• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben başaramayacağım galiba :(

Sizinle konuşmuştuk benı hatırlarsanız eğer

Başta böle hissetmeniz normal eşinizi özlemeniz oraya alışamamanız hepsi normal. Hatta ben kendimi düşünüyorum da yeni durumlardan hiç hoşlanmam ben sizin kadar da yapamazdım. Ama bir an önce kendinize gelmeniz kendinizi toplamanız lazım. Bu şekilde orada vakit geçmez ve amacınıza da ulaşamazsınız. Ama size söyleyim kendinizi ben buraya neden geldim diye hiç sorgulamayın. Çünkü siz çince öğrenmek istiyorsunuz bu belli bir şey , bir dil öğrenmek için de inanın bana yurt dışına çıkmaktan başkası yalan burada asla öğrenemezdiniz bana kalırsa. Çok doğru bir metot bir sene de bence tam olarak öğrenirsiniz çünkü Türkiye de dil eğitimi yetersiz ben İngilizce biliyorum ama okulda hep okuduk hep yazdık okuma yazma cok ıyı konuşma dınleme yok . bir senede hem okuyun hem yazın hem konusun hem dınleyın kökten bitirin bu işi gelin bir sene sıkıcam dişimi deyin.

Ve mutlu olun ne güzel yerinde öğreniyorsunuz dili eşinizle de problem yok o da arkanızda mutlu olun…

Çinliler bildiğim kadarıyla tanışmadığı sürece sohbete çok açık insanlar değil. Hele Japonlar.. Allah diyorum, Alman'a soğuk diyen Japon'u görsün.
O yüzden Çin'de rehberlik işinden çok Türkçe yi kullanabileceğin bir yer bulmalısın sanki.
Yoksa işsizlik zaten hat safhada günde bir kaç dolara çalışan binlerce insan var orada. Yani garsonluk vs çok zor oralarda..

ben tercümanlık ya da rehberlik yapmıyorum yanlış anladınız benim işim sadece burdan Türkiyeye ürün göndermek ..Şimdi bayram girdi araya ama bayramdan sonra tekrar başlar o hareketli günler ..Garsonluk falan yok benim harcım değil o kokuların arasında çalışmak ...Benim bağlantıda olduğum kişiler vardı onların işini yapıp komisyonumu alıyorum ..

şmdi balığı olmayan sushiye sushi mi derim diyen çıkar ama ben kuşkonmazlı avokadolu vegeteryan bir sushi yedim düşün ona rağmen 6 aydır atamadım kendilerini:KK70:şimdi canım çekse kendim yaparım artık malzemeleri ithal ürün satan marketlerimizde var ama yumurta rulosu ramen bibimbap tarzı pirinçli yiyecekler dışında ilgi alanıma giren yiyecekleri yok neredeyse..bir de anadolunun bağrından koca alınca anam babam usülü yemekleri pişirmek kaçınılmaz olduğundan dünya mutfağına pek sıra gelmiyor..neyseki biraz latin yiyecekleri yutturabiliyorum damak tadımız yakın olunca..ah bide benim ki acı ve baharat yese meksikanın dibine dibine vuracağımda...:KK70::KK70:benim herif evdeki cevherin farkında değil varsa yoksa kuru fasülye bulgur isteği :KK70:
Ya bir topik açsana o zaman yemek üzerine de marifetlerini öğrenelim.

ben tercümanlık ya da rehberlik yapmıyorum yanlış anladınız benim işim sadece burdan Türkiyeye ürün göndermek ..Şimdi bayram girdi araya ama bayramdan sonra tekrar başlar o hareketli günler ..Garsonluk falan yok benim harcım değil o kokuların arasında çalışmak ...Benim bağlantıda olduğum kişiler vardı onların işini yapıp komisyonumu alıyorum ..
yok tercümanlık derken hani basit işler ek gelir olarak hem de kendini geliştirebileceğin.
Belki fırsatlar çıkar ileride.
Aracılık yapmak Çin'de yapabileceğin en mantıklı şeylerden biri.
Ne tarz şeyler gönderiyorsun buraya peki?

Ya bir topik açsana o zaman yemek üzerine de marifetlerini öğrenelim.
çok niyetim var iş yoğunluğumu azaltır azaltmaz profesyonel bir site açmak istiyorum aslında..pratik ev yemekleri dünya mutfağı ve içecek tarifleri veremeye baya bir niyetim var..ama bana bir web site lazım..ipek sen mühendistin dimi anlarsın bu işlerden bana basit bi site kursana ;)

Sizinle konuşmuştuk benı hatırlarsanız eğer

Başta böle hissetmeniz normal eşinizi özlemeniz oraya alışamamanız hepsi normal. Hatta ben kendimi düşünüyorum da yeni durumlardan hiç hoşlanmam ben sizin kadar da yapamazdım. Ama bir an önce kendinize gelmeniz kendinizi toplamanız lazım. Bu şekilde orada vakit geçmez ve amacınıza da ulaşamazsınız. Ama size söyleyim kendinizi ben buraya neden geldim diye hiç sorgulamayın. Çünkü siz çince öğrenmek istiyorsunuz bu belli bir şey , bir dil öğrenmek için de inanın bana yurt dışına çıkmaktan başkası yalan burada asla öğrenemezdiniz bana kalırsa. Çok doğru bir metot bir sene de bence tam olarak öğrenirsiniz çünkü Türkiye de dil eğitimi yetersiz ben İngilizce biliyorum ama okulda hep okuduk hep yazdık okuma yazma cok ıyı konuşma dınleme yok . bir senede hem okuyun hem yazın hem konusun hem dınleyın kökten bitirin bu işi gelin bir sene sıkıcam dişimi deyin.

Ve mutlu olun ne güzel yerinde öğreniyorsunuz dili eşinizle de problem yok o da arkanızda mutlu olun…

Çok teşekkür ederim ya ne güzel şeyler yazmışsın ..Ya ben aslında bu kadar kolay havlu atmazdım ama hakikaten zor geldi her bakımdan ...Ama vazgeçmem ben bakmayın öyle sızlandığıma ..

yok tercümanlık derken hani basit işler ek gelir olarak hem de kendini geliştirebileceğin.
Belki fırsatlar çıkar ileride.
Aracılık yapmak Çin'de yapabileceğin en mantıklı şeylerden biri.
Ne tarz şeyler gönderiyorsun buraya peki?

tercüanların günlük geliri 150 dolar hiç küçümsenecek bir para değil ama benim dilim onlara göre geride ..Ne tarz ürünler gönderiyorum şimdiye kadar telefon aksesuarları ,banyo malzemeleri gönderdim ..Sırada bekleyen çok ancak bunun için zaman çok önemli benim her gün okulum var ve shangaiden alınmıyor bu dediklerim ..böyle işte ..

Esini niye biraltin seninle gelme sansi yokmuydu onunla daha kolay kaldirirdin

çok niyetim var iş yoğunluğumu azaltır azaltmaz profesyonel bir site açmak istiyorum aslında..pratik ev yemekleri dünya mutfağı ve içecek tarifleri veremeye baya bir niyetim var..ama bana bir web site lazım..ipek sen mühendistin dimi anlarsın bu işlerden bana basit bi site kursana :KK66:
ahahha bilgisayar mühendisliği okuyacağım son dal olurdu sanırım. Benim dalım farklı canım ben anlamam web tasarım yapmaktan, blog açmaktan falan. ama basit blog nasıl açılır diye google da taratırsan baya şey çıkar. sen önce kk da aç bakalım.

Esini niye biraltin seninle gelme sansi yokmuydu onunla daha kolay kaldirirdin

eşimi bıraktım çünkü adamın orda kurulu bir düzeni işi gücü var .Onu sürükleyemezdim buralara kadar ..Üstelik benim ingilizcem ve anlaşabilecek kadar çincem var ama eşimin yok o yüzden o gelemezdi .Zaten onun işleriyle alakalı değil hiç bu işler ..

tercüanların günlük geliri 150 dolar hiç küçümsenecek bir para değil ama benim dilim onlara göre geride ..Ne tarz ürünler gönderiyorum şimdiye kadar telefon aksesuarları ,banyo malzemeleri gönderdim ..Sırada bekleyen çok ancak bunun için zaman çok önemli benim her gün okulum var ve shangaiden alınmıyor bu dediklerim ..böyle işte ..
banyo aksesuaları falan nasıl fiyatları? ne tarz şeyler?
bir de nasıl gönderiyorsun yani gemiyle falan mi yoksa kargo mu?

ahahha bilgisayar mühendisliği okuyacağım son dal olurdu sanırım. Benim dalım farklı canım ben anlamam web tasarım yapmaktan, blog açmaktan falan. ama basit blog nasıl açılır diye google da taratırsan baya şey çıkar. sen önce kk da aç bakalım.
yok Google ın basit bloglarından açmak istemiyorum..kk da bi topiğimiz vardı aslında bi arkadaş açmıştı ara ara yazıyoduk ama popülaritesi sıfırdı o yüzden bıraktık :KK51:

gökçe biz dealextrame sitesinden alışveriş yapmayı düşünüyorduk ama usd sınırı vardı acaba senle mi yapsak alışverişimizi muhtelif elektronikler için bir de antik banyo çeşmesi kestirdimdi gözüme..

banyo aksesuaları falan nasıl fiyatları? ne tarz şeyler?
bir de nasıl gönderiyorsun yani gemiyle falan mi yoksa kargo mu?

gönderim şekli malın durumuna bağlı ..Ama maalesef ki kolay değil gümrük falan çok zorlayıcı örneğin bir tür vana bile gümrükten geçemeyebiliyor zorlayıcı oldukça ..Naklıye işleri de keza öyle ..Fiyatlar tabii ki bizle farklı ama her ürün için geçerli değil bu söylediklerim

t
gökçe biz dealextrame sitesinden alışveriş yapmayı düşünüyorduk ama usd sınırı vardı acaba senle mi yapsak alışverişimizi muhtelif elektronikler için bir de antik banyo çeşmesi kestirdimdi gözüme..

ahh canım yaa elektronikler burda pek ucuz değil hele hele pcler yanına yaklaşılmıyor ..Bir de ben konteynrla gönderiyorum yani ufak şeylerın astarı yüzünden pahalıya çıkabilir ..

cok
Malum Çin deyim ...Bir heves 28 yaşından sonra özgür kız timsali yollara düştüm :KK76:Ege nin efeleri gibi sen yaparsın ulen ne var neleri başardın diye kendimi gazladım ..İyi halt ettim :KK62:İki hafta oldu geleli ama bir yıl olmuş gibi canımdan bezdim..Ne olacak ooooğluuumm yaparsın sen ,bulursun bir yolunu dediğim her yol küçük ,çekik gözlü insanlarla dolu :mad::mad:Yemek yiyemiyorum çünkü gerçekten kötü kokuyor ..Koku hassasiyetim bile varmış burda öğrendim ayy ben de titiz hanımlar kervanına girebilirim yüce rabbim neler gösteriyor:KK23:Çinliler ingilizceyi berbat konuşuyor ,derslerde adamın ingilizcesini anlamak için beynim depar atıyor bööööyle bakıyorum :KK57::KK57: Her sabah istisnasız .ok varmış gibi saat 05:00 suları uyanıyorum :cry:Uyanır uyanmaz küçük ceylan misali gözlerim doluyor eşimi özlüyorum,adam gibi kahvaltı etmek istiyorum,kokusuz yepyeni sabahlar olsun istiyorum ama yok ..Bakıyorum yine çin çan çon ,leş bir koku sarmış yine dört bir yanımı ...Burada ki Türkleri de anlamıyorum atomu parçalamış havaları ,heyyy dostum bak artık Çin deyiz tripleri ,yüzyıllardır Çin de yaşamış gibi kendinden emin haller .Ben hep mahsun kırmızıgül :KK34:Ezik ezik nerden su alabilirim ,nerde kokusuz yemek bulabilirim derdinde..Çince karakterleri öğrenmek yerine keşke bir çocuk doğursaydım ama ağzımdan çıkarsaydımı tercih eder hale geldim :KK43::KK43: Ayyyy seni gerzek ne işin vardı diye günde en az 500 kere soruyorum kendime ..Kendime güvenim nerde bilmiyorum ,sanırım kokulara dayanamayıp gece ben uyurken kaçtı ...Geri dönemem ,hahahahaha başarama dı ya la diye dedittirmem kendime ama nasıl nefes alıcam ,bu gözümdeki akmayan ama akmaya hazır yaşı nasıl durdurucam ..Burda yaşamayı nasıl kanıksıycam bir bileniniz var mı ? :KK17::KK17: Bugün vizem çıkmış 6 aylık çıkmasın diye o kadar da dua etmiştim ..Ben Çin de olmak istemiyor muşum başaramıcam galiba :KK42: YARDIM EDİN ..
cik eğlenceli bi dille anlatmissin cnm ya :) nne desem bilemedim esini birakip ne diye oralara gittin

Malum Çin deyim ...Bir heves 28 yaşından sonra özgür kız timsali yollara düştüm :KK76:Ege nin efeleri gibi sen yaparsın ulen ne var neleri başardın diye kendimi gazladım ..İyi halt ettim :KK62:İki hafta oldu geleli ama bir yıl olmuş gibi canımdan bezdim..Ne olacak ooooğluuumm yaparsın sen ,bulursun bir yolunu dediğim her yol küçük ,çekik gözlü insanlarla dolu :mad::mad:Yemek yiyemiyorum çünkü gerçekten kötü kokuyor ..Koku hassasiyetim bile varmış burda öğrendim ayy ben de titiz hanımlar kervanına girebilirim yüce rabbim neler gösteriyor:KK23:Çinliler ingilizceyi berbat konuşuyor ,derslerde adamın ingilizcesini anlamak için beynim depar atıyor bööööyle bakıyorum :KK57::KK57: Her sabah istisnasız .ok varmış gibi saat 05:00 suları uyanıyorum :cry:Uyanır uyanmaz küçük ceylan misali gözlerim doluyor eşimi özlüyorum,adam gibi kahvaltı etmek istiyorum,kokusuz yepyeni sabahlar olsun istiyorum ama yok ..Bakıyorum yine çin çan çon ,leş bir koku sarmış yine dört bir yanımı ...Burada ki Türkleri de anlamıyorum atomu parçalamış havaları ,heyyy dostum bak artık Çin deyiz tripleri ,yüzyıllardır Çin de yaşamış gibi kendinden emin haller .Ben hep mahsun kırmızıgül :KK34:Ezik ezik nerden su alabilirim ,nerde kokusuz yemek bulabilirim derdinde..Çince karakterleri öğrenmek yerine keşke bir çocuk doğursaydım ama ağzımdan çıkarsaydımı tercih eder hale geldim :KK43::KK43: Ayyyy seni gerzek ne işin vardı diye günde en az 500 kere soruyorum kendime ..Kendime güvenim nerde bilmiyorum ,sanırım kokulara dayanamayıp gece ben uyurken kaçtı ...Geri dönemem ,hahahahaha başarama dı ya la diye dedittirmem kendime ama nasıl nefes alıcam ,bu gözümdeki akmayan ama akmaya hazır yaşı nasıl durdurucam ..Burda yaşamayı nasıl kanıksıycam bir bileniniz var mı ? :KK17::KK17: Bugün vizem çıkmış 6 aylık çıkmasın diye o kadar da dua etmiştim ..Ben Çin de olmak istemiyor muşum başaramıcam galiba :KK42: YARDIM EDİN ..
önce kabullenmen lazım...her gün eve döndüğünü düşün... az daha kalsaydım yapabilirdim kendime yenildim dememek için... ben zor durumlarda robota bağlarım hep... acı yok hassasiyet yok...SURVİVOR sın sen.... ne varki şöyle düşün ..orada milyar tane insan yaşayabiliyorsa bir sen mi sığamadın onların arasına... kokuya alışır insan... çekik gözlülerede alışır... çinli gibi düşün çinli gibi yaşa....çinli ol...
insan nelere alışmıyorki... hep burada kalmayacaksın... bulunduğun günlerin tadını çıkar....paranla rezil olma...günleri sayarsan vakit geçmez.... seni orada oyalayacak hatta hoşlanacağın şeyler bul... orada kalmanı kolaylaştıracak şeyler... hergün böyle geçmez... çin in güzel taraflarını bul.. kokudan gözlerini kulaklarını kapatıp bekleme...bir gün daha bitti ohhh deme...takıntılarından... herşeyinden sıyrıl bir rahatla...hatta git kokuyor dediğin yemeklerden ye... kus ... alışırsın...
hatta ibadet et....dua et....Allah her yerde...

buraya da satış yapabilir ama bireysel nakliye yapacağın için çok fazla tutar kargo ödemesi.
Gümrük için sorun olmaz bence hediye bazında gönderiyor gibi yaparsa ama kargolar pahalıdır.

t

ahh canım yaa elektronikler burda pek ucuz değil hele hele pcler yanına yaklaşılmıyor ..Bir de ben konteynrla gönderiyorum yani ufak şeylerın astarı yüzünden pahalıya çıkabilir ..
madem bu kadar büyük iş yapıyorsun açsana bir adi şirket kendin al sat.

Back