• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben başaramayacağım galiba :(

işsiz kalacağından korkacağını düşünmüyorum zaten şöyle örnek vereyim
ben ev hanımıyım cocugumda var
ben yemek yapmayı öğrenirsem benim işime yarayacak mutlak lazım
ama şeker hamurundan pasta yapmayı öğrenmesemde olur.
bunun gibi bişi sormak istemiştim

Malum Çin deyim ...Bir heves 28 yaşından sonra özgür kız timsali yollara düştüm :KK76:Ege nin efeleri gibi sen yaparsın ulen ne var neleri başardın diye kendimi gazladım ..İyi halt ettim :KK62:İki hafta oldu geleli ama bir yıl olmuş gibi canımdan bezdim..Ne olacak ooooğluuumm yaparsın sen ,bulursun bir yolunu dediğim her yol küçük ,çekik gözlü insanlarla dolu :mad::mad:Yemek yiyemiyorum çünkü gerçekten kötü kokuyor ..Koku hassasiyetim bile varmış burda öğrendim ayy ben de titiz hanımlar kervanına girebilirim yüce rabbim neler gösteriyor:KK23:Çinliler ingilizceyi berbat konuşuyor ,derslerde adamın ingilizcesini anlamak için beynim depar atıyor bööööyle bakıyorum :KK57::KK57: Her sabah istisnasız .ok varmış gibi saat 05:00 suları uyanıyorum :cry:Uyanır uyanmaz küçük ceylan misali gözlerim doluyor eşimi özlüyorum,adam gibi kahvaltı etmek istiyorum,kokusuz yepyeni sabahlar olsun istiyorum ama yok ..Bakıyorum yine çin çan çon ,leş bir koku sarmış yine dört bir yanımı ...Burada ki Türkleri de anlamıyorum atomu parçalamış havaları ,heyyy dostum bak artık Çin deyiz tripleri ,yüzyıllardır Çin de yaşamış gibi kendinden emin haller .Ben hep mahsun kırmızıgül :KK34:Ezik ezik nerden su alabilirim ,nerde kokusuz yemek bulabilirim derdinde..Çince karakterleri öğrenmek yerine keşke bir çocuk doğursaydım ama ağzımdan çıkarsaydımı tercih eder hale geldim :KK43::KK43: Ayyyy seni gerzek ne işin vardı diye günde en az 500 kere soruyorum kendime ..Kendime güvenim nerde bilmiyorum ,sanırım kokulara dayanamayıp gece ben uyurken kaçtı ...Geri dönemem ,hahahahaha başarama dı ya la diye dedittirmem kendime ama nasıl nefes alıcam ,bu gözümdeki akmayan ama akmaya hazır yaşı nasıl durdurucam ..Burda yaşamayı nasıl kanıksıycam bir bileniniz var mı ? :KK17::KK17: Bugün vizem çıkmış 6 aylık çıkmasın diye o kadar da dua etmiştim ..Ben Çin de olmak istemiyor muşum başaramıcam galiba :KK42: YARDIM EDİN ..
Canım bi çok kişi sana orda neler yaşayacaklarını söyledi . Hatta hatırlarsan ben o pis kokulardanda bahsetmiştim insanın midesi bulanır sürekli ya.sana bi tecrübe oldu işte eşinin ailenin kıymetini daha iyi anlarsın.

:-)
burasıda yağmurlu tatlım meteorolojiyi kafana takma ama çinde bir türk mahallesi olduğundan adım gibi eminim arkadaşım orda okumuştu anlatıyordu..hatta çöp gibi gönderdik 140 kiloluk bir obez olarak döndü o derece..türk mahallesini bulamazsan sincan türklerinin pazarları var diye biliyorum son olaylardan sonra naptılar bilemem oralara da gidebilirsin..çinde aç kalmazsın her topluma hitap eden bir ülke ..fakat senin maceranın süresi baya uzunmuş tamam sayılı gün çabuk geçerde ben kocamdan bir sene ayrı kalamam:KK61::KK61:..(Görev tayin meseleleri hariç)sende ki iyi cesaret diyeceğim ama bu sendeki cesaretten çok daha farklı bir şey biliyorsun.. hakkında hayırlısı olsun.
Dipnot:chopsticklerimi unutma

140 kilo muuuuuu:KK57::KK57: Ya ben zayıflarım diye umuyorum,havaalanına kocam gelcek karşılamaya adamın gözlerinde led ışıklar yansın istiyorum sen ne 140 kilosundan bahsediyoooo gıııı :KK1::KK1:chopsticlerini unutmam unutmam zebil gibi her yerde ama Türküm iste her yere çatalımı kaşığımı götürüyom :) Benim ki cesaret değil de ne söyle söyle :KK53::KK53:

ahahah adresi bulamadım ki baoshan işte başka bir şey bilmiyorum :KK66: bir de rahatsız etmek istemedim sizi ya iki bebek var zaten ..Ya siz ne yiyorsunuz Allah aşkına burda ,bir de ben var olan çince mi de unuttum bu dilim içine girdi benim yaaa :KK43:
bisey olmaz, daginikligin kusuruna bakmazsan idare ederiz :D valla biz baya turkiyede yedigimiz gibi yiyoruz :D o kadar olmasa da benzer. her sebze ve meyve var sonucta, tipleri birebir benzemese de kardesleri var. zeytinyagi tereyagi pirinc her markette var. mercimek fasulye filan ithal urun satan marketlerde var. baslangicta cok zor oluyor evet ben deneme amacli aldigim bir cok seyi cope atmistim, ama yavas yavas kesfediyorsun. kendin yemek yapabilsen daha kolay olur aslinda..

işsiz kalacağından korkacağını düşünmüyorum zaten şöyle örnek vereyim
ben ev hanımıyım cocugumda var
ben yemek yapmayı öğrenirsem benim işime yarayacak mutlak lazım
ama şeker hamurundan pasta yapmayı öğrenmesemde olur.
bunun gibi bişi sormak istemiştim

Eğer Çinle çalışmak istiyorsan Çince bilmen hayırlı diye düşünüyorum çünkü adamlar evet ingilizce biliyorlar ama biz onların bildiği ingilizce yi bilmiyoruz ..Farklı bir şey konuşuyolar gibi geliyor bir de boş durmuyorum tercümanlarla falan takılıyorum bakalım ...

vallahi bende turk mahallesi oldugunu biliyorum hatta kuzen orda rulo omlet falan yesiginden bahsediyordu serbet ictik falan diyordu ...

Malum Çin deyim ...Bir heves 28 yaşından sonra özgür kız timsali yollara düştüm :KK76:Ege nin efeleri gibi sen yaparsın ulen ne var neleri başardın diye kendimi gazladım ..İyi halt ettim :KK62:İki hafta oldu geleli ama bir yıl olmuş gibi canımdan bezdim..Ne olacak ooooğluuumm yaparsın sen ,bulursun bir yolunu dediğim her yol küçük ,çekik gözlü insanlarla dolu :mad::mad:Yemek yiyemiyorum çünkü gerçekten kötü kokuyor ..Koku hassasiyetim bile varmış burda öğrendim ayy ben de titiz hanımlar kervanına girebilirim yüce rabbim neler gösteriyor:KK23:Çinliler ingilizceyi berbat konuşuyor ,derslerde adamın ingilizcesini anlamak için beynim depar atıyor bööööyle bakıyorum :KK57::KK57: Her sabah istisnasız .ok varmış gibi saat 05:00 suları uyanıyorum :cry:Uyanır uyanmaz küçük ceylan misali gözlerim doluyor eşimi özlüyorum,adam gibi kahvaltı etmek istiyorum,kokusuz yepyeni sabahlar olsun istiyorum ama yok ..Bakıyorum yine çin çan çon ,leş bir koku sarmış yine dört bir yanımı ...Burada ki Türkleri de anlamıyorum atomu parçalamış havaları ,heyyy dostum bak artık Çin deyiz tripleri ,yüzyıllardır Çin de yaşamış gibi kendinden emin haller .Ben hep mahsun kırmızıgül :KK34:Ezik ezik nerden su alabilirim ,nerde kokusuz yemek bulabilirim derdinde..Çince karakterleri öğrenmek yerine keşke bir çocuk doğursaydım ama ağzımdan çıkarsaydımı tercih eder hale geldim :KK43::KK43: Ayyyy seni gerzek ne işin vardı diye günde en az 500 kere soruyorum kendime ..Kendime güvenim nerde bilmiyorum ,sanırım kokulara dayanamayıp gece ben uyurken kaçtı ...Geri dönemem ,hahahahaha başarama dı ya la diye dedittirmem kendime ama nasıl nefes alıcam ,bu gözümdeki akmayan ama akmaya hazır yaşı nasıl durdurucam ..Burda yaşamayı nasıl kanıksıycam bir bileniniz var mı ? :KK17::KK17: Bugün vizem çıkmış 6 aylık çıkmasın diye o kadar da dua etmiştim ..Ben Çin de olmak istemiyor muşum başaramıcam galiba :KK42: YARDIM EDİN ..
Sen ne sanıyordun ki kolay mı olacaktı? Hem de Çin gibi kültürü tamamen farklı bir ülkede.
İngilizce konuşmaları konusunda haklısın miyavlar gibi hatta mıyır mıyır esneye esneye, canlı kanlı konuşan hiç görmedim. Uykudan yeni kalkmış gibi konuşuyorlar. Yemekler falan desen malum bekliyordun bunu..
Alışma sürecin sabret, o kadar sıkıntı çekip geldin en azından bir kaç ay kalmalısın.
Ama ben hala evli olarak sadece dil öğrenmek için nasıl oralara gittiğin ve eşinin de bunu nasıl desteklediğini anlayamıyorum. Yani beynimiz standartlar dışı bir şeye açık değil demek ki. Halbuki ne kadar güzel..Geçecek bunlar. ASlıda Türk dostu olan Çinli baya çok, işte sen çok büyük bir yerdesin. Shanghai çok tehlikeli, pahalı ve kalabalık bir yer.

bisey olmaz, daginikligin kusuruna bakmazsan idare ederiz :D valla biz baya turkiyede yedigimiz gibi yiyoruz :D o kadar olmasa da benzer. her sebze ve meyve var sonucta, tipleri birebir benzemese de kardesleri var. zeytinyagi tereyagi pirinc her markette var. mercimek fasulye filan ithal urun satan marketlerde var. baslangicta cok zor oluyor evet ben deneme amacli aldigim bir cok seyi cope atmistim, ama yavas yavas kesfediyorsun. kendin yemek yapabilsen daha kolay olur aslinda..

mercimek fasulye var evet bende gördüm ama maalesef onları pişirecek alanım yoktu benim ama bugün ocak almaya gidicez spotçulara umarım bundan sonra yaparım ..Dağınıklık mı :) Ben kendimi kaybettim burda ..Burası dediğim gibi şehrin dışında bir yer nerde bu shangai daha ben görmedim içinde olmama rağmen ..Bu haftada bayramları var biliyorsunuz okul da yok bana adresinizi özelden gönderir misiniz belki sora sora bulabilirim gelmeden öncde burdan mesaj atarım ...

Gidemeseydin belli ki bunun hep hayalini kurup duracaktin. Bazı fırsatlar bir kez gelir. Degerlendiremezsen de gider. Çocuk sahibi olsaydın kesinlikle yapamazdin. Zor olacak elbet ama insan neye alışmıyor ki?

Mükemmel bir yatırım yapmış olacaksın geleceğin için. Gitmekle en zor olanı yaptın zaten. Şimdi sadece alışmak için motivasyona ihtiyacın var. Birazcık da zamana. Sakinleş, başaracaksin. Gözlerini hedeften ayırma. Bir de benim için bol bol sushi ye :kk77:

vallahi bende turk mahallesi oldugunu biliyorum hatta kuzen orda rulo omlet falan yesiginden bahsediyordu serbet ictik falan diyordu ...

:eek::eek: Bilemiyorum doğrudur herhalde ben kendilerine rastlamadım henüz ...Biz işte uygurlular falan oralara takılıyoruz hoş orası bile benim için uygun değil de ölmemek adına diyelim

Aynı ülkede bir şehirden başka bir şehire gitsem emin olsun saçmalayıp ben burda ne yapıcam alışamadım demezdim ..Ama işte Çin olunca insan biraz afallıyor ..Hiç bir şeylerini bilmeyince biraz ümitsiliğe düşebiliyor ..Garip mi ki o_O
Garip demedim normal dedim.
İnsanlar aynı ülkede bile afallıyor.

Gidemeseydin belli ki bunun hep hayalini kurup duracaktin. Bazı fırsatlar bir kez gelir. Degerlendiremezsen de gider. Çocuk sahibi olsaydın kesinlikle yapamazdin. Zor olacak elbet ama insan neye alışmıyor ki?

Mükemmel bir yatırım yapmış olacaksın geleceğin için. Gitmekle en zor olanı yaptın zaten. Şimdi sadece alışmak için motivasyona ihtiyacın var. Birazcık da zamana. Sakinleş, başaracaksin. Gözlerini hedeften ayırma. Bir de benim için bol bol sushi ye :kk77:

teşekkür ederim ama sushici de göremedim ben kör müyüm orasını da bilemiyorum yok burda öyle şeyler yaaa:KK61:

Canım bi çok kişi sana orda neler yaşayacaklarını söyledi . Hatta hatırlarsan ben o pis kokulardanda bahsetmiştim insanın midesi bulanır sürekli ya.sana bi tecrübe oldu işte eşinin ailenin kıymetini daha iyi anlarsın.

koca bir mumla arıyorum onları ...Kokular evet ahhh o kokular odaya gelip bir şişe çamaşır suyu içirecek adama o kadar kirlendiğimi düşünüyorum bazen ...

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
Bunca emek boşa gitmemeli. Sen bu kadar güçsüz olamazsın..
Hemen pes etmek yok!

Yemek konusunda çok seçerim .Çine gitmememe sebebim sırf bu yüzden olurdu. Hazır olan her şeyde acaba kedi köpek ,böcek koymuşlarmıdır endişesi yaşardım.. Makarna felan yokmu bari.Yada kaldığınız yerde küçük bir mutfak felan sebze felan yetiştiriyorlardır mutlaka
5 milyar insanı ne ile doyuracaklar ne buluyorlarsa yiyorlardır sanırım.

Ya onlar deli gibi yemek yiyorlar ben yiyemiyorum :KK53::KK53:

Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.
Bunca emek boşa gitmemeli. Sen bu kadar güçsüz olamazsın..
Hemen pes etmek yok!

Ha şöyle duymak istediğim tam da bu :KK74:Gardım düştü biraz ,tüknedim gibi oldu daha iki haftada ama dediğim gibi her gün yağmur her gün puslu bir hava,konuşabileceğim insan yok ,yiyebileceğim temiz bir yer yok sinirlerim bozuldu ama bırakmayacağım tabii..Yoksa kendimi yerim ben tanıyorum kendimi ...

Back