğinizi anlamadım ama yine de kusura bakmayın.

bence bu alışma evresı kendıne bunu ınandırırsan daha kolay adapte olursun sonucta nereye gıtsen bunları yasıyıcaksn basaramıcagını dusunmuyorm alışana kdr alıştıktan snra rahat edıceksn kolay vazgecme derım

genellemeyi yapan sizsiniz, simdi ben turkler art niyetli ve irkci desem uzerinize alinmayacak miydiniz?
genellemelere karsiyim. esim hintli diye degil onu tanimadan once de boyleydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…